ben oğlumu emziremiyorum, pompayla sağıp veriyorum, tabi yetiştiremediğim için mama da veriyoruz, günün yarısı mama, diğer yarısında süt veriyorum..
şu ana kadar en çok 95 ml. süt sağdım, ama bütün gece sağmamıştım. genellikle de iki göğsümden birden sürekli düzenli sağdığım zamanlarda 40-50 ml. civarında süt çıkıyor. bu miktar benim oğlana yetmiyor...
sizler ne kadar süt çıkartıyorsunuz, acaba benim sağdığım miktar yeterlimidir, normali nedir, bu işin alt sınırı, üst sınırı var mı yahu... benim oğlan mamaya daha çok alıştığı için ve mama her öğünde şu anda 90 ml. veriliyor, ben de 90 ml. sütü her defasında nasıl sağayım, o yüzden ağlayıp duruyor, napcağımı bilmiyorum..
bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.
bende aynı dertten muzdaribim benimde sol göğsümde sorun var bebeğim soldan emmiyor sol tarafta sütüm çok az tek göğüsle idare ediyorum ama hiç mama vermiyorum acaba aç mı kalıyor bilmiyorum kızım 4 aylık oldu 6 kilo 250 gr
keşke daha fazla sütüm olsa...:a015:
elifcino çabandan dolayı tebrik ediyorum seni hemen süt yok deyip mamaya cansimidi gibi sarılanlardan değilsin fedakarlığının karşılığını almışsın, bu arada kayınvalidene de bravo böyleleeri de var demek ki genelde kayınvalideler böyle durumlarda ötekine berikine hıh bizim gelinin meme ucu yok bebek de almıyo diye şikayet edip dururlar ya da sütün yok sütün yok diye başının etini yerler zaten olacağı varsa da olmaz böyle diye diye, hiç unutmam benim kayınvalim daha 4 günlük lohusaydım sütüm yeni gelmişti de ağrı yapınca sağmıştım biberona, bakar bakmaz kaşlarını kaldırıp hıh senin sütün sıvık (sulu anlamında) yaramaz deyivermişti ama bebeğim gayet güzel kilo aldı
canım bende sağdım oğlum emmedı makına zamanla azaltıyor sutu, ama senın daha çok erken azalması ıçın ben 4 ay sağdım,sonra azaldı allah kolaylık versın canım zor ,ama doktora gotur o anlar yetıp yetmedını bırde ıdrarına dıkkat et,gunde kaç kez yapıyor doktor bunlarla anlıyor
artık günde 850 ml. ile 1 litre arasında süt sağabiliyorum.. :Saruboceq:
bu benim için büyük bi başarı öyküsü ve özellikle çalışan anneler ve sütünü sağarak veren annelerin okumasını istiyorum..
sezeryanla doğum yaptım. göğüs uçlarım içe çökük olduğundan hemşire yardımıyla, silikon göğüs uçlarıyla vs. hiç bir şeyin yardımı olmadı emzirmeme ve oğlumu emziremedim.. böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim, o nedenle pompa da almamıştım.. doğumu annemlerin yanında yaptım, pompayı internetten sipariş verdim, pompa gelene kadar günde 1 kez hastaneye gidip ordaki pompayı kullanıyordum, 2 hafta bu şekilde geçti, sütüm çok az geliyordu, günde yanlızca bi kere sağabiliyordum ve sütüm bitecek diye çok korkuyordum..
nihayet pompa elime ulaştı ama bu seferde sütüm çok az geliyordu, daha önceki sayfalarda da belirtmiştim, her sağmada 40-50 cc ancak çıkıyordu..
yaklaşık 1,5 ay boyunca 1,5 - 2 saat arayla sürekli olarak süt sağdım, bu arada süt yapması için duyduğum gördüğüm her şeyi denedim.
aklımda hep sütün artması gerektiği düşüncesi vardı, bunu çok istiyordum, biraz fazla süt sağdığımda resmen havalara uçuyordum, eşime anneme vs. o an evde kim varsa gururla sağdığım sütü gösteriyordum, çocuk gibi mutlu oluyordum..
çabalarım sonuç vermeye başlamıştı, günde bi kere süt veren ben, artık bütün gün sağdığım sütü veriyordum oğluma, ama geceleri mama içmeye devam ediyordu,
hiç yılmadan ve bu kadar süt yeter diye düşünmeden sürekli olarak sağmaya devam ettim, günde 6 saatim pompayla geçmeye başladı ve nerdeyse 2 aydır günde en az 850 en çok 1100 ml. süt sağar duruma geldim.. bunun için çok şükrediyorum..
avantajlarım vardı: kayınvalidem ve annem çok destek oldular, özellikle kayınvalidemin yönlendirmeleri ve sürekli motive etmesi gerçekten büyük şansdı.. oğlumla ilgilenecek biri mutlaka vardı, bu sayede ben de süt sağabildim.. işe başladıktan sonra sabah evden sütümü sağıp çıktım, öğlen süt iznine gelip yine sağdım, öğleden sonra okuldan gelip tekrar sağdım, akşam tv. izlerken ya da internetin başına geçince bi elimde yine pompa süt sağdım..
medelanın elektirikli pompasını kullandım..
silikon göğüs ucu kullanmak zorunda olanlara da yine medelanın göğüs ucunu kesinlikle tavsiye ederim. ne yazık ki oğlum emmeyi reddettiğinden silikon uçları kullanamadım..
sütün artmasında en büyük etken sürekli süt akışı sağlamak, bunun için de sürekli, kısa ve düzenli aralıklarla memeleri boşaltmak gerekiyor.
düzenli yiyip içtiklerime gelince: bol su, bazı günler 1 litre süt, iki fincan still tea, protein tüketimine dikkat ettim, haftada en az bi kere balık, tavuk ve kırmızı et tükettim, bulgur nerdeyse 2 güne bir tükettim.
kimse sütüm az diye üzülmesin, sütünüzü artırmak sizin elinizde, ben yaptıysam herkes yapabilir.
Senin adına çok sevindim.Benim sütüm de çok az.İki göğsümden 40 cc anca çıkıyor.dediklerini uygulamak için geç mi kaldım acaba.Önce emzirip sonra sağdın değil mi?
selam arkadaşlar
benimde bir başarı hikayem var sizlerle paylaşmak isterim
' eger benim sütüm geldiyse herkesi gelir '
4 aylık bir erkek çocuk annesiyim, sezaryenle doğum yaptım
önceleri hiç sütüm yoktu , ilk 10 gün oğlumu emdirmek için deli gibi uğraştım , açlıktan ağlıyordu yavrum sonra dayanamıyor mama veriyordum.. göğüs uçlarım yok gibiydi ve slikon başlık kullandım bu sefer oğlum emmek istiyor fakat emmiyor çenesiyle var gücüyle eziyordu ..emdirirken bağırıyor ağlıyordum ama dayanmaya çalışıyordum.. göğüslerimden artık kan geliyordu hemen temizliyor gene emdirmeye çalışıyordum ama oğlum kilo alamıyordu zayıflıyordu üstelik..
sonra spectra 'nın elektirikli pompasını aldım ve acı ızdırap işgence demeden gece gündüz sağmaya çalışıyordum , artık süt sağma makinasıyla birlikte yatıyorum desem yeridir ..başucumdaydı hep..
geceleri bile 2 saat uyuyor sonra uyanıyor uyku haliyle bile süt sağmaya çalışıyordum..
önceleri biberona kan bile sağıyordum o derece işgenceydi..sonra arttı arttı ..hatta sağıp derin dondurucuya koyuyorum fakat kullanamıyorum bile çünkü o kada çok sütüm geliyorki bebeğim hepsini içemiyor ..
söylemek istediğimi şöyle özetleyeyim..sütüm gelmiyor diyenler anlıyorum benimde gelmemişti ama ben bebeğime anne sütü vermek istiyordum ve sütüm gelmeye mecburdu başka yolu yoktu..sütünüz gelecektir ancak gerekli temel şey.. AZİM ..
sevgiler..
hayır canım, ben hep sağdım, hiç emziremedim.
dediklerimi uygulamak için de geç kaldığını düşünmüyorum. sonuçta 2 yaşına kadar süt verilmesi gerek. sütün düzenli sağdıkca artacaktır, sağmayı hiç ihmal etme ve erteleme.
Kızlar benimde 3.5 aylık bebeğim ve memeyi red ediyo bende medela elektrikli süt sağma makinası aldım sütümü sağıp buzdolabına koyuyorum daha sonra cezvede ısıtıp biberona koyup bebeğime içiriyorum...
Sizler sağdığınız sütleri bebeğinize vermeden önce nasıl ısıtıyosunuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?