Sütünüz Kaç Mililitre ve Bebeğinize Yetiyor mu

bende aynı dertten muzdaribim benimde sol göğsümde sorun var bebeğim soldan emmiyor sol tarafta sütüm çok az tek göğüsle idare ediyorum ama hiç mama vermiyorum acaba aç mı kalıyor bilmiyorum kızım 4 aylık oldu 6 kilo 250 gr
keşke daha fazla sütüm olsa...:a015:

benim de sol göğsümden çok daha az çıkıyor. emzirmeye çalışıyorum ama oğlum bu saatten sonra üstelik de silikon uçla emmeye hiç yanaşmıyor. ben olsam ben de yanaşmam, lıkır lıkır biberondan içmek varken.. vitamalt, dereotu ve bozayı hala deneyemedim.. . ama saraçoğlunun sitesinde incir ve havucun bol süt yaptığını okudum.. ben de bugünden beri kuru incir yemekten bi hal oldum, bakalım artıracak mı,, bugünkü süt tüketimimi hayatım boyunca hiç yapmadım herhalde, nerdeyse 2 litre süt içtim, 7 bardak su içtim bi bardak da meyve suyu :lepi: daha da devam edicem anacım.. şu an 12 kilo fazlam var, bu gidişle kilo fazlam gün be gün artacak..

süt üretiminde birazcıcık ilerleme kaydettim gibi, artık oğluşumu günde 5 kere 90 cc sütle 3 kere de 90 cc mamayla besliyorum.

bu arada wee ve aventin slikon uçlarını denedim hiç mi hiç beğenmedim. son olarak bugün ilk defa medelanın silikon ucunu denedim, oğlum sabah gayet iyi emdi (ilk defa), ama az önce kıyamet kopardı, havale geçirecek diye korktuğumdan sütü biberonda verdim :1no2:

durumlar böyle millet..

artık günde 850 ml. ile 1 litre arasında süt sağabiliyorum.. :Saruboceq:

bu benim için büyük bi başarı öyküsü ve özellikle çalışan anneler ve sütünü sağarak veren annelerin okumasını istiyorum..

sezeryanla doğum yaptım. göğüs uçlarım içe çökük olduğundan hemşire yardımıyla, silikon göğüs uçlarıyla vs. hiç bir şeyin yardımı olmadı emzirmeme ve oğlumu emziremedim.. böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim, o nedenle pompa da almamıştım.. doğumu annemlerin yanında yaptım, pompayı internetten sipariş verdim, pompa gelene kadar günde 1 kez hastaneye gidip ordaki pompayı kullanıyordum, 2 hafta bu şekilde geçti, sütüm çok az geliyordu, günde yanlızca bi kere sağabiliyordum ve sütüm bitecek diye çok korkuyordum..

nihayet pompa elime ulaştı ama bu seferde sütüm çok az geliyordu, daha önceki sayfalarda da belirtmiştim, her sağmada 40-50 cc ancak çıkıyordu..
yaklaşık 1,5 ay boyunca 1,5 - 2 saat arayla sürekli olarak süt sağdım, bu arada süt yapması için duyduğum gördüğüm her şeyi denedim.

aklımda hep sütün artması gerektiği düşüncesi vardı, bunu çok istiyordum, biraz fazla süt sağdığımda resmen havalara uçuyordum, eşime anneme vs. o an evde kim varsa gururla sağdığım sütü gösteriyordum, çocuk gibi mutlu oluyordum..

çabalarım sonuç vermeye başlamıştı, günde bi kere süt veren ben, artık bütün gün sağdığım sütü veriyordum oğluma, ama geceleri mama içmeye devam ediyordu,

hiç yılmadan ve bu kadar süt yeter diye düşünmeden sürekli olarak sağmaya devam ettim, günde 6 saatim pompayla geçmeye başladı ve nerdeyse 2 aydır günde en az 850 en çok 1100 ml. süt sağar duruma geldim.. bunun için çok şükrediyorum..

avantajlarım vardı: kayınvalidem ve annem çok destek oldular, özellikle kayınvalidemin yönlendirmeleri ve sürekli motive etmesi gerçekten büyük şansdı.. oğlumla ilgilenecek biri mutlaka vardı, bu sayede ben de süt sağabildim.. işe başladıktan sonra sabah evden sütümü sağıp çıktım, öğlen süt iznine gelip yine sağdım, öğleden sonra okuldan gelip tekrar sağdım, akşam tv. izlerken ya da internetin başına geçince bi elimde yine pompa süt sağdım..

medelanın elektirikli pompasını kullandım..
silikon göğüs ucu kullanmak zorunda olanlara da yine medelanın göğüs ucunu kesinlikle tavsiye ederim. ne yazık ki oğlum emmeyi reddettiğinden silikon uçları kullanamadım..

sütün artmasında en büyük etken sürekli süt akışı sağlamak, bunun için de sürekli, kısa ve düzenli aralıklarla memeleri boşaltmak gerekiyor.
düzenli yiyip içtiklerime gelince: bol su, bazı günler 1 litre süt, iki fincan still tea, protein tüketimine dikkat ettim, haftada en az bi kere balık, tavuk ve kırmızı et tükettim, bulgur nerdeyse 2 güne bir tükettim.

kimse sütüm az diye üzülmesin, sütünüzü artırmak sizin elinizde, ben yaptıysam herkes yapabilir.

elifcino çabandan dolayı tebrik ediyorum seni hemen süt yok deyip mamaya cansimidi gibi sarılanlardan değilsin fedakarlığının karşılığını almışsın, bu arada kayınvalidene de bravo böyleleeri de var demek ki genelde kayınvalideler böyle durumlarda ötekine berikine hıh bizim gelinin meme ucu yok bebek de almıyo diye şikayet edip dururlar ya da sütün yok sütün yok diye başının etini yerler zaten olacağı varsa da olmaz böyle diye diye, hiç unutmam benim kayınvalim daha 4 günlük lohusaydım sütüm yeni gelmişti de ağrı yapınca sağmıştım biberona, bakar bakmaz kaşlarını kaldırıp hıh senin sütün sıvık (sulu anlamında) yaramaz deyivermişti ama bebeğim gayet güzel kilo aldı

senin ki gibi kaynana gözlerden ırak valla..
benim kayınvalidem gerçekten çok yardımcı oldu, hakkını ödeyemem, o olmasaydı bu duruma gelemezdim, annem de çok yardımcı oldu, allah ikisinden de razı olsun.

bu arada eklemeyi unutmuşum, sütünüzün artması için bi kaç öneri daha: en azından evdeyken sütyen kullanmamanızı tavsiye ederim, sütyen sütü baskılıyor. yine aynı anlayışla, geceleri sağınıza, solunuza ya da yüz üstü değil de, sırt üstü yatarsanız, sütünüzün bi nebze daha arttığını görüceksiniz..

ana fikri açıklıyorum: memelere özgürlük :lepi:

canım bende sağdım oğlum emmedı makına zamanla azaltıyor sutu, ama senın daha çok erken azalması ıçın ben 4 ay sağdım,sonra azaldı allah kolaylık versın canım zor ,ama doktora gotur o anlar yetıp yetmedını bırde ıdrarına dıkkat et,gunde kaç kez yapıyor doktor bunlarla anlıyor

düzenli sağıldığında azaltmıyor, bilakis artırıyor.. doktorlar bile "bebeğiniz emdikten sonra, memelerde kalan sütü pompayla boşaltın" diyor.. yani önemli olan memeleri düzenli olarak boşaltmak. ne kadar sık boşaltılırsa o kadar çabuk doluyor..

sütüm kesilecek diye korkarken, ilk 1,5 ay hiç doğru düzgün süt gelmezken, şimdi günde 1 litre süt sağar oldum..

pompanın sütü artırdığını, bunu deneyimleyen biri olarak söyleyebilirim.

valla bende 2 saat arayla hep sağdım,gecelerı bıle sağdım ama 4 ay verebıldım sonra kesıldı ben makına azaltıyor dıye duydum bende yasayınca ınandım

Ya benim kızımda 46 günlük geceleri sütüm oluyor fakat gündüz hele 2-3 ten sonra nerdeyse hiç olmuyor kızımda sürekli emmek istiyor haliyle doymadığı için o zamanda süt birikmiyor. Humana da içiyorum süt yapacak yiyeceklerde yiyorum su da içiyorum nafile bakalım ikinci ay muayenesinde kilo durumu ne olacak.

Senin adına çok sevindim.Benim sütüm de çok az.İki göğsümden 40 cc anca çıkıyor.dediklerini uygulamak için geç mi kaldım acaba.Önce emzirip sonra sağdın değil mi?

selam arkadaşlar

benimde bir başarı hikayem var sizlerle paylaşmak isterim

' eger benim sütüm geldiyse herkesi gelir '

4 aylık bir erkek çocuk annesiyim, sezaryenle doğum yaptım
önceleri hiç sütüm yoktu , ilk 10 gün oğlumu emdirmek için deli gibi uğraştım , açlıktan ağlıyordu yavrum sonra dayanamıyor mama veriyordum.. göğüs uçlarım yok gibiydi ve slikon başlık kullandım bu sefer oğlum emmek istiyor fakat emmiyor çenesiyle var gücüyle eziyordu ..emdirirken bağırıyor ağlıyordum ama dayanmaya çalışıyordum.. göğüslerimden artık kan geliyordu hemen temizliyor gene emdirmeye çalışıyordum ama oğlum kilo alamıyordu zayıflıyordu üstelik..

sonra spectra 'nın elektirikli pompasını aldım ve acı ızdırap işgence demeden gece gündüz sağmaya çalışıyordum , artık süt sağma makinasıyla birlikte yatıyorum desem yeridir ..başucumdaydı hep..
geceleri bile 2 saat uyuyor sonra uyanıyor uyku haliyle bile süt sağmaya çalışıyordum..

önceleri biberona kan bile sağıyordum o derece işgenceydi..sonra arttı arttı ..hatta sağıp derin dondurucuya koyuyorum fakat kullanamıyorum bile çünkü o kada çok sütüm geliyorki bebeğim hepsini içemiyor ..

söylemek istediğimi şöyle özetleyeyim..sütüm gelmiyor diyenler anlıyorum benimde gelmemişti ama ben bebeğime anne sütü vermek istiyordum ve sütüm gelmeye mecburdu başka yolu yoktu..sütünüz gelecektir ancak gerekli temel şey.. AZİM ..

sevgiler..

Senin adına çok sevindim.Benim sütüm de çok az.İki göğsümden 40 cc anca çıkıyor.dediklerini uygulamak için geç mi kaldım acaba.Önce emzirip sonra sağdın değil mi?

hayır canım, ben hep sağdım, hiç emziremedim.
dediklerimi uygulamak için de geç kaldığını düşünmüyorum. sonuçta 2 yaşına kadar süt verilmesi gerek. sütün düzenli sağdıkca artacaktır, sağmayı hiç ihmal etme ve erteleme.

Sağolun arkadaşlar.Yazdıklarınız bana moral oldu.Ben de sağmaya başlacağım ve dilerim ben de buraya sizin gibi başarı hikayemi yazarım:))

canim gogsunu her zaman ver gercekden sutun geri gelir ucu olmasa bile once oyna masaj yapar gibi sonra bebegine ver benimde 16 gunluk kizim var ilk basda cok iyi geliyodu sutum su an yok doymuyo ama ben veriyorum gogsumu cok sivi tuketiyorum bide yalanci emzik veriyorum agliyo her agladigindada emmek istiyo oyaliyorum bi acidan rezene cayi ic sut filan ic allah anali babali buyutsun....

Ah ben neler içmedim ki.Süt, rezene, ısırgan otu, humana, vitamalt, kompostolar falan kar etmedi.Hergün en az 3 lt su da içiyorum mutlaka.Arkadaşların yazdıklarını okuyana kadar vazgeçmiş gibiydim.Olmayınca olmuyor demek ki demeye başlamıştım.Emzirdikçe gelir diyorlar ama oğlum göğsüm boşken asla emmiyor.Neyse sağmayı da deneyeceğim.İnşallah ben de başarılı olurum.

Elifcino sağolasın.Çok teşekkür ederim canım.Senin bu mesajını okuyana kadar depresyona girmek üzereydim hatta girdim bile sayılabilir.Sütüm az geliyordu bebeğim bazen ağlıyordu.Kayınvalidemin de mama verelim sütün az demedi benim canımı daha da sıkıyordu.Çünkü mama vermek istemiyordum.Göğüs uçlarımda belirgin olmayınca acamilikle manuel bi pompa almıştık onunla sağarkende tam çıkmıyordu derken 10 gün sonra pompa bozuldu.Tabii bebeğim de hala aç olduğu için bi kaç gece mama vermek zorunda kaldık.Derken elektrikli pompa alsam mı sütüm artar mı yoksa bu kadar mı diye düşünüyordum.Kk deki tüm süt ve süt sağma ile ilgili açılan konuları okudum.elektrikli pompa almayı istiyordum ama sütüm azsa boşa almış olacaktım.Senin mesajını okuyunca medelanın elektrikli pompaasını aldım.sağmaya başladım.Şimdilik günde 150-200 ml arası sağıyorum.dolaba koyuyorum ve bebeğim tam doymadığında sağdığım sütlerden veriyorum.Emzirdikten sonra sağıyorum.Genellikle günde 2 en fazla 3 kez ama sütüm bebeğime yetiyor galiba.

Kızlar benimde 3.5 aylık bebeğim ve memeyi red ediyo bende medela elektrikli süt sağma makinası aldım sütümü sağıp buzdolabına koyuyorum daha sonra cezvede ısıtıp biberona koyup bebeğime içiriyorum...

Sizler sağdığınız sütleri bebeğinize vermeden önce nasıl ısıtıyosunuz??

bende medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum ilk başları günde toplam 100 150 cc anca çıkıyordu şuan kızım bir aylık ve ben günde 600 650 cc süt sağıyorum depolayacak kadar sütüm yok ama kızımın bir günlük ihtiyacını karşılıyor ve daha artacağınıda inanıyorum. mutlaka iki saatte bir sağın

biberonu sıcak su dolu kapta bekleterek ısıtabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…