Sz nasil karşılardiniz?

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Ayni mahallede oturdugum amca kizi var evli o da ..2 tane cocugu var esinin ilk esinden cocuklar..kizı benim.kiziula oynamaya geliyordu arada kendisi 5.sinifa gidiyor sanirin..benim kizda 4 bucuk yasinda..evcilik oynuyorlardi falan gözlemliyordum egitici seyler oynuyorlardi bazen çat kapi geliyordu ama hic rahatsiz olmadim sevindim hatta kizimla oynamaya geldi diye..yemek yedirdim guzel davrandim falan..neyse bu dün okul cikisi direkt bize geldi yukari kadar cikti annemfrn izin alip size gelebilirmiyim oynamaya dedi bende yukari cikmissin madem gel iceri arayalim anneni oyle izin alalim dedim aradim abla kiz burda haberin olsun dedim kizi istedi tele birazcik kizdi ona baban sana direkt eve gel demisti neyse oyna geldi dedi bende üzerinde durmadim..ertesi gün yani bugub kizimla oraya gittik goresim.geldi ablami yarim saat muhabet eder kalkariz dedim...dün bizr gelmesinden konu acti hemen...dun enisten bana kizdi zirt pirt size geliyo diye dedi ve aglamis ablam sinirden...kiz da illede smolgril cagardi beni demis...ablam bana " buna yüz verme ne isi var sık sık sizde " dedi hergun gelmiyor halbukk..sana guvenmedigimden degil yanlis anlama dedi...bende nebilim.abla sorun olcani bilseydim almazdim ama ben seviyodum.onu kizimla guzel oyniyorlar diye nezaman gelse sevindim hatta dedim...okul cikisi eve gelsin ustunu degistirsin ne isi var sizde cok sinirlendim falan dedi ..bikere geldi o sekilde abla aradim da seni haber verdim dedim...gecende hic kullanmadigim babetimi vermistim ona bana kucuk geliyot diye..birde haciliktan küpe gelmisti sevap olur taksin cocuktur dedim verdim cok sevdindi...ona bida bisey verme tamam mi dedi ablam...bilmem abla oyle verdim ama kusura bakma falan drdim ..olsun verme sen bosver dedi..tamam dedim...ama cok kotu hissettim kendimi 10 dk bile oturmafim kalktim..giderken ben boyle drdim diye mi kalkiyon dedi yoo isim var dedim alinmadimi düsünmesini sagladim ama alindim hayal kirikligi yaşadim sanki.....zorla evime aliyomusum gibi hissettim..hala kotu hissediyorum..kimle yakinlasmak istesem sevsem hep boyle seyler oluyor ..siz alinirmiydiniz ne hissederdiniz...

Alındığınızı belli etseydiniz daha iyi olurdu...

Bende alınırdım ama içimde tutmaz,belli ederdim!

Cocugun bir duzeni olmali.
Kafasina gore birilerinin evine gitmemeli.

Amca kizi hakli.

Evine gidecek ondan sonra buyukler izin verirse gider.

Bunda kirilacak birsey yok.

Cocuk bir daha size gelirse evine yollayin
Aslinda o da boyle seyler dedi
Ama ben niye kotu oldum anlamadim
Biseyde diyemedim durup dururken kusura bakma abla diye sacmaladim ama kendimi hic iyi hissetmiyorum

Tamam iyi niyetlisiniz, siz de haklısınız ama kuzeniniz açısından bakınca o da kendine göre haklı.
Emanet çocuk bakıyor kendisi, hani kötü değilsinizdir kuzen olarak belli samimiyetiniz de vardır elbette ama kuzeninizin eşi için bir derece yabancısınız ve adamın bu konuda eşiyle hafif bir tartışma yaşaması da normal. Onun bir sonucu olarak çocuğu biraz geri tutmak istemeleri de normal.

Bugün siz küpe verirsiniz, yarın başka biri bileklik takar hop derken gidiverir çocuk Allah korusun, 10-11 yaşındaki çocuk bu.
Bunu kişisel algılamayın bence, emanet konusunda karşı tarafın biraz daha titizlenme kararı olarak görün. Bir düzen kurmaya çalışıyorlar, alınıp gücenmeyin.

Ben kadının tepkisini anormal bulamadım..
Çocuğum o yaşta başına buyruk hareket etse ben de tepki gösteririm. Konu sizlik değil tam olarak ama ortam kötü insanlar kötü.
Küçücük kız çocuğu böyle haber vermeden ya da sonradan haber vererek davranmaya alışmamalı. Siz büyükler de teşvik etmemeli.
Sizin "sen şimdi eve git üstünü değiştir annene söyle öyle gel" demeniz lazımdı.

Söz konusu çocuksa otorite önemli. Bakın gençlerin haline. Şımarık, kural tanımaz, eğitilemez bir nesil yetişiyor.
Alınacak bir durum yok. Aksine hakverin..

Ben kadını haklı buldum. Kızınız okuldan çıkıp direkt onlara gitse size telefon edilip emrivaki yapılsa siz kızmaz mıydınız?

Size çok sık gelip gidip rahatsızlık verebileceğini düşünmüş ondan yüz bulmasın ve bu kadar sık gelmesin istiyorlar ki bence çok haklılar.
Ben konuyu ilk okurken rahatsız oldunuz sanmıştım. Ne güzel rahatsız değilsiniz ama çoğu insan rahat edemez zırt pırt gelen çocuk da olsa. Kadın da böyle düşünüyor ki öyle tepki vermiş. Siz iyi niyet göstermişssiniz karşınızdaki de kötü niyetli değil aslında. Sizi düşünüyor. Kızını da düşünüyor. Ben anne değilim ama reşit olmadıkça çocuğumun başkasının evine hele ki çocuk yaşta böyle sık girip çıkmasını istemezdim.

Tamam iyi niyetlisiniz, siz de haklısınız ama kuzeniniz açısından bakınca o da kendine göre haklı.
Emanet çocuk bakıyor kendisi, hani kötü değilsinizdir kuzen olarak belli samimiyetiniz de vardır elbette ama kuzeninizin eşi için bir derece yabancısınız ve adamın bu konuda eşiyle hafif bir tartışma yaşaması da normal. Onun bir sonucu olarak çocuğu biraz geri tutmak istemeleri de normal.

Bugün siz küpe verirsiniz, yarın başka biri bileklik takar hop derken gidiverir çocuk Allah korusun, 10-11 yaşındaki çocuk bu.
Bunu kişisel algılamayın bence, emanet konusunda karşı tarafın biraz daha titizlenme kararı olarak görün. Bir düzen kurmaya çalışıyorlar, alınıp gücenmeyin.
Evet kisisel algiladim sanirim aslinda onda hakli ona o an hakvermeye calistim ama icindeki duyguyu atamadim ve kalkyim eve geldim hala kotu hissediyorum sanirim aklima hic rahatsiz olacaklari gelmedi kenndim gibi zannettim aniden bole bisey duyunca şoka girdim galiba

S smollgirl20 merhaba ..
Almadığınızı direkt söyleyebilirdiniz.. Açık sözlü olmak lazım iki taraflı olarak.
Bence bayan haklı. Kız çok küçük ve kıza bir nevi otorite kurmak istiyor olabilirler. Sorun sizden ziyade kızın emrivaki yaptırmasi olabilir. Sonuçta bir sekilde otorite kurmaya calisiyor olabilirler. Bugub size gelir yarın baska birine gider sonra ipin ucu kaçar. Bubları acıksozlulukle konusabilir anlayıs gösterebilirsiniz bence.

Ben kadını haklı buldum. Kızınız okuldan çıkıp direkt onlara gitse size telefon edilip emrivaki yapılsa siz kızmaz mıydınız?

Size çok sık gelip gidip rahatsızlık verebileceğini düşünmüş ondan yüz bulmasın ve bu kadar sık gelmesin istiyorlar ki bence çok haklılar.
Ben konuyu ilk okurken rahatsız oldunuz sanmıştım. Ne güzel rahatsız değilsiniz ama çoğu insan rahat edemez zırt pırt gelen çocuk da olsa. Kadın da böyle düşünüyor ki öyle tepki vermiş. Siz iyi niyet göstermişssiniz karşınızdaki de kötü niyetli değil aslında. Sizi düşünüyor. Kızını da düşünüyor. Ben anne değilim ama reşit olmadıkça çocuğumun başkasının evine hele ki çocuk yaşta böyle sık girip çıkmasını istemezdim.
Evet hakli simdi bu durumda ben mi sucluyum o gun eve aldim diye :( bide aglamis ablam ...kiz da illede o cagardi demis kucuk bi yalan konusmus sanki yine suclu gibi oldum ya :(

Siz iyi bir insansınız belli.Amcanızın kızının da durumuna hak vermek lazım sonuçta emanet bir çocuk bakıyor Allah korusun başına bişey gelse olurya kafasını biryere çarpsa eve giderken bişey olsa çocuğun babasına hesap verecek büyük sorumluluk altında kırılmayın anlamaya çalışın bir de başına buyruk olmasını istemiyordur bu da sahip çıkmak belki kendini sert ifade etti ona kırıldınız

S smollgirl20 merhaba ..
Almadığınızı direkt söyleyebilirdiniz.. Açık sözlü olmak lazım iki taraflı olarak.
Bence bayan haklı. Kız çok küçük ve kıza bir nevi otorite kurmak istiyor olabilirler. Sorun sizden ziyade kızın emrivaki yaptırmasi olabilir. Sonuçta bir sekilde otorite kurmaya calisiyor olabilirler. Bugub size gelir yarın baska birine gider sonra ipin ucu kaçar. Bubları acıksozlulukle konusabilir anlayıs gösterebilirsiniz bence.
Evet canim zaten oyle..kizin huyunu begenmiuor ablam soz dinlemiyormus ama daha oncr dememisti bunlari bana bende aklima oyle seyler gelmemisti gonul rahatliyla aliyodum eve

Siz iyi bir insansınız belli.Amcanızın kızının da durumuna hak vermek lazım sonuçta emanet bir çocuk bakıyor Allah korusun başına bişey gelse olurya kafasını biryere çarpsa eve giderken bişey olsa çocuğun babasına hesap verecek büyük sorumluluk altında kırılmayın anlamaya çalışın bir de başına buyruk olmasını istemiyordur bu da sahip çıkmak belki kendini sert ifade etti ona kırıldınız
Sanirim ona kirildim zaten hassasim ..birden baya bi saydirdi gibime geldi valla ne dicemi bilemedim aldi beni karsisina konustu resmen..

çocuk ilk eşindenmiş. belki adam kadın başından atıyor sandı. alınacak pek bişey yok bence. sonuçta adamın huyunu suyunu veya evin içinde olanları bilmiyosunuz.

Birde siz akrabaniza yada sevdiginiz birine bisey hediye etmezmiydiniz babet ve kupe vermistim saf duygularla ama ona neden verme bida ona oyle seyler dedi ki ...size oyle dese biri kirilmazmiyrinjz arkadaslar...tesekkur etmek yerine sadece verme bidaha dedi

çocuk ilk eşindenmiş. belki adam kadın başından atıyor sandı. alınacak pek bişey yok bence. sonuçta adamın huyunu suyunu veya evin içinde olanları bilmiyosunuz.
Bilemiyorum ya kafam karisti artik gelirse eve almasammi diyr dusunuyorum ama bir sure almayacagim sanirim...onlarda zaten istemiyomus diye beni yanlis anlayio daha da gondermezler heralde...saskinlik icindeyim.hep boyle seyler yasiyorum son drrce iyi niyetliyken hep o kisileri kaybediyorum sonrada

Bilemiyorum ya kafam karisti artik gelirse eve almasammi diyr dusunuyorum ama bir sure almayacagim sanirim...onlarda zaten istemiyomus diye beni yanlis anlayio daha da gondermezler heralde...saskinlik icindeyim.hep boyle seyler yasiyorum son drrce iyi niyetliyken hep o kisileri kaybediyorum sonrada

ben tam olarak neye alındığınızı da anlamadım. sonuçta kız amca kızınızın kızı değil. üvey kızı. hani öz kızı olsa kendinden bilirdiniz ama burda belli ki eşinin bi payı var. alınacak gücenecek bişey yok. gelirse bi daha annesinden habersiz almazsınız, bişey hediye etmezsiniz, olur biter

Back
X