'Youtube videosu altında yorum okuyacağınıza başka şeyler okuyun' derseniz konu sahibi de size benim konumu okuyacağınıza başka şeyler okuyun deme hakkına sahip olmaz mı sizce de? Yanlış anlamayın lütfen ama sosyal medyada geçirdiğimiz vakit youtube yorumları da olsa KK'de konu okumak da olsa verimlilik açısından bildiğimiz vasat. Ben de burayı takip etmektense okuduğum kitaba daha fazla zaman ayırsam tabii ki daha iyi olur benim için ama ne yapalım boş vaktimi kadınlar kulübünde geçirmeyi seviyorum. Konu sahibi de youtube yorumları okumayı seviyordur belki. Ben de z kuşağındanım ve bu kuşağın popüler konularından olan ünlülere fanlık, kore trendi, tiktok vs pek hakim değilim ama eminim sizin yaşınızda da döneminin ergenlerince popüler olan ve büyükler tarafından tuhaf karşılanan şeyler olmuştur. Z kuşağı olarak daha önce oy bile kullanmadığımızı, ülkenin çalışan ve üreten kesmine girmeye de yeni yeni başlayacağımızı göz önüne alırsak bulunduğumuz konumda bizler sizleri eleştirmek için çok daha fazla şey bulabiliriz hem de haklı olarak çünkü büyüklerimiz daha da ileriye taşımamız için bize iyi bir şeyler bırakmamış gibi gözüküyor.
şöyle söyleyeyim, x forumunda tartıştık deseydi açıkçası bu kadar gözüme batmazdı.
Bir Kore grubu var, ona ilgi duyuyor olabilir, ama o grubun video yorumlarını takip etmek bir aktivite değildir.
enstruman çalmayı öğrenip, şarkılarını çalabilir, sesi güzeldir söyler, videolarını yükler, o grubun konserine gider vs.
Ama video yorumu okumak hatta başkasına satasarak cevaplamak artık hepten boş iş oluyor.
Kore grubunun haberi bile yok
Ben 33 yaşındayım.
Anne tarafından üniversite okuyan ilk kız çocuğuyum.
Öyle maddi imkansızlık falan da değil, zihniyet savaşı verdik, benim babam yanımdaydı, işim kolaydı.
bugun hayattaki lise,
sonra üniversite sıralaması size olağan gelirken arkasında kim olduğunu unutmayın derim.
Biz internetle ilk tanışan nesil, kontrolü kaybetmemeyi bildik. Bir ayağımız sokaktaydı, sosyal hayatla sanalın ayrımının farkındayız.
Daha genç arkadaşlar bu imkanların içine doğdu
bir çoğu başka bir hayatın varlığını hayal edemez :) telefonsuz 2 gun yaşamak ancak ‘challenge’ falan olur onlara.
Ote yandan harika bir zamandayız çünkü her bilgiye ulaşım kolay. Yabancı dilini mi geliştirmek istiyorsun, yazış, görüntülü konuş. Biz turist kovalardık hello diyeceğiz diye.
Pandemi ile online eğitim oldu her yer.
Becerisi, yeteneği olana Instagram vitrin, YouTube sahne.
Ama tembel olana bahane sunmak,
Başkasını suçlamak şahane.
herkes zamanını yaşıyor, olması gereken de bu.
Ama bizim umudumuz yok zaten diye bir şeyler öğrenmek yerine hayatınızı boşa harcamayın.
öğrenmek hayat boyu ama hayatınızı nasıl geçireceğinizi öğrenmek 20-25 yaşa kadar olabilen bir şey.
O zamanı da YouTube videosunun yorumlarını okuyarak geçirmeyin bir zahmet.
Ps: Bizi beğenmeyen daha iyisini yapsın.