Taciz ve sonrasi

Ya ben hatırladım. Siz sınava calisiyordunuz o adam yüzünden bütün duzeniniz bozulmustu. Komsularin sahitlik yapmamasına şaşırmadım ama onlar şahitlik yapsa bile bilmiyorum çok ciddi bir ceza alır miydi o yüzden buna çok takılmaya çalışın.

Bence siz ders calisamiyorsaniz o daha çok etkiliyordur. Ders çalışmaya bakın. Çünkü sınav kötü geçerse bu olay yüzünden sınav da kötü geçti diyip, gozunuzde daha da büyüteceksiniz. Çünkü olayın etkileri daha az olursa, sizin o olayı geride bırakmanz da daha kolay olur. bu pislik adamın yaptığı, sizin geleceğinizi etkilemesin lütfen.
 

O oldugundan eminseniz tedbirinizi alin su ana kadar iyi yonettiniz devam edin haber falan demeyin guclu olun boylelerine meydani birakmayin.
 
Ya size sarilmak istiyorum su an.
Cok tesekkur ederim. Insallah insallah. Annem de oyle dedi. Peki bu dusuncelerim gecer mi sizce? Yillar boyunca boyle yasamak istemiyorum..
Sarılalım sıkı sıkı :) tabikide geçiyor . Olay daha taze normal böyle olmanız. Sürekli bunu düşünmeyin. Yıllar bile almayacaktır. En fazla 1 yıl sonra normale döneceksiniz inşallah
 

Yok yok ilac almadim. Psikologa gidiyorum baslayali cok oldu diyemem. Ilac almak aklimda ancak calismami etkileyecek her turlu seyden sakinacagim diye resmen biseye baslayamiyorum. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.
 
Konunuzu hatırlıyorum.
Daha çok yeni, merak etmeyin zamanla geçecek.
Bir şekilde yaptığı yanına kar kaldığı için de sizin kafanızı daha çok oyalıyor.
Merak etmeyin, birine benzettiniz.
Yine de şikayetçi olsanız, ablanızı, ailenizi şehit gösterseniz olmuyor muymus?
 
Yok yok ilac almadim. Psikologa gidiyorum baslayali cok oldu diyemem. Ilac almak aklimda ancak calismami etkileyecek her turlu seyden sakinacagim diye resmen biseye baslayamiyorum. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.

Rica ederim, travmatik olaylar için EMDR oldukça faydalı bir psikoterapi yaklaşımıdır. Ben de psikoloğum o yüzden naçizane bir öneride bulunmak istedim.
 
O oldugundan eminseniz tedbirinizi alin su ana kadar iyi yonettiniz devam edin haber falan demeyin guclu olun boylelerine meydani birakmayin.

Iste emin olamiyorum aslinda gordum.
Gercekten gordum ama burda olmasi o kadar sacma ki. Inanmak da istemiyorum.
Sacma sapan bir ruh halindeyim.
O'ysa ne yapabilirim?
Polis bana ne dedi biliyor musunuz, "ha sen de cok masumsun yani"
O kadar cirkin seyler duydum ki bu donemde.
Ciddi soyluyorum o sapiktan tutun sahit olmaktan korkan komsularima beni suclayan polise kadar. Herkesten oyle tiksindim ki.
Guclu olmaliyim haklisiniz. Cunku gercekten yalnizim. Bi ailem var.
 

Kendi zihniyetlerini soylemisler.
Bizi oyle bir duruma getirdiler ki yardim isteyecegimiz gorev sahipleri de suclular belki o gorevden guc alip gizleniyorlar.
Aileniz de cok onemli bu surec de yalniz kalmayin ve kendinizi koruyun.
Bir polis de bir kizi taciz edip kiza suc atmisti oyle bir haber okumustum
Ogretmenler de yapabiliyor.
Bir tek sizin degil herkesin basinda var.
 

Evet yaptiginin yanina kar kalmasi beni o kadar uzuyor ki.
Yani adam hic bisey olmamis gibi hayatina devam ediyor.
Inanin hala cabaliyorum ama yok.
Sikayetci oluyorum, elle tutulur biseyim yok. Hala pesini birakmis degilim ama o kadar bos ki sanki.
Onun da karsiliginda iddialari var. Iliskimiz olduguna dair. Hatta o zaman yaninda birini getirmisti o da kuzeni mi akrabasi mi oyle biseyi.
Evet ben biliyorum iliskilerini dedi. Inanabiliyor musunuz ? Babami zor tuttuk artik.
Burda her seyi yazip insanlarin icini karartmak istemiyorum ama butun olanlar cok cirkin.
Hayata olan inancimi, insanlara olan guvenimi yitirdim resmen.
Yazdiginiz icin cok tesekkurler.
 
Geçen gün Cebeci taraflarındaydım. Üzerimde geniş bir kot. Sıfır yaka bir tişört vardı. Karşıdan bir adam elinde telefon konuşarak geliyor, sanıyorum, ama konuştuğundan çok emin değilim. Yanımda geçerken biraz üzerime eğilerek “göğüslerin çok tatlıymış” dedi. Birden put kesildim. Adam yürümeye devam etti. Bağırmak istedim bağıramadım. Polisi arayacaktım elim telefona gitmedi, kalakaldım. Kafamı çevirip baktım bana bakıyordu. Ağzımı açtım bağıracağımı anladı galiba kaçar adımlarla yürüdü. Döndüm yoluma gideceğim ama arkamdan gelir diye korkuyorum. Köşeyi dönene kadar baktım bir durup bir yürüyüp bana bakıyordu. O kadar korktum ki anlatamam. Sonra belki, telefonla konuşuyordu ben duydum mu diye kontrol amaçlı dönüp bakıyordu diye düşündüm. Daha sonra belki de ben bağırsam telefonla konuşuyordum yanlış anladı diyecekti diye düşündüm. Arkadaşlarım resmen sözlü taciz, telefonu tedbir amaçlı tutuyordur dedi. Bu kadarı bile benim korkmama yetmişti. Size sabır diliyorum.
 

Cok cok uzuldum.
Ne kadar igrenc degil mi ?
Allah korusun bi an icin onun size parmaginin ucuyla dokundugunu dusunun. Mide bulandirici degil mi, kolumdan tutusunu unutamiyorum ya.
Bu sapiklara bir yaptirim uygulanmiyor.
Adam beni evine zorla cekmeye calisti da bir sey yapamadik.
Adami caydiran bir sey yok. O ve onun gibiler de bundan guven aliyor. Bizler de butun bu pisliklere ragmen yasamaya calisiyoruz.
Umarim kimse su pisliklerle karsilasmaz.
 
Umarım. Diyorum ya bu kadarı bile yetti. Bir temas halinde delirirdim galiba. Siz yine de güçlü kalın. Sınav falan bir yere kadar. İlk önce akıl ve ruh sağlığınızı onarın.
 
Taciz her yerde kızlar,apartmanda,karşıdan karşıya geçerken,yolda yürürken,bir yerde otururken..otobüsteyken ,dolayısıyla böyle bir muameleye maruz kaldığınız da susmayın,bağırın,ayağını tekmeleyin,dik dik bakın,ne bileyim birşeyler yapın işte,kabullenmeyin,sessiz kalmayın.
 
Ben de hatırlıyorum konunuzu yaşadıklarımız çok zor ama hayatınızın kalanı o pisliğin yaptıklarını düşünerek geçmemeli. Unutun ve yeni bir sayfa açın.
 
Otelin önünde duruyordu demişsiniz, oteli arayıp, şu isimdeki misafiriniz otelden ayrıldı mı falan diye sorun. Telefonundan ulaşamıyorum falan gibi atın bişeyler. Orada kalıyorsa gördüğünüzden emin olursunuz ve bunu da polise bildirirsiniz. Değilse benzetmiş olma ihtimaliniz var.
 
Yok mu ya şöyle iki babayiğit tanıdığın.. çağır biryere ağzını yüzünü kırsınlr kemiklerini köpeklere atsınlar ne hale gelmişsin elini şeyini sallaya sallaya gezmemeli ya
 

Şimdi sorun bence kendini güçsüz hissetmen. Böyle hisset çünkü güçsüzsun. Sınav illa ki önemlidir, hedeflerin planların tamamen alt üst olmuş. Haklısın cok haklısın. Kizmakta. ama rüyan beni çok etkiledi. Gördüğün gibi aslında yaşadığımız çevre bizim algiladigimiz şekilde değil. Biz nasil algiliyoruz. Birileri bize saldirabilir ancak biz hiç birşey yapamayız. Çünkü güçsüz bireyleriz. Ancak toplum içinde güvendeyiz. Ama gördüğün gibi toplum da hiç bir bok yapmıyor. Neyse sonuç olarak senin güvenlik duygun tamamen yıkılmış. Sen maslow un ihtiyaçlar hiyerarsisinde belki 4. Basamaktaydin hoop diye en alt basamağa indin. Tekrar 4. Basamağa çıkmadan sen bu sınava calisamazsin. Senin güvenlik duygusunu tesis etmen gerekiyor. Nasıl? 1. Kadın derneklerine gidip olayı anlat avukat desteği iste. O şahit olamam diyenleri avukat arasın bak bakalım nasıl tirsiyorlar. 2. Bedensel fiziksel güç önemli. Savunma sporları, savaş sanatları artık hangisi senin için uygun ise onu bul çalış. Çok geçmişler olsun.
 
Bu durumdayken calisamamanin uzuntusu de eklendigi icin daha kotu hissediyorsunuz kendinizi.Bence bir sure ara verin sinaviniza calismaya.Inanin siz kendinizi zorladikca calismaya ve sonuc alamayinca daha cok yipranirsiniz.Bir sure ara verin.Sinavin yerine tekrar sinav gelir.Disari cikin, arkadaslarinizla vakit gecirin kafanizi dagitin bir sekilde.
 
Anneniz size hayatınızı zehir ettiğini söylemek yerine hayatı o herife zehir zindan edebilir .

Keşke iş dokunmalara varmadan patlatsaydınız kafasını ..
 

Canım benim inşallah bir gün çıksa da karşıma çükünü koparıp ağzına tıksam diyebilecek kadar fiziksel kuvvet, kendine güven sahibi olabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…