Taciz

Burada art niyetli olarak giyiminden bahsedip , diğerleri hak ediyor da fakat ben.. diye bir şey kasttetiğini zannetmiyorum. Tacize uğradığımızda biz kadınların şuçu olduğu yıllarca aşılandı, şoku yaşadığımızdaki tepkimiz "sinyal mi yolladım, kıyafetim mi çok açıktı" gibi kendimizi suçlamak üzerine oluyor bu lanet aşılamadan dolayı. Ben de 16 yaşımdayken ilk tacizimi yaşadım -sözlü- o zaman eteğim mi kısaydı diye acaba kendimi suçlamıştım. Velhasıl konu sahibinin de buna benzer bir refleksle bunu yazdığını düşünüyorum.
Bu yüzden hurrraa sen nasıl "kapalıyım" dersin demek ki "açık" kadınlar hak ediyor diye suçlamak yerine, kadınlar olarak verdiğimiz bu refleksin eril sistem tarafından nasıl aşılandığını ve kendi yaşadıklarımızı da paylaşarak bir dayanışma içinde olmalıyız diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibesi de bizlerde içerikle oynayamayız ne yazık ki.

Tekrarlıyorum konu bir kadına taciz, zaman zaman çoğumuzun başına gelen bir durum.
Duzeltme yapmış sanırım. Yoksa her sayfada tekar lazımdı admin.iyi geceler.

Konu sahibesi de bizlerde içerikle oynayamayız ne yazık ki.

Tekrarlıyorum konu bir kadına taciz, zaman zaman çoğumuzun başına gelen bir durum.
Şunu da belirtmek istiyorum, mini etekli veya örtülü kadınlarız ve hepimiz bu sitenin birer bireyiyiz, birbirimizi giyim şeklimizi belirttiğimiz yorumlarda ötekileştirmek, mini etekliyim dediğimizde hak eden, örtülü dediğimizde kasten yazdı diyerek kıyafetlerimiz üstünden değerlendirip altında ima ararsak aramızda uçurumlar olur, çok sıcak şort giydim demekte başıma örtümü taktım demekte normal.

Ötekileştirmek diye bir şey olmaz olamaz zaten burada.her şeyi geç sizlerin sayfamızı kapatmamizi da geç hepimizin ne yazdığını ne kadar kırıcı yazdigimizi görebilecek allah var.sonuçta açıkçası sayfam kapanacak diye bir derdim yok . Konu sahibi çok çok haklı konusunda ilk cümlemde de dedim.lakin keşke kapalıyım bir de yerine dikkat çekici de giyinmemistim hem kapalıyım hem de sevmem dikkat çekmeyi vs tarzında konussaydi bu şekilde olmazdı. Bakın bir ben değil çok kişi yanlış anladı. Bu arada hiç tanımadan yorum yapmaya da gerek yok sadece o kısım olmasaydı dedim.ben kapalıysa son derece saygılı bir insanım ve kendimden de bir adım önde gören bir insanım. Söyleme tarzında hata olmuş duzeltsin dedim zaten böyle şeyde kıracak değilim moralini.polemiğe gerek yok..

Aynen, beynimiz kodlanıyor ister istemez, yıllar evvel kızım 1,5-2 yaşlarındayken arabalı biri tarafından takip edildim, nerede dursam durdu, nereye gitsem geldi, o anda nasıl olduysa plakayı almayı akıl ettim, eşim yakınlardaydı, eve gitmek yerine hemen eşimin olduğu yere doğru yürüdüm, arabalı da peşimde, eşime seslendim korkuyla seslenmişim ki hemen ne oldu kim ne yaptı diye sordu, anlattım ama üstümde de uzun yağmurluk var, kızımda kucağımda niye böyle birşey geldi ki başıma dedim, suçlanma korkusu beynimize yerleşmiş çünkü, eşim fırladı ama adamı yakalayamadı, yaşım konu sahibesinin yaşlarına yakındı, paniklemiştim ve cahildim, aklıma ne polis geldi ne başka birşey, tek istediğim bir an önce eşime ulaşabilmekti.

Kesinlikle, sizin hem yağmurluk hem de çocuktan dolayı neden oldu demeniz, benim eteğimden mi oldu demem, konu sahibinin de kapalıyım demesi arasında bir fark yok. İlk yaşadığımız tacizlerde böyle bir şokla suçu kendimizde aramaya başlıyoruz, konu sahibinin de kadın olarak verdiği ilk tepki bu.

Yalnız rica ediyorum kişisel atışma olmasın, yazdım çünkü biz ataerkil bir toplumdayız, yaşadığımız yerler, el alem korkusu, suçlanma psikolojisi yaşıyoruz, bu yüzden de taciz olaylarını anlatırken dikkat ettim önce ne giydiğimizi söylüyoruz, bu bilinçli yapılan birşey değil, kasıt, ima yok, erkekler zaten suçluyor kadınlar arasında da suçlanıyoruz, o yüzden savunma mekanizmamız devreye giriyor.

Sitede taciz konularını tarayın giyim mutlaka ele alınıyor sebebini yazdım, suçlanma korkusu, aşamıyoruz bunu, aşabilmemiz için önce bu tip sapıklıkların bizim suçumuz olmadığını aklımıza yerleştirmemiz gerekiyor, zor olacak ama bunu kendimiz ve gelecek nesiller için yapmalıyız, sonrasında sessiz kalmamayı öğrenmeliyiz.

o mesaj senin eserin munecim. ayrımcılık

Sen niye alıntıladın o zaman benim yazımı?Başına geleceği biliyorsun demek.Algının boyutunun sende maşallahı var. Tabi tabi..
çnkü sen alıntılamıştın hatırlarsan.. nasıl bir sokak ağzı bu ya.. midem bulandı

Katılıyorum, sonrasında taciz yaşamadım ama yaşasam artık tepkim belli, düşünsenize eşimin beni suçlamayacağını bildiğim halde söylerken rengim sararmış korkudan, üstümü başımı düzeltiyordum refleks olarak, ki ben küçük bir yerde yaşadım, herkes birbirini tanırdı, bu kadının peşine araba boşuna takılmaz fikrinin hakim olabileceği, kahvehane dedikodularının döndüğü bir muhitte betinizin benziniz atması normal, korkutularak yetiştiriliyoruz, yani konuları biraz da böyle değerlendirmek lazım, aslında kadınlar için çok büyük sorunlar var, bizim sadece giyime takılı kalmamız köklü sorunlarımızı çözemiyor, birbirimizi bilinçlendirmeye ihtiyacımız var.

Ailemle gittiğim bir tatilde, barda tacize uğradım.
Öyle sürekli gece eğlenen, dans-müzik ortamları seven bir insan da değilim hatta çok sıkılırım, o ülkenin çok ünlü bir mekanıymış rehberler yönlendirdi ve gittik, hınca hınç dolu bu arada.
Bir adam arkamda sürekli ve omuz vuruyor, kolu koluma değiyor derken elini belimde hissettiğim an ya Bismillah deyip ensesine osmanlı şamarı patlattım tüm gücümle ve o yabancı dilde sakın bana dokunma, öldürürüm seni diye bağırmaya başladım.
Adam bir döndü meğer mekanın güvenliğiymiş ve yakasında zaten kartı varmış ama görmedim.
Biraz itiştik kakıştık, diğer güvenlikler geldi derken mekandan ablamla atıldık.
Adamın bana dediği söz neydi biliyor musunuz 'ellenmek istemiyorsan buralara gelmeyeceksin'!!!
Halbuki bir sürü kendinden geçmiş insan yarı çıplak dans edip, bayağı bayağı ellenmeyi beklerken, kuytuda durmuş saçma sapan etrafına bakan beni seçti pislik!

Uzun lafın kısası, bu iğrençliğin ne açığı kapalısı ne milliyeti ne de zihniyeti yok.
İnsanda ar olacak ve başka bir bedene dokunamayacağını bilecek.
Ha, gavur memleketlerde ben neredeyse tutuklanmayı göze almışsam kendi ülkemde neler ederim aklım almıyor, size de bunu tavsiye ederim.
Susmayın, utanmayın aksine bütün var gücünüzle sesli ve bedensel kendinizi savunun.
Sizin bedeninizi sizden iyi kimsenin koruyamayacağını ve bu şeref yoksunlarının her yerde olduğunu da bilmelisiniz.

Bir keresinde bir bayana otobüste tacizde bulunulmuştu ama kadında tık yok.Seslenmeden kabul etti adam da devam etti tabi.Herkes de görüyor ayrıca.Neyse adam indi, sonra da kadın indi.Otobüste bir tartışma başladı.Bir grup erkek''Biz kadından ufacık bir tepki bekledik ki adama çullanalım.Ama kadın hiç birşey yapmadı.Onun için de müdahale etmedik.'' dedi.
Onun için böyle durumlarda hiç utanmadan çıngar çıkarmak lazım ki gereği yapılsın.

Bu doğru cidden. Ben de otobüste bağırmıştım yanıma oturup bacaklarını pergel gibi açıp bana değdiren bir adama. Genç erkekler sanki bu anı bekliyormuşçasına adamı yanımdan yaka paça alıp otobüsten dışarı attılar sağolsunlar.

Bu konuda çok hassas insanlar da var sağolsunlar.
Hem caydırıcı olması bakımından da yaptıklarının cezası verilmeli diye düşünüyorum.Linç edilmeliler ..Yoksa yaptıkları yanlarına kâr kalıyor.Bir sonrakinde daha da cesaretle ve sanki en doğal haklarıymış gibi yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…