Taciz ?

Saypir55

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
128
405
18
Twitter takip eden arkadaslar biliyordur gundemde taciz olaylari var. En son ifsa edilen bir yazar intihar etmis falan bunu anlattim esime. Her on kadindan sekizi tacize ugruyormus omrunde en az bir kez dedim verdigi cevap " nasil on kadindan sekizi ,namuslu kadin yok o zaman ortalikta" ben şok.
Ataerkil diye biliyordum iyice okuz cikti. Ben de tam tersi feministim ve ailem de kulturlu, acik goruslu insanlardir. Onun ailesi gelenekci, ataerkil..
Benim gecmisimde de malesef taciz oykusu var ve ben bunu esime anlatmadim zaten anlatmayi dusunmuyordum da bu soylediginden sonra hic anlatmam. Evlendikten sonra cok defa pisman oldum evlendigime de bu sefer midem bulandi.

Ayyy eşiniz ne öyle yahu? Siz nasıl evlendiniz bununla? Evlenmeden önce de böyle miydi? Evlendiniz artık yapılacak tek bir şey var boşanın. Şaka şaka. Eşiniz böyle apır sapır konuştuğunda siz de lafı yapıştırın, hiç dr alttan almayın.

İnanamıyorum resmen zihniyete bak, asıl bu zihniyet yüzünden taciz edilen kadınlar sesini çıkaramıyor suçlanacağız, namussuz görüneceğiz diye. Böyle böyle yaşamlarına son veriyorlar ya da bu travmalarla yaşamlarına devam etmek zorunda kalıyorlar. Taciz edenin yanına kalıyor yaptıkları. Namus bu mu ahlak bu mu şimdi? çok yazık gerçekten çok yazık. İnsanlığından şüphe ediyorum böyle düşüncesi olanların.
Siz dünya görüşünüz üzerine sohbet etmeden mi evlendiniz peki?

Esinizin bakış açısı çok yanlış "ortalıkta çok fazla şerefsiz var" diye yorumlamak lazım bu istatistiği.

Eşim bana bir yazı okuduğunu yazıda tacize uğrayan kadınlar eslerinden babalarından abilerinden korktugu icin ses cıkaramadıklarını söylemisti. o zaman özel arabam yok otobus kullanıyordum başına böyle bir şey gelirse bağırmaktan çekinme bağır ortalığı birbirine kat gerekirse polis gelsin demisti.

Simdi biz burada ne kadar esinizi gömsek laf saysak da eşiniz kolay kolay degısmez. bu arada benim eşiminde ataerkil yönleri vardır ama bu biraz kültürsüzlük. boşanmayacaksanız yapacak bir şeyiniz yok.

Sonradan lafi cevirdi yanlis ifade etmis guya kendini.

Taciz ve tecavuz su an.siyasette.bile varken ki.biz.onlari.bizim vekilimiz.olsun diye seciyoruz fakat gelinen.durum.maesef.ki bu

Ben tacize uğradığımda Belkide 6 yaşındaydım. Eşinize bunu da söyleyin. Bir Allah in kuluna söyleyemedim. Ne yaptığını bile anlamadimki. Büyüyünce anlamıştım. O zaman bile hissetmisimki eve gidicem diyip agladigimi hatırlıyorum.

10 kadından 8'inin tacize uğraması namuslu kadının olmadığını değil, namussuz erkeğin çok olduğunu gösteriyo deseydiniz keşke.

10 kadından 8'inin tacize uğraması namuslu kadının olmadığını değil, namussuz erkeğin çok olduğunu gösteriyo deseydiniz keşke.
Aynen öyle maalesef...

Ama taciz etmeyen 10 erkekten kalan 2si de kaz kafalı işte böyle (hadi 1.99du olsun)

Çocuklara, hayvanlara hatta damacanaya bile tecavüz eden yaratıklarla bir arada yaşıyoruz. Tacize uğradığımızda biz namussuz oluyoruz, biz sorguya çekiliyoruz.

- “O saatte orada ne işin vardı?”
- “Neden mini etek giydin yoksa aranıyor muydun?”

Tacizcilere/tecavüzcülere bir alkış tutmadıkları kalıyor. Artık bu zihniyetteki insanlarla aynı ülkede yaşamak bile midemi bulandırıyor. Eşinizin onlardan hiçbir farkı yok. Bu tehlikeli düşünce yapısına sahip kim varsa benim gözümde potansiyel tacizcidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…