- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Ben de hatırlarım uğradığım ilk tacizi, yine sokakta laf atma şeklinde...
Senle aynı yaşlardayız işte, orta 1 filanım, okuldan çıkmışım, servisten yarı yolda inmişim kırtasiyeye mi uğrayacağım arkadaşa mı anımsamıyorum. Oradan da eve geçeceğim.
Yüzünü gözünü hatırlamıyorum adamın ama 20den büyüktür yaşı, baya bi edepsizce bi şeyler söyledi sokak ortasında.
Okul formam var üzerimde, eteğim kısa - uzun ne fark eder, çocuğum daha yani bacağımın neresine ne laf atabilirsin?!
İlk ve son kez orada öylece sessizce donakalmıştım.
Sonrasında bir kez bile sessiz kalmadım.
Bu da bir diğer nokta zaten:
TACİZE SESSİZ KALMA
Bravo valla :)Bunu kısa giyen kadınlarla sınırlamak da çok saçma.
Geçen minibüste denk geldim. 3 çocuklu bir kadın. Tesettürlü. Bir yeri de açık değil.
Adam resmen kadının arkasında taciz ediyor.
Kadınla göz göze geldik. resmen gözümün içine bakıyor. Ben o çaresizliği gördüm resmen. Sesini de çıkaramıyor yavrum.
Bas bas bağırdım.
Küfür ettim.
Dava edecekmiş bir de beni hadsiz.
Ay totom.
Bunu kısa giyen kadınlarla sınırlamak da çok saçma.
Geçen minibüste denk geldim. 3 çocuklu bir kadın. Tesettürlü. Bir yeri de açık değil.
Kadınla göz göze geldik. resmen gözümün içine bakıyor. Ben o çaresizliği gördüm resmen. Sesini de çıkaramıyor yavrum.
Bas bas bağırdım.
Küfür ettim.
Ay totom.
Beni servis şoförü babam yaşında adam taciz etmişti seni çok beğendim dışarıda görüşelim diye. O kadar beklemediğim bir şeydi ki sadece olmaz diyebildim hani o çıngar çıkartmak falan o an aklına gelmiyor. Sonra kendimi suçlu hissettim adama sadece olur dedim neden tepki vermedim diye. Toplumun bize yaptığı bu işte her durumda biz suçluyuz. Adamı yönetime şikayet ettim benim servisi değiştirdiler gözlem yapacaklarmış ! İki gün sonra o da hırsızlık yaptığı için kovuldu adam iyi mi beni taciz etmiş falan önemli değil yani. Bu kadar da gerizekalı bir zihniyetle bir arada yaşıyoruz.
Bunu kısa giyen kadınlarla sınırlamak da çok saçma.
Bas bas bağırdım.
Küfür ettim.
Ay totom.
çünkü kesin sen yanlış anladın o öyle dememiştir de işte sen cahilsin ya sen yanlış anladın.
Katılıyorum kapalı insanlarıda çok taciz edenler var zaten olay açık kapalı olmak değil o beyinleri anlayamıyorumBunu kısa giyen kadınlarla sınırlamak da çok saçma.
Bas bas bağırdım.
Küfür ettim.
Ay totom.
Beni servis şoförü babam yaşında adam taciz etmişti seni çok beğendim dışarıda görüşelim diye. O kadar beklemediğim bir şeydi ki sadece olmaz diyebildim hani o çıngar çıkartmak falan o an aklına gelmiyor. Sonra kendimi suçlu hissettim adama sadece olmaz dedim neden tepki vermedim diye. Toplumun bize yaptığı bu işte her durumda biz suçluyuz. Adamı yönetime şikayet ettim benim servisi değiştirdiler gözlem yapacaklarmış ! İki gün sonra o da hırsızlık yaptığı için kovuldu adam iyi mi beni taciz etmiş falan önemli değil yani. Bu kadar da gerizekalı bir zihniyetle bir arada yaşıyoruz.
Yorumların bir çoğu " ama açık giyinmemistim", "askılı , mini giyince böyle yapiyorlar" a kaçmış yine.
"evet olan bu , bu yüzden öyle yazıyoruz diyorsunuzdur. Iyide bu subliminal mesaja paraleldir.
Oysa hiç kıyafete değinmeden , " yetismemis, boş çuval, karaktersiz , seviyesiz , inançsız oldukları için bunu yapıyorlar demek daha yerinde oluyor.
En örtülü şekilde giyinsede insanlar yine bu oluyor.
..
O kadına ; " hayır , senin gibi beyni boş insanları ağıma düşürmek için buradayım, yamacıma gel " deseydiniz :)
Pardon yanlış yazmışım, bi kadın tarafından hiç tacize uğramadım. Bu ülkede erkek tacizinden kaçmak mümkün mü...Hiç üuğramadımınma bence sorunlu biriydi. Dış görünüşü gayet normal olabilir ama içini bilemeyiz. Benim bi koca teyzem var, dışarıdan görsen "ne güzel bu yaşta giyimine, bakımına özen gösteriyor" falan dersin ama bi ağzını açsa gel bana sor... Elbette tanımadığı birine hakaret edecek derecede değil ama sorunludur mesela, iyi değildir. Bence bu kadın da öyle psikolojisi bozuk biri. Kim bilir daha kaç kişiye sataştı.
Ve evet, maalesef giyimine kendi evinde bile dikkat etmek zorunda kadınlar. Rezillik. Ayrıca ben hemcinslerimiz tarafından daha çok taciz edildiğimizi düşünüyorum. Ben hiç tacize uğramadım, biraz böyle ters bişey söylense başlarına dert açacak biri gibi duruyorum galiba mizaç olarak ama etseler terslerim cidden. Ama taciz büyük problem evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?