- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Bunun altına imzamı atarım.4 buçuk yıldır İstanbulda yaşıyorum ve erkeklerden çok kadınlar tarafından tacize uğradım. Genelde kapalı kadınlar tarafından ve yanlarında eşleri olan benden rahatsız olan kadınlardır.
Açık giyindiğim için mi, kendi kişisel bakımıma dikkat ettiğim için mi, güzel/çekici buldukları için mi bilemem. Açıkcası nedenini hem çok merak ettim hemde hiç merak etmedim.
Bir ara beni taciz edenleri bende bakışlarım ile taciz etmeye başlamıştım. Düşünün.
"Bu ben miyim?, bana ne oldu ? ben böyle değildim. herkese, her inanışa/düşünceye saygım vardı" diye acayip piskolojim bozulmuştu. Sonra kendime gelip bana atılan her bakışı her lafı görmemezliğe ve duymamazlığa vermeye başladım, hala da öyleyim.
Kuşkusuz ki bu temel sorunun başı eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bir çok Avrupa ülkesinde bulundum ve böyle taciz vakkaları orda yaşanılmaz. Yaşanıldığında da genelikle tacizci ya arap olur yada türk. Bu gerçekten çok acı bir şey.
Neden kendimizi bir türü geliştiremiyoruz, neden sürekli bir baskı, dayatmacılık ve zorbalık içindeyiz ?
Neden kendimizden farklı olan insanlara "düşman" oluyoruz ? Bu kendimize olan güvensizlik neyden kaynaklanıyor.
Tek bildiğim şey lütfen hem erkek çocuklarınızı hemde kız çocuklarınızı düzgün yetiştirin.
Şimdi bu tacizci kadın nasıl bir evlat dünyaya getirmiştir veya torunları varsa onlara nasıl bir eğitim verebilir, nasıl yetiştirebilir ?
Bilmiyorum ama türk toplumu bu konuda değişeceğini sanmıyorum. Resmen kadın kadının düşmanı olmuş...
Söylenecek çok şey var bu konu hakkında, hatta insan tez yazabilir ama...
in vino veritas geçmiş olsun diyeyim,etraf ruh hastasıyla dolu artık,hem cinsimiz böyle yapıyorsa artık adamları düşğnmek bile istemem..
Keşke dalsaydın kadına ağız burun kırsaydın haddini bilseydi keşke..
in vino veritas geçmiş olsun diyeyim,etraf ruh hastasıyla dolu artık,hem cinsimiz böyle yapıyorsa artık adamları düşğnmek bile istemem..
Keşke dalsaydın kadına ağız burun kırsaydın haddini bilseydi keşke..
Ah bi daha karşıma çıksa neler yaparım da o an tutuldum işte.
Normalde kafama göre giyinen bir insanım. Mini de giyerim şort da. Kıyafetin tacizde önemli olmadığını, ben çıplak gezsem de kimsenin beni taciz etmeye hakkı olmadığını dile getiririm her zaman. Ama dün üzerimde gerçekten abartılı bir kıyafet yoktu. Yarım saat içinde dışarı çıkmaya karar vermiş, üzerine bulduğunu geçirmiş, parmağında nal kadar yüzüğü olan sıradan bir kadındım. Dikkat çekici hiç bir yanım yoktu yani.
Ben olsaydım kesin yapmıştım bu dediklerini.
Ve bir yorumda "eski mesleğini yad ediyor herhalde" yazmıştı birisi, bunu da söylerdim herhalde ve ağzıma gelen bir ton şeyi...
Bu zihniyetle bir de kendini "insan" yerine koyuyorlar ya...
En çok can sıkanı da bu...
Bir anlık şoktan oluyor zaten,yoksa gereken tavrı sende gösterirdin kadına..
Bunun altına imzamı atarım.
Seneler önce Hollanda' da açılan bir davayı gözlemleme fırsatım olmuştu.
Amanda Todd, 15 yaşında bir kız çocuğu.
Sevgilisi ona gönderdiği çıplak resimleri okul arkadaşlarına atmakla tehdit ediyor. Kızı sekse zorluyor.
Kız kabul ediyor, çocuk seks esnasında video alarak bu defa da Amanda' yı bununla tehdit ediyor ve istediklerini yapmaya zorluyor. Amanda yaşadığı bölgeden taşınınca çocuk, bütün videoları kızın okul arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Okulda rezil olan kız, bir Youtube videosu çekerek olanları başına gelenleri yayınlıyor.
Sonra da intihar ediyor.
Soruşturma açılıyor ve bütün bunların sorumlusu Hollanda asıllı bir Türk çıkıyor.
ve prayforlosers o zamandan beri, bu tür şeyleri duyduğunda ağlayacak gibi oluyor
4 buçuk yıldır İstanbulda yaşıyorum ve erkeklerden çok kadınlar tarafından tacize uğradım. Genelde kapalı kadınlar tarafından ve yanlarında eşleri olan benden rahatsız olan kadınlardır.
Açık giyindiğim için mi, kendi kişisel bakımıma dikkat ettiğim için mi, güzel/çekici buldukları için mi bilemem. Açıkcası nedenini hem çok merak ettim hemde hiç merak etmedim.
Bir ara beni taciz edenleri bende bakışlarım ile taciz etmeye başlamıştım. Düşünün.
"Bu ben miyim?, bana ne oldu ? ben böyle değildim. herkese, her inanışa/düşünceye saygım vardı" diye acayip piskolojim bozulmuştu. Sonra kendime gelip bana atılan her bakışı her lafı görmemezliğe ve duymamazlığa vermeye başladım, hala da öyleyim.
Kuşkusuz ki bu temel sorunun başı eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bir çok Avrupa ülkesinde bulundum ve böyle taciz vakkaları orda yaşanılmaz. Yaşanıldığında da genelikle tacizci ya arap olur yada türk. Bu gerçekten çok acı bir şey.
Neden kendimizi bir türü geliştiremiyoruz, neden sürekli bir baskı, dayatmacılık ve zorbalık içindeyiz ?
Neden kendimizden farklı olan insanlara "düşman" oluyoruz ? Bu kendimize olan güvensizlik neyden kaynaklanıyor.
Tek bildiğim şey lütfen hem erkek çocuklarınızı hemde kız çocuklarınızı düzgün yetiştirin.
Şimdi bu tacizci kadın nasıl bir evlat dünyaya getirmiştir veya torunları varsa onlara nasıl bir eğitim verebilir, nasıl yetiştirebilir ?
Bilmiyorum ama türk toplumu bu konuda değişeceğini sanmıyorum. Resmen kadın kadının düşmanı olmuş...
Söylenecek çok şey var bu konu hakkında, hatta insan tez yazabilir ama...
Beklemediğim bişeydi. Dakikalarca süzüp sonra laf sokan kadınlara, otobüs tacizcilerine, sokakta laf atanlara alışkınım. Karşıdan gördüğüm anda bela geliyor diyorum ona göre gardımı alıyorum ama bu çok salakça bişeydi. Kadın yürüyerek yanımdan geçti, lafını söyledi gitti. Bişey demeye fırsat kalmadı bile.
Işte yine sephora " çekici hiç bir yanım yoktu, üstümde şort yoktu " diyorsunuz.
Oysa bu zihin oyunudur. Karşı taraf içinde mesajdır.
Mayası bozuk bu tipler, insanida , hayvanida taciz ediyor. Hayatları gasp ediyorlar.
3 yaşındaki çocuğu taciz eden bozuk zihniyet , bebeğin mini eteğine bakmıyor.
Bu yüzden ne olur artık bizlerin ağızlarından da düşsün bu " ama"li cümleler.
Erkek kadını, kadın erkeği, örtülü açık insanları, açıklar ortululeri taciz ediyor ve tek sebep cehalet, karakter bozukluğu.
O çok medeni sandığınız Avrupa ülkelerinde tacizde çok, tecavuzde çok.
Bayiliyorsunuz Türk milleti demeye böyle konularda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?