• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

Konu sahibinin yanlış hatırlamıyorsam konuları hep mal mülk miras
Kusura bakmayın ama ben sizi ayıpladım.
Benimde erkek kardesim var simdi o evden pay alacak ben almıyacak mıyım öyle bişi olabilir mi?
Ki insanlar daha ölmeden( allah korusun) bnun derdine düşülmez.
Ev kpederinizin
Kalırsada kocanızın..
Siz gereğinden fazla kafa yoruyorsunuz.

Kayınpederim kanserden öldüğünde nişanlı bile değildik.Eşime miras olarak onurlu bi yaşam sürmenin inceliklerini,birde dişinden tırnağından arttırarak okutup,meslek sahibi olmasına yarayan diplomasını bıraktı...

Beni istemeye geldiklerinde babamın sorduğu tek şey oğlunuz ne iş yapar oldu...Ne aldığı maaşı,ne de beni oturtacağı evi ...benim ve ailem için önemli olan tek şey çalışkan,güvenilir bi insanmıydı,evine bağlı ahlaklımıydı sadece bu...

Karadeniz'in belki de en hırçın şehri Trabzonlu bi ailenin kızıyım.hani Karadeniz de durum bu diyen arkadaşlar varya yukarda yazdıklarım genellemeye çalıştıklarınıza ithafen...:))

Ayrıca çok şükür 1 gün bile kira ödemek zorunda kalmadık,Allah razı olsun sevgili babam illaki evin olsun diye diretmediği gibi,kızına ev vermekten de gocunmadı.

Demem o kendinize hayat arkadaşı değil de evinde oturabileceğiniz birini seçmek istemişsiniz,fakat görüyorum ki onu da becerememişsiniz ki evin ortağı çok:)))

Hanımlar,
gerçekten gitmeyin üstüne, ben o yorumu görene kadar anlamıyordum konu sahibesini ama babası sevsin diye çift soyadı taşıyor, çift soyad taşımakta bir gariplik yok, altında yatan sebep içimi burktu:KK43:
Allah inşallah bir evlat nasip etsin, evladını çok sevsin konu sahibesini.

Haklısınız ama... Benim anneannemin sadece iki kızı var. O kızının da yani teyzem ve annemin de sadece ikişer kızı var. Ama soyu soyad değil kan taşır bence... Şimdi benim oğlum oldu hemde allah nasip ederse iki olacaklar. Çocuğumun Soyadı dedemin soyadı olmasa bile sevgi aynı. Şimdiye kadar ben ailemde bunu bi sorun olarak gören görmediğim için öyle düşünüyorum belki ama böyle düşünüp acıyarak asıl hor bakışı biz yapıyoruz. Kız da evlat, erkek de evlat. Hatta babam hep der ki Allah beni sevmiş de iki kız vermiş, kız evlat öz evlat derler diye söyler.

Aaaaaa olur mu hiç öyle şey
Tapusu sana ait değil niye paranı harcıyorsun o eve
Yarın öbür gün çakal görümceler ve kaynana birlik olup arkandan iş çevirirse ne olacak
Puffff uçtu gitti paralar

Aklını başına al sakın tadilat filan yapma
Tadilata vereceğin parayla güne gir
Kendine bilezik alırsın gün parasıyla

Şu zamana kadar yaşamışsın evde, demek tadilatsız da yaşanıyomuş.

Sakın ha sakın

Hanımlar,
gerçekten gitmeyin üstüne, ben o yorumu görene kadar anlamıyordum konu sahibesini ama babası sevsin diye çift soyadı taşıyor, çift soyad taşımakta bir gariplik yok, altında yatan sebep içimi burktu:KK43:
Allah inşallah bir evlat nasip etsin, evladını çok sevsin konu sahibesini.

Mune ablam bizim ailemizde erkekler coktur mesela,
6 amcam toplam hepsinde toplam 2 kiz bile yoktur..
Benim 6 abim var tek kizim...
Simdide 4 yigenim var yine kiz yok:))
Ailem dua ediyorlar adak adiyorlar..
Sirf kiz olsun diye yaa hatta gecen babam dedi bizim aile lanetlenmis erkeklerde....ahahaha:)
Annem der 1 kizim var 6 erkege bedel gercekten bazi insanlari anlayamiyorum..

Çok merak ettim si kimlerdensniz nerelisiniz. Allah size de akrabalarımız da bol bol ev versin de beşer onar dagitin cçocuklarınıza herşey mal mülk mu ya. Şimdi kendimizden ne kadar ornek versek de bir ise yaramiycak altinlarinizla ve miras kalacak evlerizle mutluluklar size.

Bosa hesaplar bunlar limoncu.
Bir gün öleceksin herkes gibi. Bu kadar iştahla anlattığın,yaptığın mal mülk falan hicbiri mezara gelmeyecek seninle, üzgünüm.

Senin evden kızlar pay almasın. Baska mallardan alsın. Tamam. Peki o mallardan bi ev parası cıkcak mı? Bence cıkmaz. Ev sizin üstünüze olmazsa işin zor. Kayınpeder ölünce çıkarırlar veraset ilamı. Ne var ne yok ortaya çıkar. Bölüşürsünüz.
Ayrıca kiracı olursam evlenmezdim falan cok çirkin bir tavır. Simdi evin var. İlerde maddiyatının bozulmayacağı ne malum. Garantisi var mı?

Trakya tarafındandı limoncu yanlış hatırlamıyorsam.
Bizde de varmış öyle bir adet, yani oğlu olan askere gitti mi evin temelini atarmış.
O zamanlar herkesin kendine ait arazisi varmış da o sebeple kolaymış yeni evli çifte ev edindirmek.
He bu arada bu dediğim adet 1980lerde falan kaldı limoncu, çağa uyum sağla artık.
Ne yapsın şimdi benim babam?
sırf geçmişte böyle bir adetimiz var'dı' diye kalksın gitsin asgari ücretten hallice maaşı olan erkek arkadaşımdan mı istesin bu evi, yoksa onun tek emekli maaşı ile ev geçindiren babasından mı?
Çalışır kendimiz alırız dahasına hiç gerek yok.
Alın teri daha tatlı oluyor, umarım bir gün tadarsın.

Oz kizi yahu. Babasinin malindan pay isteyince cakal mi olunuyormus. Asil cakal sizsiniz. Kiz evlat her zaman o evin bireyidir, siz de dis kapinin mandali. Eger kira odemeden bir evde oturuyorsaniz esiniz sebebiyledir, sizin bir ozelliginiz yok cunku.

Bence kk eşinin ailesi hakkında sürekli çirkin ithamlarda bulunan üyelerinin konularını kapatsin (bkz) çakalEn Büyük KK

bundan bi model de bizde var
ortak tapulu evimiz vardı kardeş değil akrabamız olur gerçi kardeş olsa daha fena olurdu ağır çakallık yapardık
eşi ölünce kadına bi haller oldu çocuklarını da yanına aldı
kvsini evden attı kadını kendi arazisine sokmadı
şimdi ne mi oldu çakal görümceler kadını yıllardır oturduğu evinden atıyolla mahkemeye verip kira istediler şimdi de evi sattıracaklar
görümcelerin hepsinin evi barkı emeklisi var
olan kendine oldu kaç para alırsa alsın hazıra dağ dayanmaz
evin değeri 5 trilyon diyolla
aldığı parayla asla bi daha öle bi yerde oturamaz
demem o ki ava gider avlanır çakalcan

vallahi pes
babam para gönderiyor da 12 yaşındaki kızıma dede para gönderdi senin paran ne yapmak istersin diyorum
12 yaşındaki çocuk bana senin baban o anne sana gönderdi diyor

Bende sevgilime aman sakın kimseye birşey deme malk mülk için ikimizde çalışıyor olacağız alırız evimizi de arabamızı da diyorum. Ama suç bende değil benim yetiştiğim ortamda! Bana demediler ki ille de evi olan biri olsun nolursa olsun. Bizimkiler ille edep ille dürüstlük ille de insanlık dedi.

Back
X