Tahammül edemiyorum......

Merhaba canım

Öncelikle kayınvalidene acil şifalar diliyorum. Önce kendine dikkat et çünkü sinirlerini iyice yıpratırsan artık herşey katlanılmaz gibi gelir gözüne. Şanssızlığın evliliğinin daha 8. ayında böyle bir zorlukla karşılaşman olmuş. İnsan eşiyle evlendiğinde daha rahat yalnız kalıp yapamadıklarını yapmaya çalışıyor. Zaten flört ederken zaman mekan herşeyin kısıtı oluyor. Kendini ne için tüketiyorsun görümcen için mi kaynın için mi? O zaman sana diycek birşeyim yok. Görümcen eşini dolduruyorsa sende hiçç oralı olmuyormuş gibi davran. Sen ne kadar o kadını kaale aldığını gösterirsen o senin üstüne gider ve seni sindirmeye çalışır. Sende eşinle başbaşa kalınca alttan alttan ayarı verirsin tabir yerindeyse.
Bence onlardan kurtulmanın en önemli yolu da. Kemoterapide insan vücudunun bütün savunma mekanizması sıfırlanır yani hastalıklara çok açıktır eşin bunu hepimizden iyi bilir. Şöylede diyebilirsin eşine canım annen en ufak bir hastalığı da kapabilecek durumda şimdi. Bence biz bu aralar hiç misafir kabul etmeyelim. Bunu akrabalarına sen uygun bir dille söyle bende benimkilere söyleyeyim, ben annenle ilgilenirim hemde onun odasına girip çıkarken maskede takarım deee :)))))

yani arkadasin kayni ve gorumcesi ne kadar kotu de olsa boyle agir bi hastalikta annelerini gormelerine izin verilmesin mi demek istediniz?

yani arkadasin kayni ve gorumcesi ne kadar kotu de olsa boyle agir bi hastalikta annelerini gormelerine izin verilmesin mi demek istediniz?

yaa görmelerine izin vermemek değil ki benim durumum... onu görmek ayrı şey ama hep birlikte yaşamak çok farklı şey.. glen bir ay kalırsa ya da her haftasonu gelip senden hizmet beklerse emirler yağdırırsa sen ne kadar musamma gösterebilirsin canım benim...

size bisey demedim size olan yorumum bi onceki sayfada.
burda arkadasa cevaben yazdim.
hakkinizda hayirlisi olsun o zaman umarim en kisa zamanda hersey dilediginiz gibi olur!
baska ne denir?

çalışıyorum canım.. bu arada kayınvalidem pazartesi günü kemoterapiye başlıyor.. dua edin arkadaşlar.. umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur annem...

umarım kayınvaliden kısa zamanda sağlığına kavuşur canım
sana da allah sabır versin canım işin zor ama büyük bir hayır da yapmış oluyorsun bunu da göz önünde bulundur
gelen giden misafir konusunu da eşinle tatlılıkla konuşup halletmeye çalış.bir orta yol bulunur bence çözülemeyecek bir sıkıntı değil

yoruldum artık canım yaaa inan bana kendime ayıracak vaktim yok.. eşimle başbaşa dışarı çıkmayalı iki ay oldu.. kendime özel hiçbirşey yapmıyorum.. glenle gidenle lafla sözle mücadele ediyorumm... bebek istiyorum onu bile yapacak zaman ayıramıyorum anla yani...

seni çoookk iyi anlıuorum inan..mesela benim kayınvalidem cadınların anasıdır..ama eşimin annesi olduğu için yaptıklarını sallamıyorum..sevimli geliyor bazan lafı cakıp oturtuyorum ama bide kayınbiraderim varki adam evlendiği kadın benim gibi değil eğitimi benden yüksek değil benden güzel değil becerikli değil diye bana düşman oldu..eltimden beter çıktı..onun yaptığı küçüçük bir hareket bile beni çok incitiyor...kaynana kayınbaba kötülük yapıyor ama inanki bi vakitten sonra mecbur olduğun için unutuyorsn ama kayın görüm kesinlikle hakları yok..ağızlarının payını ver ve bide sen ne işle meşgulsun yoğunmusun evdemisin buda önemli

bilmiyorum ama sizi kınadım ben.
kemoterapi alacağına göre kanser hastası kayınvalideniz.
tabi ki kızı görmeye gelecek.
sıkıntı çekiyor olabilirsiniz dertleniyor olabilirsiniz ama ya kendi anneniz olsaydı?
olacak çocuğunuzu, gelen kardeşinizi mi düşünürdünüz?
bence bencillik ediyorsunuz.
ben olsam eşime kayınvalideme destek olmaya çalışırdım.
kanser bu ya iyileşecek ya da...
kalıcı bir durum değil yani korkmayın.

Niye kınadınız anlamadım doğrusu.

Konu sahibi gelmesinler gitmesinler demiyor. Ama madem görümcesi gelip kalıyor kadının evinde, madem annelerine baktırıyorlar biraz da tatlı dilli olacaklar, kadının gönlünü yapmaya çalışacaklar. Ellerinden geldiğince yardımcı olacaklar, Allah razı olsun sen de hem bize hem annemize bakıyorsun daha yeni evlisin evliliğini yaşayamadın diyecekler ki bu insanın da bir gönlü ferahlasın, yaşadıkları ağır gelmesin.
Öyle zoruyla topuzuyla olmaz bu işler.

benim sıkıntım kayınvalidem değil ki bunu defalarca söyledim.. benim sıkıntım gelmeleri.. neden gelmeleri biliyor musun... laflarını sözlerini bilmiyorlar.. sürekli bir laf çarpmla sürekli birşeyler bekleme ben sabah 8 aksam 7 çalışıyorum eve gidiyorum yemek bulaşık ütü temizlik.. bende insanım di mi ama.. ben kocamla bir yerlere gitmeyeli 2,5 ay oldu.. annemlere gitmeyeli 3 ay oldu...tabiki annelerini görecekler ama bana da yardımcı olacaklar.. çünkü bende insanım.. kendi hayatımdan mı vazgeçmeliyim sence...??????

beni öyle güzel anlamışsınız ki.. teşekkür ederim...

Gelinin kaynanaya veya kayınpedere bakma zorunluluğu yoktur sadece evlilik hayatının huzuru eşin mutluluğu için hizmette kusur etmemeli. Şimdi birkere kayınvalidenin kızı dururken gelin neden baksın.Madem gelin hemde çalıştığı halde bakıyor ozaman biraz anlayışlı olsunlar ellerinden geldiğince yardımcı olsunlar gelinde daha istekli ve bıkmadan bakar eminim.Benim dayım oğlunun diyalize girmesi gerekiyordu kardeşinin evinde rahatsızlık vermemek için geçici olarak bir ev kiraladı idare etti 1 yıl sonra evine geri döndü.Uzun bir tedavi süreci var,bir ev kiralasınlar kız evli değildi galiba gelsin baksın oğluda gelsin kalsınlar gelinde tabiki elinden geleni yine yapar ama böyle yeni evli bir kadına bu kadar yüklenilmemeli. Yada her çocuğu bir ay bakıcı parası verip bakıcı tutsunlar.Kayınvalidenin hastalığı tabiki zor bir hastalık kemoterapiye başlayınca dahada çok bakım gerekecek, ama kayınvalideyle birlikte gelinde günden güne eriyip bitmemeli.Şimdi biz eşimizin söylenmelerine bile tahammül edemiyoruz bazen başkasına hiç dayanılmaz herhalde.Allah acil şifalar versin.

Son düzenleme:

Ben kimsenin kızı oğlu gelmesin demedim.Sanırım yanlış anlaşıldım. Şimdi kuzuu nun görümcesi geliyormuş ve kızın kocasınıda dolduruyormuş. Geliyorsun edebinle otur kimsenin huzurunu kaçırma onu söylemek istedim. Ve gerçektende kemoterapi gören birisinin gerçekten vücut direnci savunmasız oluyor. En ufak bir mikrop alsa hemen hasta olabiliyor. Cidden hastayla temasta maske takılması lazım. Toplumumuzun hastayı ziyaret anlayışı pek oturmamış. Yani hasta ziyareti diye gelip günlerce kalanlar yada bir ziyaret diye gelip akşama kadar oturup gitmek bilmeyen bir toplumumuz var. Hııı hastayı da bu hastalık konusunda bilgili olmadıklarından saçma sapan örneklemelerle moralman çökertmeleri de cabası. Ben diyorum ki gelsin görümcesi edebiyle otursun kocayı kadına kırdırmasın arayı açmasın.

Buradaki görümce modelide aşağıda vereceğim örneğede tam uyuyor sanırım.

Kaynana çaydanlık gibidir, fokur fokur kaynar,
Gelin demlik gibidir, sinsin sinsi demlenir,
Oğlan bardak gibidir, bir gelin doldurur bir de kaynana
Görümce çay kaşığı gibidir, arada bir gelir ortalığı karıştırır
Çocuk şeker gibidir, ortalığı tatlandırır
Kayınpeder de çay tabağı gibidir, okkalıca oturur seyreder...

Son düzenleme:

Ben zaten katılıyorum sana. Konu sahibi çok haklı isyanında. Tüm suç görümcenin, sanki kuzuu tüm bunları yapmaya mecburmuş gibi davranıyor. Bir minneti, tatlı dili yok.

Ben zaten katılıyorum sana. Konu sahibi çok haklı isyanında. Tüm suç görümcenin, sanki kuzuu tüm bunları yapmaya mecburmuş gibi davranıyor. Bir minneti, tatlı dili yok.

zaten bu mecbursun havaları beni çıldırtıyor... ya insan bir teşekkür eder... ama bunlara göre gelin mi tabiki mecbur bakmaya...sabrımı sınıyorlar ama bakalım ne kadar daha sessiz kalmayı başarabileceğim...

Valla canım kendileri kaybederler. Zorla bindikleri dalı kesiyorlar.
Sen bu olayları eşine yansıtma şimdilik. Çünkü evlilik kötü günde de destek olmayı gerektiriyor ve bunlar eşinin en kötü günlerinden.
Zaten senin içinde bulunduğun durum da bu yüzden çok zor. Normalde alırsın eşini karşına anlatırsın bir bir, görümcenin de ağzının payını verirsin oturur. Ama işte bu durumda mümkün olmuyor.

Ama sen yine de görümceye aba altından sopayı göster bence. Artık sabrını taşırmaya başladığını anlasın, ayağını denk alsın. Ama bunu alanen hır gür çıkararak yapma. Haklıyken haksız duruma düşersin. Sana bir emir mi vermeye kalktı bir şeyleri bahane et yapma dediğini. Sen ona emirler ver. Ne bileyim X şunu getirir misin, şunu yapar mısın? Omzum tutuldu bulaşıklar beklemesin yıkayıver vs..Eşine birşey söylemeye kalkarsa da onun yanlış anladığını söylersin.

Kendini ne kadar kullandırırsan o kadar fazlasını isterler bu tipler.

Eşine de destek olmaya devam et. Ama yorulduğunu arasıra kırıldığını yavaştan sezdir. Yoksa yaptıklarının kıymetini anlamaz, çok normal bir olaymış gibi görür. Yaptığın fedakarlıkları biraz hissettireceksin yoksa anlamıyor erkekler.

kizcagiz on kere yazdi kayinvalidemi istemiyor degilim
ona bakiyorum onu seviyorum onunla sorunum yok diye
gorumcesi kayni gelmesindende sorun yapmiyor
sadece dusunun isten geliyorsunuz bir bardan surdan suraya koyulmuyor
isten gel yemek yap hizmet et bulasiklari yika ustune cay yap
ee her gun her gujn
ustunede laf isit
o evin hizmetcisi gibi gorsunler seni hanimi gibi degilde
yaslari 40 olmus ya kendilerini buyukten sayip evin genc gelinini
kaydeye almazlar
ustelik 8 aylik daha yenicik bir evlilik biraz agir gelmezmi insana?

çok teşekkür ederim aynen öyle... eşimin ailesinden kimse benim yeni evli olduğumu düşünmüyor.. sanki ben evlerinin hizmetçisiyim gibi davranıyorlar.. mesela dün görümcem bir bardak gazozu mutfağın yerine döktü silmek şöyle dursun üzerine basarak tüm evi gezmeye kalktı söyleyince de evim kıymetli oluyo ben bu tavırlara çıldırıyorum işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…