Tahammülsüzlük ?

Pek normal değil hastalık bile olabilir doktora mı gitseniz??

Bir hastalık gibi değil de algıda seçicilikle ilgili bir durum gibi
Hastalık dediğim öyle yataklık döşeklik bişey değil .Mesela bende de ağız şapırtısına karşı aşırı hasssasiyet var en ufak ağız sesine tahammül edemiyorum ve bunun hastalık olduğunu söyleyen doktorlar var o yüzden öyle yazdım

Ben bu iğrenç sesler yüzünden tedavi görüyorum.
Henüz iki ay oldu ama yine de çok rahatlattı beni.
Tabii beynimi uyuşturup susturuyorum yani ilaç kullanıyorum.

Bende de ağız şapırdatma sesine karşı tahammülsüzlük var.Bu tarz seslere karşı olan duyarlılığa misofanya hastalığı adı vermisler ama bu durumun kişinin bilinçaltıyla ilgili oldugunu düsünen birçok psikolog da var. Yani antidepresan tarzı ilac kullanılıp gecebilcek tarzda bir sey degil ama gecmesi imkansız bir sey de degil bence. Şapırdatma sesiyle ilgili yeniden kodlama yapmaya çalışmıstım bir ara.

Beynimiz o sesi rahatsız olunacak bir ses olarak algılıyor.bu algıyı digru sekilde degistirsek sonuc güzel olur aslında

15 senedir çekiyorum tabi bu süre zarfında bayağı bi azalma oldu kendi kendine.Aslında şuan koşulları iyi olan bi şehire taşındım bi doktora gitsem bende fena olmayacak

benim de saat sesine tahammülsüzlüğüm var.
tik tak tik tak geriyor beni.. uyumaya çalışırken de hiçbir sese tahammülüm yok.
kendi kalp sesim bile rahatsız ediyor düşünün. sabahta eşim kalkarken kulak tıkacı takıyorum. arka tarafta inşaat var onun sesini de kesiyor. işte beyle. fakat antidepresan kullanmıyorum. daha önce uykusuzluk için kullandım, bırakırken psikolog eşliğinde yoksunluk yaşadım ve çok zorlandım. bir daha zorda kalmadıkça kullanmam maalesef.

Bende her seye tahammulsuzum.ültiker olmuşum.Hıc bır seye sabrım yok

böyle bir şey için antidepresan kullanmaya gerek var mı sizce? bu tarz hassasiyetler bende de var. zaman zaman çok takılıyorum ama bazen de hiç takmıyorum, umursamıyorum. senelerce cadde üstünde oturdum, alışıyor insan yani. aşırı sessiz ortamlarda her sesi duyup hepsini takabiliriz. size tavsiyem ev fazla sessiz olmasın. tv'yi açın arka planda sesi sürekli olsun. çünkü bu tarz seslere kafayı takmak bişey çözmüyor.

Migrenim yok. Biraz o sese dikkatimi vermekle ilgili galiba
bende de benzer durum var işte. sese dikkatimi verirsem sorun yaşıyorum. mesela evimin önünde park var, tabii sürekli insan sesi falan oluyor. konuşma sesleri, gülmeler vs. o sesler gelirken kitap okuyabiliyorum mesela sese duyarlı olmama rağmen. ama hiçbir şey yapmadığım zaman, bir yere odaklanmadığım zaman o sesler geldiğinde sinirden deliye dönüyorum. parktakiler bir an önce gitsin diye dua ediyorum. hayatta uyuyamıyorum öyle sesler gelirken. ama ben tv izlerken o sesler geliyorsa pek takmıyorum. o sese odaklanmayın. rahatsız olduğunuzu anladığınız anda ben bununla başa çıkacağım deyin ve başka bir şeyle uğraşın. ne bileyim şarkı söyleyin ya da takın kulaklığı müzik falan dinleyin. belki bu şekilde aşabilirsiniz.

Aa aynı benim gibi. Ben de başka şeyler yaparken o sesleri pek umursamıyorum ama kafama takınca da saçma şekilde o sese dikkat kesiliyorum acaba yine var mı diye.bir de bazen en olmadık sesten bile rahatsız olabilmek çok sinir bozucu.
Yıllardır evde olan buzdolabının sesini neden şimdi farkettim çok ilginç ve bir gündür modumu düşürdü bu durum bile.ama belki de altta yatan farklı bir sebep vardır.çünkü genelde bu tarz şeyleri ya sınav zamanlarımda ya da mutsuzken kafama takıyorum. Anneme de anlatmak istemiyorum çünkü ona garip geliyor bu durumum.

Evet ben bununla başa çıkacagım diyerek olumlama yapmak da etkili olur.ben de "bu sesler normal hayatım sesleri,gayet doğal olan sesler" diye olumlama yapıyorum.etkili olacağını düsünüyorum

Ben sessizliği çok seviyorum belki de bundan olabilir. Evet antidepresan kullanmaya gerek yok.psikiyatrist vermisti bana da ama kullanmadım.psikologa filan da gittim o da etkili olmadı pek ama bu tahammülsüzlügün zaman zaman oldugunu farkettigim için o anlarda çok umursamıyorum artık.cünkü bugün rahatsız ediyor olması hep rahatsız edeceği anlamına gelmiyor.

Siz psikologa gittiniz mi hic bu durum için ?

Canım zaten sende demişsin stres ortadan kalkınca bu da yok oluyor diye..stresten uzak kalmaya çalışacaksın o zaman çözümü bu..

Bende de oluyor mesela başım ağrırken sesi bırak eşime tahammül edemiyorum hiç konuşmak istemiyorum.. O konuşunca da sinir oluyorum. Bi de çişim gelmiş ve yakınlarda yapma şansım yoksa varyaaaa işte en tahammülsüz olduğum zaman o zamandır..

ama o stresli anda daha da arttırıyor bu durum stresimi malesef.karmasık şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…