Evet gergin,mutsuz ya da stresli olduğum zamanlarda oluyorBazen oluyor bazen olmuyor demişsiniz.
Olduğu zamanlar gergin zamanlarınızda denk geliyor olabilir mi ?
Evden dışarı hiç çıkmıyorsanız ondan olabilirBazı zamanlar normalde hiç rahatsız etmeyen sesler nedense beni rahatsız ediyor.normalde de sessizliğe çok fazla düşkünüm.Sırf bu sebeple cadde üstünde olan bir evde oturmak korkutucu geliyor mesela gürültü sebebiyle.Ama bu durum hayatımı zorlaştırıyor biraz.
Bu iki gündür de nedense buzdolabının sesinden rahatsız oldum biraz oysaki normalde duymam bile.
Bu tarz tahammülsüzlüklerin nedeni ne olabilir? Bir tek bende mi oluyor böyle diye düşünüyorum bazen ama herkesin zaman zaman yaşadıgı bir durum mu ?
Psikologa gitmistim net bir çözümü olmadı.Stres faktörü ortadan kalkınca bu sorun da kendinden çözülüyor geneldebfunun tespitini koymak bana düşmez ama acaba bi psikiyatrik yardım mı alsan takıntı seviyesinde gibi geldi bana sanki
o zaman stres faktörünü ortadan kaldırmaya odaklanmalısın...Psikologa gitmistim net bir çözümü olmadı.Stres faktörü ortadan kalkınca bu sorun da kendinden çözülüyor genelde
Mesela şu an üst evdeki komşu galiba yerde fındık kırıyor bunu sorun etmiyorum.ama sürekli olabilecek olan sesleri sorun ediyorum. Yani her sese karşı değil. Mesela lise zamanımda üniversite sınavıma çok az bir zaman kalmıstı.o zamanlar alt evdeki tv sesinden çok rahatsız oluyordum. Şu an bazen ses gelse de umursamıyorum. Ama buzdolabı sesi neden dikkatimi çekmeye başladı anlayamadımhiçbir sese mi yok yada bu tarz gürültü şeklinde mi acaba
Gergin olunca çoğumuz sakin ve sessiz bir ortamda bulunup kafa dinlemek ya da sakinleşmek isteriz.Evet gergin,mutsuz ya da stresli olduğum zamanlarda oluyor
Stres faktörü galiba evde sıkılmak bazen de sesin kendisi stres faktörü oluyor.mesela komşunun köpegi sürekli havlıyordu doğal olarak o sesten de rahatsız oluyordum.köpegi götürduler birkac ay sonra.ama ne zamana kadar kaçılabilir ki bu durumdano zaman stres faktörünü ortadan kaldırmaya odaklanmalısın...
Şu an işsiz olmam ve evde sıkılmam olabilirGergin olunca çoğumuz sakin ve sessiz bir ortamda bulunup kafa dinlemek ya da sakinleşmek isteriz.
Bu bazen istediğimiz gibi olur bazen aksilik ya en sessiz kalmak istediğimiz zamanlarda ufacık bir sinek vızıltisi saatin saniye sesi bile huzurumuzu kacirabilir.
Bence sorunun temeline inin. Sizi bu kadar fazla geren üzen konu ne mesela ?
Evet benim de böyle. Sürekli geçen uçak sesinden bile rahatsız olabilme potansiyelim var ne yazık kiBenimde ritmik seslere karşı var. Ne yapsam yenemedim. Stresli olduğum dönemlerde artar. Sizinde öyle olabilir.
Kafanız çok dolu ve yorgun olduğu içindir bazen yürüyüş yapın doğada iyi gelirBazı zamanlar normalde hiç rahatsız etmeyen sesler nedense beni rahatsız ediyor.normalde de sessizliğe çok fazla düşkünüm.Sırf bu sebeple cadde üstünde olan bir evde oturmak korkutucu geliyor mesela gürültü sebebiyle.Ama bu durum hayatımı zorlaştırıyor biraz.
Bu iki gündür de nedense buzdolabının sesinden rahatsız oldum biraz oysaki normalde duymam bile.
Bu tarz tahammülsüzlüklerin nedeni ne olabilir? Bir tek bende mi oluyor böyle diye düşünüyorum bazen ama herkesin zaman zaman yaşadıgı bir durum mu ?
Kendinizi evde motive edecek iyi hissettirecek şeyler deneseniz.Şu an işsiz olmam ve evde sıkılmam olabilir
Okumaya başladım birkac gündürKendinizi evde motive edecek iyi hissettirecek şeyler deneseniz.
Kitap okuma alışkanlığınız var mi ?
Faydasını görürsünüz.Okumaya başladım birkac gündür
Misofanyaydı galiba ismi. Psikologa gittim net bir çözümü olmadı.bir de stres durumu ile de ilişkili bir durumMesela migren tutunca gürültüye duyarlı stresken gerginken daha sık oluyor belkide
Böyle bir hastalık var adı şuan aklımda değil
Bu takıntı da olabilir
Psikoloğa gidin eğer sizin günlük hayatınızı engelliyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?