- 30 Aralık 2009
- 23.358
- 92.608
- 1.123
- Konu Sahibi Papatyagibi1
-
Daire kv üstüne. O oğlum oturacak diyerek açtık zaten. Satacağını sanmıyorum hiç o konulara girmedik
Varmış ama birisi oturdugu ev birisi bu mahkemelik olan bir de yazlıgı.Kv'nin baska evi var mi?
Evet bende sonradan mesajlari okudum. Hakim hakli bir gerekce buldu bu durumda, ama reelde hakli mi hayir. Ne yani kv ile mi yaşasınlar? Sacmalik. Alt soyun ihtiyaci icin ev bosaltilabilecegini burda cogu kisi yazdi halbuki.Varmış ama birisi oturdugu ev birisi bu mahkemelik olan bir de yazlıgı.
Tamam aynı yerlerde degilmiş ama hakim buna karar vermiş.
Evet ben de kiracıma ihtar çekerken avukatla konuştugumuzda bu şekilde bilgi vermişti.Evet bende sonradan mesajlari okudum. Hakim hakli bir gerekce buldu bu durumda, ama reelde hakli mi hayir. Ne yani kv ile mi yaşasınlar? Sacmalik. Alt soyun ihtiyaci icin ev bosaltilabilecegini burda cogu kisi yazdi halbuki.
Ama bizim avukatımız böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını alt soyu olduğu için zaten açılabilecek bir davada ekstra bir satışa gerek olmadığını söyledi, başka avukatlardanda bilgi aldığımızda aynı şeyi söylediler. Bu kısma takılması çok saçma değil mi ?Evet ben de kiracıma ihtar çekerken avukatla konuştugumuzda bu şekilde bilgi vermişti.
Ama demek ki reddecek bir şeyler bulmuş.
Diyorum ya sonuçta ogluna devredecekti evi.
Keşke satış gösterip o şekilde garanti iş yapsalarmış.
Üzüldüm ya
Bu kararnamede var ama alt ve üst soylarının ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açılabileceğine yönelikEvet bende sonradan mesajlari okudum. Hakim hakli bir gerekce buldu bu durumda, ama reelde hakli mi hayir. Ne yani kv ile mi yaşasınlar? Sacmalik. Alt soyun ihtiyaci icin ev bosaltilabilecegini burda cogu kisi yazdi halbuki.
Evet ben de kiracıma ihtar çekerken avukatla konuştugumuzda bu şekilde bilgi vermişti.
Ama demek ki reddecek bir şeyler bulmuş.
Diyorum ya sonuçta ogluna devredecekti evi.
Keşke satış gösterip o şekilde garanti iş yapsalarmış.
Üzüldüm ya
Peki dairenin üstümüze olmayışı red sebebi mi gerçektenİstinafa gitmemezlik sakın etmeyin.
Bir ilk derece mahkemesi hakiminin verdiği kararın; Üç, çok ama çok daha tecrübeli, vasıflı, liyakat sahibi hakim tarafından, yeniden değerlendirilmesidir, istinaf dediğiniz şey.
Kararın içeriğini yahut yerindeliğini ben bilemem, ama bu şekilde, son derece vasıflı hakimlere denetletmiş olursunuz işte hakimin kararını.
Avukatınızı dinleyin bence.
Gerekceli karariniz cikti mi?Bu kararnamede var ama alt ve üst soylarının ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açılabileceğine yönelik
Yani farklı dairesi yoksa geçecek olan kişiler kirada ise bu haklı bir sebep denildi. Sizde kirada mısınız ?Ya bizde bu duruma dusecegiz demek ki, annem kiracisini bizim icin çıkartacak su an kadina dil dokuyoruz, masraflarini falan karsilamayi teklif ettik ama yok kabul etmiyor.
Acaba noterden satis sozlesmesi hazirlatilsa yeterli gelir mi ki, yoksa illa tapu devri mi gerekiyor ki. Bunu bi ogrenmek lazim
Çıktı evet reddine karar verildiGerekceli karariniz cikti mi?
Ben kiradayim.Yani farklı dairesi yoksa geçecek olan kişiler kirada ise bu haklı bir sebep denildi. Sizde kirada mısınız ?
Gerekceli kararda neye dayanarak reddedildigi yaziyor bildigim kadariyla o kisimda ne yaziyor, biz de bilsek ona gore davamizi duzenlerdik :)Çıktı evet reddine karar verildi
Davanın davacısı siz değilsiniz.Peki dairenin üstümüze olmayışı red sebebi mi gerçekten
Vallahi şu Dilan Polat olayından sonra herşeye inanıyorum artıkKiracımız avukat. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor..
Bunu öğrenmek istiyordum. Bir kaç arkadaş red sebebi demiş oysaki kararnamede ve emsal kararlarda alt soy için açılan tahliye kararları olumlu sonuçlanmış. Yani zaten sıkıntılı olduğunu düşünüyor olsaydı avukatta kesin gözüyle bakmazdı. Sonuç olarak şansımızı istinaftan yana kullanmalıyız bu bir gerçek ama kısa süreli sonuçlanan hiç bir dava yok mu en az 1.5 sene gibi mi gerçektenDavanın davacısı siz değilsiniz.
Kayınvalideniz.
Kayınvalidenizin tahliye talebinin sebebi de, "oğlum oturacak".
Kayınvalidenizin böyle bir sebeple tahliye isteme hakkı var mı hukuken?
Evet var.
Kanunun mal sahibine bu hakkı veriyor.
Her hakimin her kararı, hukuken yerinde ve doğru olur diye bir şey yok ki...
Hakimler; hukuken hatalı kararlar verebilirler, delilleri değerlendirmemiş olabilirler, eksik değerlendirmiş olabilirler, bazı unsuları göz ardı etmiş olabilirler, vs, vs...
Bu söylediklerimi hukuk sistemi de biliyor ve kabul ediyor; bunun içindir ki ilk derece mahkemesinin kararını denetleyen üst mahkemeler var, istinaf mahkemesi de bunlardan biri.
Yukarda da önceki cevabımda da dediğim gibi, adres bizler değiliz, istinaf hakimleri.
Sizin hakimin kararının hukuken yerinde olup olmadığını, davada kendisine sunulmuş unsurları doğru değerlendirip değerlendirmediğini , istinaf hakimleri belirleyecek.
O şekildeki bir satışın muvazaalı olduğu çok belli. Kiracıları avukat zaten, bu durumu öne sürerdi hemen.K.validen evi keşke size satış gösterseydi işiniz çok garanti olurdu.
Tapu masrafı ödeyip evi üzerinize alır ihtarı çekerdiniz böylelikle direkt haklı olurdunuz.
Keşke ilk konuya bunu da yazarak belirtseydiniz bize size yazardık bunu
ama ev gerçekten kendisine ait sanıyorumO şekildeki bir satışın muvazaalı olduğu çok belli. Kiracıları avukat zaten, bu durumu öne sürerdi hemen.
Bizim evimiz kendimizin üzerindeydi .K.validen evi keşke size satış gösterseydi işiniz çok garanti olurdu.
Tapu masrafı ödeyip evi üzerinize alır ihtarı çekerdiniz böylelikle direkt haklı olurdunuz.
Keşke ilk konuya bunu da yazarak belirtseydiniz bize size yazardık bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?