- 12 Kasım 2010
- 2.918
- 16.833
- 408
- 40
- Konu Sahibi Papatyagibi1
-
fakat ilk oturdukları zaman gerçekten ihtiyaçları yokmuş kiGerekçeli kararı bekleyin. Hakim gerekçe de yazar zaten. Tahmini olarak yazıyorum büyük ihtimalle sizin eğer ilk kiraya oturduğunuz tarihte kayın validen izin evi olmasına rağmen oraya değilde kirada oturmaya başlamış iseniz hakim ihtiyacınızı samimi bulmamış olabilir. Çünkü eğer ihtiyacın varsa o zaman da vardı neden annenin evi değil de kiraya geçtin diye. Önceden sizin durumunuzda tahliye kararları çok kolay çıkıyordu ama ev sahipleri bunları kötüye kullanmaya başladı. Kiracıların kira oranlarını kiradaki belki de hiç o eve oturmaya niyeti olmayan çocuklarını gerekçe göstererek tahliye davası açma tehdidi ile inanılmaz yükselttiler. Mahkemeler de bu neden ile mağduriyet olmaması için daha fazla dikkat ediyor.
Not: her meslekte olduğu gibi hakimler de de çürük elmalar var tabi ama kimse üç kuruşluk kira davası için mesleğini tehlikeye atmaz. Haberlerde geçen miktarlarda bir bakın isterseniz. Hakimlerin verdiği kararlar hem cezai hem hukuki denetime tabi.
Hayır benim dediğimi yanlış anladınız. Eğer annenin evi oğlu şuan oturduğu eve oturmaya başladığı zamanda ev annenin mülkiyetinde olmasına rağmen o evde oturma yoluna gitmeyip kiraya çıkmışsa ihtiyacı samimi bulmuyor. Eğer evlenmiş ya da o bölgede yeni bir iş durumu olmuş ise ihtiyaç durumunda değerlendirmeye alınırdı. ise Şuan ki tahliye talebi daha dikkatli incelenir. Mesela iş değişikliği gibi yeni bir durum ortaya çıkmış mı , dediğiniz gibi evlenmiş mi yeni bir durum olmuş mu diye? Şöyle düşünün kiracısı olduğunuz adamın beş tane çocuğu var, adam onlara vermeden evi kiraya verdi, ancak size kiraya verdiği dönemde kendi çocukları da kiracı ama haliyle sizin haberiniz yok, senesine sizden en iyi ihtimalle %150 zam istedi, siz yeni kiracı olduğunuz için kabul etmediniz, adam çocuğum oturacak o kirada diye pat diye size dava açtı, dediği gibi çocuğu kirada, ne yapacaksınız? Ev sahipleri böyle yapıyorlar, çoğunun çocuğunu oturtmaya niyeti bile olmadan bu kozu kullanıyorlar. Haliyle kiracıların da ev tutarken ev sahibinin yakınlarının mülkiyet durumunu ve ev ihtiyacını bilebilecek bir konumu yok. Mahkemelerde ne yapsın artık ev sahibinin evi kiraya verdiği tarihte kirada oturan çocuğu olmasına rağmen, ona vermek yerine kiraya mı vermiş diye bakarak hakkı sağlamaya çalışıyor. Samimiyet dediğim bu. Arada böyle konu sahibi gibi mağdur olanlar var ama mahkemelerinde yapacak bir şeyi kalmadı.fakat ilk oturdukları zaman gerçekten ihtiyaçları yokmuş ki
şimdi kendi ev sahipleri çıkın diye ihtar çekmiş ihtiyaç şimdi hasıl olmuş
bu şeye benziyor belki kiracı oturduğunda çocuğum evli değildi şimdi evlendi ayrı eve çıkacak ya da evin bulunduğu şehre şimdi tayin oldu vs vs..senelerce evi boş mu tutacaktı ailesi çocuğuma ileride lazım olursa diye mesela, bu mantığa göre?
hakim nasıl samimi bulmuyor neye göre anlamadım
ihtiyaç şimdi hasıl olmuş...
yok sizin dediğinizi anladımHayır benim dediğimi yanlış anladınız. Eğer annenin evi oğlu şuan oturduğu eve oturmaya başladığı zamanda ev annenin mülkiyetinde olmasına rağmen o evde oturma yoluna gitmeyip kiraya çıkmışsa ihtiyacı samimi bulmuyor. Eğer evlenmiş ya da o bölgede yeni bir iş durumu olmuş ise ihtiyaç durumunda değerlendirmeye alınırdı. ise Şuan ki tahliye talebi daha dikkatli incelenir. Mesela iş değişikliği gibi yeni bir durum ortaya çıkmış mı , dediğiniz gibi evlenmiş mi yeni bir durum olmuş mu diye? Şöyle düşünün kiracısı olduğunuz adamın beş tane çocuğu var, adam onlara vermeden evi kiraya verdi, ancak size kiraya verdiği dönemde kendi çocukları da kiracı ama haliyle sizin haberiniz yok, senesine sizden en iyi ihtimalle %150 zam istedi, siz yeni kiracı olduğunuz için kabul etmediniz, adam çocuğum oturacak o kirada diye pat diye size dava açtı, dediği gibi çocuğu kirada, ne yapacaksınız? Ev sahipleri böyle yapıyorlar, çoğunun çocuğunu oturtmaya niyeti bile olmadan bu kozu kullanıyorlar. Haliyle kiracıların da ev tutarken ev sahibinin yakınlarının mülkiyet durumunu ve ev ihtiyacını bilebilecek bir konumu yok. Mahkemelerde ne yapsın artık ev sahibinin evi kiraya verdiği tarihte kirada oturan çocuğu olmasına rağmen, ona vermek yerine kiraya mı vermiş diye bakarak hakkı sağlamaya çalışıyor. Samimiyet dediğim bu. Arada böyle konu sahibi gibi mağdur olanlar var ama mahkemelerinde yapacak bir şeyi kalmadı.
Doğru bizim ev sahibimiz böyle işte ama biz bizim kiracımıza 100 binde versen kabul edemeyiz çıkmanı istiyoruz dedik kira artırımı konu bile değildiHayır benim dediğimi yanlış anladınız. Eğer annenin evi oğlu şuan oturduğu eve oturmaya başladığı zamanda ev annenin mülkiyetinde olmasına rağmen o evde oturma yoluna gitmeyip kiraya çıkmışsa ihtiyacı samimi bulmuyor. Eğer evlenmiş ya da o bölgede yeni bir iş durumu olmuş ise ihtiyaç durumunda değerlendirmeye alınırdı. ise Şuan ki tahliye talebi daha dikkatli incelenir. Mesela iş değişikliği gibi yeni bir durum ortaya çıkmış mı , dediğiniz gibi evlenmiş mi yeni bir durum olmuş mu diye? Şöyle düşünün kiracısı olduğunuz adamın beş tane çocuğu var, adam onlara vermeden evi kiraya verdi, ancak size kiraya verdiği dönemde kendi çocukları da kiracı ama haliyle sizin haberiniz yok, senesine sizden en iyi ihtimalle %150 zam istedi, siz yeni kiracı olduğunuz için kabul etmediniz, adam çocuğum oturacak o kirada diye pat diye size dava açtı, dediği gibi çocuğu kirada, ne yapacaksınız? Ev sahipleri böyle yapıyorlar, çoğunun çocuğunu oturtmaya niyeti bile olmadan bu kozu kullanıyorlar. Haliyle kiracıların da ev tutarken ev sahibinin yakınlarının mülkiyet durumunu ve ev ihtiyacını bilebilecek bir konumu yok. Mahkemelerde ne yapsın artık ev sahibinin evi kiraya verdiği tarihte kirada oturan çocuğu olmasına rağmen, ona vermek yerine kiraya mı vermiş diye bakarak hakkı sağlamaya çalışıyor. Samimiyet dediğim bu. Arada böyle konu sahibi gibi mağdur olanlar var ama mahkemelerinde yapacak bir şeyi kalmadı.
Bir umut işte…Malesef istinaf cok uzun bi surec
Yıllarca bekleyen davalar üstüste.bizim kiracınin istinafa yöneldiğini duyduğumuzda yıkılmıştık
Kendinden emin olmasa bu kararı vermez elbette bir açığımızı bulmuş olabişir ama itiraz etmekten başka bir çaremiz yokGerekçeli kararı bekleyin. Hakim gerekçe de yazar zaten. Tahmini olarak yazıyorum büyük ihtimalle sizin eğer ilk kiraya oturduğunuz tarihte kayın validen izin evi olmasına rağmen oraya değilde kirada oturmaya başlamış iseniz hakim ihtiyacınızı samimi bulmamış olabilir. Çünkü eğer ihtiyacın varsa o zaman da vardı neden annenin evi değil de kiraya geçtin diye. Önceden sizin durumunuzda tahliye kararları çok kolay çıkıyordu ama ev sahipleri bunları kötüye kullanmaya başladı. Kiracıların kira oranlarını kiradaki belki de hiç o eve oturmaya niyeti olmayan çocuklarını gerekçe göstererek tahliye davası açma tehdidi ile inanılmaz yükselttiler. Mahkemeler de bu neden ile mağduriyet olmaması için daha fazla dikkat ediyor.
Not: her meslekte olduğu gibi hakimler de de çürük elmalar var tabi ama kimse üç kuruşluk kira davası için mesleğini tehlikeye atmaz. Haberlerde geçen miktarlarda bir bakın isterseniz. Hakimlerin verdiği kararlar hem cezai hem hukuki denetime tabi.
Ben siz öyle yaptınız demedim zaten. Büyük ihtimalle gerekçesi bu olabilir dedim.. Zira bu kızım oğlum oturacak evden çık diye mevcut kiracısını çıkartıp yüksekten yeniden kiraya vermeye çalışan binlerce ev sahibi var. İstanbul'da sulh hukuk mahkemeleri çöktü. Hakimler bir sene sonrasına gün vermeye başladılar neredeyse yoğunluktan. Siz kurunun yanında yaş olmuşsunuz. Ancak hakime rüşvet alıyor demek biraz komik olmuş. Üç kuruşluk kira davası için kimse kendi mesleğini tehlikeye atmaz. Avukat kiracınız karar değiştirecek kadar zengin olsa önce kendine gider oturacak bir ev alır.Doğru bizim ev sahibimiz böyle işte ama biz bizim kiracımıza 100 binde versen kabul edemeyiz çıkmanı istiyoruz dedik kira artırımı konu bile değildi
Ben rüşvet alıyor demedim aklıma başka bir şey gelmiyor kimsenin günahını almak istemem ne olabilir nasıl olabilir dedim başka bir yorumla mı karıştırdınız acabaBen siz öyle yaptınız demedim zaten. Büyük ihtimalle gerekçesi bu olabilir dedim.. Zira bu kızım oğlum oturacak evden çık diye mevcut kiracısını çıkartıp yüksekten yeniden kiraya vermeye çalışan binlerce ev sahibi var. İstanbul'da sulh hukuk mahkemeleri çöktü. Hakimler bir sene sonrasına gün vermeye başladılar neredeyse yoğunluktan. Siz kurunun yanında yaş olmuşsunuz. Ancak hakime rüşvet alıyor demek biraz komik olmuş. Üç kuruşluk kira davası için kimse kendi mesleğini tehlikeye atmaz. Avukat kiracınız karar değiştirecek kadar zengin olsa önce kendine gider oturacak bir ev alır.
Kiracımızın maddi durumu buraya yazamayacağım kadar iyi bu arada ki bu bizi ilgilendirmezBen siz öyle yaptınız demedim zaten. Büyük ihtimalle gerekçesi bu olabilir dedim.. Zira bu kızım oğlum oturacak evden çık diye mevcut kiracısını çıkartıp yüksekten yeniden kiraya vermeye çalışan binlerce ev sahibi var. İstanbul'da sulh hukuk mahkemeleri çöktü. Hakimler bir sene sonrasına gün vermeye başladılar neredeyse yoğunluktan. Siz kurunun yanında yaş olmuşsunuz. Ancak hakime rüşvet alıyor demek biraz komik olmuş. Üç kuruşluk kira davası için kimse kendi mesleğini tehlikeye atmaz. Avukat kiracınız karar değiştirecek kadar zengin olsa önce kendine gider oturacak bir ev alır.
Burada bile olayi net sekilde anlatamamis. kim bilir mahkemede nasil anlatamadilar ki hakim böyle bir karar verdi .Tamamda siz bunu soylemedınızkı
Sizin soyledıgınız bırtane evımız var kiradayız oraya gecmek ıstıyoruz
Ama sizin degilmiş yani
Mesela bızım burdada bırısı tahlıye davası actı
Kadın yurtdısından ıznıne geldıgınde kullanmak ıcın cıkartmak ıcın
Ama onunda kabul etmedı
Bır aylık gezmen ıcın kıracıyı cıkaramazsın demiş
Yani kendş evinde olsa sana vermıyolar
Ama sizin olay başkaymıs sizin ustunuze degılmışki ev
Sanki çok da şaşırmamak lazım hakimin kararına. Ben ev sizin üstünüze sandım ve çok şaşırdım böyle bir karara. Ama oğlum oturacak diye ne insanları mağdur ettiler. Şuan şaşırmadım açıkçası bilmiyorum. Sizin de işiniz zor, kaç yıllık kiracı?Bir evi var ( kendi oturduğu) bir evi var bu mahkemelik olan daire. Şehirdısında bir yazlığı var. Farklı bir dairesi yok. Evet avukat aracılığı ile hepsini sunduk
Valla benimki biraz öyleArtık yatırımlık ev alıp kiraya vermeler çok azaldı
Bu yüzden kiralar artmaya devam edecek
Kiracılar hala ev sahiplerine bilensin sanki her ev sahibi lüks içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?