sirenaaaayyy bana da tüyo versen accık nasıl birikim yapıyorsunn???? bende tık yok haalaa aldığımı harcıyorum ya tek başımaa:2:
Ay nasıl mutlu oldum teşekkürler kızlar. Hepimiz tutumluyuz. İyi bir gelecek için şimdi biraz dişimizi sıkmak zorundayız. Ben biraz sorunlu bi aile içinde büyüdüm ve yaşıyorum. Etrafımdakileri görünce ister istemez etkileniyo insan. Elimden ne geliyosa hepinize yardımcı olurum kızlar. Benimkide bana sen çok planlısın çok tutumlusun diyoZavallım artık alıştı ben sana verim parayı naparsan yap diyo ben harcarım sen saklarsın diyo geçen ayakkabı mont almış birazcık kızdım almıycam aşkım valla almıycam bidaha diyo Kıyamıyorumda napsak bilemedim 1 senedir düzgün bişi almadım üstüme başıma gerek yok çünküherşeyim var Allah'a şükür. Biraz fazla abartıyorum belki ama. Evlenince mutsuz huzursuz olmak istemiyorum. Kimsede istemez :93: Kimsenin eline bakmakta istemiyorum. Ne kocamı nede kendimi ezdiririm. 2 senemiz var 2 sene boyunca bişiler yaptık yaptık yapamadık evlenmeyiz. Benim kocişede söyledim bunu. Ama sanırım ikinci bi işe daha başlıycam. 3-5 ordanda gelsin. geçen gün kpss kitapları sipariş verdim 110 TL içime öyle oturdu ki bu ay 110 TL fazladan kenara koymam lazım Çok cimri oldum sanırım bu aralar
valla cnm ben aralıktan beri çalışıyorum,üniversiteyi çok sıkışık şartlarda okuduğum için bi rahatlama geldi bana maaş başlayınca. çoook kıyafet aldım,yalan yok ama bu yıl hiç eksiğim yok,artık kıyafet ihtiyacım kalmadı. geçen yıl tüm vücut laser yaptırdım,270 liradan 2 seans ücretlik kaldı,sonrası 4 seans bedava zaten. bu yıl yani tam para biriktirme yılım,çünkü önümüzdeki yıl öğrenim kredisi yılım. onu toplu ödeyip vergi indiriminden faydalanmayı da düşünebilirim. altın hesabı açma konusu kafamı kurcalıyor. her maaş aldığımda bi 5 gr alsam,sanki o para hiç yokmuş gibi geri kalanla idare ederim. pazartesi şubeye gidip görüşeceğim. 550 tl de evin kirasını ödüyorum. internet,kardeşimin dersanesi var ama 2 ay sonra çeyiz taksitlerim bitiyor.bekarım ama ev geçindirir gibiyim valla.inşallah bu yıl güzel bir para biriktireceğim.
hele sevgilim işe başlasın onun parasını da biriktireceğim.
Bende öyleydim canım hele lisede haftalık 20 verirlerdi bi güne biterdi . Lise sonda dank etti kafama kızım hem kilo alıyosun hemde para harcıyosun aç kaldıgım günleri bilirim ben. Şuan çalışıyorum. Yeni başşladım 850 lira gelirim var. 850 liranın 50 sini kendime 400 ünü çeyiz için 400ünüde geleceğimiz için ayırıyorum şimdilik canım çünkü bu sene alıcaklarımın listesi biraz kabarık 2.000-2.500 TL civarında. 2.500 TL biriktirince çeyizimi alıcam param yoksa asla almam borç ve taksit yapmam vrsa alırım canım. Forumda bi arkadaşımın bana tavsiye ettiği gibi kombaram var 1 TL ve 50 kuruşları ayrı ayrı o kombaralarda muhafaza ediyorum ben bi kavonoza koydum kapagına paranın girebiliceği kadar delik açıp ağzını baliledim yani asla açamam. Dolana kadar orda. Hesap açtım ve birikim hesabı diye birşey var garanti bankasında. ocak ayına kadar 5.000 TL hedef koydum. Ve onu doldurmaya çalışıyorum canım. Sonra o parayı çekip altına çeviricem hem bize kazandırsındiye hemde cüzdanımda durup harcamıyım diye. Birşeye ihtiyacım varsa alıyorum canım ama yoksa almıyorum. Cimriyim birazcık sanırım ama olsun böyle böyle birikiyo. Ama hesabın yoksa eline geçen parayı bi kesenin içine koy ve sakla hiç aklına bile getirme. altın parası oluncada altınını al sakla. Nakit harcanıyo çünkü. ÖYle yapıyorum canım huzurlu ve mutlu olmamız için birikim şimdiden şart.
doğru söylüyosn birikim şart... bende orchidea gibi aldıgım parayı kıyafete yatrdm işe başladgmdan beri eksiğim yok şükür... bu yıl başlcm kısmetse... ev kirası faturalar fln zaten maaşın 500ü gidiyo bnm... kredi kartı kullanıyorm ya hiiiç bilinçli bir kullanıcı değilm maalesef... seni takip edip motive olcm:))
doğru söylüyosn birikim şart... bende orchidea gibi aldıgım parayı kıyafete yatrdm işe başladgmdan beri eksiğim yok şükür... bu yıl başlcm kısmetse... ev kirası faturalar fln zaten maaşın 500ü gidiyo bnm... kredi kartı kullanıyorm ya hiiiç bilinçli bir kullanıcı değilm maalesef... seni takip edip motive olcm:))
benim de kredi kartım var ama 500 tllik bir şey, sadece internetten alışveriş için kullanıyorum. dikkatliyimdir bu konuda çünkü babamın 10'dan fazla kartı vardı ve öyle çok borcumuz oldu ki eve haciz gelecekti,oturduğumuz evi sattık,şimdi kiradayız. bu sebeple hiç sıcak değilim. erkek arkadaşımın da yok kartı. alkol,gece hayatı sigara da kullanmayız. Avantajlıyız o açılardan.
sirenaycım altın hesabı düşünmemin sebebi ani düşüşlerde kuyumcuya gitmek falan zaman kaybettirir. hemen internet üzerinde düşüşü değerlendirip altınımı alırım düşüncesi.hem böylece kar yaptığımı görüp para biriktirmek iiçin iyice gaza gelirim. benim vardı bikaç parça,evde duruyordu,kardeşimin ameliyatı için verdim. yerini doldurmaya çalışıyorum işte.
hem kardeşim de bu lise öğrencisi haliyle parası olunca hemen gidip altın alıyo,koyuyo bi kenaraaferin ona
kumbara iyi fikir yaa o kadar çok bozuk para oluyor kii evde sağda solda... biriktireyim onlarıı... kredi kartında takstlerm var ve limiti tam 6500 tl manyak banka düzenli ödeme yapılyo diye habire artırıyo limiti... taksitlerimi bitireyim kapattıraym ya da limiti indireyim... altn almak da çok iyi fikir nakit olunca harcanıyo çünkü birşeklde... amaaan allah yardmcmız olsuunn, yuvalarımızı kuralım sağ salim...
maşallah sineraycım
ben de öğretmenlik yapmak isterdim ama benim bölümümden çok zorvazgeçtim
şimdi de y.lisans derdindeyim. sonra ne olcak halim bilmiyorum
evet freckless cım yalnız kalıyorum ben, sevgilimde burda çok yakınız sık sık onunla görüşüyorz yalnız sayılmam aslındayaa görüşüyorduk demeliyim heraldeee askerde ya şmdii ( p. tesi göreve başlaman gerekıyor tatlım nasıl yetişcksn?? bi de ne kdr erken başlarsan o kdr iyi biliyorsun demi??
aynı fikirdeyiz canım,kendisi benim tasarruf idolüm oluyor.
ekonomi sayfasında da sık sık görüyorum.
kızlar valla gelin biz de 2013 gelinleri düğün parası biriktiyor sayfası açıp para biriktirelim
Ay nasıl mutlu oldum teşekkürler kızlar. Hepimiz tutumluyuz. İyi bir gelecek için şimdi biraz dişimizi sıkmak zorundayız. Ben biraz sorunlu bi aile içinde büyüdüm ve yaşıyorum. Etrafımdakileri görünce ister istemez etkileniyo insan. Elimden ne geliyosa hepinize yardımcı olurum kızlar. Benimkide bana sen çok planlısın çok tutumlusun diyoZavallım artık alıştı ben sana verim parayı naparsan yap diyo ben harcarım sen saklarsın diyo geçen ayakkabı mont almış birazcık kızdım almıycam aşkım valla almıycam bidaha diyo Kıyamıyorumda napsak bilemedim 1 senedir düzgün bişi almadım üstüme başıma gerek yok çünküherşeyim var Allah'a şükür. Biraz fazla abartıyorum belki ama. Evlenince mutsuz huzursuz olmak istemiyorum. Kimsede istemez :93: Kimsenin eline bakmakta istemiyorum. Ne kocamı nede kendimi ezdiririm. 2 senemiz var 2 sene boyunca bişiler yaptık yaptık yapamadık evlenmeyiz. Benim kocişede söyledim bunu. Ama sanırım ikinci bi işe daha başlıycam. 3-5 ordanda gelsin. geçen gün kpss kitapları sipariş verdim 110 TL içime öyle oturdu ki bu ay 110 TL fazladan kenara koymam lazım Çok cimri oldum sanırım bu aralar
valla sorma yaaa..... zaten bu aralar çocuk yapasım var
valla cnm ben aralıktan beri çalışıyorum,üniversiteyi çok sıkışık şartlarda okuduğum için bi rahatlama geldi bana maaş başlayınca. çoook kıyafet aldım,yalan yok ama bu yıl hiç eksiğim yok,artık kıyafet ihtiyacım kalmadı. geçen yıl tüm vücut laser yaptırdım,270 liradan 2 seans ücretlik kaldı,sonrası 4 seans bedava zaten. bu yıl yani tam para biriktirme yılım,çünkü önümüzdeki yıl öğrenim kredisi yılım. onu toplu ödeyip vergi indiriminden faydalanmayı da düşünebilirim. altın hesabı açma konusu kafamı kurcalıyor. her maaş aldığımda bi 5 gr alsam,sanki o para hiç yokmuş gibi geri kalanla idare ederim. pazartesi şubeye gidip görüşeceğim. 550 tl de evin kirasını ödüyorum. internet,kardeşimin dersanesi var ama 2 ay sonra çeyiz taksitlerim bitiyor.bekarım ama ev geçindirir gibiyim valla.inşallah bu yıl güzel bir para biriktireceğim.
hele sevgilim işe başlasın onun parasını da biriktireceğim.
Hoşgeldin canım :) Bol kazançlar sanada balımhepimiz biriktiricez inş. yavaş yavaş
Ben burdayım cnm hoşgeldin
hoşbulduummm:) nasılsınnn????? ben evde yalnızzzz dizi izliyorum, cazibe nin yeni bölümüseviyorum bu diziyii:)
Diziyle alakam yok pek canım İyi tatlım napim oturuyorum işte :) Sen nasılsın balım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?