'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

sirenaaaayyy bana da tüyo versen accık nasıl birikim yapıyorsunn???? bende tık yok haalaa aldığımı harcıyorum ya tek başımaa:2:

Bende öyleydim canım hele lisede haftalık 20 verirlerdi bi güne biterdi . Lise sonda dank etti kafama kızım hem kilo alıyosun hemde para harcıyosun aç kaldıgım günleri bilirim ben. Şuan çalışıyorum. Yeni başşladım 850 lira gelirim var. 850 liranın 50 sini kendime 400 ünü çeyiz için 400ünüde geleceğimiz için ayırıyorum şimdilik canım çünkü bu sene alıcaklarımın listesi biraz kabarık 2.000-2.500 TL civarında. 2.500 TL biriktirince çeyizimi alıcam param yoksa asla almam borç ve taksit yapmam vrsa alırım canım. Forumda bi arkadaşımın bana tavsiye ettiği gibi kombaram var 1 TL ve 50 kuruşları ayrı ayrı o kombaralarda muhafaza ediyorum ben bi kavonoza koydum kapagına paranın girebiliceği kadar delik açıp ağzını baliledim yani asla açamam. Dolana kadar orda. Hesap açtım ve birikim hesabı diye birşey var garanti bankasında. ocak ayına kadar 5.000 TL hedef koydum. Ve onu doldurmaya çalışıyorum canım. Sonra o parayı çekip altına çeviricem hem bize kazandırsındiye hemde cüzdanımda durup harcamıyım diye. Birşeye ihtiyacım varsa alıyorum canım ama yoksa almıyorum. Cimriyim birazcık sanırım ama olsun böyle böyle birikiyo. Ama hesabın yoksa eline geçen parayı bi kesenin içine koy ve sakla hiç aklına bile getirme. altın parası oluncada altınını al sakla. Nakit harcanıyo çünkü. ÖYle yapıyorum canım huzurlu ve mutlu olmamız için birikim şimdiden şart.

valla cnm ben aralıktan beri çalışıyorum,üniversiteyi çok sıkışık şartlarda okuduğum için bi rahatlama geldi bana maaş başlayınca. çoook kıyafet aldım,yalan yok ama bu yıl hiç eksiğim yok,artık kıyafet ihtiyacım kalmadı. geçen yıl tüm vücut laser yaptırdım,270 liradan 2 seans ücretlik kaldı,sonrası 4 seans bedava zaten. bu yıl yani tam para biriktirme yılım,çünkü önümüzdeki yıl öğrenim kredisi yılım. onu toplu ödeyip vergi indiriminden faydalanmayı da düşünebilirim. altın hesabı açma konusu kafamı kurcalıyor. her maaş aldığımda bi 5 gr alsam,sanki o para hiç yokmuş gibi geri kalanla idare ederim. pazartesi şubeye gidip görüşeceğim. 550 tl de evin kirasını ödüyorum. internet,kardeşimin dersanesi var ama 2 ay sonra çeyiz taksitlerim bitiyor.bekarım ama ev geçindirir gibiyim valla.inşallah bu yıl güzel bir para biriktireceğim.

hele sevgilim işe başlasın onun parasını da biriktireceğim.

Canım bak bi liste yap gelirlerim giderlerim diye ay ay ayır onları gelen ne kadar gider ne kadar bana kalan ne kadar diye. sana kalanın yarısını koy kenara yarısınıda ihtiyacların için sakla. Kullanmıycaksan onuda kenara koy canm. İnan öyle faydası oluyoki bu listenin. bi hedef belirliyosun çünkü. Altın hesabı açmak zorunda değilsin şuan en çok garanti kazandırıyor sanırım. çeyrek altın alıcak kadar biriktir veya 1 gram alıcak kadar biriktir git kuyumcuya al. Ama öyle güzel bir yere saklaki aklına bile gelmesin kimseyede söyleme nazar değmesin.

doğru söylüyosn birikim şart... bende orchidea gibi aldıgım parayı kıyafete yatrdm işe başladgmdan beri eksiğim yok şükür... bu yıl başlcm kısmetse... ev kirası faturalar fln zaten maaşın 500ü gidiyo bnm... kredi kartı kullanıyorm ya hiiiç bilinçli bir kullanıcı değilm maalesef... seni takip edip motive olcm:))

ah o kredi kartı ah ah canım kredi kartını iptal ettirebilirsen ettir çünkü toparlanıcam diye daha çok açılırsın. Bi banka hesabı açtır parakard al biliyosun hesabında ne kadar varsa o kadarını harcayabilirsin. Kredi kartı gibi asla - ye düşmez ve faiz yemezsin. Ben kredi kartı kullanmadım kullanmamda sadece yapı kredi ve garanti bankası parakardlarım var o kadar. yapıkrediyide kullanmıyorum aslında tek garantiyi kullanıyorum daha kolay geliyo internet bankacılıgı çünkü. Benimkide 500 limitli kredi kartı açtırmış bi kızdım bi kızdım ama anlatamıyosun ki. Zavallım banada korka korka söyledi kredi artı aldım diye :95::95:
Sende bi liste yap canım gelirlerim giderlerim diye ay ay hesapla ve sana kalanın yarısını ayır kendine yarısınıda kenara koy. Bozuk paraları harcanmıycaksa harcama. 1 Tllik bir kumbara yap birde 50 kuruşluk yap hiç harcama evde buldugun bozukluları falan hep değerlendir. Demin evdeki bozuklukları topladım 10 kuruş 5 kuruş 25 kuruşlardan toplam 20 TL çıktı çok eli açık bi milletiz aslında. 5 kuruş 10 kuruş diye harcamıyoruz. Ama birikince onlarda değerleniyo.

benim de kredi kartım var ama 500 tllik bir şey, sadece internetten alışveriş için kullanıyorum. dikkatliyimdir bu konuda çünkü babamın 10'dan fazla kartı vardı ve öyle çok borcumuz oldu ki eve haciz gelecekti,oturduğumuz evi sattık,şimdi kiradayız. bu sebeple hiç sıcak değilim. erkek arkadaşımın da yok kartı. alkol,gece hayatı sigara da kullanmayız. Avantajlıyız o açılardan.

sirenaycım altın hesabı düşünmemin sebebi ani düşüşlerde kuyumcuya gitmek falan zaman kaybettirir. hemen internet üzerinde düşüşü değerlendirip altınımı alırım düşüncesi.hem böylece kar yaptığımı görüp para biriktirmek iiçin iyice gaza gelirim. benim vardı bikaç parça,evde duruyordu,kardeşimin ameliyatı için verdim. yerini doldurmaya çalışıyorum işte.
hem kardeşim de bu lise öğrencisi haliyle parası olunca hemen gidip altın alıyo,koyuyo bi kenara aferin ona

Son düzenleme:
kumbara iyi fikir yaa o kadar çok bozuk para oluyor kii evde sağda solda... biriktireyim onlarıı... kredi kartında takstlerm var ve limiti tam 6500 tl manyak banka düzenli ödeme yapılyo diye habire artırıyo limiti... taksitlerimi bitireyim kapattıraym ya da limiti indireyim... altn almak da çok iyi fikir nakit olunca harcanıyo çünkü birşeklde... amaaan allah yardmcmız olsuunn, yuvalarımızı kuralım sağ salim...

Geçmiş olsun canım aferin onada
Bizimkilerde öyle kredi kartı bol hep borç ödüyolar. Oyüzden belimiz hiç doğrulmuyo. garantinin altın hesabını öneririm canım ben staj görürken hesap açtırmıştım internet şubesinden birikim hesabı ve altın hesabı açtım ordan yönetiyorum. Ama normal altında almamın zamanı geliyo yavas yavas malum ocakta bütün parayı çekip altın yapıcam. ÖYle koyucam kenara. En doğru karar orchideacım. İnşallah birlikte biriktiricez. Yavaş yavaş.

maşallah sineraycım
ben de öğretmenlik yapmak isterdim ama benim bölümümden çok zor vazgeçtim
şimdi de y.lisans derdindeyim. sonra ne olcak halim bilmiyorum

Amin inş. canım sen kapattırmaya çalış kredi kartını benim borcum taksitim olunca ben uyuyamıyorum ya 6 aylık bi taksitim vardı inan o 6 ay gözüme düzgün uyku girmedi girse bile hep taksitleri gördüm :18::18: Bidaha tövbe dedim param varsa alırım yoksa bakarım Allah yardımcı oluyo ama birikime başladım başlayalı daha huzurlu daha mutluyum. Hiçte zorlanmadım

tatlım ilk atama oldugum için 15 gün sürem var benim bende bileti bu tarihe ayarladım 6 eylülde ordayım işlemleri halletcem 7sinde iş başı inşallah
aslında 15inde bile gidilebilir ama ne kadar erken o kadar ekstra maaş

aynı fikirdeyiz canım,kendisi benim tasarruf idolüm oluyor.
ekonomi sayfasında da sık sık görüyorum.
kızlar valla gelin biz de 2013 gelinleri düğün parası biriktiyor sayfası açıp para biriktirelim

biriktirelim ya bencede .gerçi benim bu senem alışverişle geçecek çünkü geçen yıldan bu yana 14 kilo verdim ve yeni atandım ,yeni beden yeni ciciler almak gerekli bide aileme destek olcam birsüre daha ,ev için iğneden ipliğe herşeyi kocişle yapcaz

tütütütütü maşallah canımm
valla sorma yaaa..... zaten bu aralar çocuk yapasım var

ayy o bende kaç aydır var bi görsen korkuyo bizimkisi hemen yapmayalım diyoruz ama sen durdurmıcaksın diye

ohh aynı benim hayatımmm bu anlattıklarınn

kredi kartı bendede var bakalımm sonumuz hayır olsun cancazımm kira,fatura,alışveriş alışcam bi şekilde bu yaştan sonra napalım 26 az değil dimi bakınca

ay ne çook yazdım yetişemedim muhabbetleree

Son düzenleme:
Hoşgeldin canım :) Bol kazançlar sanada balım hepimiz biriktiricez inş. yavaş yavaş

inşallaaaahhh... birbirimizi motive edelimmm ben çıkıyorm şimdilik kızçelerr dolabımı yerşeltrcemmm ooff büssürü ütü biriktiiiiii evlenince napcm bilmiyorm ütüyü görüşürüüüzzzzz

Diziyle alakam yok pek canım İyi tatlım napim oturuyorum işte :) Sen nasılsın balım ?

sıkılıyorum yaaa temizliği bitirdm yerleştm şükür ama ütü yapmadm seviymrm yaaaaaaaaaa bende buraya gelnce başladm dizilere yalnızlıktn işte:) kışın çok kar yağıyo erkendn hava kararıyo zatn evdeyim hep yapck bişe yok... ooff off 2013 gelsn evlenelm de aşkmla pes oynarızz dizi izlemem o zaman aşkmla ilgilenirimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…