'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Kızlar size birşey sorucam.
Eve eşyalar gelmeden önce kaba temizliğini erkek tarafımı yaptırıyor.
İncesinimi kız tarafı yapıyor.

canım benim annem vtemizletti ama kv anneme temizlikçi tutalım demişti annem öyle talep etmiyor, birde nişanlım annemi aradı hani ücret vs diye ama annem lafını etmeiyn kız erkek tarafımı var bizde dedi nikah ücretini bile biz imzaları attık vapura geç kalıyorduk makbuzu ücreti vs babam ödedi zaten pek bir ücret tutmamış annem babam meur diye bedavaya gelmiş oda

böyle böyle şeyleri paslaşarak yapıyorlar evi kayınbabam boyatırdı mesela öyle öyle birşeyleri herkes elindengeldiğince yapıyor

ben bu süreçte şunu gördüm ben olmadan ben yönlendirmeden bile insanlar üstüne düşen her görevi yapıyor nişanda yırttım kendimi resmen ama düğünde asla stres olmuyorum belki aillerde için işinde ve meraklı diye rahatım benim ailem daha üstümüze düşüyor çünkü bir evin bir kızı ve ilk mürvetleriyim kuzenlerim 10 20 yıl önce evlendi herşeyi unuttu aile büyüklerim kız erkek tarafı lafıı geçirmiyor

bide babam bize ev verdi o yüzden erkek tarafı üstüne düşenden daha fazlasını yapıyor paslaşıyoruz nişanlımın yetmediği zamanda ben yetiyorum ama şükür ki tek başına bile herşeyi yaparken sağolsun kayınpederde desteğini gösterdi

slm kızlar nasılsınız?

pek fazla giremiyorum girdğim de ise bakıp çıkıyorum hemen zaman daralıyor ve çok şükür ki herşeyimiz bitti gibi eve boya yapılıyor haftasonu bitecek ve ben çok sevdim ki evimizi arkasından temizlik yapılıp eşyalarımız gelecek daha sonrasında ise çeyizim götürülecek bu akşam da tül ve perde işini halledeceğiz bu işler telaşlar heyecanlar çok güzel ama ben çok yoruldum şimdiden hayırlısıyla en güzel şekilde atlatalım hepimiz bu günleri

neee güzell önceden hallediyorsunuz ben dügüne iki hafta kala evimi düzücem

canım ben stor almadım gözüme kullanışsız geldi uğraşamam bide ben üşengeç bir insanım evlenince halim ne olur diye düşündüm ve çözümü pencere boyunda güneşlikte buldum :)))))))

Artvinli olup tembel olan senle ben variz gizem madalya takarlar mi ki bize

Ben su erkek tarafi kiz tarafi ayrimini anlamiyorum ikiside yapamam derse ortada mi kalacak hersey parmagi olan basini kasisin bence sahsi fikrim kendi isimi herzaman kendim yaparim

Banada dün annemler dediler erkek tarafı ilk temizliğini yaptırması gerek sonrada kız tarafı ince temizliği eşyalar gelince yerleştirmesini yapar diye.
Bende bilmediğim için herkeste nasıl diye sormak istedim.
Benim ailemde haddinden fazla ilgili mobilyalara beyaz eşyalara mesela gidip beraber baktık aldık.
Nişanlımın ailesi siz nasıl istiyorsanız alın gelmemize gerek yok dedi.
Onlar biraz kendilerini geri planda tutuyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artvinli olup tembel olan senle ben variz gizem madalya takarlar mi ki bize

evet canım maalesef aile bireylerimden çok farklıyım rahatıma düşkünüm hizmet etme denilen olayı nişanlanınca öğrendim 25 yıldır bir çay servisi insan yapmayan yaz google o benim yani en azından artık ben çıkıcam yeni yeni öğrendim herşeyi artık bir görev gibi yapıyorum

canım seni çok ama çok iyi anlıyorum bizim beyaz eşyaları kayınbabam aldı onla gittik baktık ama onlarda kendilerini geri planda tutuyorlardır ve gerçekten üzülüyorduım herşeyi nişanşlım halletmişti hani bir boya bir beyaz eşya bumu yani diyesim gelmişti

sonra baktım onlarda işin içine girmek istedi kayınvalidem sen git bak kızım sen ver karar dedi

durumları kötü değil iyi kayınvalidem aradı ne eksik kızım diyip soruyor yemek takımı alcakmış ben en uygununu söledim ama o hala pahalı yerlerden istiyor mesela buda ilginç benn düz bir takım istiyorum fazla para vermeyein demek zorunda kaldım

ama iş bende bitti ben aradım küstüm size babacım bizim eve hala gelmedinşiz demek misafir gibi davetle gelceksiniz öyle olsun 3 hafta oldu heryere gittiniz ama yaşıcağmız yere adım atmadınız dedim

bunları söyledim sonra üstüme düşüldü

kayınvalideme de başkası olsa sevinir hiç karışmıyorlar die ama ben istiyorum yanımda olmanızı dedim

nişanlıma gelince o çok sesiz ben sesimi çıkardığım için herkes girdi işin içine yoksa en yıpranan benim ailem olcaktı

Sende anneni geri planda tut canim kendimden ornek veriyim daha iyi anlasilir
Annem herseye yardimci olmak ister hakki kizi evleniyor ilk cocugu herseye hevesi var nisanlimin ailesi varla yok arasi hayalet gibiler sadece gorumcem her konuda yardima kosar ev yerlestirme ceyiz muhabbeti gectiginde annem tum sulaleyi cagiracakmis bende istemiyorum bir dedim anlamadi iki dedim anlamadi en son sesimi yukselttim pes etti bu benim evim duzeni ben kurucam yengem kuzenim gelip benim esyalarimi yerlestirme fikri sinir ediyor ben herseyi tek basima keyfini surerek yapicam

dilacım Allah gönlüne genişlik versin...

aminn krizz :26::26::26:

evet diilim biliyorumm ama yine de çok zor geliyo gamzecim
ha diceksin ki herkese zor gelir ben bide farklı şehre gitcem die hayıflanıyorumm
ne bilim işte karışık duygular içindeyimm

ben de seni soruyodumm bluecum
nerde bu kız diee

Kızlar güneşlik olarak nasıl perde düşünüyorsunuz ? Klasik mi stor mu ?:26:

henüz bilmiyorumm zehroşş
yaptıracağım perdeye bağlıı

Gizem sana sormuslar bana onu bile sormadilar nisandan sonrada kapimizi acmadilar ne bayram ne dugun nisanlim babasindan para ister babasi beni arar param yok der boyle ilginc bir aile iste

Anlıyorum cnm bence demekle iyi yapmışsın.Bazen insanlar bazı şeyleri duymadan düşünemeyebiliyor.
Maddi anlamda Allah razı olsun haklarını yiyemem nişanlımın ailesinin çnkü en önemli şeyi: evimizi aldılar kiradada oturabilirdik.
Kayınvalidem halıları alıcak.Hatta halı baktınızmı diye bir kaç kez sormuş nişanlıma ama ben daha tülleri almadık tülleri seçelim ondan sonra karar vermek istiyorum dedim.
Tüllerede nisanda fln bakabiliriz ancak para ayarlayıp.
Bu konuyu sorma sebebim aceba bizimkiler haklımı böyle bir genel kuralmı var yoksa insiyatifemi kalmış.
Sonuçta kendi ailemede hak veriyorum onlar herşeyin içindeler o yüzden kendilerini hep ön planda hissedip rahatsız olmuş olabilirler

bana ev alsalardı verselerdi tek kelime birşey bekelemezdim bilmiyorum hani gelmeselerdide olurdu cnaım annemle babam kirada oturtmucak bizi o yüzden tülleri herşeyi nişanlım ve ailesi hallediyor annemlere bir yatak odası borcu ödettim belkide diğer çeyizleri zaten ben almıştım ama annemle babam herşeye atlıyor hemde herşeye

ama inan ev almışlar canı gönülden durabilirsin en iyi şeyi halletmişler bence canım benim nişanlımın ablası ağustosta evlenmeseydi ailler ortak ev alcaktı bize ama evlendikten sonra bakılır dedik

Bende evin ilk ve tek kızıyım melo.
Bende ev yerleştirmede kendi ailemden teyzem ve annem erkek tarafındanda kayınvalidem ve dayısının eşi gelsin istiyorum sadece.
Karışıklığa gerek yok.
O günler gelsinde her iki tarafa bunu dile getircem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…