Takı meselesi

Anneniz baştan falso vermiş. Sizi zor duruma sokmuş. Bir de öyle gülüp, evden kovması falan tam çıldırmalık şeyler. Genel olarak ben pek bilmem böyle şeyleri ama anneniz pek yol yordam bilmiyor gibi geldi bana. İletişim kurmak yerine üstüne yatmış bildiğimiz. Ne kadar ayıp şeyler bunlar.
 
Kusura bakmayın anneniz resmen altınları gasp etmiş. O altınlar çifte ait ailelere değil. Adam şu an kavga çıkarsa haklı bulurum. Iyı sabır var. Hem iki tarafta yapması gerekenleri yapmış. Anneniz düğün olmadı diye nasıl bir halt yapmadılar görüyor? Ailenize harcamaların parasını ödeyecekseniz diğer tarafıda bir zahmet ödeyin o zaman öyle bir tarafı keriz yerine koymuş gibi oluyor. Annenize niye verdiniz onuda anlamadım? Eşinizede danıştınız mı verirken zira sadece sizin değil tersi olsa dağlar yıkılırdı
 
Merhabalar,

Ben galiba bir yanlış yaptım ve sizlerden akıl almak için de buraya geldim. Kısa ve öz anlatayım.

Annem nikahtan önce bana çok defalar takılacak olan takılar konusunda '' takılara dikkat et, sende dursun ya da nişanlın ve senin güvendiği birisi yanınızda olsun o göz kulak olsun vs'' dedi. Ben ''istersen sende toplansın, nikah bitince bize direk verirsin evlere dağılmadan'' dediğimde bile ''olmaz, yanlış anlaşılır'' dedi. Ve sürekli karşı taraf aman almasın, öyle bir âdetleri var mı acaba vs dedi. Velhasıl konumuza gelirsek, nikah günü ne dediyse tersini yaptı. Eşimin ailesi takılan ve onlara verilen tüm takıları anında bize verdi daha ordayken, benim annemse kendi çantasına topladı. Büyük takılar evde takılmıştı bana (kendi aile tarafımdan olanlar:teyzem, amcam tarafından gelenler, onlarda nikahta zaman olmaz diyerek evde oldukları için taktılar(bilezik, tam altn gibi)) Diğer eve değil de direk nikaha gelen akraba ve tanıdıkların çeyrek ve paralarını annem topladı ve vermedi. Dışarda eşimin ailesi takınca her şeyi bana, ben de anneme kimsenin görmediği, kısa oluşan bir boşlukta '' sende tak istersen anne ya da XX arkadaşımın çantasında tutuluyor, oraya koy istersen, yanlış anlaşılmasın, onlar tüm takıları verdiler'' dedim, annem yok dedi ve çantasını kapattı.

Neyse dedim herhalde kendisi bana verecek, ortama güvenemiyor. Bugün eşimle benim sınavımız vardı, çıkışta annemlere gidelim dedik (10 dk mesafe evlerimiz ve yol üstünde annemler). Benim kafamdaki hem üzerinden gün geçmeden takıları konuşuruz (annem için kimin ne verdiği çok önemliydi, bense dün bana kendi gelip takan akrabalarımızı çoktan karıştırmaya başlamıştım ), annemin dediği o listeyi taze kafayla yaparız, hem de ihtiyaçları neyse ortaklaşa hep birlikte karar alırız(ben, eşim ve ailem), onlara ihtiyaçları kadar miktarı bırakırız diyordum (çünkü eşimle ailelere yaptıkları borç açısından destek olma kararı almıştık). Ben önce babama sordum, çok bir şey gelmedi dedi, şu kadar şu kadar şunlar, kredi kartına ancak yetiyor, onu ödeyeceğiz dedi. Ben de bunun kararını keşke hep birlikte alsaydık, biz de ödeyebiliriz dedim(kk benim adıma ve annemlerin kendi TV taksitleri vs de var) Sonra anneme sorduğumda gülerek vermiycez dedi. Ben de ama sen böyle böyle konuştun benimle ve eşimin ailesi direk bize verdi, biz oturduk hesapladık, keşke sizde bizimle yapsaydınız, şüphe olmasaydı dedim. Sonra kk ödenecek vs dedi, sonra da babamın bana dediği miktarı cüzdan içerisinde getirip verdi. Liste konusundaysa senin bilmene gerek yok dedi ve ''gidin evden evi temizliycem ben'' diyerek babam da dahil hepimizi çıkardı. O sırada kuzenimin söylediği anneannemin takısı aklıma geldi ve '' peki ya anneannem'' dediğimde geçiştirerek '' o para göndermiş, ben de gerekti harcadım'' dedi.

Neyse, sonra düşününce dayılarım, birçok komşu ve akraba aklıma gelince kafama yatmadı ama çok da soracak halim kalmadı. Sadece neden listeyi vermiyorsunuz dediğimde saklar gibi temize çekelim veririz demeleri canımı sıktı. Ben sizden para sakınmıyorum, zaten biz borcunuz olmasın istiyorum ama neden dediğinizin tersini yapıyorsunuz dediğimde cevap yok.

Çok uzun oldu son olarak akşam annemle telefonda konuşurken, sen beni yanlış anladın anne, mesele para meselesi değil, konuşmak, paylaşmak ve bizi de olaya dahil etmek meselesi, keşke birlikte yapsaydık dediğimde önce beni ince ince hesap yapan birisi olarak yargıladı, sonra neden ikinci gün babanın evine geliyorsun, öyle şey mi olur diyerek kızdı. Ben de '' üzüntüden, dertten ya da evimden kaçıp gelmiyorum ki, hem bindallıyı alıp teslim etmek zorundayım, hem de bu konu tazeyken senin listeni yapmaya, konuşmaya geldim, neden olmasın'' dedim, ayıplamaya devam edince de '' o zaman alsaydın beni karşına evlenmeden önce ve kızım bizde böyledir, şöyledir, bunlara göre yapmaya çalış'' deseydin dedim. Bana göre ben size gülerek, neşeyle geliyorsam (eşimde yanımdayken) bu ayıp bir şey değil dedim. Madem öyleydi, telefonda söylediğimde gelme diyebilirsin, haberin vardı oysa dedim, telefonu yüzüme kapattı. aradım açmadı.

ben de oturup ağladım, eşim sarıldı vs. bilmiyorum hanımlar, yanlışımı, doğrumu size de sorayım, siz de yorumunuzu belirtin. Süzüp, fikir alayım dedim.

Teşekkürler şimdiden.
Böyle bir meselede eşinin yanında ailen ile yüz göz olman hiç hoş olmamış. Aklında bulunsun asla eşin yanında kendi ailenle para pul mubabbetlerine girme. Benim evladım da damat yanında bana takı hesabı sorsa benim zoruma giderdi bu kız erkek farketmez. Ailenin yanına ilk gitme eskşden merasimle olurmuş annen o adete mi takıldı acaba diyeceğim ama annenin de 2 günlük damadın yanında hadi ev temizleyeceğim gidin demesi hiç doğru değil o da ayrı mesele
 
Yapılan yanlışları rahmetli annem yapsa affetmem deseki ihtiyaç var takılar benim ben götürdüm ben alırım eyvallah ama aptal yerine konmak kızdırir beni ayipladigi şeyi kendi yapmış kv ye kaptırma ama kendin kap ohhh ne iyi
 
Annenizle ve ailenizle ne kadar kötü olmuş olursanız olun bunu eşinizin yanında tartışıp konuşmasaydınız keşke. Şuan cicim aylarında yanınızda görünür s.çım aylarında başınıza bir güzel kalkar benden demesi.
 
Keske eşinin yanında olmasaydı bu durumlar ondan habersiz yap demiyorum ama kendi ailenle olan ilişkin eşini ilgilendirmiyor tek başına gidip annem şukadar para toplanmış dedi ama bence daha fazla olması lazımdı gibisinden artik nasil dersen orasını diye anlatabilirdin..yine tek başına bi git annene ciddi ciddi sor ne kadar toplandı ne kadarını almak istiyosun felan diye çıkarsın koysun hepsini ortaya yangından mal kaçırır gibi olmuş annenizin yaptığı ayıp valla bu devirde gerçekten anne babaya da guvenilmiyor..Yine söylüyorum ailenle yaşadıklarını asla eşine yansıtma..
 
Ne garip anneler var ya çok şaşırtıcı.

Sizin davranışınız çok normal, hatta aşırı sakinsiniz. Anneninizin yaptıkları hiç normal ve iyi niyetli değil. Daha da kötüsü sizi eşinize rezil etmekten eşinizin ailesinin ağzına laf vermekten hiç korkmuyo. Bence küsmeden darılmadan araya bi resmiyet koyut, onu böyle kabul edilin ama bundan sonra da kazıklanmayın.
 
İki tarafta yaptı ama aileme göre eşimin ailesi hiçbir şey yapmadı. şöyle diyeyim, benim ailem buzdolabı , çamaşır makinesi, süpürge ve mutfağa 8 bin civarı verdi, ekstra misafir ağırlama vs için kendi harcadıkları yemek harcamaları çok. eşimin ailesi de perdeler, halılar, koltuk vs derken yine o civarda verdi. düğün olmadığı için bizimkiler hiç bir şey yapmadılar olarak bakıyorlar. ki eşim ve ben düğün istemedik, yapılan masrafların hiçbirini istemedik ve o nedenle borçlarına destek oluruz gerektiğinde diye karar aldık. bende şimdi aldılarsa eğer takılardan (benim bildiğim 1800 civarı çoktan almış durumdalar) daha da irdeleyip üzülmek, acıtıcı laflar duymak, suçlanmak istemiyorum. aldıklarına sayarız olur biter ama uzaklaşmış olucaz işte.

bir de zaten babamın bana daha önceden verdiği (evlilik için olmayan) bir miktar vardı, rahat edememiştim zaten, sıfıra sıfır der, dediğiniz gibi ilgilenmem tekrar bu konularla.

Yani ailenizin sakladığı takıların toplamı 1800 lira mi?
 
Anneniz resmen takıların üstüne çökmüş.
Ne kadar ayıp.
Aynı şeyi kv yapsa yeni evli çiftin evinde kırk gün kavga çıkardı.
Ne bencil, ne para göz anneniz varmış.
Kızım eşine mahçup oluyor demiyor. Kendi de mahçup olmuyor.
Yağ gibi de üste çıkıyor. Pes.
 
Anneniz çok aç gözlü desem kızar mısınız?
Ama durum bu, sizin altınların üzerine yatmış. Ben fırsat bu fırsat diyip en mutlu günümde toplanan altının paranın üzerine yatan insana bir daha güvenmezdim, annem bile olsa tepkimi koyardım çünkü yaptığının adı fırsatçılık ve aç gözlülük bana göre hatta hırsızlık bu.
 
Annenizden altınları isteyin. Yalnız neden o kadar az altın var. 1800 2 3 çeyrek ancak yapar. 4 5 gram mı takıldı yoksa. Yalan söylüyorda olabilir. Ben olsam sorardım takan kişikere
 
Benim aklım almıyor cidden. Altın çifte takılır diye biliyorum. Aile masraf yapmak istiyorsa bu onların insiyatifinde. Mobilya aldı diye altın verilmez bizde. Çift kendi destek olmak isterse olur.
Ama bazı ailelerde alışveriş gibi mobilyalara karşı altınları biz alırız durumu var. Hadi tamam bunu konuşmuş ve iki taraf da onay vermiş olabilir, bankadan vs borç almak yerine aile yapsın biz onlara verelim şeklinde ama önceden konuşulması gerekir.
Anneniz bildiğiniz oyun yapmış size. Baştan deseydi ki borçlara karşılık altınları istiyoruz siz de tamam deseydiniz neyse de. Resmen anneniz tarafından üç kuruş için gasp edilmişsiniz, üstelik hiç damadım ne der kızımın yüzüne vurur mu diye düşünmemiş bile sizi. Umarım eşinizin ailesi bunu kullanmaz, kullanırlarsa da eşiniz sizi ezdirmez.
 
X