Takı meselesi

Geçmiş olsun. Öncelikle annenizin yaptığını burda bir oğlan annesi yani kayınvalide yapsaydı herkes topa tutmuştu maşallah sizin kendi anneniz kayınvalide aratmamis. Babanızın tavrı da annenizin tavri da çok yanlış ve ayıp. Bence üstüne gidin konunun kocam soruyor arada kalıyorum vs. Deyin. Yani küçük 3-4 parça gram çeyrek bir şey olsa hadi neyse de tam altın bilezikler vs epey bir şey tutar. Yarın öbür gün eşiniz de lafını yapar, eşinizin ailesi de. Çok zaman geçmeden bu konuyu çözün başınız ağrır.
 
Takı işi biraz karişik iş ya.sizde adetler nasil bilemiyorum o yüzden sizin adiniza tam bir şey diyemem.dügünde erkek tarafi masraf yapiyor diye istediklerini duydum.nişandada kız tarafi alir altinlari kiz çeyiz yapsin diye onuda duydum gerçi nişanda çok bir şey takilmiyor.bir kaç çeyrek.ama şöylede bir gerçek var dayinlar amcanlar v.s kimse hayrina takmadi karşilikli takiliyor böyle şeyler onlarin karşiliginida ailen ödeyecek sonuçta.dedim ya karişik mevzu
 
Merhabalar,

Ben galiba bir yanlış yaptım ve sizlerden akıl almak için de buraya geldim. Kısa ve öz anlatayım.

Annem nikahtan önce bana çok defalar takılacak olan takılar konusunda '' takılara dikkat et, sende dursun ya da nişanlın ve senin güvendiği birisi yanınızda olsun o göz kulak olsun vs'' dedi. Ben ''istersen sende toplansın, nikah bitince bize direk verirsin evlere dağılmadan'' dediğimde bile ''olmaz, yanlış anlaşılır'' dedi. Ve sürekli karşı taraf aman almasın, öyle bir âdetleri var mı acaba vs dedi. Velhasıl konumuza gelirsek, nikah günü ne dediyse tersini yaptı. Eşimin ailesi takılan ve onlara verilen tüm takıları anında bize verdi daha ordayken, benim annemse kendi çantasına topladı. Büyük takılar evde takılmıştı bana (kendi aile tarafımdan olanlar:teyzem, amcam tarafından gelenler, onlarda nikahta zaman olmaz diyerek evde oldukları için taktılar(bilezik, tam altn gibi)) Diğer eve değil de direk nikaha gelen akraba ve tanıdıkların çeyrek ve paralarını annem topladı ve vermedi. Dışarda eşimin ailesi takınca her şeyi bana, ben de anneme kimsenin görmediği, kısa oluşan bir boşlukta '' sende tak istersen anne ya da XX arkadaşımın çantasında tutuluyor, oraya koy istersen, yanlış anlaşılmasın, onlar tüm takıları verdiler'' dedim, annem yok dedi ve çantasını kapattı.

Neyse dedim herhalde kendisi bana verecek, ortama güvenemiyor. Bugün eşimle benim sınavımız vardı, çıkışta annemlere gidelim dedik (10 dk mesafe evlerimiz ve yol üstünde annemler). Benim kafamdaki hem üzerinden gün geçmeden takıları konuşuruz (annem için kimin ne verdiği çok önemliydi, bense dün bana kendi gelip takan akrabalarımızı çoktan karıştırmaya başlamıştım ), annemin dediği o listeyi taze kafayla yaparız, hem de ihtiyaçları neyse ortaklaşa hep birlikte karar alırız(ben, eşim ve ailem), onlara ihtiyaçları kadar miktarı bırakırız diyordum (çünkü eşimle ailelere yaptıkları borç açısından destek olma kararı almıştık). Ben önce babama sordum, çok bir şey gelmedi dedi, şu kadar şu kadar şunlar, kredi kartına ancak yetiyor, onu ödeyeceğiz dedi. Ben de bunun kararını keşke hep birlikte alsaydık, biz de ödeyebiliriz dedim(kk benim adıma ve annemlerin kendi TV taksitleri vs de var) Sonra anneme sorduğumda gülerek vermiycez dedi. Ben de ama sen böyle böyle konuştun benimle ve eşimin ailesi direk bize verdi, biz oturduk hesapladık, keşke sizde bizimle yapsaydınız, şüphe olmasaydı dedim. Sonra kk ödenecek vs dedi, sonra da babamın bana dediği miktarı cüzdan içerisinde getirip verdi. Liste konusundaysa senin bilmene gerek yok dedi ve ''gidin evden evi temizliycem ben'' diyerek babam da dahil hepimizi çıkardı. O sırada kuzenimin söylediği anneannemin takısı aklıma geldi ve '' peki ya anneannem'' dediğimde geçiştirerek '' o para göndermiş, ben de gerekti harcadım'' dedi.

Neyse, sonra düşününce dayılarım, birçok komşu ve akraba aklıma gelince kafama yatmadı ama çok da soracak halim kalmadı. Sadece neden listeyi vermiyorsunuz dediğimde saklar gibi temize çekelim veririz demeleri canımı sıktı. Ben sizden para sakınmıyorum, zaten biz borcunuz olmasın istiyorum ama neden dediğinizin tersini yapıyorsunuz dediğimde cevap yok.

Çok uzun oldu son olarak akşam annemle telefonda konuşurken, sen beni yanlış anladın anne, mesele para meselesi değil, konuşmak, paylaşmak ve bizi de olaya dahil etmek meselesi, keşke birlikte yapsaydık dediğimde önce beni ince ince hesap yapan birisi olarak yargıladı, sonra neden ikinci gün babanın evine geliyorsun, öyle şey mi olur diyerek kızdı. Ben de '' üzüntüden, dertten ya da evimden kaçıp gelmiyorum ki, hem bindallıyı alıp teslim etmek zorundayım, hem de bu konu tazeyken senin listeni yapmaya, konuşmaya geldim, neden olmasın'' dedim, ayıplamaya devam edince de '' o zaman alsaydın beni karşına evlenmeden önce ve kızım bizde böyledir, şöyledir, bunlara göre yapmaya çalış'' deseydin dedim. Bana göre ben size gülerek, neşeyle geliyorsam (eşimde yanımdayken) bu ayıp bir şey değil dedim. Madem öyleydi, telefonda söylediğimde gelme diyebilirsin, haberin vardı oysa dedim, telefonu yüzüme kapattı. aradım açmadı.

ben de oturup ağladım, eşim sarıldı vs. bilmiyorum hanımlar, yanlışımı, doğrumu size de sorayım, siz de yorumunuzu belirtin. Süzüp, fikir alayım dedim.

Teşekkürler şimdiden.
Nefret ediyorum su altin para muhabbetinden cidden.
Anneniz terbiyesizlik yapmis. Kayinvalideniz de yapsa aynisini söylerdim. Mevzu altin degil salak yerine konulmak ve hic haz etmem. Sanirim bir sure annemi aramazdim boyle birşey yapacak olsa. Dediğim gibi aslaaa para degil konu benim salak yerine konulmaya calismam
 
Eşinin yanında olması iyi olmamış yatın öbür gün bir şey olduğunda önüne gelir kesin .. Anneniz ayıp etmiş ben olsam peşini bırakmaz alırdım . Hay Allahım ya ..
 
Buradaki en doğru yaklaşım aslında eşe hiç hissettirmeden anneyi bir köşeye çekip temiz temiz tartışıp durumu çözmek.

İki gıdım altın için kendilerini yerlere düşürmüşler, biz ne diyelim.

Meseleyi kapatmanıza yanlış diyemem, sonuçta uzun vadede baba desteği de var diyorsunuz. Kalbi kırık bırakmaları acı olan.
 
Vallahi kv yapsa sizin anneniz hırsız bile derdi onlara belli ki is sizin anneniz olunca durum değişmiyor yani..ha bide esin gördü mü duydumu denmiş adam demiycekmiydi senin dayin teyzen oyun buyun ne taktı? Gizleyip takmadılar desen gun gelip bir ortamda duyulmaz mi emek ise herkesin emeği var kv tarafının takılarını da kv ye teslim edin o zaman onun da eşinizin üstünde emeği çoktur netice de ve borcu da vardır elbet..ısrar i olmuo olmamak degil siteyi takılarımı istiyorum vermiyorsan görüşmeyelim demelisin bence burda cook okuyoruz altınlara konan kv ye çocuğu bile göstermeyen kadınlar var kiz annesi olunca alttan almak neden
 
X