Takı ve Şemaları (Alıntı modeller)

Burası boncuk cenneti olmuş... Emeklerine sağlık...
Gözüme kestirdiklerimden birkaç tane denemek istiyorum.
Kopmaması için nasıl bir ip kullanmam lazım, şu yemeni oyaları yapmak için iplikler var onlar zor kopuyor onlardan mı kullansam abacafisfisfis
Bana bu konuda bir fikir verebilirmisiniz kızlar?

misine kullanman gerekiyor canım.misinelerinde kalını incesi var kullanacağın boncuğa göre olanından almalısın.boncuk satan dükkanlarda var yardımcı olurlar sana...kolay gelsin

bir de o bahsettiğin iplerle zor olur dolaşır boncukların arasından yürümez misine kaygan işini kolaylaştırır.bir de boncuk iğnesi al.

ben genelde 20'lik misina kullanıyorum. daha iyi oluyor. çok ince iğne kullanman lazım. çünkü boncuklar kırılabiliyor. tığ işi veya makara işi yapacaksanız özel ipleri var. anca onlarda ip kullanılıyor. çiçek veya oyuncak gibi işlerde ince makara teller satılıyor. bunlardada ince olanını tercih ediniz. boncukların arasından rahatça geçirmeniz açısından.

Hanımlar bu modeli evde bulunan inci boncuklarla ve iple yapmaya çalıştım.
Pek benzemesede ilk deneme için idare eder gibi.
Elimi biraz geliştirince boncuk türlerini ve ne kullanılması gerektiğini size sorup öğrenmek istiyorumhihoyyyt
Yalnız benim bir problemim var solak olduğum için şemaları pek takip edemiyorum.
Çoğu sağa doğru yapılıyor ben ise ters yönde yapıyorum.-tatlicadiarzu-
Sanırım şemaları kaydedip tersine çevirsem iyi olacak...
a.s

Bence çok güzel olmuş ,inci olan ,emeğine sağlik canim,
ben bunlari yapmayi hayatta beceremem ,marfetli ve meraklisin,

arkadaşım misina daha sağlam oluyor. daha önce yazmıştım. 20'lik misina al. fazla pahalı değil. ben bir makara alıyorum. dünya, kolye filan yaptım. kolayda bitmiyor. evde olanlarla yapabilirsin. sayıyla almanı tavsiye ederim. yoksa pahalıya geliyor. ben genelde ne yapacağımı planlayıp yazarak boncukçuya gidiyorum. solak olanlar yazıcısı varsa ayarlayıp düzenleyebilirler. yada cd ye kaydedip, bilgisayarcıda ayarlatabilirsin.

Bence çok güzel olmuş ,inci olan ,emeğine sağlik canim,
ben bunlari yapmayi hayatta beceremem ,marfetli ve meraklisin,

canım daha eklemem gerekenler var. ama resim yükleme sitesi bazı resimleri kabul etmiyor. bu yüzden sorunlar yaşıyorum. ayrıca benim kendi yaptığım şemalar var. kolyelerin resmini çekip koyabilirim. fakat şemalarımı nasıl ekleyeceğim onu planlıyorum. yani kısaca daha çok işim var.

bu topik acildigindan beri benimde en cok ugradigim yerlerden oldu.
bende bisey sorucam,
hani simdi herhangi birsey yapimina basladim diyelim.
ne kadar uzunlukda misina kesmeliyim bundan emin olamiyorum,
gecen denedim bir tanesini misinayi kisa kesmisim.ekledim ama bu konuda yardim istiyorum.
ne kadar kesmem gerekli nasil bilcem , yaptikca mi ögrencem nasil olacak acaba ???

canım, misinayı aynı iplik düğümler gibi düğümle. sonra hafifçe çekiştir. açılmıyorsa tekrar işlemene devam edebilirsin. illa aynı boyutta keseceğim dersen, uzun olduğu için aynı ip gibi dolanabiliyor. sen yine göz kararı kesmeye çalış. düğümün uçları uzunsa kolye yapımınız bittikten sonra dikkatlice uçlarını alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…