Takibe düşen banka borcu

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Umarım konu dışı değildir. Benim için ciddi dert. Çözüm arıyorum ve burada çok kişi var. Değiştirmezseniz sevinirim
Merhaba, bir bankaya borcum vardı 1 ay kadar gecikmeden dolayı takibe düşmüş borç . Çol ciddi borç içimdeyiz ve kredi çekmek istedim. .Bu takip olayını da ağustos ayının ortasında kredi çekmek istediğimde öğrendim. Ama bilirsiniz belki, hangi banka oldupunu söylemezler. Tahmini olarak 1 ay geciken borcumdan dolayı olduğunu düşündüm ve aynı gün bana söylenen miktarın üstünde ödedim. Fakat banka borcumdan 1 lira kalmış . Faiz işlemiş ve o sonradan belli olurmuş. Bankaya arada soruyorum hala takipte ve biz sorguladıkça puanınız düşüyor diyorlardı. En sonunda borcum olan diğer bankayı bu pazartesi yine aradım o zaman 1 lira borç kalmış ödeyin, 2-3 gün içinde takipten çıkarsınız dediler hemen ödedim. Sizce yeniden başvuru yapsam çıkar mı ? Maaşım eksilerde. Yılbaşından o kadar çok şey üst üste geldi ki malum piyasa koşulları da ortada. Çok açılsın, sıkıştık paraya. Amacım tek bankada borçları toplamak.

Kredi puanınız düştü, gecikme de değil takibe düşen borçtan sonra kredi almanız pek mümkün değil.Borçları toplamak istiyorsanız maaş aldığınız banka işe görüşüp borçları tek yerde toplamak istiyorum diye talepte bulunun. Maaşınızdan otomatik olarak çekecekleri için (borç tutarı/maaş tutarı önemli) onaylayabilir, size hiç nakit para vermeden borçları kapatabilirler. Bu bir olasılık tabii, bu piyasada bankalar da kolay kredi vermiyor artık.

Maaşı devlet bankalarından birinden çekiyoruz. Oraya kredi borcum var. Bu sebeple ilk onlara gittim, borçları toplamak istediğimi söyledim ve olmayacağı söylendi. Hatta temsilci , özel bankalara bakabilirsiniz, bizde muhtemelen istihbarat olumsuz gelecektir dedi. Aslına bakarsanız şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ödenmemiş borcum yok. Son bir kaç aydır kredi kartları biraz gecikiyor o kadar. Kredi çekmemek içi sürekli oradan al oraya koyyaptım ama ekstra şeyler hiç bitmedi.
Borç yapılandırma yaparlar m i acaba

Maaş bankası dışında özel bankalar da yapmaz. Ancak ipotek koyulacak bir gayrimenkulünüz varsa (teminat içim) onun üzerinden olabilir. Ne yazık ki geçmişte sorun yaşamamış olmanız bir şey ifade etmiyor banka sisteminde. Takibe düşmeniz İçin 90 günlük gecikme süresini aşmış olmak gerekli ki takip dosyalarının üzerine kredi verilmez. Tek tek borcun olduğu bankalara yapılandırma in yine de başvurulabilir, denemekten bir şey kaybetmezsiniz. Allah tez zamanda ödemenizi nasip etsin

Oncelikle gecmis olsun hayir cekemezsiniz vermezler ayni durumu yasamis birisi olarak soyluyorum en az 5 sene o takibe dustugunuz borc gozukuyor sistemde ne kadr oldugu onemli degil ve siz her basvuru yaptiginizda hem kredi notunuz dusuyor hemde bu sure uzuyor cok uzuldm gercekten insan caresiz olunca cok zor ve bu arda her yaptiginiz basvuruda sistemde gozukuyor hangi bankaya yaptiysaniz bir sonraki basvurunuzda hangi banka oldugu fark etmez kac farkli bankaya basvuru yaptiginiz gozukuyor bu durumda sizi eksiye cekiyor Allah yardimciniz olsun

Amin sağolun cidden çok zorda kaldım

Teşekkürler. 5 yıl çok uzun ya. Umarım o kadar bekletmezler. Ucu ucunayım herşeyde. Maaşımı aldığım banka yapılandırma yapsa keşke. Yarın onu söyleyeyim vadeyi uzatırlar mı acaba

Teşekkürler. 5 yıl çok uzun ya. Umarım o kadar bekletmezler. Ucu ucunayım herşeyde. Maaşımı aldığım banka yapılandırma yapsa keşke. Yarın onu söyleyeyim vadeyi uzatırlar mı acaba
Moralini bozmak istemem biz 7 senedir ayni bankayla calsiyoruz ama yapilandrmayi bilr red ettiler ins sizde farkli olur sansiniz bol olsun

Eger yapilandirma/tek bankada toplama seçeneklerini kabul etmezlerse ödemeyin borçları. Bırakın haciz işlemi başlasın. Maasinizin 1/4 unu keserler. Otomatik olarak uzun vadeye yayılır. Borcunuz çoksa pek çoğunu da varlık şirketlerine devrederler zaman içinde. 10 liraya 5-6 öder bitirirsiniz.

İşimden atılabilirim ama böyle bir risk var. İşim icabı icra vb olmaması gerekiyor tespit edilirse çıkışım olabilir Allah korusun

Ödeyin sıkıntı olmaz 6 tl için takibe düşmüştüm ödedim anında kalktı eşime de ertesi gün kredi verdiler

Hayır tekrar basvuru yapmayın vermezler 5 yıl süresi var en az, , hem takibe girmişsiniz hem kredi puanınız düşmüş her başvuruda kredi puanınız tekrar düşer

Oncelikle 1 aylik gecikmeden dolayi takibe dusmezsiniz , sadece gecikme varsa o da ayin belli gunlerinde duzelir sistemde ay sonunu bekleyin

Takip , 90 gun gecikmeden sonra gidilen yer

Takipteki borcu odeseniz bile hemen sistemde duzelmez yani gercekten takibe gittiyse kredi cekemezsiniz birkac sene boyunca

Bir de bankalar hangi bankada takibe gittiginizi goremez , goremedigi seyi de size soyleyemez , findekse uye olun , oradan banka isimleriyle beraber kendiniz gorebilirsiniz tum borcunuzu

Borcun geciktiyse bir kaç aya düzelir,takibe düştüyse beş sene dolması gerekir.
Kkb sorgusu yaparken bazı bankaların sorgusu basvuru yapmadan olmazken bazı bankalarda basvuru olmadan görülebiliyor.tavsiyem basvurusuz puan gorebilen bankalardan birinden baktır veya kendin bak findeksten boşuna baktırdıkça da düşmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…