• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılan altın az bulundu

O zaman benim hikayemi de dinleyin ilk mesajları okudum. İstemede 20 grlık bir bilezik getirdiler dediler ki bir tane daha takacağız. Benim ailem az buldu bana sordular ben de az buldum. Nedenine gelirsek bohça yapmayalım para gitmesin dedim set takılmasın para gitmesin dedim onlar yerşne de bilezik takılır diye düşündüm neyse kadın dedi ki madem öyle istiyosunuz kredi ceker 10 bilezik takarım böyle deyince yok siz kaç yapabilirsiniz dedik 3 dedi tamam dedik sonra düğünde bilezikleri getirmemiş mal gibi kaldık herkes bize bakıyodu iki düğün oldu benim memlkeetimdeki düğüne takı getimemiş olmaz demiş bizim ordakiler zqten diğer düğüne gelmiycekler takı merasimi olacağı belli değil mi neyse dedik hadi bu da tamam sonra evlendikten iki ay sonra garip bişey farkettim bilezikler farklı büyüklükte 2. Ve 3. Yü 15 gr yaptırmıs🤣 neyse dedim parası yetmemiştir. Bir yıl sonra diğer oglu evlendi onda 4 bilezik yaptı ve iki düğüne de götürdü bende arayıp konustum. Herseyi bir bir anlattım böyle böyle diye bana olan 10 ge borcum dedi onu getirip taktı ama bi önemi yok benden ccok sey gitti hala herkes benim takılmayan bilezikleri konusuyor. Bu arada egeliyim bilezik cok cok önemli değil zaten eşimle benim olucak ama benim ailem bana 100 gr bilezik takti eşimin ailesinin yaptığı bu . Heryere giderken övündüğü gelini olarak beni götürmek istiyor ama ben bunları hiç unutmayacağım ne kadar iyi olursa olsun. Düğün cok önemli kız tarafının gönlü alınmalı. Dik gidiliyorsa zaten evlenilmemeli .

Bu arada demişti ki kayınvalidem simdiki gençler altın takmıyor ki. İstemede dedi sanki bu bilezikler takılmak için neyse şimdi de kızım niye takmıyosun ben cok seviyorum ama gelinlerim takmıyor diyor e anne benim hepsi farklı büyüklükte dedim . Gerçekten olay maddiyat değil adalet ve eşitlik ve değer sadece bu maddi olarak zaten kadının cebşne giren bişey değil ki eşimle benim bunların hepsini eve yatıracağız . Keşke daha cok yapabilselerdi o zaman altın düşüktü şimdi aldı başını gitti. Bu arada kayınvalidem kendine de bilezik takmış valla anlam veremiyorum. Bi düğünleri atlat sonra kendine ne istersen takarsın.

Nişan için biz baştan 40 gram altın takmaya karar verdik, bütçemiz de buna göre ayarlandı. Kız tarafı nişandan önce '30 gram daha olsa iyi olurdu' diye ima etti . Biz de 40'la devam ettik, takmadık ekstra olanı. Nişan bitti, 'az olmuş, keşke daha fazla olsaydı' diye suratımıza söylendi. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Duymazdan gelip geçmek mi doğru, yoksa bir şey demek mi lazım? Benzer durum yaşayan var mı?
Şimdi şöyle bu işler çok ciddi sıkıntı. Altın eski dönemlerden beri hatta insanlığın varlığından beri bir değer biçme maddesi olarak atfedilmiş bu yüzden tüm dinlerde de kadının güvencesi gibi bir yer edinmiş ama tabi bu günümüzde çok istismar ediliyor o yüzden bunların medenice konuşulması lazım .

Back
X