• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılan takılar az mi

Bana da nişanda hiçbişiy takılmadı. Eşime takmıycaklarsa haber etseydin bizimkiler de takmazdı diye söyledim. Bi vakit altınlarımı tartarken kaynanam kızım ben sana bilezik takmıştım ya o niye eksik diye benle pazarlık yaptı. Hiçbişiy takmadınız diyorum inanmıyo:) sonra eşim ağzının payını verdi belki utanmıştır bilemem. Kimseden bişiy almadan kendi hayatınızı kurmanız çok daha keyiflidir. Ama size altın takılmış hala az çok muhabbeti yapıyosunuz hoş değil.

Neden başta konuşup miktar belietmediniz?
Adı konulunca bir heyecan bir kıyas ile mutlu evlilik kurmaya çalışıyorsunuz sonuç hüsran.
İsteklerinizi karşı tarafa açık açık söyleyin yapabildiklerini yapsınlar

Sözde sadece gelin adayına yüzük takılmaz mıydı? 90lar 2000lerde öyleydi :KK70:

Sternoklavikularınızı doldururlar ileride bir ihtimal. Merak etmeyin.

Ayrıca ablamın nişanında da set ve belki bir bilezik takılmıştır. Düğün için de set alınmadı mesela.

Şöyle bir durum da olabilir. Artık nişanlar daha kolay bozulduğu için düğünü bekliyorlardır. Zaten siz nişanlanmamışsınız bile.

İhtimal durum ise maddi durumları şu anda iyi değildir. Abinin düğününden çıkmışlar.

Son düzenleme:
Bana da nişanda hiçbişiy takılmadı. Eşime takmıycaklarsa haber etseydin bizimkiler de takmazdı diye söyledim.
Erkek tarafı nişanda takı takmazmış. Ben bunu kuzenimin nişanında öğrendim. Erkek tarafı farklı memlekettendi. Kız tarafı takı takınca erkek tarafı şok geçirdi. Bize niye söylemediniz deyince bizimkiler de takıyı kız tarafı taktığı için haber vermedik dediler.

Neden başta konuşup miktar belietmediniz?
Adı konulunca bir heyecan bir kıyas ile mutlu evlilik kurmaya çalışıyorsunuz sonuç hüsran.
İsteklerinizi karşı tarafa açık açık söyleyin yapabildiklerini yapsınlar
Biz hiç bir şey istemedik kendilerine bıraktık ama hiç elini taşın altına koyan cıkmadı

Kendi dünyanız açısından değerlendirirsem siz bir şey istediniz mi? Genellikle sözde nişanda kız tarafı takar sizin oralarda nişanda erkek mi takıyor? Karşı taraf belki istedi o yüzden yaptılar? Görücü usulü filan mı yoksa tanışarak mı oldu? Diğer çift daha uzun süredir nişan sürecindeyse ve siz son anda çıktıysanız yapmamış olabilirler.

Ama evlilikte altın, inci vs önemli değildir bana göre. Ailesi sizi seviyor, saygı duyuyor mu; eşiniz sizi sevip saygı duyuyor mu? Bir de şu var ki mutlu olan evliliklerin çoğu aileleri karıştırmadan yapılanlar oluyor. Anladığım kadarıyla daha muhafazakar bir çevredesiniz, bugün taktıkları bilezikler yarın size kelepçe olur böyle çevrelerde. Yanlış anlaşılmasın şimdi ama genelde “kadın dediğin, gelin dediğin” gibi kalıplar daha kapalı çevrelerden çıkıyor. O yüzden eşinizle yapın, kimseden beklentiniz olmasın, kimseyle kendinizi kıyaslamayın da.

Sözde sadece gelin adayına yüzük takılmaz mıydı? 90lar 2000lerde öyleydi :KK70:

Sternoklavikularınızı doldururlar ileride bir ihtimal. Merak etmeyin.

Ayrıca ablamın nişanında da set ve belki bir bilezik takılmıştır. Düğün için de set alınmadı mesela.

Şöyle bir durum da olabilir. Artık nişanlar daha kolay bozulduğu için düğünü bekliyorlardır. Zaten siz nişanlanmamışsınız bile.

İhtimal durum ise maddi durumları şu anda iyi değildir. Abinin düğününden çıkmışlar.

Az olsa napacaksınız,tekrar mı nişan yapacaksınız?
😄😄😄

Yaa üzüldüm açıkçası karşı tarafa yapılıp bana yapılmanasina Nisanlima destek olmamalarina
Üzüldüyseniz neden aldırdınız nişanlınıza? Ailesi destek olmamış ama sizde olmamışsınız. Madem yüce gönüllü birisisiniz, böyle şeylere kıymet vermiyorsunuz 1 tane aldırsaydınız madem.

Bana da nişanda hiçbişiy takılmadı. Eşime takmıycaklarsa haber etseydin bizimkiler de takmazdı diye söyledim. Bi vakit altınlarımı tartarken kaynanam kızım ben sana bilezik takmıştım ya o niye eksik diye benle pazarlık yaptı. Hiçbişiy takmadınız diyorum inanmıyo:) sonra eşim ağzının payını verdi belki utanmıştır bilemem. Kimseden bişiy almadan kendi hayatınızı kurmanız çok daha keyiflidir. Ama size altın takılmış hala az çok muhabbeti yapıyosunuz hoş değil.
Aslında yapmazdım ama Kayınvalide adayının hem hiç bir şey almayıp hemde bnden çok şey beklemesi sürekli çeyizimi sormasi bnden eski tür adetler beklemesi bohça falan gibi bunları düşündürmeye sevk etti

Sonuç olarak oğlu evleniyor kaç yıllik kadın babası hic mi bişey yapmazlar herseyi çocuğuna yüklemek nedir
Paran varsa evlenirsin yoksa oturursun. Kimse size bir şey yapmak zorunda değil annesi babası bu yaşa kadar getirmişler daha ne olsun?

Erkek tarafı nişanda takı takmazmış. Ben bunu kuzenimin nişanında öğrendim. Erkek tarafı farklı memlekettendi. Kız tarafı takı takınca erkek tarafı şok geçirdi. Bize niye söylemediniz deyince bizimkiler de takıyı kız tarafı taktığı için haber vermedik dediler.
Bana eşim özel olarak bile takı mı istersin altın mı takaşım diye sordular diye danıştı bana ben de altın isterim ikimize yatırım olsun demiştim. Sözde eşime bile haber vermeden kendi kendilerine takmama kararı almışlar o altınları düğünde takarız demişler. Ama düğünde bile ailemin taktığı kadarki altın sayısına yetişemediler. Ama böyle şeylere kurulmaya gerek yok. Gençler iyi anlaşsın ve aileleleri evliliklerinden uzak tutsunlar. Kaynanam evliliğimize müdahale etmek istediğinde (ilk evlendiğimiz yıl) sen benim gibi gelin bulmuşsun masrafsız evlendim oğlunla daha iyisini bulacak mısın bizi boşamaya mı çalışıyosun demiştim. Kocam da üç beş laf etti. Şimdi melek gibi kadın kendisi:) para almamak daha iyidir kimseye eyvallahınız olmaz

Back
X