Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Benim eşimin uzerine olmuştu. 2.el oldugu icin bir ton seyle ugrasip, ayni gunun sonunda alimi gerceklestirdi. Bosanirken ortak oldugu icin kimin uzerine oldugu fark etmiyor. Yinede cok icinize oturuyorsa eurolari bozdurup, banka hesabiniza atip esinize eft yaparken "araba ödemesi " gibi birsey yazabilirsiniz. Belki katkiniz oraninda ortaklık olur.

Annemle babam bosanirken annem evimizi ve arabamizi baska birinin uzerine gecirmisti paylasmamak icin.böyle travmalarim var bu yuzden bence benim uzerime olmali.Yarin sende gel diyor surekli bakalim belkide benim uzerime yapacaktir ama yapmazsa neden yapmadin diyemem ben cekiniyorum boyle mevzulari dile getirmeye.

Annemle babam bosanirken annem evimizi ve arabamizi baska birinin uzerine gecirmisti paylasmamak icin.böyle travmalarim var bu yuzden bence benim uzerime olmali.Yarin sende gel diyor surekli bakalim belkide benim uzerime yapacaktir ama yapmazsa neden yapmadin diyemem ben cekiniyorum boyle mevzulari dile getirmeye
babam gecirmisti yanlis olmus annem degil

Senin onun farketmez sonuçta evlilikte alınan mallar ortak ama ben benim üstüme olsun egom mutlu olsun isterdim heralde benim arambam demek güzel olurdu sonuçta altinlarda benimdi

Güveniyorum da güvenmekle hata yapiyormuyum diye bi daha tecrubeli evlilere sormak istedim
Burada o kadar şey okuyoruz ki. Boşanmak üzere iken kardeşine bile devredebilir mesela. Öyle birşey yapmaz demeyin. İnsanlar ayrılırken bambaşka hallere bürünüyorlar. O kadar paya sayacaksınız. Bence kendi üzerinize yapın. Ben eşime güveniyorum ama abisine asla. Boşanacak olsak herşeyi aklına getirir diye düşünüyorum.

Sende gel değine göre araba sizin üzerinize olmayacak.
Bence saf olmayın. Bunu diyemeyecek birşey yok.
O paralar o altınlar araba alındığı an unutulur sen vermiştin demez eşiniz
yarın birgün arabayı satarsa para da altınlarda çöp olur. Sanıyormusunuz yerine koyacak?
Yerinizde olsam tabiki gelecem ayol ben olmadan benim imzam olmadan noter işlemi nasıl yapacak derim

motor alirken kadinin uzerine sigorta daha dusuk cikiyor diye soylemislerdi arkadaslar arabada boylemidir bilmiyorum ...

soyle bisey var kimin uzerine olursa onun uzerinden devam etmek gerekir araba alisvefis islerine

sene gectikce sigorta masrafi dusuyor kisinin kaza vs olmazsa .

birde kazalarda kim surerse sursun arac sahibide nasibini aliyor

sahsen esim arabayi ustune yapayim dese atlamazdim ben cunku ben aktif kullanici degilim

kp kaza yapsa belki de borc benim ustume kalir falan ...

kim aktif kullanacaksa onun ustune olmali kisacasi

Valla babam bize cok cektirmisti ve annem haklarinin tamamini alamadi babamdan boyle seyler gordukten somra insanin aklina hep en kotu senaryo geliyor ama gecmisteki olaylarin etkilerinide simdiki evliligime tasimak istemiyorum acikcasi esim araci kendi uzerine almak isterse nasil itoraz ederim bilemiyorum.edemem heralde

Aktif kullanmak icin bir adim atiyorum aslina bakarsaniz ortak kullanilacak arac

Öyle birşey yok
Sigorta arabaya yapılıyor
Kişiye değil
Arabayı kimin süreceğini sigorta başlangıcında belirliyorsunuz
Araba gayet sizin üzerine olup tek kullanıcı eşinizde olabilir

Ilk arabamizi evlendikten 2 yıl sonra aldik, ortak odedik. Araba benim üstüme oldu. Eşim teklif etti hatta. Bir kaç yıl sonra onu sattik model yukselttik bu kez eşimin üstüne. Kimin üstüne olduğunun onemi yok bence ortada bosanma plani yoksa olsa bile evlendikten Sonra edinilen Mallar ikinizin zaten.

Ortak olmalı

Ne farkı var ki ha sen he eşin yani şimdiden bunları düşünmeyin

Bizde hiç lafı bile olmadı ev alırken benim üzerime oldu
Araba alırken eşimin
konusu bile geçmedi gittik aldık

Bizim arabada benim üstüme oldu, çocuk olduktan sonra araba almak şart olmuştu eşim hiç istemiyordu masraf çıkacak sürekli diye. Ben araştırdım baktım buldum seçtim. Bes’imi bozdum üzerine de eşim kredi çekti. Kimin üzerine olacak kısmında zaten direk benim üstüme olacak dedim. Arabayı aldırana kadar canım çıktı ben uğraştım neden senin üstüne oluyormuş diye. biz o sıra 2-3 sene evliydik. Artık utanma çekinme yanlış anlar mı kısmını geçtik. İyi ki de benim üzerime olmuş. Eşime kalsa bir arabayı satacaktı. Yerine yerler eserdi şu ekonomi de ancak hayatta yenisini alamazdık. Biz 30 bine aldık araba şu an 150 bin oldu. Bence hevesiniz varsa üzerime olsun deyin. Tatlış tatlış ısrar edin. Sigorta yaptırmak, muayene yapmak zor bir şey değil. Arabalarla aranız nasıl bilmiyorum ama.

Bence kendi uzerine yaptir. Ama bunu nasil soylersin bunu en iyi sen bilmelisin esini taniyan birisi olarak. Mehir olarak bir sey istemis miydin?

Bu kadar çoğu kısmı sizin tarafınızdan karşılanıyorken, eşiniz senin üstüne yapalım diye teklif etmesi gerekiyor bence.

Ayrica arabayı da aktif kullanın. Yoksa ehliyetiniz alın hemen.
Ehliyetim var 2008 de almistim ama çok acemiyim hala kendi aracim hic olmadigi icin duzgunce ogrenemedim.Esim ogretecek.Bu yuzden aliyorum arabayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…