• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takım elbiseyi ben mi alacağım?

biz sadece evde yüzük taktık ne bohça yapılmasını istedim ne başka bir şey. Kıyafetleri de herkes kendi istediğini aldı. Bütün gelenekler bana aşırı saçma geliyor hiçbirini uygulamadım.

Sırf bu gelenekler bile evlenmeme sebebi :KK70: Yok senin ailen şunu alsın biz bunu. Hayır onu erkek tarafı öder, e kız tarafıda şunu alır vs vs vs iğrenç şeyler :KK43:
eyvah eyvay! sizin gibi değerleri olan biri vardır elbet
erkekler bu işlerden daha çok sıkılıyor bakmayın siz nasılda zorlanıyorlar sizin gibisinin varlığına bile inanmıyorlar onlara göre kadınlar bu konuda daha istekli daha detaycı ki haklılarda:KK53:

Bizde yüzükleri o aldı şimdi ortak alınıyormuş okuyunca şaşırdım ben cimriyim herhalde:KK53::KK53:

Evet nişanlığı-gelinliği damat tarafı, damatlığı gelin tarafı alır.

bizde erkek tarafına takım ya nişanda yada düğünde alınır,ablam evlenirken nişanda almış düğünde damatlık alınmamıştı

Merhabalar..
size bir sorum olacak.. haftaya beni istemeye geliyorlar
isteme söz/nişan/bohça bi arada olacak bizim evde...şimdi onlar bana kıyafet alacak
birbirimize yüzük alıcaz
ben ona o bana yani.. peki ben ona takım elbise alacak mıyım?
gelenekler öyle mi ona da soramadım
gerçi alsamda maddi açıdan beni zorlamaz da şimdi sizin bir bilginiz var mı ?

ben almadım vala, zaten yeni bir takım elbise de almadı o zamanlar eşim. ama damatlığını almıştım. yüzükleri de kendisi almıştı, öyle ayrı ayrı almadık.

eyvah eyvay! sizin gibi değerleri olan biri vardır elbet
erkekler bu işlerden daha çok sıkılıyor bakmayın siz nasılda zorlanıyorlar sizin gibisinin varlığına bile inanmıyorlar onlara göre kadınlar bu konuda daha istekli daha detaycı ki haklılarda:KK53:
ayy çok şükür öyle olmadım. Olanla da karşılaşmayayım lütfen :) Zaten evlilik nedir? Niçin yapılır? Çok gerekli midir ? Sorguluyorum bu bdv konuları yüzünden :KK70:

Söz nişan her ne ise evdekilerden giydim eşim de

Öyle dışarıda değil evde 6 kişilik merasim için yeni bir şey almak aklıma bile gelmedi valla

Merhabalar..
isteme söz/nişan/bohça bi arada olacak bizim evde...şimdi onlar bana kıyafet alacak
birbirimize yüzük alıcaz

ben alayım aranız bozulmasın..
bu nedir ya gelenek görenek dediğin gelin damat yolmakla aynı mantaliteye gelmiş resmen.
herkes kendi kıyafetini kendi kesesine göre kendisi alsın canım ne kadar irite edici mevzular..

Bizde erkeğe takım elbise düğünde alınır. Eşim bize fırsat bırakmadan kendi bi hevesle almıştı kimseye sormadan. Bizde alalım dedik zaten takım giymiyorum hiç gerek yok ben aldım dedi. Nasıl bi heyecanlandıysa artık almış damatlığıda nişanlanır nişanlanmaz:KK59:

biz aldik nisan icin aslinda hersey kardilikli inlar ne yapiyirsa sende onu yapiyosun :)))

Bizde eşim kendi takımlarından birini giydi.Ben de kendime bi elbise aldım. Biz öyle mutluyduk. Ama sonra görümcem in sözü vs olacağında en pahalı yerlerden özel siparişler vererek elbise diktirilip damada odettirildiginde kendimi acayip sazan hissettim.
ben alayım aranız bozulmasın..
bu nedir ya gelenek görenek dediğin gelin damat yolmakla aynı mantaliteye gelmiş resmen.
herkes kendi kıyafetini kendi kesesine göre kendisi alsın canım ne kadar irite edici mevzular..
ne diyosun sen ya..
önce düzgün oku.
saçma sapan yorumlar yapma
çirkinliğini al ve az ötede oyna
ben takım elbise almasında değilim
adetleri bilmiyorum
size soruyorum
git şurdan hemen
SENİ KONUMDAN KOVUYORUM!!!

bizde nişanlık biz kiraladik eşim de aldiydi..
gelinliğimi eşimgil satin aldi bende onun damatlığını..:)
ödeştik bölece nişanlıkta sorun yaşamadik şunu bunu alin demedik
benim amacim mutlu olmaktir. onlarda sen ne istersen onu yapariz dediler yaptım:)
eşimde benim dediğimi bizde eşimin dediğini yaptık. oldu mu böle mutluluk:) çok şükür:)

ne diyosun sen ya..
önce düzgün oku.
adetleri bilmiyorum
size soruyorum
git şurdan hemen

Bu nasıl bir üslup Allah aşkına. Bu yazdıklarınızı muhatabı ben değilim ama çok irite edici gerçekten. Bir yoruma tepki verebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz. Kaldı ki konudan kOVMA yetkiniz zaten yok. Bu konu açık olduğu sürece isteyen herkes yorum yapar.

Ayrıca bunun burada sorulacak bir mevzu olduğunu da düşünmüyorum. Çevrenizde anneniz var akrabalarınız var onlara da sorup öğrenebilirdiniz büyükler zaten gelenekleri bilir yani burada yanıt arama mantığı biraz da çevre ya da erkek arkadaşının ailesi takım elbiseyi sen alacaksın demiştir, sana da saçma gelmiştir burada da yoklama yapıyorsun ki öyle bir şey yokmuş diyebilesin. Ben bu durumlarda aileme çevreme sorarım burada konu açmam yani bununla ilgili. Hem madem sorun değil takım elbise almak, alıverin neden soruyorsunuz?

ne diyosun sen ya..
önce düzgün oku.
adetleri bilmiyorum
size soruyorum
git şurdan hemen
Adet bilmiyorsan, bilmediğin adeti buraya değil de, erkek tarafına sorarsın. Sizde adetler nasıldır? Bizim yapmamız gerekenler neler? diye, sorarsın.. Çok mu zor? Bir de burada atarlanıyorsun?
Kötü bir şeyde yazmamış ki, sadece düşüncelerini söylemiş.

Adet bilmiyorsan, bilmediğin adeti buraya değil de, erkek tarafına sorarsın. Sizde adetler nasıldır? Bizim yapmamız gerekenler neler? diye, sorarsın.. Çok mu zor? Bir de burada atarlanıyorsun?
Kötü bir şeyde yazmamış ki, sadece düşüncelerini söylemiş.
Avukatı mısın?

Merhabalar..
birbirimize yüzük alıcaz
Ben almadım takım elbise kendisi aldı. Ben ona bi yüzük aldım o kdr

Valla benm butun giysimi yuzuk vs herseyi nisanlim almisti gelenek falan takmadiik biz o almak istedi aldi bu islere fazla takilmayin derm

Back
X