Takıntı için çare

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.992
5.203
398
İyi geceler kızlar,
Her konuda çok fazla takıntılıyım buna çare bulmak istiyorum bulamıyorum sürekli herşeyi kafaya takıyorum.

Son olayımı özet geçeyim
Arabamız otomatik vites gaza basınca sanki yavaş gidiyor bir ara düzeliyor sonra geri oluyor sanki eşim burada değil.
İlk başta hiç böyle olmadı son bir kaç gündür böyle.
Babam baktı indi sürdü ilk başta oluyor araba soğuk diye olur dedi ama benim hala içimde bir sızı babam 30 yıllık soför bu arada.

Neden bu kadar araba bozulacak diye kafama takıyorum
Eşim kızacak diye çok para gidecek diye üzerimde nasıl baskı oluşmuş
O kadar kızıyorum ki ona.
Kızlar şimid ben bu konuyu taktığım için takıntılı mıyım yoksa eşim yüzünden mi bu haldeyim buna nasıl çare bulmam gerek

Eşime sinirli bir mesaj attım sabah bakalım ne yazacak
Hayır olablr yazar ama Allahım korusun bişey olsa laf eder sürekli kızar bağırır

Olacağı varsa olur. Taksanızda takmasanız da.

Hem bozulursa gaz sistemlerine elimi soktum kurcaladım kabloları kopardım ondan olmuştur diyin. Sizle ilgisi olabilir de, biraz sakin olun.

Olacağı varsa olur. Taksanızda takmasanız da.

Hem bozulursa gaz sistemlerine elimi soktum kurcaladım kabloları kopardım ondan olmuştur diyin. Sizle ilgisi olabilir de, biraz sakin olun.

Evet ama sürekli bir baskı halinde arabayla birşey yapıyorum.
Tamam git ama kaza yaparsan karışmam bu ne demek ya.
Onun o laflarına ragmen sürüyorum ama içimde hep korku.
Ciddi anlamda üzgünüm

Off baskii burdan hissettim..ve anahtarla boydan boya cizesim geldi esinizin arabasini...esinizin diyorum cunki sizin olamamis araba

Evlilikte senin malın benim malım ayrımı mı olur yahu? Ve sizden kıymetli mi bi araba? Takıntı değil bu, eşinizin tutumundan kaynaklı ve çok çirkin bi davranış bence eşinizin yaptığı

Evlilikte senin malın benim malım ayrımı mı olur yahu? Ve sizden kıymetli mi bi araba? Takıntı değil bu, eşinizin tutumundan kaynaklı ve çok çirkin bi davranış bence eşinizin yaptığı

Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum bu adama karşı
Umursamamıyorum şuan arana bende nem farklı bir ildeyim taa 400 km uzaktan baskısını hissediyorum

Takıntı için uygulanan en etkili tedavi yöntemlerinden biri öncelikle takıntıyı olduğu gibi tanımlamak. Sonrasında ise takıntı anında kendinizi iyi hissettirecek bir şeye odaklanmak ve onu yapmaya devam etmek. Kitap okumak, dans etmek, yemek yapmak, egzersiz yapmak vs ne olursa.

Bu en ciddi OCD hastalarında uygulanıyorsa bence biz hastalık seviyesinde olmadan da rahatca uygulayabiliriz :) ben de takıntılı bir insan olduğum için beynimi eğitiyorum. Olacağı varsa olur, takıntı yapmak sadece sizin enerjinizi emer.

Peki sizce bu yaşadığım gerçekten takıntı mı yoksa eşimin davranışı yüzünden mi

Takinti degil sizin ki baski...yani kendi kndinizi zorlayarak asacaksiniz..o baskin ciktikca siz daha baskin olun..sizin korktugunuzu gordukce sahlanacak esiniz.egosunu indirin biraz..yapamiorsaiz psikiyatri destegi alin

Eşiniz nasıl davranırsa davransın siz sadece kendinizi değiştirebilirsiniz. Eğer eşiniz yüzünden geriliyormuş gibi hissediyorsanız gerilemenin yollarına bakacaksınız. Sonra kendisiyle oturup konuşabilirsiniz durumla ilgili. Ama her şeyden önce siz kendinizden sorumlusunuz. Başkaları duygularınızı kontrol edememeli, her ne kadar zor olsa da durum.
Eğer takıntı gibi hissediyorsanız yukarda anlattığım gibi yolları deneyebilirsiniz.

Demek istediğim, değerinizi bilip bu duygudan kendinizi kurtarmaya bakın. Stres sadece sorun yaratır, çözüm değil.

Takinti degil sizin ki baski...yani kendi kndinizi zorlayarak asacaksiniz..o baskin ciktikca siz daha baskin olun..sizin korktugunuzu gordukce sahlanacak esiniz.egosunu indirin biraz..yapamiorsaiz psikiyatri destegi alin

Zaten burnundan fitil fitil getiriyorum ama yok bana mısın demiyor.
Bilerek araba kullanırken video atıyorum mesela.
Ama işte alışmış bu adam

Eşinizle ilgili konularda mı böyle tedirginsiniz yoksa sadece sizi ilgilendiren konularda da böyle hissettiğiniz oluyor mu?
Sizi iyice dinlemeden en az 2-3 seans geçirmeden net bir şey söyleyemem ama bana takıntıdan çok tedirginlik hatta kaygı gibi geldi.
Alt yapısında da eşinizin tutum ve davranışları var gibi.

O kadar arabasına düşkünse cıngar çıkarıp kendinize alın bir araba da siz de ona dokundurtmayın. Ha ona gelemiyorsa kesecek sesini o sizin de arabanız anasının evinden getirmedi herhalde onu beraber aldınız. O sesten o kadar rahatsızsanız götürün bir servisine ya da bir ustaya deyin böyle böyle bir şey var. Ona o kadar bağımlı olmayın.

Bana gelen duygu "benim yüzümden oldu" ve üzüntü duygusu oluyor arabaya bişey olsa. Halbuki araba bu, habire bir masraf çıkarıyor bu meret... Metal yorgunluğu oluyor makinede.

Sadece bu durum ise söz konusu olan bana takıntı gibi gelmedi.Ama siz takıntılıyım dedikçe buna inanıp daha kötü olabilirsiniz.Ruhsal durumlarla ilgili etiketleme yapmak çok sağlıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…