İlk pasaportumda saçım topluydu, 'makyajsız olur biyometrik foto' diye bildigim için tek rujla gittim, bir de gri renk giyinmisim salak gibi,beyaz perdenin önünde. Zaten beyaz da tenliyim, tam bir armut gibi çıkmıştım.
Ben de sizin gibi sonradan öğrendim öyle armut gibi cikilmayan fotolar da olduğunu. O yüzden ikinci pasaport için foto çektirmeye gittiğimde üstüme lacivert, omuz detayli güzel bir kıyafet giyindim,kuaförde saçlarıma dalgalı fon çektirdim, yüzüme de kontur yaptım, alnım daha küçük çıksın,gözaltımdaki her halka belli olmasın diye-kapaticilar falan. Hiç ugrasmadiysam yarım saat uğraştım, güzel bir resim çektirdim.
AMA ertesi sabah , sabahın köründe randevuya gittiğimde farkettim ki fotoğraflar yok! Başka çantada kalmış.
Koşa koşa karakolun sokağındaki mahalle fotoğrafçısına gittim, şipşak bir resim çekti,5 dk'da verdi adam.
Sonuç?
Yine ofsayt...
Üstelik bu seferki 10 yıllıktı. On yıl daha en çirkin halim kalacak pasaportta...
Tek avuntum (anlık çekilen) Shengen fotoğrafım gerçekten çok güzel, gamzelerim falan çıkmış, muzip muzip bakmisim.
Ona da şükür diyorum...
Ayrıca saçlar açık olsa da o kulaklar görünüyor. O yüzden saçlarınızı dalgalı yapıp önden hafifçe yana orebilirsiniz kalın bir şekilde.