Takıntı..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Merhaba kızlar, ev alma durumunu takıntı haline getirdim bi evim olsun istiyorum ve sürekli bu durum aklımda ama bu şartlarda bu faizlerle mümkün değil zaten,bu takıntımdan nasıl kurtulabilirim özellikle kirada olup bunu hiç takmayanlardan yardım istiyorum..

Merhaba kızlar, ev alma durumunu takıntı haline getirdim bi evim olsun istiyorum ve sürekli bu durum aklımda ama bu şartlarda bu faizlerle mümkün değil zaten,bu takıntımdan nasıl kurtulabilirim özellikle kirada olup bunu hiç takmayanlardan yardım istiyorum..

çekmeyi düşündüğünüz kredinin faizine karşılık o kadar süre oturduğunuz evin kirasını hesap edin. arada ne kadar uçurum olduğunu görünce evim evim kira evim diyerek kiracılığı daha çok seveceksiniz.
faiz oranları düşünceye kadar her ay düzenli birikiminiz yapın ev alınması bugün olmazsa yarın olur.

Ben de bunu anlamıyorum. Annelerinizi, sizden önceki nesili düşünün ne zaman ev sahibi olmuşlar. Benim annemle babam 35 yıllık evlilerdi babam 35 yıl devlete hizmet edip emekli olduktan sonra o evi alabildiler. Ev dediğimde dağ başında kooperatif evi. Bişeyler, oldu, kapılar açıldı, Şimdi 3 evi var annemin.

Her şey en iyisi en güzeli en çabuğu olsun istiyorsunuz. Ama bunu isterken kendinizi yiyip bitirip, hayatı yaşayacağınız en güzel zamanları heba ediyor, kendinizi çoluk çocuğunuzu eksik bırakıyorsunuz. Değer mi mal mülk, başınızı sokacağınız avuç kadar beton için? Bence değmez.

keşke gelip geçici dünya da bize kalmayacak olan şeyleri takıntı yapmak yerine sonsuz ahireti takıntı yapsaydık. bu dediğimi yapabilsem keşke. bende sizin gibiyim illa evim olsun istiyorum ama olmayınca da olmuyor yapacak bir şey yok.

Şöyle düşün sen tek degilsin herkes ister. Hele şu çağda kendi evin olsun istedigin gibi daya döşe vs... Ama bu da diger isteklerimiz gibi sahip olunca onemini yitirecek şeylerden (düğün, gelinlik gibi). Bir de kredi oranlarini dusununce insan soguyor. Bugün 250 binlik kredinin 10 senede odemesi 900 bin...

şöyle düşün ev alırsan tek evle sınırlı kalacak hayatın kiracıyken tüm evler senin :)) Rahmetli annemin sözüdür bu amannn napayım evi tüm evler benim zaten derdi almaya gücümüz yoktu o zaman bizim de

bir de nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim yaşadığım ilde inşaat firmaları senetsiz kefilsiz az bi peşinatla 0,98 faizle ev satıyor 10 yıl vadeli

şöyle düşün ev alırsan tek evle sınırlı kalacak hayatın kiracıyken tüm evler senin :)) Rahmetli annemin sözüdür bu amannn napayım evi tüm evler benim zaten derdi almaya gücümüz yoktu o zaman bizim de
Ben de böyle dusunuyorum :)) sıkılırım ayni evde gibi geliyor. Ama eşim nefret ediyor kira odemekten adam aciyor. Gelirimiz iyi olmasina ragmen asla yuksek kirali bir yere gecmeyi kabul etmiyor. Adama dedim gel senin memleketine tasinalim (izmir) sirf orda ben deniz gören ev isterim de kirayi cok oded diye gitmedi :D :D

Babam yıllarca kirada oturdu

Hem de o yılların şartları ile çok zenginken

Yani 80li yıllarda çalışan kadın az idi iki maaşları ve tek çocukları vardı her yer kooperatif vs idi ama ev almadı

Ev alırsan bir ev senin kiracıysan tüm evler senin derdi

Kafan ayar taşınırsın derdi banyo akar komşu gürültü yapar taşınırsın okuka yakın der taşınırsın çocuk olur parka yakın der taşınırsın

Gerçekten de biz kirada otururken banyo aktı vs biz taşındık ev sahibi sonra ne yaptı bilmiyorum yıllar geçti kendi evimizde üst komşunun banyosu aktı

Kaldık öylece yaptırdılar vs ama tavanda izi bile var bunun için evi satamıyorsun ama kirada olsan çıkar gidersin

Yine koku komşudan şikayetçi binlerce insan var kirada isen tüm evler senin çekmen gerekmez ev sahibi isen kımıldayamazsın bile

Şuna bakın, sonra bütçenize bakın.
150 binde geri ödeme 400 bin.
200 binde geri ödeme 600 bin.
Tabi aylık taksitlerde de en düşük bu.
Screenshot_2018-12-20-14-22-41-1.webp

Babam yıllarca kirada oturdu

Hem de o yılların şartları ile çok zenginken

Yani 80li yıllarda çalışan kadın az idi iki maaşları ve tek çocukları vardı her yer kooperatif vs idi ama ev almadı

Ev alırsan bir ev senin kiracıysan tüm evler senin derdi

Kafan ayar taşınırsın derdi banyo akar komşu gürültü yapar taşınırsın okuka yakın der taşınırsın çocuk olur parka yakın der taşınırsın

Gerçekten de biz kirada otururken banyo aktı vs biz taşındık ev sahibi sonra ne yaptı bilmiyorum yıllar geçti kendi evimizde üst komşunun banyosu aktı

Kaldık öylece yaptırdılar vs ama tavanda izi bile var bunun için evi satamıyorsun ama kirada olsan çıkar gidersin

Yine koku komşudan şikayetçi binlerce insan var kirada isen tüm evler senin çekmen gerekmez ev sahibi isen kımıldayamazsın bile
Çok doğru.
Benim babamın da mantığı böyleydi :)

Şuna bakın, sonra bütçenize bakın.
150 binde geri ödeme 400 bin.
200 binde geri ödeme 600 bin.
Tabi aylık taksitlerde de en düşük bu.
Eki Görüntüle 2217231

Ortamada ev 250000 desek 200000 kredi çeksek aylık 5000 ödeme eder

Aylık 5000 ile villada oturulur

Ya da 10 yıl ödenecek süreçte 25 yıl kirada oturulur 50000 de şimdi var yaklaşık 30 yıllık kira bedeli

Yani 30 yıldan fazla kullanılacaksa ev karşı olabilir de aylık 5000 TL yi küm ödeyebilecek ki

Maaşları o kadar uladı olan insanlar sınırlı sayıdadır ya da tecrübeli vs en az 40-50 yaş bandındadır onların birçoğu da evini almıştır

Faizler o kadar yüksek ki ev alınacak gibi değil kafanıza hiç takmayın zamanı gelince olacağı varsa olur zaten eğer biraz birikiminiz varsa arsa alın maksat yatırımsa iyi bir yerden alınan arsa 10 15 sene sonrası için büyük kazanç

Ortamada ev 250000 desek 200000 kredi çeksek aylık 5000 ödeme eder

Aylık 5000 ile villada oturulur

Ya da 10 yıl ödenecek süreçte 25 yıl kirada oturulur 50000 de şimdi var yaklaşık 30 yıllık kira bedeli

Yani 30 yıldan fazla kullanılacaksa ev karşı olabilir de aylık 5000 TL yi küm ödeyebilecek ki

Maaşları o kadar uladı olan insanlar sınırlı sayıdadır ya da tecrübeli vs en az 40-50 yaş bandındadır onların birçoğu da evini almıştır
Kesinlikle.
Şu an ev vs almak hiç mantıklı değil.

Back
X