Takıntılarım ve şimdiden kurban bayramı tartışması

Ama tamamda en nazik ses tonunu kullansada konuşmaktan iş yapamıyorsun kelimesi hiç anlaşılmayacak bir laf sokma değil ki. Sanirim sizin yerinizde olsam bıçağı bırakıp al sen devam et derdim. Hatta en baştan ben yapamam kasaba verin derdim. Niye yapıyorsun anlamadım ki. Yapmam kelimesi eşine gitmemeye diretmekten daha kolay
Haklısın ama ben bıçağı bıraksam kavga çıkar. Kp den çekiniyorum. Sorunlu bir insan eşimde zaten yalaka oluyor onlara. Haklıyken haksız yaparlar beni. Bide söylediği şeyleri e ben böyle söylemedim diyip kıvırabiliyorlar ispatlayamıyorsun. Oğluda annesine inanır

Ben olsam ya gitmem ya da gitsem bile orda iş görmem.
Kv kendini akıllı sanıyor galiba.
Hem laf sokacak hem de tüm işi geline yaptıracak.
Başka?
Gitmeyin bakalım, o etlerle kim uğraşacak?
O sana her firsatta laf sokan pek sevgili kv mi?
Yoksa sabah kapiniza dikilen yeğenler mi?

Ailem uzakta canım ayrı şehirlerdeyiz hızlı tren var ama annemlerin şok borcu var sık gelemiyorlar mümkün olduğunca biz gidiyoruz. Kv hiç değilse bişeyler veriyor benimki benden ne yontsam kar peşinde... ama ayıp söylediği misafir değil onlar senin ailen onun vereceği tereyağı markette de var
Gitme kuzum mesafe koy, açık açık mesafeni koy, kendini ezdirme, senin mutluluğun sağlığın önemli diğerleri ne hali varsa görsün, eşine açıkça bana böyle davranılıyor gitmek istemiyorum de ne diyor?

Maalesef haklı çünkü o benim aileme geldi ve elinden geleni yaptı maddi manevi. Tabi benim ailem kesinlikle onu zorlamadılar aksine keyif aldı burada. Ama onun ailesi beni çok zorluyorlar. Sabahleyin 6 da görümcemin çocukları kalkar mutfak odasında yattığımız için sürekli girip çıkıyorlar yada kapıya dayanıyorlar kalkın acıktık diye. Ki gece 2de filan yatıyoruz. Diğerleri uyuyor ben çocuklar yüzünden ayağa dikiliyorum. Kurbanı kesiyorlar 3 4 hisse büyükbaş. Kendi ailemiz arasında kesiyoruz ve büyükbaşı tamamen eşimle biz temizliyoruz kıymasını çekiyoruz filan. Birde memnun olmuyorlar temizlik bayram hazırlığı filanda oluyor misafir de ağırlıyorum geceleyin bizi tek kişilik yerde yatırıyorlar ki biz eşimle kalıplı insanlarız sığmıyoruz. Bile bile vermiyorlar gezmeye gidemiyoruz falan falan ama benim ailem arabayla heryere götürüyor denize falan filan eşimden de bir gün şu işi de sen yap demediler bu yüzdende ben haklıyım. Bilmiyorum kaç gün kalıcaz ama 9 güne tamamlar yıllık izini ile sanırım.
Aynı sıkıntı bizdede var.eşime gitmek istemediğimi geçen yılda söylemiştim. Haklı çıktım. Sabahın köründe uyanan çocuklar tüm gün bağırıp çağıran görümce.en sondada yersiz yere bana sesini yükseltmesi.benim ailem bizi pamuklara sarıyor.bende karşılaştır kendin karar ver dedim.sen git ben gelicem dedim.haklı buldu beni.sussan saf sanıyolar.konuşsan onlara benzemek istemiyorum. En iyisi görüşmemek.

Senin yaptığın ne biliyor musun?
Merdivenin 1. basamagindayken en son basamağını düşünmek.
Yanlış !
Ha seni elestirmiyorum çünkü bende böyleyim. Inancin olsun okbliyim hemde yillarin okbsi,uykusuzluk,fibromiyalji de var..doktor doktor gezdim. Bana inanmazsin ama benim burnum bile ağrıyor bazen. 8 sene depresyon ilaçları içtim ben.
Ben ramazan bayramina 2 ay önceden kurulmaya tasalanmaya basladim. Karnıma ağrılar girdi. Sebep esimin akrabalarini ziyarete gidicez bize cocuk varmi diye soracaklar bana ayy cok zayifsin dicekler bos bos muhabbetler olcak diye
Ama varya gece uykularım kaçtı. Hos zaten cok uykum da yoktu
Sonuc olarak gittim.
Hic düşündüğüm gibi de olmadı.
Yerimden kalkmadım
Sofra hazirlanirken yardım ettim,bu benim ailemde gördüğüm terbiye. Görümce hanimefendi iceri gecti uyudu. Bu duruma da sinir oluyorum bazen ama bu benim görgüm. Orada insanlar ugrasmislar yemek yapmışlar.
Velhasil ben kurban bayramina gitmiyorum. Koyun eti sevmem. Kokusuna dayanamam. Esimin ailesi pisirip yiyorlar. Geçen sene gitmedim. Bu sene de gitmicem esim bise demiyor ve bu durum aramizda tatsızlık yaratmiyor. Sizinki baştan ikilik gibi olmus. Bu bayram senin ailen oteki bayram onun ailesi diye. Bana kalirsa bu da yanlis. Aileler uzaktaymis ama surekli gidip gelme olmuyorsa sanırım orta yol bu sizin icin. Evet esin haklı görünüyor.
Benim ailemde,esimin annesi de bizde ayni sehirdeyiz
Esimin diger akrabalari baska yerde oraya gidiyoruz
Bu bayram ben cok sasirdim esesem gökten karakter indi galiba. Darısı başına (sasirmak anlaminda diyorum) belki de düşündüğün gibi olmaz bazi seyler.
Biz memlekete gittik oglen 12 de. Donusumuz aksam 17.30 da oldu
Sonra da babama gittik ziyarete
Cok şükür. Kavgasiz oldu.
Bence misafir gibi git oraya. Zaten misafirsin de neyse
Bazisina iyilik yaramaz çünkü bilirsin. Surekli düşünme onlari . Ne kadar cok düşünürsen o kadar cok büyütürsün karsi tarafı çünkü

Git, sana soru sorarlarsa en kısa şekilde cvp ver, aksi halde hiç konuşma.
Eşimle anlaşma yapmaya çalışıyorum. Bana konuşmasınlar bende onlara konuşmayayım sessiz sinema tadında bayram geçirelim
Ailesi ile eşinin olmadığı yerde yalnız kalma. Sana yapılan, söylenen herşeye eşin de şahit olsun.
Eşini de tembihle, beni annenle/ablanla/(sinir sisteminin tehlike gördüğü her kim var ise) yalnız bırakma, diye.
Mümkün olduğunca az konuş, sorduklarına kısa cevaplar ver.
Seni incitmeye fırsat bulamasınlar.
Sınırlarını çiz, fazla yaklaşamasınlar.

Seni bu noktaya getiren esin zaten!nefret ettigin kisilerle aslinda gorusmek zorunda degilsin,dinimizde bile boyledir anlasamiyorsan,sevmiyorsan gorusme!esine acik acik soyle sen beni zorladikca onlarin hal ve hareketleri daha batiyor,iyice bileniyorum de.Ben soyledim kurtuldum eskisi gibi git gel ara sor diyemiyor.Mesafeli olmak istiyorum cunku anlasamiyorum,hoslanmiyorum dedim.Gorustukce yuz goz olup problemmi yasayalim .en azindan kendimi ifade ettim,oyle vicik vicik olmaya gelemeyecegimi anladi.hatir icin sevilmeyen insanlara tahammul edilmez bence.

Merhaba kızlar
Uzatmadan konuya gireceğim. 4 ay kadar önce doktora gittim okb depresyon ve aynı zamanda anksiyete teşhisi koyuldu. Depresyonum daha bağlangıç evresinde olduğu için ilaç vermedi doktor okbye daha çok odaklandı diyebilirim. Çünkü birbirlerini tetikliyor gibi bişeydi. Okb sorununu çözmeye başladıkça depresyon aradan çıktı ama anksiyete iyice belirginleşti. Sürekli evham endişe halindeyim yaptığım şeylerden keyif alamamaya ve insanları kafama iyice takmaya başladım.
Eski konulardan bilirsiniz eşimin ailesinden nefret ediyorum. Aramızda net kavga boyutunda sorunlar olmasa da laf sürtüşmeleri ile iyice midem bulandı. Artık aşırı takmaya onları düşünüp düşünüp kafamda nefret boyutuna getiriyorum. Bu durum ister istemez güç bela toparladığımız evliliğime de yansıyor. Evliliğim ilk başta berbat bi şekilde zibilyon tane sorun ile başladı en son ikimizde psikolojik tedavi ile düzeldik. Şuan evlilik açısından herşey normal ama ailesi aklıma geldikçe eşime çok kötü davranıyorum. Oda bu durumdan iyiden iyiye sıkıldı. Patladı patlayacak ama ne zaman bilmiyorum.
Öbür yandan baktığımda onlardan nefret etmem için haklı sebeplerim var kendimce. Ama bilmiyorum ne yapabilirim nasıl bu durumu aşabilirim?
Görmeye dahi tahammülüm yok ama zorunlu olarak görüşüyoruz. Bu bayram benim ailem ile geçti. Öbür bayram eşim onlara gidicez diye tutturdu. Bense gitmek istemiyorum. Yani şimdiden kurban bayramı çekişmesi sürüyor evde. Artık hasta numarası filan mı yapsam gitmesem diye düşünüyorum. Çok sıkıldım sürekli iş yaptırılmasından azarlanmaktan laf kavgası yapmaktan eşimle birbirimizden kopmaktan yatacak yatağı bile esirgeyen kv den çocuklarının derdi bitmeyen görümceden evlenemediği için sürekli bana laf sokan bir diğer görümceden ve sürekli ortalığa küfür edip emir veren iş olunca kaçan para bulunca koşan kpden bıktım.
Hayatı zorlastırıosunuz.Zaten hastasınız.He deyın gecın.Bu kadar stres vucuda yazık.Eşiniz ne yapsın anne baba degısmıo.Ya boşancaksın yada gormezden gelıcen.Eşin agac kavugundan çıkmadı .Onunda aılesı var.akemdıne edersın ballaha sen bılırsın

Bunun rövanşı olacağını önceden düsünüp keske bayramda ailenize tek gitseydiniz. esinide kendi ailesini yollasaydiniz. kurban bayraminda da yone ayni seyi teklif ederdiniz.

Aynı sıkıntı bizdede var.eşime gitmek istemediğimi geçen yılda söylemiştim. Haklı çıktım. Sabahın köründe uyanan çocuklar tüm gün bağırıp çağıran görümce.en sondada yersiz yere bana sesini yükseltmesi.benim ailem bizi pamuklara sarıyor.bende karşılaştır kendin karar ver dedim.sen git ben gelicem dedim.haklı buldu beni.sussan saf sanıyolar.konuşsan onlara benzemek istemiyorum. En iyisi görüşmemek.
Eşim kaç kere şahit oldu sıkıntılarımıza ama ona rağmen kestirmiyor görüşmeyi

Ben olsam ya gitmem ya da gitsem bile orda iş görmem.
Kv kendini akıllı sanıyor galiba.
Hem laf sokacak hem de tüm işi geline yaptıracak.
Başka?
Gitmeyin bakalım, o etlerle kim uğraşacak?
O sana her firsatta laf sokan pek sevgili kv mi?
Yoksa sabah kapiniza dikilen yeğenler mi?
Zaten biz enayi gibi gidiyoruz yapıyoruz en son banane eti yiyenler düşünsün dedim

Gitme kuzum mesafe koy, açık açık mesafeni koy, kendini ezdirme, senin mutluluğun sağlığın önemli diğerleri ne hali varsa görsün, eşine açıkça bana böyle davranılıyor gitmek istemiyorum de ne diyor?
Söylüyorum canım gitmek istemediğimi bana yapılanların oda farkında ama anlamamazlıktan geliyo

Senin yaptığın ne biliyor musun?
Merdivenin 1. basamagindayken en son basamağını düşünmek.
Yanlış !
Ha seni elestirmiyorum çünkü bende böyleyim. Inancin olsun okbliyim hemde yillarin okbsi,uykusuzluk,fibromiyalji de var..doktor doktor gezdim. Bana inanmazsin ama benim burnum bile ağrıyor bazen. 8 sene depresyon ilaçları içtim ben.
Ben ramazan bayramina 2 ay önceden kurulmaya tasalanmaya basladim. Karnıma ağrılar girdi. Sebep esimin akrabalarini ziyarete gidicez bize cocuk varmi diye soracaklar bana ayy cok zayifsin dicekler bos bos muhabbetler olcak diye
Ama varya gece uykularım kaçtı. Hos zaten cok uykum da yoktu
Sonuc olarak gittim.
Hic düşündüğüm gibi de olmadı.
Yerimden kalkmadım
Sofra hazirlanirken yardım ettim,bu benim ailemde gördüğüm terbiye. Görümce hanimefendi iceri gecti uyudu. Bu duruma da sinir oluyorum bazen ama bu benim görgüm. Orada insanlar ugrasmislar yemek yapmışlar.
Velhasil ben kurban bayramina gitmiyorum. Koyun eti sevmem. Kokusuna dayanamam. Esimin ailesi pisirip yiyorlar. Geçen sene gitmedim. Bu sene de gitmicem esim bise demiyor ve bu durum aramizda tatsızlık yaratmiyor. Sizinki baştan ikilik gibi olmus. Bu bayram senin ailen oteki bayram onun ailesi diye. Bana kalirsa bu da yanlis. Aileler uzaktaymis ama surekli gidip gelme olmuyorsa sanırım orta yol bu sizin icin. Evet esin haklı görünüyor.
Benim ailemde,esimin annesi de bizde ayni sehirdeyiz
Esimin diger akrabalari baska yerde oraya gidiyoruz
Bu bayram ben cok sasirdim esesem gökten karakter indi galiba. Darısı başına (sasirmak anlaminda diyorum) belki de düşündüğün gibi olmaz bazi seyler.
Biz memlekete gittik oglen 12 de. Donusumuz aksam 17.30 da oldu
Sonra da babama gittik ziyarete
Cok şükür. Kavgasiz oldu.
Bence misafir gibi git oraya. Zaten misafirsin de neyse
Bazisina iyilik yaramaz çünkü bilirsin. Surekli düşünme onlari . Ne kadar cok düşünürsen o kadar cok büyütürsün karsi tarafı çünkü
Kv 10.5 saatlik yoldan geldik aldı beni hamur yoğurup ekmek yapmaya götürdü dinlenemeden. İş emrediyor ben yerimde oturamıyorum ki

Seni bu noktaya getiren esin zaten!nefret ettigin kisilerle aslinda gorusmek zorunda degilsin,dinimizde bile boyledir anlasamiyorsan,sevmiyorsan gorusme!esine acik acik soyle sen beni zorladikca onlarin hal ve hareketleri daha batiyor,iyice bileniyorum de.Ben soyledim kurtuldum eskisi gibi git gel ara sor diyemiyor.Mesafeli olmak istiyorum cunku anlasamiyorum,hoslanmiyorum dedim.Gorustukce yuz goz olup problemmi yasayalim .en azindan kendimi ifade ettim,oyle vicik vicik olmaya gelemeyecegimi anladi.hatir icin sevilmeyen insanlara tahammul edilmez bence.
Benim eşim haksızlık karşısında susan dilsiz .... gibi. Görüyor susuyor sonra diyor ki ben duymadım yada kaçıyor benden bilerek annesiyle bırakıyor sonra sen yanlış anlamışsındır benim annem öyle demez diyerek sıyrılıyor. İspat edemiyorum bu böyle dedi diye ama bu sene telefon elimde ses kaydı ile dolaşcam o kadar gıcığım

İşi bencilliğe dökmeye gerek yok; nefret etseniz de kocanızın ailesi ve eğer istiyorsa mecbur görüşeceksiniz ki anlattığınız kadarıyla zaten eşiniz size bayağı sabrediyor...

Hayatı zorlastırıosunuz.Zaten hastasınız.He deyın gecın.Bu kadar stres vucuda yazık.Eşiniz ne yapsın anne baba degısmıo.Ya boşancaksın yada gormezden gelıcen.Eşin agac kavugundan çıkmadı .Onunda aılesı var.akemdıne edersın ballaha sen bılırsın
He deyip geç demek kolay. Hastayım ve engel olamıyorum. Eşim arayı bulabilir ikiyüzlülük yapana kadar

Bunun rövanşı olacağını önceden düsünüp keske bayramda ailenize tek gitseydiniz. esinide kendi ailesini yollasaydiniz. kurban bayraminda da yone ayni seyi teklif ederdiniz.
Bunu teklif ettim ama köye gitmek yerine yazlığa gitmek istedi. Ben çok uğraştım sen geliyorsun diye beni zorlama falan ama yok.

Back
X