Takip ediliyorum hissi ve Güvensizlik

Ülke şartlarından canım . Hepimiz aynı durumdayız . Ben bazen dozu kaçırıp telefonda konuşuyor numarası yapıyorum "Aşkım geldim , sokağa girdim 2 dk ya evdeyim " falan diye
O kadar paranoyak oldummm

Ben de yapıyorum bunu. Hatta defalarca aynı istasyondan böyle geçtim. Bir kez yapmadım onda da herifin biri eline telefon alıp birine beni anlatıyor gibi yaptı. Tesadüf mü

Çocuğum olursa başından nasıl ayrılacağım diye düşüyorum vallahi ben de.

Söylediğinizi bilmiyordum kan tahlili yaptırayım. Teşekkür ederim.

Ben de yapıyorum bunu. Hatta defalarca aynı istasyondan böyle geçtim. Bir kez yapmadım onda da herifin biri eline telefon alıp birine beni anlatıyor gibi yaptı. Tesadüf mü
ahahahssa ...
Valla olabilir .
Bak kardeşim bana gelecekti geçen hafta 1.5 saat geç geldi .Dedim nerede kaldın . Kızın teki minübüste son yolcu kalmış . Şoför de Allah affetsin abla at hırsızına benziyordu dedi. Son durağa kadar gitmiş tekrar gelmiş düşün .
Özellikle kadınların arkasından yürümüyorum , hızlı hızlı önlerine geçiyorum diyor . Herkes manyaklaştı

Öyle. Tek kalmaya da korkuyoruz. Ağlanacak halimize güler olduk hepimiz. :))

Evet ilginçmiş. Tabii herkesin duygu, ruh hali bir değil. Peki siz rahatsız edici olay yaşamadığınız için mi yoksa yaşadığınız halde mi böyle düşünüyorsunuz ?
Rahatsız edici olay derken kap kaç fln gibi birşeyse hiç yaşamadım. Taciz de sadece lisedeyken yol da giderken bir tane deli mi akıllı mı onu da anlayamadım ya sanırım akıl sağlığı cok yerinde değildi gençten bir çocuk yolumu kesip malum yerini açıp göstermeye çalıştı görür görmez hemen koşup uzaklaştım çok korkmuştm ozmn teşhircilik yaptı diyelim. Direkt bir temas şeklinde taciz veya sarkıntılık yaşamadım. Yolda falan yürürkende nebiliym takip ediliyorum izleniyorum hissine hiç kapılmam

ay ne iyi yapmis kardesiniz.

Anladım. İnşallah başka da yaşamazsınız, son olarak kalmaya devam eder bu olay.

Benim sabır taşı çatladı diye düşünüyorum. İnsan kolay delirmiyor :)

ay ne iyi yapmis kardesiniz.
Bencede iyi yapmış . Yaşadığımız ülkeye bakar mısın ? İş icabı ya da keyif icabı sürekli dışarılardayız
Sürekli "Aman abla tek yolcu kalırsan in , vasıta değiştir. Aman abla saçma sapan bir yerde aracına çarparlarsa durma sakın boşver " diyor
Paronaya ülkesi yeni türkiye ...

istanbul’da yaşıyorum. üniversite zamanlarında 10 sene kadar önce,semtten semte değişirdi bu düşüncelerim. artık semt fark etmiyor. hiçbir yer güvenli gelmiyor.
avm lerde bile yürüyen merdivenlerde falan yakın duran insanlardan tedirgin oluyorum.
toplu taşıma 10 yıldır sayılı kullandım. trafik de olsa, geç de kalsam kendi aracımı kullanıyorum.
10 yıl önce otobüste taciz edildim, adamı ittim, kafası yarıldığı için neredeyse adam yaralamaktan ben suçlu çıkacaktım :)
hiç bir şey boşuna değil. tedirgin olmakta haklısınız.
ortada bir şey yokken olsa paranoya deriz, ama her gün taciz, tecavuz haberleri karşımızda iken, tek diyeceğim aynen devam.

Bu his sizi korur.bir arkadasimda yoktu hic iyi seyler gelmedi basina adami kapisina gelene kadr fark bile edemedi

hergün duyduğumuz, izlediğimiz taciz, tecavüz olaylarından etkileniyoruz ve malesef çoğu kadında bu durum var. Bende de var. Özellikle hava karardıktan sonra tek başımaysam sürekli sağıma, soluma, arkama bakıp duruyorum. Arkamda biri varsa o kadar tedirgin oluyorum ki kış günü bile ter basar.

Malesef kadınlar olarak hiçbir güvencemiz yok. Her an herşey olabiliyor.

Bir keresinde cüzdanımı düşürmüşüm lisede dershaneden dönerken havada baya karanlıktı. Orta yaşlı bir bey seslenmiş ben duymamışım ve arkamda koşar adım geliyordu. Bende korkudan koşmaya başladım. Eve girdim kapı çaldı ardımdan nasıl titriyorum ama. Ben delikten baktım o adam. Hemen seslendi kızım cüzdanını düşürmüşsün seslendim duymadın kapının önüne bırakıyorum korkma gidiyorum dedi. Balkondan takip ettim gittiğini görünce öyle açtım kapıyı.

O gün bugündür asla tedirginliği atamadım. Belki iyi niyetliydi ama insan emin olamıyor.

Elinize sağlık ne iyi yapmışsınız pisliğe.

Psikologa gitmekten vazgeçtim. Ben de devam diyorum..

aynısını ben de yaşıyorum.özellikle son 2 senede başladı bende bu.normalde soğukkanlı ve etrafımdaki kadınlardan daha cesur bir insanımdır hani bir olay olsa erkekler çekilir ben atlarım.ancak dediğiniz durumları ben de yaşıyorum.ne yazık ki ortamın çok korkunç bir hal alması ve insanların sapık canavarlara dönüşmesi yüzünden bu hale geldik.

Biri benden bu kadar korksa götürür karakola verirdim herhalde cüzdanı.

Aslında erkekler de korkuyorlar(mış). Çevremdeki birkaç kişi böyle demişti.

Eskiden tacize uğradıgım oldu ama tenhada değil asiri kalabalik yerlerde oldu ve kim elledigini bile goremedim. Tabi ki gözüm açık ve takip ediliyorsam bunu anlarim, anladigim da oldu ama durduk yere tedirginlik yaşamiyorum.

Hersey heryerde basimiza gelebilir ama tehlikeli olmasi yuksek ihtimal yerlerde yaya halde, tek başıma bulunmadim hiç. Oturdugum yerde de gayet rahat dolaşıyorum.
Not istanbuldayim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri benden bu kadar korksa götürür karakola verirdim herhalde cüzdanı.

Aslında erkekler de korkuyorlar(mış). Çevremdeki birkaç kişi böyle demişti.

Eşim şık ve dikkat çekici giyinir normal şartlarda. Değişik şapkalar falan takar kışın, yani anlatılmaz ama farklı bir tarzı var diyelim. İşe arabayla gitmeyeceği günler daha sıradan giyinir, kimsenin dikkatine çekmeye gerek yok durup dururken der. Yani evet onlar da tedirgin oluyorlar zaman zaman.

Doğru demek ki. Kadınlar da erkekler de rahatsız ediyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…