- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.010
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Arada bende de oluyor bu arkamdan takip ediliyorum hissiyati. Hemen telefonumu cikarip hafif arkaya dogru tutuyorum, dikiz aynasi gorevi goruyor bir bakima yani arkamda kim var, ne yapiyor gorebiliyorum boylecetedbiri elden birakmadan sagi solu kolacan etmek cok da kotu degil bence,hayatinizi kisitlayacak boyuta gelmedikce sorun yok.
Aklıma şu geldi :))
Karanlıkta herşeyin gizlenebileceğini düşündüğünüz, her yeri görme şansınız olmadığı için tedirgin oluyorsunuzdur, tabii yaşadığınız şehire olan güvensizlikte varsa bu endişeler daha çok gün yüzüne çıkar.
Korkularınız sizi tümüyle ele geçirmediyse sorun yok ama hayatınızı olumsuz etkilemeye başladıysa yardım almanız şart, biraz tetikte olmanın kimseye zararı olmaz fakat her an takip ediliyormuş hissiyle panik olmak sağlıklı değil bana kalırsa, geceleri yürüyüşe çıkarım korkmam veya arkamda biri var mı diye kontrol etmem, belki bu yaşadığım yerde kendimi rahat hissetmemden kaynaklanıyordur ama genel olarak zaten geceyi seven biriyim, bana daha sakin, daha huzurlu geliyor, belki çocukluğunuzda karanlık=kötülük düşüncesi yerleşmiştir aklınıza, köprü altından geçerken arkanızda birinin yürümesiyle kadınlara yönelik saldırıları birbiriyle bağdaştırmışsa aklınız, çocukluğunuzdan kalma karanlık kötülüktür düşüncesi yeniden tetiklenmiş olabilir.
Sizi bu güvensizlik hali mutsuz ediyor mu etmiyor mu? Bence önemli olan bu. Böyle hissetmenizi sorgulamıyorum tamamen haksız sayılmazsınız. Ben sabah 4 de cok rahat bir sekilde evime dönerdim eskiden. Şimdi ben bile biraz cekiniyorum ve bundan nefret ediyorum ama maalesef ülkenin suc oranları her yıl artıyor, bizlik bir durum değil bu da.
Bana cok da anormal gelmedi bu durum. Oyle acayip seyler oluyor ki gercekten insan ister istemez tetikte oluyor hep. Gece gunduz fark etmiyor da cogu zaman.
Basima gelen bir seyi anlatayim daha bu yaz, Ankara'da yasiyorum, bilen bilir Armada'nin oralar epey islek. Ben de yurumeyi severim, hava da daha tam kararmamisken yuruyerek gideyim dedim Bahceli'ye kadar, bir de kilo vermeye calisiyordum zaten. Neyse, Armada'ya yaklasirken kopru gibi bi sey var, yayaya ayrilmis yol da daracik. Arkamda adamin teki yuruyor, kotu de dusunmedim basta, herhalde gecip gidecek diye durdum yol verdim. O da durdu siritti suratima. "Ya sabir" dedim yurumeye devam ettim, hala arkamdan geliyor. Sinirlendim "Beyfendi hayirdir bi problem mi var?" dedim baya kizgin bir halde, piskin piskin "Yooo" dedi, devam etti arkamdan yurumeye. O donem boyle yuruyusleri sik yaptigim icin yanimda caki da tasiyordum,isime yarayacagini hic dusunmemistim gerci, cantamdan gostere gostere cikardim cakiyi, arkadan gorunecek sekilde, bi de sinirli sinirli konusuyorum kendi kendime. Adam "Ya bi yanlis anlasilma oldu galiba miymiymiy" edip geri dondu. Geri zekali geriye arabasini birakmis ordan kalkmis pesimden yuruyor. Cakiyi falan gostermesem daha da gelecekti benimle herhalde
Ben daha bunun sokunu atlatamamisken, Armada'yi gectikten az sonra, ust gecide gelmeden karsimdan ufak tefek duzgun gorunen bi adam geldi, ben de erkek arkadasimla konusuyorum telefonda "boyle boyle oldu korkuyorum, karsiya gecip dolmusa bincem" falan diye. Adam yanimdan gecerken "telefonu sakla telefonu sakla" falan dedi, ben de ne oluyor ya diye durdum, "ust gecidin orda tinerciler var, ordan gecme, telefonu da gosterme" falan dedi. Hatta "gel ben seni gecireyim oradan" dedi, ben de guvenilir bi tipe benziyo diye tamam dedim, ben de geri zekaliyim cunku. Yuruyoruz ust gecide cikarken bana yol verdi falan ama bi degisik tavirlari var, sanki arkamdan bakmak icin yapmis gibi boyle. Bi yandan da konusuyor, "iste burda tinerciler oluyor da yoldan gecen kizlari yanlarina cagirip kendilerine masturbasyon yaptirtiyolar(?), ic camasirlarini caliyolar(!).Sen nerden geliyosun konserden mi, alkol var mi?"Dedim yine cattik delinin birine. Olabildigince sakin sakin cevap veriyorum, iste erkek arkadasimin calistigi yere gidiyorum falan diyorum ki belki aklinda bi sey varsa uzak durur. En son nereden o konuya geldiyse "ben kadinlarin nasil masturbasyon yaptigini anlamiyorum, nasi oluyo, sen napiyosun?" deyince "ben rahatsiz olmaya basladim sizden, siz gidin bence" dedim. Uzatmadan gitti de neyse ki. Boyle arka arkaya bi de o kadar islek bir yerde iki sapiga denk geldigim yetmedi, ustune bi de erkek arkadasim azarladi sonra "sen niye yuruyerek geliyosun bidi bidi" diye. Erkekler keske olseler.
Bu da boyle bir animdir.
Maalesef karşınızdaki gözü dönmüş biriyse hamile olmakta engel olmuyor, kaç hamile kadın hiç tanımadığı adamlar tarafından hastanelik olana kadar dayak yedi sokak ortasında, en son birkaç hafta önce yanılmıyorsam 6 aylık hamile kadın yol verme kavgasında eşinin yanında darp edilmiş, hem eşini hem hamile kadını dövmüşler, kadının karnına vurmuşlar defalarca.
Hepimiz delirelim, yapışalım yakalarına ama hepsine işlemiyor maalesef.
Haklısınız ben yaşadığım ilçede güvensiz hissediyorum. Çocukken yaşadığım istismar da burada olmuştu, sık sık tacize de uğradım. İçimde nefret var belki de farkında değilim. Neyse ki bu yıl taşınacağım. Belki bu hislerden de kurtulurum.
Mutsuzum. Kafam rahat olsun isterdim. Biliyorum ki olsa tedbirsiz davransam ve başıma bir iş gelse ben suçlu olurum. Kendi içinde tıkanık bir konu.
O is hic oyle degil biliyor musunuz? Gercekten saglam birine denk gelirseniz firca sapindan fazlasina ihtiyaciniz olur allah korusun.. denk gelmemissiniz, insallah da gelmezsiniz..Bir ben deliyim bu konuda galiba
Bana el, dil uzatacak insanı var ya
Doğduğuna, aldığı her nefese, ağzını açıp ettiği tek kelimeye pişman ederim.Surat ifadem şöyle oluyor.
Çok defa sözlü tacize uğradım. 5 aylık hamileyken 4 sene önce araba kullanırken iki pzvnk tarafından aynı anda taciz edildim. İlk fırsatta (dönüş ışıklarında) durdurdum arabasının içine ettim panamera arabanın farını patlattım. Arabalarından bile inemedi ödlekler. Bir defasında yine hamileyim, kavşak ışıklarında şahin kullanan itin biri yan şeritte dönüp gülüp gülüp göz kırpınca indim arabadan babamın araba yıkamak için kullandığı fırçanın sapını aldım. 8.5 aylık hamileyken bir şerfsiz tarafından sözlü tacize uğradım arabasının tamponuna tekmeyi geçirdim. Kimse bana bulaşmasın bulaşanı var ya... deli olun azıcık. Hanımefendilik falan bırakın. Bir defa minibüste 15 yaşında tacize uğramışlığım var, kusacaktım. Adamı paramparça ederim minibüsten attılar herifi.
Benim gözüm dönerse çok kötü oluyorum. Gerçekten kendimi görsem o halde korkarım galiba. Lisede 7 kişiyi üzerime yürüyüp dövmeye kalktıkları için dövmüşlüğüm var. Birini merdivenden yuvarlayıp, kafasını pencere pervazına defalarca vurdum. Öfke kontrolü gibi görünüyor ama saçlarımı yolmaya kalkıp boğazımı sıkan insanlara gram acımam. O noktaya da kolay kolay gelmedim defalarca okulda tehdit ettiler, sözlü taciz ettiler. Daha da yan gözle bakamadılar zaten. Hayatımda da gözümün öyle döndüğünü iki defa bilirim. Taciz edeni ne yaparım Allah bilir. Yine bir sinir geldi.
Siz suçlu değilsiniz olamazsınız ama işte maalesef tacize uğradığımızda suçluluk psikolojisine sokuyorlar, üstünde ne vardı, saat kaçtı, o saatte orada ne işin vardı gibi sorularla suçlu bizmişiz gibi davranılması hepimizi bu hale getirdi.
Umarım taşınacağınız yerde geçmişin yaraları da sarılır, kendinizi de güvende hissedersiniz ama mutsuzluk hissiniz devam ederse yardım alın, sapıkların suçlusu kadınlar değil, yaşadığınız kötü şeylerin suçlusu da siz değilsiniz.
Ülke şartları ile alakalı. Ben dolmuşa bile binmekten korkuyorum. Dolmuşta yalnız kalacağımı anlarsam en son inenle inip yürüyorum. Hava karardıysa birilerini arıyorum olur da yalnız yürümem gerekirse. Bana otobüste falan çok soru soranlara yanlış bilgiler veriyorum. Arsız bir amca ısrarla ev adresime kadar sormuştu.yaşlı başlı adam diye kızamıyoruz da. Pek çok kadının başına gelenleri gördükçe bu hale geldikHerkese iyi günler
Bir süredir yaşadığım bir durumu paylaşmak istedim. Bende bu his çok uzun süredir var. Özellikle akşam saat 8 - 9 olduysa veya sabah 6'da evden çıktıysam yani hava karanlıksa panik olmaya başlıyorum. Eğitimden daha geç geldiğim de oluyor, dışarıda vakit geçirdiğim de oluyor, işim oluyor vs. Maalesef kendimi güvende hissetmiyorum. Arkama, sağıma, soluma bakıyorum kimse var mı diye.
Mesela dün köprü altından geçecektim. Birinin arkamdan yürüdüğünü gördüm ve yavaşladım. Adam gidince ben de girdim ve karşıya geçtim. Taciz edilir miyim korkusuyka sürekli bu davranışı sergiliyorum.
Kaldırımda yakın mesafede arkamda birinin yürümesinden nefret ediyorum. Bazıları anlayıp hızlanıp önüme geçiyor neyse ki. Bazen kadın oluyor bu kişi ve rahatlıyorum.
Başka bir gün de parkta otururken yanımdaki çöp kutusunu adam sanmıştım. Olay şöyle oldu; biri önümden yürüdü. O adamı yanımdaki banka oturdu ve bana bakıyor diye kurguladım. Tedirgin oldum ve kalktım. Kalkınca da salak dedim içimden kendime tabii..
Binaya her girdiğimde dış kapıyı kapatırım. Biri takip ediyorsa giremesin arkamdan diye düşünürüm.
Bu davranışlar zamanla oldu maalesef. Çocukluğum bile hatırlamak istemediğim hatıralarla dolu. Beynimin bir bölümü bu konuda cam kırıkları ile bağlanmış durumda. Çevremde ailesi izin vermediği için geç saatlerde dışarıda olmayan arkadaşlarım olurdu. Sık sık yapılan uyarılardan sıkılan arkadaşlar. Kuzenler.. Baskı altında olmadım ama olmamak da bunları bizzat yaşamama neden oldu. Maalesef geçmişimi değişremiyorum. Şimdilerde takip ediliyorum düşüncesi için psikologa gitmeli miyim bunu düşünmeye başladım.
Sizce durum ciddi mi yoksa ülke şartlarında herkes mi böyle ?
Ülke şartları ile alakalı. Ben dolmuşa bile binmekten korkuyorum. Dolmuşta yalnız kalacağımı anlarsam en son inenle inip yürüyorum. Hava karardıysa birilerini arıyorum olur da yalnız yürümem gerekirse. Bana otobüste falan çok soru soranlara yanlış bilgiler veriyorum. Arsız bir amca ısrarla ev adresime kadar sormuştu.yaşlı başlı adam diye kızamıyoruz da. Pek çok kadının başına gelenleri gördükçe bu hale geldik
Herkes nirmal demis de yapmayin normal degil surekli tetikte olmak guvensizlik icinde yasamak.strese sokar sizi v3 mutsuz olursunuz
Vallahi b3n hic boyle yasamadim.korktugum tedirgin oldugum nadirdir.ben mi cok cesaretliy8m siz mi cok kotu yerlerde yasiyorsunuz bilemedim
Tasinma imkaniniz varsa tasinin boyle yasamak normal degil.Ben haftada 1 yaşıyorum. Cidden kötü bir yerde oturuyorum. Onun da etkisi var üstümde. İnşallah yaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?