Takip ediliyorum hissi ve Güvensizlik

bir gun kadikoy de gezerken gece gec bir saat biri pat diye omuzuma elini atti naber bebek dedi cantayi bi gecirdim kafasina meger arkadasimmis

Hepimizin kaygilari bunlar ama, gec saat olmasi gerekmez karanlik ve tenha bir sokaksa bende hep onumu arkami kollar herkese sapik gozuyle bakari

Eskiden vardi ben de. Su siralar umursamiyorum sanirim. Ne bileyim kotu seyler dusunmekten yoruldugumdan herhalde artik kotu seyleri dusunmemeye calisiyorum. Surekli ayni seyi dusunmek bir yerde onu cagirmis gibi oluyor. Tedbir almak guzel tabi. Ama cogu da fazla dozu onemli sanirim.

Yapı olarak bende tedirgin bir insanım. Kızımla çıkınca onu yola yakın taraftan yürütmem mesela. arabaların geçtiği kısımda ben olurum hep. Eğer köpek gördüysem yolda sürekli arkama bakarım peşimden geliyormu diye. Zaten hava karardıktan sonra gideceksem eve tedirginlik tavan yapıyor.

Arada bende de oluyor bu arkamdan takip ediliyorum hissiyati. Hemen telefonumu cikarip hafif arkaya dogru tutuyorum, dikiz aynasi gorevi goruyor bir bakima yani arkamda kim var, ne yapiyor gorebiliyorum boylece tedbiri elden birakmadan sagi solu kolacan etmek cok da kotu degil bence,hayatinizi kisitlayacak boyuta gelmedikce sorun yok.

yaşadığımız ülkeyi düşününce çok da anormal sayılmaz bu korkuların. bence bi biber gazı almalısın ben internetten satın aldım yanımdan hiç ayırmıyorum. bazen geç saatte köpeğimi dolastirmaya çıkıyorum, cebimde biber gazı olunca fıldır fıldır geziyorum rahat rahat :)

Sizi bu güvensizlik hali mutsuz ediyor mu etmiyor mu? Bence önemli olan bu. Böyle hissetmenizi sorgulamıyorum tamamen haksız sayılmazsınız. Ben sabah 4 de cok rahat bir sekilde evime dönerdim eskiden. Şimdi ben bile biraz cekiniyorum ve bundan nefret ediyorum ama maalesef ülkenin suc oranları her yıl artıyor, bizlik bir durum değil bu da.

Siz deli görmemissiniz, umarim gormezsiniz. Karsinizdakiler sizi rahatsiz etse de deli degillermiş ve tabi ki hamile olmanizin da etkisi buyuktur ki zarar vermek istememişler yoksa 2 adam bir hamile kadindan korkacak degil. Zarar vermek isteyen, amaci gercekten zarar vermek olan bir erkege denk gelirseniz firca sapiyla korkutabileceginizi hic sanmiyorum.

Deli olmak cozum degil. Sizin delirip maximum yapabileceginiz şey ayna, cam indirmek olabilir lakin asıl deliye denk gelirseniz bir silaha bakar Allah korusun. Kimse bisey yapmiyor, karşilik vermiyor diye şansı zorlamamak lazim disarisi lise değil ve herkes kendi adaletini saglamaya calisirsa ortalik daha fena karisir.

Gündüz de oldu dediğiniz gibi ama karanlıkta daha büyük endişe oluyor.
Karanlıkta herşeyin gizlenebileceğini düşündüğünüz, her yeri görme şansınız olmadığı için tedirgin oluyorsunuzdur, tabii yaşadığınız şehire olan güvensizlikte varsa bu endişeler daha çok gün yüzüne çıkar.
Korkularınız sizi tümüyle ele geçirmediyse sorun yok ama hayatınızı olumsuz etkilemeye başladıysa yardım almanız şart, biraz tetikte olmanın kimseye zararı olmaz fakat her an takip ediliyormuş hissiyle panik olmak sağlıklı değil bana kalırsa, geceleri yürüyüşe çıkarım korkmam veya arkamda biri var mı diye kontrol etmem, belki bu yaşadığım yerde kendimi rahat hissetmemden kaynaklanıyordur ama genel olarak zaten geceyi seven biriyim, bana daha sakin, daha huzurlu geliyor, belki çocukluğunuzda karanlık=kötülük düşüncesi yerleşmiştir aklınıza, köprü altından geçerken arkanızda birinin yürümesiyle kadınlara yönelik saldırıları birbiriyle bağdaştırmışsa aklınız, çocukluğunuzdan kalma karanlık kötülüktür düşüncesi yeniden tetiklenmiş olabilir.

Maalesef karşınızdaki gözü dönmüş biriyse hamile olmakta engel olmuyor, kaç hamile kadın hiç tanımadığı adamlar tarafından hastanelik olana kadar dayak yedi sokak ortasında, en son birkaç hafta önce yanılmıyorsam 6 aylık hamile kadın yol verme kavgasında eşinin yanında darp edilmiş, hem eşini hem hamile kadını dövmüşler, kadının karnına vurmuşlar defalarca.

Hepimiz delirelim, yapışalım yakalarına ama hepsine işlemiyor maalesef.

Bana cok da anormal gelmedi bu durum. Oyle acayip seyler oluyor ki gercekten insan ister istemez tetikte oluyor hep. Gece gunduz fark etmiyor da cogu zaman.
Basima gelen bir seyi anlatayim daha bu yaz, Ankara'da yasiyorum, bilen bilir Armada'nin oralar epey islek. Ben de yurumeyi severim, hava da daha tam kararmamisken yuruyerek gideyim dedim Bahceli'ye kadar, bir de kilo vermeye calisiyordum zaten. Neyse, Armada'ya yaklasirken kopru gibi bi sey var, yayaya ayrilmis yol da daracik. Arkamda adamin teki yuruyor, kotu de dusunmedim basta, herhalde gecip gidecek diye durdum yol verdim. O da durdu siritti suratima. "Ya sabir" dedim yurumeye devam ettim, hala arkamdan geliyor. Sinirlendim "Beyfendi hayirdir bi problem mi var?" dedim baya kizgin bir halde, piskin piskin "Yooo" dedi, devam etti arkamdan yurumeye. O donem boyle yuruyusleri sik yaptigim icin yanimda caki da tasiyordum,isime yarayacagini hic dusunmemistim gerci, cantamdan gostere gostere cikardim cakiyi, arkadan gorunecek sekilde, bi de sinirli sinirli konusuyorum kendi kendime. Adam "Ya bi yanlis anlasilma oldu galiba miymiymiy" edip geri dondu. Geri zekali geriye arabasini birakmis ordan kalkmis pesimden yuruyor. Cakiyi falan gostermesem daha da gelecekti benimle herhalde
Ben daha bunun sokunu atlatamamisken, Armada'yi gectikten az sonra, ust gecide gelmeden karsimdan ufak tefek duzgun gorunen bi adam geldi, ben de erkek arkadasimla konusuyorum telefonda "boyle boyle oldu korkuyorum, karsiya gecip dolmusa bincem" falan diye. Adam yanimdan gecerken "telefonu sakla telefonu sakla" falan dedi, ben de ne oluyor ya diye durdum, "ust gecidin orda tinerciler var, ordan gecme, telefonu da gosterme" falan dedi. Hatta "gel ben seni gecireyim oradan" dedi, ben de guvenilir bi tipe benziyo diye tamam dedim, ben de geri zekaliyim cunku. Yuruyoruz ust gecide cikarken bana yol verdi falan ama bi degisik tavirlari var, sanki arkamdan bakmak icin yapmis gibi boyle. Bi yandan da konusuyor, "iste burda tinerciler oluyor da yoldan gecen kizlari yanlarina cagirip kendilerine masturbasyon yaptirtiyolar(?), ic camasirlarini caliyolar(!).Sen nerden geliyosun konserden mi, alkol var mi?" Dedim yine cattik delinin birine. Olabildigince sakin sakin cevap veriyorum, iste erkek arkadasimin calistigi yere gidiyorum falan diyorum ki belki aklinda bi sey varsa uzak durur. En son nereden o konuya geldiyse "ben kadinlarin nasil masturbasyon yaptigini anlamiyorum, nasi oluyo, sen napiyosun?" deyince "ben rahatsiz olmaya basladim sizden, siz gidin bence" dedim. Uzatmadan gitti de neyse ki. Boyle arka arkaya bi de o kadar islek bir yerde iki sapiga denk geldigim yetmedi, ustune bi de erkek arkadasim azarladi sonra "sen niye yuruyerek geliyosun bidi bidi" diye. Erkekler keske olseler.
Bu da boyle bir animdir.

Donup kalmıyor olmanız iyi bir şey ama dikkatli olun yine de. Zira o insanlar(!) delilik nedir bilmiyor. Hamile, yaşlı, çocuk demeden katlediyorlar. Belki de siz şanslıydınız. Silah çekmediler, hap etkisi altında vs. değillerdi.

Bence asıl akrabaya güvenmemek lazım. Kimin içini görüyoruz ki. O tacizciler, tecavüzcüler, hırsızlar, katiller de birilerinin akrabası, çocuğu sonuçta. Bizimkilerin masum olduğunu nereden bileceğiz..

"Yalnızca paranoyaklar hayatta kalır" diye bir söz var. Belirli bir ölçüde kuşkucu olmak sizi temkinli yapar, birçok tehlikeden kendinizi korursunuz. Ama sizinki ölçüsünden biraz taşacak gibi duruyor.
Bence destek almalısınız.

Birkaç sene önce kendi evimle dedemin evi arasında git gel yapıyordum. Saat de 11.5 filan akşam. Adamın biri arabayla 'evin yok herhalde, gel götüreyim, yardım edeyim' filan diye yanıma durdu. Yok dedim istemiyorum ama yapıştı. Tam bu anda "aşkııımmm özür dilerim beklettim" diye biri dikildi karşıma. Ben de "Evet nerdesiin" dedim gülerek. Bu gelen şahıs beni eve bıraktı yürüyerek. Aşağıda dedim ki "babama söyleyelim de sizi eve bıraksın, teşekkür ederim beni kurtardınız". Adam "Benim arabam var sizin için inip geldim" dedi. Bazıları kötü, bazıları çok iyi. Keşke herkes bu bahsettiğimiz insanlar gibi olsa etrafımızda :))

Aklıma şu geldi :))

Olabilir aslında ya taşımak suç mu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…