- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.092
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
canım bunlara sübyan okulu mu ne diyorlar, istanbulda çokmuş böyle apartmanda anaokullar, MEB e bağlı değiller tabii ki
ailelerin yaşam standartlarını yaşamak zorunda kalıyorlar..İsmailağa cemaati olabilir malum cübbeli de 5 yaşından beri cübbeliymiş galiba.keşke her türlü yönelime ait okullar deşifre ve ortalıkta olsa ama keşke herkes saygı duya duya dilediğince yaşasa.MEB'e bağlı değiller zaten bellide,yazık değilmi bu çocuklara
bizim buradaki yada istanbuldaki subyan okullarında türban ve takke olayı yok..bu haberdeki bahsettikleri farklı olabilir ..ilk defa duydum..canım bunlara sübyan okulu mu ne diyorlar, istanbulda çokmuş böyle apartmanda anaokullar, MEB e bağlı değiller tabii ki
bizim buradaki yada istanbuldaki subyan okullarında türban ve takke olayı yok..bu haberdeki bahsettikleri farklı olabilir ..ilk defa duydum..
ailelerin yaşam standartlarını yaşamak zorunda kalıyorlar..İsmailağa cemaati olabilir malum cübbeli de 5 yaşından beri cübbeliymiş galiba.keşke her türlü yönelime ait okullar deşifre ve ortalıkta olsa ama keşke herkes saygı duya duya dilediğince yaşasa.
Evet ben de duydum bu okulları, ama takkeli falanını duymadım. Benim bildiğim küçüklükten dini eğitiminin daha kalıcı olduğunu düşünen ve isteyen aileler bu okullara gönderiyor çocuklarını; çocuklar din eğitimini, namaz surelerini falan öğreniyorlar.. Daha kalıcı olduğu zorlanmadan ezber yapabildikleri için erken gönderiyorlarmış,bir arkadaşımda gönderecekti kızını böyle bir okula çalışma saatleri uymadığı için göndermedi. Ben de garipsedim önce ama arkadaşım çok faydalı bulduğunu söyledi..(Bu arada arkadaşım kapalı biri de değil yani, aksine giyip kuşam tam tersi)
Takke dediğin nedir ki? Vatikan'daki Papa'nın kafasında da var. Hani biz onlara benzemeyecektik?
Meb e bağlı değilmiş. Problem yok. Herkesin kendi tercihi. İsteyen istediği şekilde çocuğunu yetiştirsin.
Ücretleri normal anaokulları gbi değil zaten yarıya yarıya hatta belki daha düşük. Yasal olarak küçük çocuklara kuran eğitimi serbest olsa heralde böyle bi yola başvurulmazdıBu kadar da gizli saklı olmasın bunlar,yasal olmayan okullar açılmasın..
Bu okulların ne kadarı yasal acaba..
Takkeyi genelde camiye gidenler takıyor ya,ama bu çocuklarda olmamalı diye düşünüyorum..
Meb'e bağlı değil ama yasal olmayan yollardan para kazanmak ne kadar doğru?
Ücretleri normal anaokulları gbi değil zaten yarıya yarıya hatta belki daha düşük. Yasal olarak küçük çocuklara kuran eğitimi serbest olsa heralde böyle bi yola başvurulmazdı
Küçükken daha kolay ve kalıcı oluyo. Büyüdükçe zorlaşıyo. Zorunlu eğitim değil ya. Aile istiyo ki yolluyo çocuğunuKüçücük çocuk onlar daha,ben bile ilkokul 5 filandı gittim sırf merakomdan dolayı 3-5 gün devam edip ayrıldım..
Dilim dönmedi arapçaya,5 yaşındaki çocuk için zor olur herhalde..
Kaçk kısmına hiç girmiyorum bile...
Ücretleri normal anaokulları gbi değil zaten yarıya yarıya hatta belki daha düşük. Yasal olarak küçük çocuklara kuran eğitimi serbest olsa heralde böyle bi yola başvurulmazdı
canım sen öğretmensin daha iyibilirsin..ben sübyan okularının artacağını düşünüyorum..devletin anaokulları yetersiz..dar gerlirli anne baba çalışıyorsa..fiyat olarak uygun olduğundan terci edebiliyor..en az yıllk 5 bin tl den başlıyor kreşler ..8.0 gidiyor..kızkardeşim devletin anaokuluna gönderişti..ayda 80 tl veriyordu 9 ..5 saatlerinde..ama yine olumsuz tarafı..4..6 yaş gurubunun ayn sınıfta ders görmesiydi..6 yaşındaki herlşeyi yapabildiği için 4 yaşındaki beceremediğini düşünüyor bu defa..Evet ben de duydum bu okulları, ama takkeli falanını duymadım. Benim bildiğim küçüklükten dini eğitiminin daha kalıcı olduğunu düşünen ve isteyen aileler bu okullara gönderiyor çocuklarını; çocuklar din eğitimini, namaz surelerini falan öğreniyorlar.. Daha kalıcı olduğu zorlanmadan ezber yapabildikleri için erken gönderiyorlarmış,bir arkadaşımda gönderecekti kızını böyle bir okula çalışma saatleri uymadığı için göndermedi. Ben de garipsedim önce ama arkadaşım çok faydalı bulduğunu söyledi..(Bu arada arkadaşım kapalı biri de değil yani, aksine giyip kuşam tam tersi)
canım olabilir tabiiki kuranı kerim öğrenmek içinde kırslar neden olmasınki..insanların korktuğu tarikatlerin cumhuriyet karşıtı olması..ama inan halkın hiç bir kabahati yok bu hükümetten öncekilerde hiç bir adım atmamış onu görüyorum..eğtim sistemi hep 0 bu ülkede hep öyle kalmaz inşallah..hayır yani aynı yaştaki çocuğunu ingilizce-fransızca eğitim veren bale gitar vb.kurslara gönderen aileler modern sayılırken
neden dinini öğrensin diye gönderdikleri okullara karşı çıkılır hiç anlamıyorum
neden herkesin görüşüne saygılı olunmaz
neden böyle haberlere gerek duyulur
bu arada yabancı dil eğitimi alan veya bale vb.kurslara çocuklarını gönderenlerinde kendi tercihidir
ben çıkıpta bunlar nasıl işler aaaaaa çocuklara ne öğretiyorlar demiyorum
her ailenin her bireyin kendi aklı fikri hürriyeti inancı var hiç kimseyi ilgilendirmez !!!
böyle haberlerle yapılmak isteneni biri bana anlatsın
cheescim inan devlette eksiklik var sadece bu hükümet için demiyorum genel olarak hepsi böyleydi..tarikatlere çanak tutmakmıdır..aslında oda değil ilgisizlik..kayıtsızlık..parasal olarak saray bile yapılıyor..15 senede öncede aynı..yol yapılır köprü yapılır..kendiminde 4 yaşında çocuğum vaar..valla insanlar nasıl buralardaki insanlara güvenip çocuk teslim ediyorlar anlamıyorumi kaydı yok kuydu yok vergisi yok algısı yok, çalışanlar öğretmen mi değil mi belli değil, çocuk gelişiminden anlıyorlar mı ne okumuşlar etmişler belli değil, apartmana bırak, çek işe git olacak iş mi?
ne öğretiliyor, din öğretiyoruz adı altında ne aşılanıyor o da belli değil, zaten bu yaş grubu derdi olsa dillendiremez, psikolojik etkilere, psikolojik saldırılara tamamen açık, ve asla bunu söyleyemez belli kendi de anlamaz çünkü
Çocuğunu gönderenlere Allah akıl fikir versin. Ama benim gözlemlediğim çalışan anneler vermiyor genellikle, ev hanımları çoğunlukta, o daha da garip zaten. Komşu diyor ki, hiç teklemeden Yasini okuyor ezbere diye övünüyor, ne bileyim ban açokta övünülcek bişey gibi gelmiyor, ne gerek var 4-5 yaşında çocukları bu kadar zorlamaya, koyarım önüne oyun hamurlarınnı, üç beş materyal daha alır kendim oynarım öğretim, eğer imkanım anaokuluna elvermiyorsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?