Takkeli başörtülü anaokulu!

canım evet eskiden öyleydi şimdi heryer anaokulu, tüm ilkokul bünyelerinde zaten var, ayrıca müstakil mebe anaokulları heryerde, yine kayıtlı legal kreşler yer yerde, şimdi imkan bol, ama bu sübyan okulları şimdi arttı yani bi tezat var, eskiden hiç duymazdım böyle şeyler son bi senedir duyuyorum, ve benim duyduklarım apatman okul, apartmanın bi katını sübyan okulu yapıyorlar işte öyle havuzu falan filan yok yani, çocukların resimleri hep çekyatlarda otururken, odaların dört bi tarafına çekyat döşemişler yerlerde kuran koymak için standlar benim bildiğim gördüğüm bu...

gerçekten devletime milletime bğlıyım..ama kalkıp bu ülkeden gitmek isteyen arkadaşlarada diyecek bir şey bulamıyorum haklılar...paran varsa yılda 5 bin 10 bin erirsen çocuğun düzgün eğtim şansına sahip olur..asıl kayıtsız bir ülkedeyiz..millet veklleride uym sağlıyor herhalde çatlak ses çıkarıp yerimden olmyım diye düşünüyor..hç bir şeye destek yok..tarımada hayvancılığada eğtimede..
dün devlet hastanesine hasta ziyaretine gittim..eski binz dökük..bir yenileme yapılsın..özele gidemeye bu pisliği çekmek zorundamı..

Herkes çocuğunu kendi yaşam tarzına göre yetiştirmekte özgür bunu olay haline getirmeyin lütfen. Benim küçük kuzenim gidiyor súbyan okuluna ve 6 yaşında olmasina rağmen dualarinin çoğunu ezberlemiş. Kimse çocugunu zorla göndermiyor sizin düşündüğünüz gibi

Ne olduğu belliolmayan yerlerde dini eğitimin alınması ne kadar doğru olabilirki?
ablacım onedenle devlet el atsın kuran öğrenmek isteyenede okulundan mezun öğretmen ders versin..böylece beyin yıkaması korkusunun önüne geçilmş.olur ama bunu düşünen olduğunu sanmıyorum..hatta şu an devletten bir vekile sorsan açıyolar işte ne yapaım derler...pkk olayı gibi yılan hikayesi olayı..

bende kuran eğtimi için çocukları tarikatlerin eline bırakmaktansa o tarzokul yapınlar..fransadaa Katolik okulu dymuştum kaç yaşından itibaren blmiyrum..talep varsa yapılsın.

Bunu öğrenecekse adam gibi öğrensin kaçak döşek yerlerde olmasın bunlar..
Diyanet devlet tekelinde olsun diye çaba gösteriyormuş güya.
Yoksa kuran değil beyin yıkama yoluna giderler..

valla herkes çocuğunu istediği yere yollar diye bi özgürlük yok, çocuk eğitimi öğretimi devletin kurallarına bağlı, bizim devletimizde de bu böyle, ayrıca ben tonla vergi veriyorken kimse kayıtsız vergisiz işyeri işletip para kazanamaz.
benim apatmanıma açılsa şikayet eder kapattırırım, en doğal vatandaşlık hakkım hem de o çocuklar için sosyal sorumluluğum, çocukları tanımıyorum diye banane naparsa yapsınlar apartman katında diye, rahatca vicdanım rahat oturamam

bende kuran eğtimi için çocukları tarikatlerin eline bırakmaktansa o tarzokul yapınlar..fransadaa Katolik okulu dymuştum kaç yaşından itibaren blmiyrum..talep varsa yapılsın.
fransaya kadar ne diye gidiyorsun istanbulun göbeğinde de var hatta yakın zamanda kapanan ruhban okulları var tasavvuf ilimli ilkokulların yapılması medeniyetimize zarar vermez heralde baksana medeniyetin göbeğindeki adamların Katolik okulları Ortodoks yatılıları protestan yiboları var bizdede MEB e bağlı subyan okulları olabilir..keşke olsa valla,biz yıllarca giremedik dinle devlet birbirine karışmayacak dediler diye yasaklarla büyüdük vallahi dinimizi sonradan öğrenmeside çok sakıncalı..sırf bunlar sebebiyle gizli saklı merdivenaltı eğitimhaneler açılıyor ve bence o da yanlış..resmiyete dökülmeli.

canım hiç gerek yokki, imam hatip okulları var, imam hatip olmayan okullarda da çocuklar isterse Kuranıkerim dersi seçiyor, en çok seçilen seçmeli dersler dini dersler şuan imam hatip olmayan ortaokullarda...

Çalışıp vergimi ödeyeceğim,uyanıklar gelip haksız kazanç sağlayacaklar oldu..
Devletin tekelinde olmalı bu tarz okullar,nasıl bir eğitim verildiğini bilmiyoruz ..

canım hiç gerek yokki, imam hatip okulları var, imam hatip olmayan okullarda da çocuklar isterse Kuranıkerim dersi seçiyor, en çok seçilen seçmeli dersler dini dersler şuan imam hatip olmayan ortaokullarda...
ilköğretimde yok yalnız ..

Kuran-ı Kerim'i tanımadan Kuran kursu açıyoruz. Kuran-ı Kerim'de der ki ''Bu kitabı iyi anlaşılsın diye indirdik.'' Ama anlamadan okuyan o kadar o kadar çok insan var ki. Gerçi okuyup anlarlarsa onlara tabi olmaz, sürü psikolojisini bırakırlar.

Fatihte subyan mektepleri var cokca. Kimi cocuk basorutuyle kimi basortusuz gidiyor ama kiz erkek ayri benim bildiklerim.Ben dogru bulmuyorum o yastaki çocukların bu sekilde egitilmelerini. Ama dogru bulanlar var malesef. 5 yasindaki kizlari başörtülü gorunce bir garip oluyorum

hükümet şu an taikatlere sıtını döndü sanıyorum değilmi..ama daha çok sübyan mektebi açıldı en çokda istanbuldadır bence..chess bene bunlar düzlmez bunlara kafa yoracak devlet büyükleri lazım..karışmış herşey birbirine..din üzerineden siyaset yapılmamalı..ama hep olacak türkiyede insanlaın kafası karışıyor...
rneğin camiye düzenli gidenler emeklilerdir..çalışan kimseler düzenli gidemez kalktı Üsküdar belediye başknı halka bir ton laf söylledi inadına camiiyi dikecek üsküdarın tepesine..emekli gitsin evinde kılsın..hastaneye okuladaha çok ihtiyaç var..ha bunu söyletince vay efendim,anarşit,din düşmanı ,gavur..bilerek yapıyorlar ...millet girsin birbirine..bitaraftanda insanlar işini görsün..bunları çözecek devlettir ..onlarında bu sorunlara kafa yormak gibi bir derdi olduğunu sanmam..

İşte bunu anlatmaya çalışıyoruz bizde,5 yaşındaki kızları başörtülü görünce bir tek bizmi yadırgıyoruz acaba diyede soruyorum kendime..

malesef bu durumu kullanan kalpazanlarda olacaktır ama ALLAH fırsat vermesin onlara

ancak daha 2 yada 3 senedir 5.sınıf altı öğrencilere resmi olarak kuran öğrenme izni verildi daha evvelinde bu yoktu 5.sınıfı bitirmeyen herhangi bir kuran kursuna kayıt olamıyordu sübyan mektebi ise belki hhayal bile değildi ama yıllardır varlığını duyuyorum burada görev alanlar zaten ücretli çalışmıyorlar yani en azından benim bildiklerim sadece okulun giderleri vb.için cüzi bi miktar alınır

ki zaten ne kadar doğru bilmiyorum çoğu tarikatı benimseyemiyorum ben hatta hiçbirini zaten bize yol gösterecek olan kuran var Peygamber Efendimiz sav var hadisleri var yazılan biiznillah bunlar yeterli

herneyse devlet eliyle olması çok güzel olur ancak ancak ancak
insanların hür iradesi ile gönderdiği okullara bile
ufacacık çocuğu gönderiyorsun diyenler
devlet buna resmi olarak el attığında ne diyeceklerini düşünemiyorum bile

halk onu bilmiyorki..halk cahil bırakıldı arap alfabesiyle daha sevap diye biliyor..ona sorrsan okadaar günah varki..çocuğunu dövmek sövmek..bir sürü çocuk yapıp imkan sunamayıp allah bize böyle reva gördü demek sevap sanki..

Oturduğumuz site bayağı büyük bir yer,tam arka taraflarıda genelde göç gelmiş ailelerin yaşadığı bir mahalle..
Marketler filan var orada,arada gidiyorum,ufacıcık kızların çoğu ya başörtülü yada çarşaflı..
İçim sızlıyor görünce..

neden ki?
hani kesinlikle polemik için sormuyorum..
küçük bir çocuğu başörtüsüyle görmek neden bu kadar rahatsız eder ya da siz rahatsızlık kelimesini kullanmamışsınız neden garip hissediyorsunuz..
(samimiyetime inanın cidden soruyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…