- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.092
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
cheescim inan devlette eksiklik var sadece bu hükümet için demiyorum genel olarak hepsi böyleydi..tarikatlere çanak tutmakmıdır..aslında oda değil ilgisizlik..kayıtsızlık..parasal olarak saray bile yapılıyor..15 senede öncede aynı..yol yapılır köprü yapılır..kendiminde 4 yaşında çocuğum vaar..
4 yaşında eğtim dediler..doğru düzgün bina yok..okulların yanına ek bina gibi birşeyler yaptılar derme takma...
her semtte anaokulu eğtimi binası yapılamazmı..yarım gün ve tam gün tam gün olanlar ücretli olabilir..ve yaş guruplarına göre hepsini kümese tıkar gibi değil..yüzme spor aktivitesi olan küçük bbile olsa okullar olamazmı..herşeye ödenek var bunlara yok..
kadın millet vekiliymiş..kadın oldularda ne yaptılar ülke kadını ve çocukları için..bir tanesi kalkmış camide resmi nikah kıymaktan bahsediyor..
mide bulandırıcı bir sistemimiz var..
almanyada okuyan ailesiyle birlikte türkiyeye gelen arkadaşımız vardı ilk okuldayken...bize derdiki orada yüzme dersimiz vardı..bize rüya ,masal gibi gelirdi..almanyaki savaşla yerle bir olmuş ama bizi kat kat geçti her alanda..
ablacım onedenle devlet el atsın kuran öğrenmek isteyenede okulundan mezun öğretmen ders versin..böylece beyin yıkaması korkusunun önüne geçilmş.olur ama bunu düşünen olduğunu sanmıyorum..hatta şu an devletten bir vekile sorsan açıyolar işte ne yapaım derler...pkk olayı gibi yılan hikayesi olayı..Ne olduğu belliolmayan yerlerde dini eğitimin alınması ne kadar doğru olabilirki?
bende kuran eğtimi için çocukları tarikatlerin eline bırakmaktansa o tarzokul yapınlar..fransadaa Katolik okulu dymuştum kaç yaşından itibaren blmiyrum..talep varsa yapılsın.canım evet eskiden öyleydi şimdi heryer anaokulu, tüm ilkokul bünyelerinde zaten var, ayrıca müstakil mebe anaokulları heryerde, yine kayıtlı legal kreşler yer yerde, şimdi imkan bol, ama bu sübyan okulları şimdi arttı yani bi tezat var, eskiden hiç duymazdım böyle şeyler son bi senedir duyuyorum, ve benim duyduklarım apatman okul, apartmanın bi katını sübyan okulu yapıyorlar işte öyle havuzu falan filan yok yani, çocukların resimleri hep çekyatlarda otururken, odaların dört bi tarafına çekyat döşemişler yerlerde kuran koymak için standlar benim bildiğim gördüğüm bu...
ablacım onedenle devlet el atsın kuran öğrenmek isteyenede okulundan mezun öğretmen ders versin..böylece beyin yıkaması korkusunun önüne geçilmş.olur ama bunu düşünen olduğunu sanmıyorum..hatta şu an devletten bir vekile sorsan açıyolar işte ne yapaım derler...pkk olayı gibi yılan hikayesi olayı..
fransaya kadar ne diye gidiyorsun istanbulun göbeğinde de var hatta yakın zamanda kapanan ruhban okulları var tasavvuf ilimli ilkokulların yapılması medeniyetimize zarar vermez heralde baksana medeniyetin göbeğindeki adamların Katolik okulları Ortodoks yatılıları protestan yiboları var bizdede MEB e bağlı subyan okulları olabilir..keşke olsa valla,biz yıllarca giremedik dinle devlet birbirine karışmayacak dediler diye yasaklarla büyüdük vallahi dinimizi sonradan öğrenmeside çok sakıncalı..sırf bunlar sebebiyle gizli saklı merdivenaltı eğitimhaneler açılıyor ve bence o da yanlış..resmiyete dökülmeli.bende kuran eğtimi için çocukları tarikatlerin eline bırakmaktansa o tarzokul yapınlar..fransadaa Katolik okulu dymuştum kaç yaşından itibaren blmiyrum..talep varsa yapılsın.
bende kuran eğtimi için çocukları tarikatlerin eline bırakmaktansa o tarzokul yapınlar..fransadaa Katolik okulu dymuştum kaç yaşından itibaren blmiyrum..talep varsa yapılsın.
Herkes çocuğunu kendi yaşam tarzına göre yetiştirmekte özgür bunu olay haline getirmeyin lütfen. Benim küçük kuzenim gidiyor súbyan okuluna ve 6 yaşında olmasina rağmen dualarinin çoğunu ezberlemiş. Kimse çocugunu zorla göndermiyor sizin düşündüğünüz gibi
ilköğretimde yok yalnız ..canım hiç gerek yokki, imam hatip okulları var, imam hatip olmayan okullarda da çocuklar isterse Kuranıkerim dersi seçiyor, en çok seçilen seçmeli dersler dini dersler şuan imam hatip olmayan ortaokullarda...
fransaya kadar ne diye gidiyorsun istanbulun göbeğinde de var hatta yakın zamanda kapanan ruhban okulları var tasavvuf ilimli ilkokulların yapılması medeniyetimize zarar vermez heralde baksana medeniyetin göbeğindeki adamların Katolik okulları Ortodoks yatılıları protestan yiboları var bizdede MEB e bağlı subyan okulları olabilir..keşke olsa valla,biz yıllarca giremedik dinle devlet birbirine karışmayacak dediler diye yasaklarla büyüdük vallahi dinimizi sonradan öğrenmeside çok sakıncalı..sırf bunlar sebebiyle gizli saklı merdivenaltı eğitimhaneler açılıyor ve bence o da yanlış..resmiyete dökülmeli.
hükümet şu an taikatlere sıtını döndü sanıyorum değilmi..ama daha çok sübyan mektebi açıldı en çokda istanbuldadır bence..chess bene bunlar düzlmez bunlara kafa yoracak devlet büyükleri lazım..karışmış herşey birbirine..din üzerineden siyaset yapılmamalı..ama hep olacak türkiyede insanlaın kafası karışıyor...valla herkes çocuğunu istediği yere yollar diye bi özgürlük yok, çocuk eğitimi öğretimi devletin kurallarına bağlı, bizim devletimizde de bu böyle, ayrıca ben tonla vergi veriyorken kimse kayıtsız vergisiz işyeri işletip para kazanamaz.
benim apatmanıma açılsa şikayet eder kapattırırım, en doğal vatandaşlık hakkım hem de o çocuklar için sosyal sorumluluğum, çocukları tanımıyorum diye banane naparsa yapsınlar apartman katında diye, rahatca vicdanım rahat oturamam
Fatihte subyan mektepleri var cokca. Kimi cocuk basorutuyle kimi basortusuz gidiyor ama kiz erkek ayri benim bildiklerim.Ben dogru bulmuyorum o yastaki çocukların bu sekilde egitilmelerini. Ama dogru bulanlar var malesef. 5 yasindaki kizlari başörtülü gorunce bir garip oluyorum
halk onu bilmiyorki..halk cahil bırakıldı arap alfabesiyle daha sevap diye biliyor..ona sorrsan okadaar günah varki..çocuğunu dövmek sövmek..bir sürü çocuk yapıp imkan sunamayıp allah bize böyle reva gördü demek sevap sanki..Kuran-ı Kerim'i tanımadan Kuran kursu açıyoruz. Kuran-ı Kerim'de der ki ''Bu kitabı iyi anlaşılsın diye indirdik.'' Ama anlamadan okuyan o kadar o kadar çok insan var ki. Gerçi okuyup anlarlarsa onlara tabi olmaz, sürü psikolojisini bırakırlar.
neden ki?Fatihte subyan mektepleri var cokca. Kimi cocuk basorutuyle kimi basortusuz gidiyor ama kiz erkek ayri benim bildiklerim.Ben dogru bulmuyorum o yastaki çocukların bu sekilde egitilmelerini. Ama dogru bulanlar var malesef. 5 yasindaki kizlari başörtülü gorunce bir garip oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?