- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
sen devletin el atacağını düşünüyorsun ama atmayack..böyle gelmiş böle gider...malesef bu durumu kullanan kalpazanlarda olacaktır ama ALLAH fırsat vermesin onlara
ancak daha 2 yada 3 senedir 5.sınıf altı öğrencilere resmi olarak kuran öğrenme izni verildi daha evvelinde bu yoktu 5.sınıfı bitirmeyen herhangi bir kuran kursuna kayıt olamıyordu sübyan mektebi ise belki hhayal bile değildi ama yıllardır varlığını duyuyorum burada görev alanlar zaten ücretli çalışmıyorlar yani en azından benim bildiklerim sadece okulun giderleri vb.için cüzi bi miktar alınır
ki zaten ne kadar doğru bilmiyorum çoğu tarikatı benimseyemiyorum ben hatta hiçbirini zaten bize yol gösterecek olan kuran var Peygamber Efendimiz sav var hadisleri var yazılan biiznillah bunlar yeterli
herneyse devlet eliyle olması çok güzel olur ancak ancak ancak
insanların hür iradesi ile gönderdiği okullara bile
ufacacık çocuğu gönderiyorsun diyenler
devlet buna resmi olarak el attığında ne diyeceklerini düşünemiyorum bile
Ben başörtülü bir kadin olarak yadirgiyorum o cocuk icin üzülüyorum . Cocuk olmadan kadin oldugu hissettirildigi icin gercekten cok üzülüyorumİşte bunu anlatmaya çalışıyoruz bizde,5 yaşındaki kızları başörtülü görünce bir tek bizmi yadırgıyoruz acaba diyede soruyorum kendime..
Ben başörtülü bir kadin olarak yadirgiyorum o cocuk icin üzülüyorum . Cocuk olmadan kadin oldugu hissettirildigi icin gercekten cok üzülüyorum
abla onu sorarsan çalışıp verginizi ödüyoruz..liseye giderken..sene 94 falan müdür devlet suyuelektiriği ödeyemiyr derdi..aidat isterlerdi..ee benim ailem zaten vergi veriyorduki..neden ekstra para ödüyoruz..makam racına..yola köprüye taşa para var ama..okul için hastane tamiri için yok..Çalışıp vergimi ödeyeceğim,uyanıklar gelip haksız kazanç sağlayacaklar oldu..
Devletin tekelinde olmalı bu tarz okullar,nasıl bir eğitim verildiğini bilmiyoruz ..
Cunku o daha cocuk hatta bana gore bebektir 5 yasindaki kiz. Neden onu daha zamanı gelmeden kadin gibi giydireyim neden giydiriyorlar anlamiyorum. Her seyin zamanı gelince olmasi gerektigini düşünüyorumneden ki?
hani kesinlikle polemik için sormuyorum..
küçük bir çocuğu başörtüsüyle görmek neden bu kadar rahatsız eder ya da siz rahatsızlık kelimesini kullanmamışsınız neden garip hissediyorsunuz..
(samimiyetime inanın cidden soruyorum)
malesef bu durumu kullanan kalpazanlarda olacaktır ama ALLAH fırsat vermesin onlara
ancak daha 2 yada 3 senedir 5.sınıf altı öğrencilere resmi olarak kuran öğrenme izni verildi daha evvelinde bu yoktu 5.sınıfı bitirmeyen herhangi bir kuran kursuna kayıt olamıyordu sübyan mektebi ise belki hhayal bile değildi ama yıllardır varlığını duyuyorum burada görev alanlar zaten ücretli çalışmıyorlar yani en azından benim bildiklerim sadece okulun giderleri vb.için cüzi bi miktar alınır
ki zaten ne kadar doğru bilmiyorum çoğu tarikatı benimseyemiyorum ben hatta hiçbirini zaten bize yol gösterecek olan kuran var Peygamber Efendimiz sav var hadisleri var yazılan biiznillah bunlar yeterli
herneyse devlet eliyle olması çok güzel olur ancak ancak ancak
insanların hür iradesi ile gönderdiği okullara bile
ufacacık çocuğu gönderiyorsun diyenler
devlet buna resmi olarak el attığında ne diyeceklerini düşünemiyorum bile
halk onu bilmiyorki..halk cahil bırakıldı arap alfabesiyle daha sevap diye biliyor..ona sorrsan okadaar günah varki..çocuğunu dövmek sövmek..bir sürü çocuk yapıp imkan sunamayıp allah bize böyle reva gördü demek sevap sanki..
neden ki?
hani kesinlikle polemik için sormuyorum..
küçük bir çocuğu başörtüsüyle görmek neden bu kadar rahatsız eder ya da siz rahatsızlık kelimesini kullanmamışsınız neden garip hissediyorsunuz..
(samimiyetime inanın cidden soruyorum)
abla onu sorarsan çalışıp verginizi ödüyoruz..liseye giderken..sene 94 falan müdür devlet suyuelektiriği ödeyemiyr derdi..aidat isterlerdi..ee benim ailem zaten vergi veriyorduki..neden ekstra para ödüyoruz..makam racına..yola köprüye taşa para var ama..okul için hastane tamiri için yok..
Cunku o daha cocuk hatta bana gore bebektir 5 yasindaki kiz. Neden onu daha zamanı gelmeden kadin gibi giydireyim neden giydiriyorlar anlamiyorum. Her seyin zamanı gelince olmasi gerektigini düşünüyorum
arkadaşım burada var subyan mektebi ..başı açıkolarak,kız erkek aynı sınıflarda..cumhuriyet bayramında şarkı ezberletmişler cumhuriyet bizim herşeyimizidr diye...bayrak vermişler..15o tl ayda milli eğtime bağlı..4..5..6 yaş gurubu..kereş 8 bin liraydı ben oraya gönderemedim..burası ana okulumuzda 4.. yaş aynı sınıfta..üyüklü küçüklü..bende sübyan mektebine gönderdim..tek sebebide ayrı sınıflarda okutmamaları..benim çocuğum büyük çocuklar gibi yapamadığı zman beceremediğini düşündü gönderdi..anlatmaya çalıştık anlamadı çocuk burayı tercih ettik..ilk okula kadar....Neredeyse her mahallede yada ilçede var artık sübyan okulu denen yerler...
Erkek ve kız çocuklarını ayrı sınıflarda Kuranı Kerim okumasını , dua etmesini felan öğretiyorlar...
Belirli bir miktar para karşılığında...Hepsi birer cemaate bağlı...
Kuranı kerim öğretilmesi güzel ama bende karşıyom o yaşta çocukların kız erkek ayrılmasına, başları kapatılmasına...
Sanırım baş kapama felan da cemaate göre değişiyor...
haklısınız peki eşarp takmak kadınlık mı?Cunku o daha cocuk hatta bana gore bebektir 5 yasindaki kiz. Neden onu daha zamanı gelmeden kadin gibi giydireyim neden giydiriyorlar anlamiyorum. Her seyin zamanı gelince olmasi gerektigini düşünüyorum
ucuz değillde kolay..din elden gidiyor dedinmi iş tamam Gülay maalesef öyle..böyle gelmi böyle gider..bu düzende zengin daha zengin fkkir dha fakir olacak oldu da zaten..Türk Milleti cahil bırakılmadı, cahil kalmak istiyor. Araba üreterek, teknoloji üreterek değil, Allah'ın kitabını satarak zengin olmak istiyor. O kadar ucuz mu?
Neredeyse her mahallede yada ilçede var artık sübyan okulu denen yerler...
Erkek ve kız çocuklarını ayrı sınıflarda Kuranı Kerim okumasını , dua etmesini felan öğretiyorlar...
Belirli bir miktar para karşılığında...Hepsi birer cemaate bağlı...
Kuranı kerim öğretilmesi güzel ama bende karşıyom o yaşta çocukların kız erkek ayrılmasına, başları kapatılmasına...
Sanırım baş kapama felan da cemaate göre değişiyor...
bu görüşünüz çok yanlış Rehber inanlar için tabiki Kur-anı kerimdir fakat aselsan a tubitak a ne kadar fon ayrıldığı hakkında fikriniz olmadığını düşünüyorum..başını kapatan kuranı önder alan insanlar cahil değildir 3 üniversite bitirip doktora mastır yaptığı halde kendini geliştiremeyen insan vcahildir bu önyargıdan kurtulmalısınız bence..bakın bende merdivenaltı ilahiyatlara karşıyım ve kapalı bir hanımım..her şeyin resmi ve yasal olmasından yanayım ama bu ön yargı çok ama çok yanlış..şu istanbuldaki koru muhabbetinde aynı tarafta olmalarına rağmen bir muhabir ve kameram sarıklı diye insanlar tarafından linç edilmek istendi..bu önyargının sebebi nedir..bu kadar mı görüntülerle etiketlerle yaşıyoruz.Türk Milleti cahil bırakılmadı, cahil kalmak istiyor. Araba üreterek, teknoloji üreterek değil, Allah'ın kitabını satarak zengin olmak istiyor. O kadar ucuz mu?
Devlet ne kadarel atsada buna 5 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz burada..
Yaş sınırı kalktı kuran kursları için,özellikle yapıldı bence..
bende çocukların birbirlerinden özenerek sevdiklerinden o süreçte taktıklarını düşünüyorum ama dış dünya sanırım farklı fragmanlar görüyor..farkındayım kaç yaşından bahsettiğinizin
yaş sınırının kalkması kimi rahatsız ediyor elbette kalkacaktı zaten o sınırın konması saçmaydı bi kere
başörtüsü takıyorlar demişşiniz kuran okurken takarlar sonra açarlar ve çocuklar inanın bunu zorla falan yapmıyorlar hatta severek takıyorlar
sizlere dışardan öylemi görünüyor
ha yapanlar vardır yoktur demiyorum onlarda net olarak bilmediklerinden yada nasıl sözlemeliyim bilmiyorum sapık tarikatlar var oraya biat eden kişilerin çocuklarıdır ki onlaraALLAH akıl fikir versin çünkü o konuda hemfikiriz çocuk çocukluğunuda bilecek gerekli eğitiminide alacak bu sınırı bu ayrımı yapmak ise aklı fikri olan yetişkine düşüyor
Ondan da rahatsiz oluyorum zaten. Ama burada 5 yasindaki cocuklar başörtüsü takıyor surekli hani dua okurken degil. Ve evet kadinliktir bana gore. Neden 5 yasindaki cocuk başörtüsü takmali ben buna sebep bulamıyorum. 5 yasindaki çocuğun sacinin gorunmesi gunah degil kihaklısınız peki eşarp takmak kadınlık mı?
çocuğun dua öğrenmesine karşı değiliz sanırım peki bunu öğrenirken başının örtülmesi çok rahatsız etmemli diye düşünüyorum..yani şu eşdeğer bi şekilde beni rahatsız eder bu sene tatile gittiğim sahil bölgesinde üst bikinisi giydirilmeden ortada hoplayan zıplayan 7 yaşında bir kız çocuğu...beni eşarplı bir kız çocuğundan daha çok rahatsız eder.(ki etti pedofililere gün doğuyordu o plajda resmen.)
farkındayım kaç yaşından bahsettiğinizin
yaş sınırının kalkması kimi rahatsız ediyor elbette kalkacaktı zaten o sınırın konması saçmaydı bi kere
başörtüsü takıyorlar demişşiniz kuran okurken takarlar sonra açarlar ve çocuklar inanın bunu zorla falan yapmıyorlar hatta severek takıyorlar
ha yapanlar vardır yoktur demiyorum onlarda net olarak bilmediklerinden yada nasıl sözlemeliyim bilmiyorum sapık tarikatlar var oraya biat eden kişilerin çocuklarıdır ki onlaraALLAH akıl fikir versin çünkü o konuda hemfikiriz çocuk çocukluğunuda bilecek gerekli eğitiminide alacak bu sınırı bu ayrımı yapmak ise aklı fikri olan yetişkine düşüyor
Amine Fatihte oyle degil iste ben okula gitmeden carsafa sokulan kiz cocuklari gördüm. Benim aklim almiyor bunu ve inan cok yadirgiyorum. Sebebini anlamiyorumfarkındayım kaç yaşından bahsettiğinizin
Süleymancılar daha açık fikiri katı değil abla..bird mahmutçular var..cumhuriyet arşıı onlar sanırım..bir iki tarikat daha var onları bilmiyorum..benim gönderdiğm Süleymancıların ana okulu mbe ye bağlı..4 ..5.6 yaş ayrı sınıflarda ve giyim kuşamserbest..150 tl..devlette seçenek falan yok.daracık sınıfa tüm çocuklarısokmuşlar bir öğetmen hagisine yetsin...bu eğim sistemi daha kötü olacak ..Mavruş,cemaat dedin ya,bilmediğim için soruyorum..
Şimdi bu her cemaatlerin farklı eğitimleri mi oluyor.,
Eğer öyleyse çocuklar farklı yetişiyor demekki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?