Tam Donanımlı Olmak

daHye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
208
153
18
Herkese merhaba iyi forumlar. :)

Ben bu sene lise son sınıfa geçiyorum istanbulda bir fen lisesinde okuyordum ama bu sene % 100 burslu bir özel okula gideceğim. Bu özel okul dershaneden bu yıl dönüştü. 6. Sınıftan beri bu dershaneye gittiğim için gözüm kapalı güvenerek fen lisesini bırakıp kendimi bu sene için onlara teslim etmeye karar verdim

Şimdi sormak ıstediğim konuya geliyorum. Allah nasip ederse tıp kazanmak istiyorum ve hangi bölüm olacağını çok düşüdüm. Asla ama asla oturup da kolay yoldan hangi bölümde para kazanırım diye düşünmedim. Insanlara olabildiğince faydalı ve aktif olmak istiyorum. Bundan dolayı psikiyatriyi seçtim. Çünkü insanların sağlıklı olması sadece bedenen değildir, bedenen hiçbir sorunu olmasa bile bir insanın ruhundaki psikolojisindeki sıkıntı onu yer bitirir ve diğer bölümlerin aksine birkac ilaçla, bir ameliyatla tedavi edilemez. Ve haliyle ben düşünüyorum ki karşıma gelen bir futbol bağımlısı da olsa, evladını kaybetmiş bir anne de olsa, korkuları olan küçük bir çocuk, ölümden korkan bir yaşlı teyze de olsa onun psikolojisini anlayabilmek, onun sorunu n olursa olsun onunla bu konu hakkında zorlanmadan konuşabilmek istiyorum. Yani tam bir donanımdan söz ediyorum. Kendimi geliştirmekten, her konuda sağlam güçlü olmaktan ve geniş bir genel kültüre sahip olmaktan bahsediyorum.

Sizden istediğimse "mutlaka bu kitapları okumalısın, bu filmleri izlemelisin" diyerek bana yol göstermeniz. Sizde etki bırakan filmler, eserler, size çok şey öğreten kitaplar.. ya da aklınıza her ne geliyorsa.

Şimdiden teşekkür ediyorum zaman ayırıp okuduğunuz ve kıymetli yorumlarınız için

izlenmesi gereken filmler var ben yeşil yol demicem en başta...
Hint filmleriyle başla Özellikle Aamir Khan...Bu adam hem güldürüyor hem düşündürüyor bütün filmlerini izle derim...

Bir psikiyatristin gizli defterini okumuştum güzeldi.gerçi çok güncel bi kitaptı okumuşsundur muhtemelen.ama onun dışında pedagoji kitapları okuyabilirsin.ve ya freud un totem ve tabu su ile başla bence

izlenmesi gereken filmler var ben yeşil yol demicem en başta...
Hint filmleriyle başla Özellikle Aamir Khan...Bu adam hem güldürüyor hem düşündürüyor bütün filmlerini izle derim...

Izledim onların hepsini teşekkür ederim

Bir psikiyatristin gizli defterini okumuştum güzeldi.gerçi çok güncel bi kitaptı okumuşsundur muhtemelen.ama onun dışında pedagoji kitapları okuyabilirsin.ve ya freud un totem ve tabu su ile başla bence
Çok teşekkür ederim okuyacağım

Akıl Oyunları
Memento
Yağmur Adam
Fight Club
Sil Baştan
Nietzsche Ağladığında
Benim Adım Khan
Otomatik Portakal
Siyah Kuğu

Çok teşekkürler çoğunu izledim tamamlarim inşallah kalanları da :)

Çok teşekkürler çoğunu izledim tamamlarim inşallah kalanları da :)

Aklıma gelenler bunlar oldu ama daha izlediğim birçok psikoloji filmi var. Aklıma geldikçe yardımcı olmaya çalışırım canım. Başarılar

Dunya klasikleri ve modern klasikler kesinlikler okuma tavsiyem.

Evrim teorisi, uzay bilimleri gibi belgrsel ve kitaplari okumalisin. Farkli kulturler icin.

Klasikler kesinlikle okunmali ben de kendime okuma listesi yaptim ozellikle klasikler agirlikli ama ben ozellikle dostoyevski suc ve ceza okumani tavsiye ederim kitap genel olarak raskolnikovun psikolojisinden bahsediyor sana cok sey katar

Dunya klasikleri ve modern klasikler kesinlikler okuma tavsiyem.

Evrim teorisi, uzay bilimleri gibi belgrsel ve kitaplari okumalisin. Farkli kulturler icin.

Çok teşekkürler anladım yani klasikleri okumam farz oldu :)

Klasikler kesinlikle okunmali ben de kendime okuma listesi yaptim ozellikle klasikler agirlikli ama ben ozellikle dostoyevski suc ve ceza okumani tavsiye ederim kitap genel olarak raskolnikovun psikolojisinden bahsediyor sana cok sey katar

Kitaplıkta uzun zamandır tuttuğum ama okumadığım bir eser, ilk olarak onu okuyayım o zaman teşekkürler yorumunuz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…