tam her şey yoluna giriyor derken

dertli45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
243
73
28
34
merhabalar hanımlar konum 2 farklı konu

HErşey üst üste geliyor yaşamak istemiyorum bazen. Sürekli tripli insanlarla uğraşıyorum

Gelelim geçen akşam yaşadıklarımıza annemlere gittk yemek yiyoruz. Ablamın eşi ; eşim masada otururken kaşığı düştü '' eee dertli45 sana böyle yemekler yapmıyor tabi heyecan yaptın hem sofrada hemde sofra hazrlanrken iki kere dedi. Tamam eniştem şakacıdır dedim. Ben de ona ama ben çalışıorm para kazanıyorum dedim gülerek. Demez olsaydım alıngan ve bir o kadar insanları sürekli bozan ve azarlayan bir ablam var kendisini çok seviyorum ama bu huyu çekilmiyor artık .. Ablamda dedi ki ne yani sen çalışmıyosun mu dedin bana dedi yoo dedim senle alakası yok senin ufak çocuğun var dedim. Yani başka şeyler desek altından neler çıkcak dedi... Çok üzüldüm kızlar yemin ederim o niyetle demedim.. ablamlar arabayı sattı epeydir yok. Bir yere gittiğimz zamn mutlaka eşimle onlarıda götürürüz planlarımızı onlara göre yaparız. Ama ablamın laflrından yoruldum her şeyde bir terslemesi var :( ne yapacağımı şaşırdım .. Elimden geldğince yardımda ederim doğum yaptı yeğenimin bütün eşyalarını aldım bi ihtiyacı olur alırım falan.. hep sıcak davranırım. ama herkese karşı öyle eşini de azarlar sürekli.

Eşimle aramız son 2 aydır iyiydi arada ufak pürüzler dışında...
Eşimin ailesiyle sürekli bir aradayız ama şöyle babası öğretmen olduğu için manisanın ilçesinde yaşıyor.. Biz merkezdeyiz.. Eşimin kız kardeşi (bekar) altta biz üstteyiz. Annesi ve babasıda ara ara gelip gidiyor..
Eşimin kardeşiyle yaşıt sayılırız ama eşim ona sürekli küçük çocukmuş gibi davranıyor.
Görümcem sinirli biri evde bağırır çağırır kimseybişey demez ve eşim ona sakin ol şöyle şöyle yaparsan daha iyi diye hep sakinleştirir. Aynı şeyi ben yapıyorum sus sus diye beni susturmaya çalışır.
Sürekli onu över. Ben ihtiyaçlarımı söyleyince eşim oflar puflar yapar ama hakkını yemiyim böyle bir zoraki ama. Kardeşi söylesin al bak çeşitlerine bak bile der..Tüm aile onu över ya da kıyaslar. Eşim benim hakkımda tek yorum yapmaz ama kardeşi olsn konu ooo över de över...
Gece eşime dedim bıktım senin şu hareketlrinden dedim. benim moralim bozuk olsun sen de surat yapıyosun dedim ama görümcemin olsun ona destek oluyorsun dedim. Benim herşeyime oflar puflar ya da böyle bişey olsun beni bozmaya çalışır eşim zevk alır . çözemedim 7 ay olacak hala çözemedim.. Sorunlusun sen dedim bağırdım çağırdım. O da bana sus sen ailene rezil olmuyosun ben oluyorum bilmem ne. üstte oturuyoruz ya. Sen dedim bni sahiplenmeyi öğren önce dedim. Polis çağıracktm snir krizi geçirdim.. Bugün akşam suratına dahi bakmak istemiyorum.

Ablanla olan meseleni tam anlamadım ama sonuçta ablan yani oturup konuşabilirsin bana böyle davranma diye.
Görümcen ile konuda ise,kendini onunla kıyaslayıp durma eşine karşı.
Onun yeri ayrı senin yerin ayrı

Ablanla olan meseleni tam anlamadım ama sonuçta ablan yani oturup konuşabilirsin bana böyle davranma diye.
Görümcen ile konuda ise,kendini onunla kıyaslayıp durma eşine karşı.
Onun yeri ayrı senin yerin ayrı

ya ablam sert bi şekilde bozuyo sürekli dedim kaç kere dedim hala aynı.
ama hep onu ön planda tutuyor evli oldğumuzu hissedemiyorumm

Zamanın fettan kadınlarından olamıyoruz.Buna ben de dahilim çoğu zaman. Adamı da evli olduğuna inandırmıyorsun muhtemelen.Hep vırvır dırdır olan bir eve kim gitmek ister ki.Ayrıca bir süre sonra işler inada biniyor.
Sen nasıl kendini haklı görüyorsan o da kendini haklı görüyor.
Adam senin ablana göre plan yaptığınızda söylenip duruyor mu? Ablan şöyle böyle diyor mu?
Dediğimi tekrarlayıp kendini görümcenle kocana karşı kıyaslama.Ona eşi olduğunu hissettir her anlamda.

Ben de ona ama ben çalışıorm para kazanıyorum dedim gülerek.

burda haksız olan sizsiniz. enişteniz densiz bi laf etmiş siz de üstüne üst dikmişsiniz. genel olarak ablanız sorunlu, sürekli laf sokan biri olabilir ama bu olayda siz yanlış konuşmuşsunuz.

görümce meselesine de çok takmayın. kendinizi onunla yarıştıracağınıza neden eşim ben bişey dediğim zaman ofluyor pufluyor diye düşünün.

Zamanın fettan kadınlarından olamıyoruz.Buna ben de dahilim çoğu zaman. Adamı da evli olduğuna inandırmıyorsun muhtemelen.Hep vırvır dırdır olan bir eve kim gitmek ister ki.Ayrıca bir süre sonra işler inada biniyor.
Sen nasıl kendini haklı görüyorsan o da kendini haklı görüyor.
Adam senin ablana göre plan yaptığınızda söylenip duruyor mu? Ablan şöyle böyle diyor mu?
Dediğimi tekrarlayıp kendini görümcenle kocana karşı kıyaslama.Ona eşi olduğunu hissettir her anlamda.

yok ablama göre plan yaptğımzda asla bişey demez..
Denicem tavsiyenizi eşim kindar biri benlee şimdi bir hfta konuşmaz...

burda haksız olan sizsiniz. enişteniz densiz bi laf etmiş siz de üstüne üst dikmişsiniz. genel olarak ablanız sorunlu, sürekli laf sokan biri olabilir ama bu olayda siz yanlış konuşmuşsunuz.

görümce meselesine de çok takmayın. kendinizi onunla yarıştıracağınıza neden eşim ben bişey dediğim zaman
ofluyor pufluyor diye düşünün.

ya ablam o benim ben asla kötü niyetle demedim :(

Bir an benim ablamdan bahsediyorsunuz sandım,benimkide dünya iyisi dünya fedakarı ama çok sinirli bişe demeye korkuyoruz yanlış anlıcak esip gürlicek diye,senelerdir idare ettim iyi yönleri daha fazla dedim ablamdır dedim ama bende bi yere kadar,bazı nedenlerden dolayı 3 aydır konuşmuyorum kendisiyle,alttan almaktan hatasızda olsam arayıp hiçbişey olmamış gibi davranmaktan yoruldum çünkü,üzülüyorum konuşmadığımız için böyle olduğu için ama anlaması lazım artık insanları incitmemesi gerektiğini.bence ablanızla biraz mesafe koyun aranıza az görüşün belki daha az üzülürsünüz.eltiniz ve eşinize gelince eltiniz ne yaparsa eşiniz ona nasıl davranırsa davransın elbet eşinizde bir gün eltinizin olumsuz durumlarını idare edemeyecek duruma gelecektir.siz böyle yaparsanız sizin huzurunuz bozulur.herşeyi zamana bırakın.tedavi olması gereken de siz değilsiniz bana kalırsa.

Bir an benim ablamdan bahsediyorsunuz sandım,benimkide dünya iyisi dünya fedakarı ama çok sinirli bişe demeye korkuyoruz yanlış anlıcak esip gürlicek diye,senelerdir idare ettim iyi yönleri daha fazla dedim ablamdır dedim ama bende bi yere kadar,bazı nedenlerden dolayı 3 aydır konuşmuyorum kendisiyle,alttan almaktan hatasızda olsam arayıp hiçbişey olmamış gibi davranmaktan yoruldum çünkü,üzülüyorum konuşmadığımız için böyle olduğu için ama anlaması lazım artık insanları incitmemesi gerektiğini.bence ablanızla biraz mesafe koyun aranıza az görüşün belki daha az üzülürsünüz.eltiniz ve eşinize gelince eltiniz ne yaparsa eşiniz ona nasıl davranırsa davransın elbet eşinizde bir gün eltinizin olumsuz durumlarını idare edemeyecek duruma gelecektir.siz böyle yaparsanız sizin huzurunuz bozulur.herşeyi zamana bırakın.tedavi olması gereken de siz değilsiniz bana kalırsa.

3 ay çok uzun zman sanki canım :( inşallah sizde de biişeyler düzelir beni anlayan biri çıktı sonunda çok zor gerçekten nasıl konuşağımı şaşırıyorum onun yüzünden :((
görümcem konusunda ise eşim çok düşkün ona kıskanıyorum galiba benden fazla ilgi gösterince

ablan bir şeylere alınmış.ben calışıyorum para kazanıyorum demek biraz garip değil mi? bana garip geldi açıkcası, çalışıyorum zamanım yok değil çalışıyorum para kazanıyorum yani içinizdeki dışarı çıkmış.eğer böyle konuşuyorsanız ablanızın sinirlerini bozmuşsunuz demektir.

HErşey üst üste geliyor yaşamak istemiyorum bazen. Sürekli tripli insanlarla uğraşıyorum

Gelelim geçen akşam yaşadıklarımıza annemlere gittk yemek yiyoruz. Ablamın eşi ; eşim masada otururken kaşığı düştü '' eee dertli45 sana böyle yemekler yapmıyor tabi heyecan yaptın hem sofrada hemde sofra hazrlanrken iki kere dedi. Tamam eniştem şakacıdır dedim. Ben de ona ama ben çalışıorm para kazanıyorum dedim gülerek. Demez olsaydım alıngan ve bir o kadar insanları sürekli bozan ve azarlayan bir ablam var kendisini çok seviyorum ama bu huyu çekilmiyor artık .. Ablamda dedi ki ne yani sen çalışmıyosun mu dedin bana dedi yoo dedim senle alakası yok senin ufak çocuğun var dedim. Yani başka şeyler desek altından neler çıkcak dedi... Çok üzüldüm kızlar yemin ederim o niyetle demedim.. ablamlar arabayı sattı epeydir yok. Bir yere gittiğimz zamn mutlaka eşimle onlarıda götürürüz planlarımızı onlara göre yaparız. Ama ablamın laflrından yoruldum her şeyde bir terslemesi var :KK43: ne yapacağımı şaşırdım .. Elimden geldğince yardımda ederim doğum yaptı yeğenimin bütün eşyalarını aldım bi ihtiyacı olur alırım falan.. hep sıcak davranırım. ama herkese karşı öyle eşini de azarlar sürekli.

Eşimin ailesiyle sürekli bir aradayız ama şöyle babası öğretmen olduğu için manisanın ilçesinde yaşıyor.. Biz merkezdeyiz.. Eşimin kız kardeşi (bekar) altta biz üstteyiz. Annesi ve babasıda ara ara gelip gidiyor..
Eşimin kardeşiyle yaşıt sayılırız ama eşim ona sürekli küçük çocukmuş gibi davranıyor.
Görümcem sinirli biri evde bağırır çağırır kimseybişey demez ve eşim ona sakin ol şöyle şöyle yaparsan daha iyi diye hep sakinleştirir. Aynı şeyi ben yapıyorum sus sus diye beni susturmaya çalışır.
Sürekli onu över. Ben ihtiyaçlarımı söyleyince eşim oflar puflar yapar ama hakkını yemiyim böyle bir zoraki ama. Kardeşi söylesin al bak çeşitlerine bak bile der..Tüm aile onu över ya da kıyaslar. Eşim benim hakkımda tek yorum yapmaz ama kardeşi olsn konu ooo över de över...
Gece eşime dedim bıktım senin şu hareketlrinden dedim. benim moralim bozuk olsun sen de surat yapıyosun dedim ama görümcemin olsun ona destek oluyorsun dedim. Benim herşeyime oflar puflar ya da böyle bişey olsun beni bozmaya çalışır eşim zevk alır . çözemedim 7 ay olacak hala çözemedim.. Sorunlusun sen dedim bağırdım çağırdım. O da bana sus sen ailene rezil olmuyosun ben oluyorum bilmem ne. üstte oturuyoruz ya. Sen dedim bni sahiplenmeyi öğren önce dedim. Polis çağıracktm snir krizi geçirdim.. Bugün akşam suratına dahi bakmak istemiyorum.

Eniştenizin lafı üzerine olması gereken sizin o lafı söylemeniz yerine eşinizin sizi övüp "yok enişte benim hanım çok daha güzellerini yapar" demesiydi.
Görümcenize gelince. Abisi ona öğütler verebilir. Şöyle şöyle yap diyebilir. Siz sakın aynısını yapmaya çalışmayın. Karışmayın. Kötü olan siz olursunuz. Size davranışı ile kardeşine davranışını da asla kıyaslamayın. Siz sadece size olan davranışlarını düzeltmeye odaklanın. İsteklerimi oflamadan yapsan diyin ama kardeşine davrandığın gibi bana da davran demeyin. Ters teper. Eşinizin hareketlerinin düzelmesini beklemek de haklısınız ama gidiş yolunuz yanlış. Kardeşi araya katmak ve sinir krizi geçirmek hiç bir şeyi çözmez.

abla konusunda sizi haksız buldum, lafınız direkt ablanızı hedef almış (istemeyerek de olsa)
görümceniz konusunda ise, eşinizle sinir krizi geçirerek konuşmak yerine, daha sakin ve anlaşılır bir şekilde konuşsaydınız, işler bu noktaya gelmezdi diye düşünüyorum. tabi siz de daha yeni evlisiniz bilememişsiniz sanırım nasıl konuşacağınızı

Allah başka keder vermesin. Hakikaten zor. Tüm bunlara rağmen nasıl yaşayabiliyorsunuz?

3 ay çok uzun zman sanki canım :KK43: inşallah sizde de biişeyler düzelir beni anlayan biri çıktı sonunda çok zor gerçekten nasıl konuşağımı şaşırıyorum onun yüzünden :KK43:(
görümcem konusunda ise eşim çok düşkün ona kıskanıyorum galiba benden fazla ilgi gösterince
Evet canım çok uzun,çünkü çok inst,haklı da olsa haksızda olsa ne arar ne sorar ne alttan alır,bu zamana kadar ne olursa olsun ertesi gün ben arayıp sorduğum için ben adım atmadığım sürece daha da uzayacak.bende çok bunalmışım sanırım arayana kadar aramayı düşünmüyorum:KK51:

Canim benim ablanla mesafe koyman zor cunku simdi yegeninde var ister istemez yegeniyle ilgilenmeyen teyze konumuna dusersin elinden geldigince az gorusup kirma ve kirilma bazi insanlarin yapisi boyle alingan olur az gorus ama oz gorus yani soguk olma yaptiklarinida birak Allah goruyor gorumcen konusundada arkadaslarinda dedigi gibi asik atar gibi görünme gorumcen evlenene kadar bu durum bosver

Gelelim geçen akşam yaşadıklarımıza annemlere gittk yemek yiyoruz. Ablamın eşi ; eşim masada otururken kaşığı düştü '' eee dertli45 sana böyle yemekler yapmıyor tabi heyecan yaptın hem sofrada hemde sofra hazrlanrken iki kere dedi. Tamam eniştem şakacıdır dedim. Ben de ona ama ben çalışıorm para kazanıyorum dedim gülerek. Demez olsaydım alıngan ve bir o kadar insanları sürekli bozan ve azarlayan bir ablam var kendisini çok seviyorum ama bu huyu çekilmiyor artık .. Ablamda dedi ki ne yani sen çalışmıyosun mu dedin bana dedi yoo dedim senle alakası yok senin ufak çocuğun var dedim. Yani başka şeyler desek altından neler çıkcak dedi... Çok üzüldüm kızlar yemin ederim o niyetle demedim.. ablamlar arabayı sattı epeydir yok. Bir yere gittiğimz zamn mutlaka eşimle onlarıda götürürüz planlarımızı onlara göre yaparız. Ama ablamın laflrından yoruldum her şeyde bir terslemesi var :KK43: ne yapacağımı şaşırdım .. Elimden geldğince yardımda ederim doğum yaptı yeğenimin bütün eşyalarını aldım bi ihtiyacı olur alırım falan.. hep sıcak davranırım. ama herkese karşı öyle eşini de azarlar sürekli.

ablan çok haklı, bu sözden ben de bu anlamı çıkarırdım ben yemek yapmıyorum ama para kazanıyorum, sen kendi karına bak der gibi olmuş.

ablanla görüsmelerı bıraz daha seyrelt bakalm bıde öle dene...esıne gelnce her ewde oluyo mtlak sıkntılar ama ust uste gelnce ceklmez oluyo ewet.. allah sabır versn hepmızıe

Yegeninin birsürü eşyalarını almışsin ve ben çalışıyorum para kazanıyorum sözün ablan için kırıcı cidden. Görümcene de neden takmış sin hayret adamın kardeşi ve yalnız kalıyor abisi tabiki ilgilenecek.

yaa ablam için demedim ki bunu kendisine de söyledim . eşimlede iki gündür konuşmuyoruz konuşmaya çalışıyorum ama yüzüme bakmıyor

Ablana laf sokmuşsun gibi olmuş. O niyetle dememiş olabilirsin ama kimseyi inandıramazsın buna. Enişten espri yapmış, gülüp geçecektin, "evet yaaa yapamıyorum ben" de geç ne var bunda...
Görümcenle yarışa girme. Sen karısısın, o kardeşi. Herkes yerini bilsin. Kıyas yapma.

Back
X