tam ters bi durum ...

huysuzvetatlikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
239
0
96
39
Antalya
slm bayanlar. benm erkek arkadaşım 1 sene içinde evlilik düşündüğünü söyledi bana . en geç 1 sene içinde evlenmeliymiş. benim için ise bu imkansız. henüz çiçeği burnunda yeni mezun bir doktorum ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıp kazanıp asistanlığa başlamam gerekiyor.asistanlık ise 4 sene. bunu ona söylediğimde ise sen benle dalga mı geçiyorsun 4-5 sene ne demek dedi.4-5 sene seni bekleyemem hayat hızla akıyor dedi resmen beni terk edeceğini söyledi . bu tartışma dün yaşandı ve bugün bana hiç msj atmadı. hergün günaydın yazardı güne başlarken, onu bile yazmadı. ben 25 yaşndayım erkek arkadaşım ise 26 yaşında.özel bi şirkette makina müh.olarak görev yapıyor.gerçekten çok moralim bozuk. günaydın dedim ama cevap bile yazmadı.2 seneyi geçen bi ilişkimiz var. bu kadar kolay mı silip atmak ? gerçekten kendimi çok degersz hissediyorum...mafoldumben

Evlilik kararı iki taraflı alınacak bir karar...
Ama zaten 2 yıllık birlikteliğiniz var 4-5 sene beklememk istemeyebilir erkek arkadaşınız...
Orta yol bulmaya çalışın derim...

asistanken evlenilmez diye bir kaide mi var?
en azından TUS u kazanayım sonra diyebilirsiniz.
tabi sizin bileceğiniz iş de 4-5 sene hakikaten çok.

4-5 sene bencede çok evlenmek isteyebilir.evlenince devam etmen de zor olur ama sevgilini kaybetmeme adına katlanabilirsin..tam anlamıyla onunla evlenip mutlu olacağına inanıyorsan bende kabul et.

1yil icinde evelenmeliyim demek de ne oluyor?
Evlenmek artik böyle mi oluyor, yarine kadar birinle evlenmem lazim,yok hayir diyorsan güle güle mi?
Böyle bir evlilikden ne kadar bir mutluluk beklemeli bilmiyorum…

Kendi hedefleri icin, sizin hedeflerinizi aldirmamazi cok yazik bence…
bu size ve sizin düsüncelerinize ne kadar umursamasiz oldunu gösetriyor bence…

bence bu konu hakkinda cok düsünmek ve dogru karari BIRLIKTE vermek gerekiyor…

……………….
Benim size tavsiyem sakin ama sakin bu 1 sene icinde evlenmeyim…
Önce sinavlarinizi yapin, bir ortama alisim 2 sene sonra evlenirsiniz…
Bu acele niye, cok anlamsiz bence….
Bukadar yil okumuszunuz, sizce degermi..sorgulayin bunlari

bu kadar acele etmesinin sebebi ne, ne bileyim genelde kadınlar yaş korkusu, yaş ilerledikçe çocuk korkusu falan vardır ama erkekler pek takmaz bu konuları
sevgilinin niyeti seninle evlenmek mi, yoksa herhangi biriyle hemen evlenmeliyimmi
kariyer tabii ki de önemli, ve evlilik buna engel olacaksa, bence sevgilin yaptığı biraz bencillik
ikinizde işi gücü olan yetişkin insanlarsınız bence bi orta yol bulmanız zor olmamalı

Bunun için bence ertelemen gerekmez. O da kendini değersiz hissetmiş olabilir bir de olaya onun açısından bak. Bunu daha ayrıntlı bir şekilde konuşup alternatif çözümler üretebilirsiniz. Benim şimdilik aklıma gelen bir tanesi sen TUS u kazanana kadar söz nişan gibi aile arasında resmiyete bağlarsınız sonra da düğün tarihinize karar verirsiniz.

Gireceğin sınav mutlaka çok ağır bir sınav ancak şunu da görmemezlikten gelmemelisin; bir insanın iş hayatı ve sosyal hayatı eş orantılı olarak başarılı gidiyor. Ben de doktoraya başlamıştım bir yandan da çalışıyorum. Söz nişan evlilik hazırlıklarına girişince ilkbaşlarda gözüm çok korktu ama inan daha başarılı olmaya başladım derslerde ve işimde. Biraz yorucu oluyor ama çok daha keyifli. eğer erkek arkadaşın sana destek çıkarsa eminim planladığın her şeyi birlikte daha güzel yapabilirsiniz.

kızlar iyi hoş söylüyorsunuz ama ben biraz daha ilişkimiz hakkında detay vereyim size.bizim ilişkimiz çok zor dönemlerden geçti gerçekten çok ugraştım bu ilişkiyi ayakta tutmak için. hem de uzaktan yürütülen bir ilişkiydi. 2-3 haftada bir hafta sonları ancak görüşebiliyorduk.ailelerimizin de bu ilişkiden haberleri yoktu. nihayet ben bu yaz mezun olup memleketime dönünce aileme anlattım. biz antalyalıyız. o istanbulda ikamet ediyor aslen erzincanlı. ailem hiç ii bakmadı bu ilişkiye. onaylamıyoruz dediler. mutlu olamazsın seni anlamaz hem bize çok uzak kültürdeler bizce yavaş yavaş bitirmelisin dediler.çok sıkıntı çektim temmuz başından beri hala da çekiyorum ama ayrılmayı hiç düşünmedim. biliyorum kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama seviyorum.biraz muhafazakar bi aile yapısı var , o da öyle.ve tabiki ailem bu ilişkiyi onaylamıyor. dün birden bire konu açıldı herşey gzl giderken.tabiki ben evde olduğum için görüşemiyoruz . birbirimizi özlüyoruz. kızkardeşi ile konuşmuş sence bizimkiler dr bir gelin isterler mi die sormuş. o da isterler tabi ama bence sana çok iyi bir ev hanımlığı yapmayacağını düşünürler çalışacagı için demiş.zaten ailesi evlenmesini söylüyormuş sürekli. not: bu arada ailesinin yanında kalmıyor. başka bir arkadaşı ile iş yerine yakın bir ev tuttular orada kalıyor.

Seni anlıyorum. Ailene de kulak ver. Evliliklerde kültür çok önemlidir, burda çok konu başlığı oluyor aileler arası kültürel farklılıklardan çıkan sorunları anlatan. Şu an ailesiyle yaşamaması demek sen evlendikten sonra da aileden uzak olacak anlamına gelmez. Bir de kız kardeşinin doktor gelin isterler ama çalışacağı için sana iyi ev hanımlığı yapamayacağını düşünürler sözü bence ürkütücü. Ya da ben mi çok şüpheciyim?

ben neden kızkardeşiyle olan bu konuşmasını sana anlattı anlamadım, o da mı böyle düşünüyor acaba
hayat tercihler üzerine kurulu, istiyorsa bir ev hanımıyla da evlenebilir
ailesi sanırım muhafazakar bi yapıda olduğu için artık evlen diye baskı yapıyor

açıkcası derdi sadece evlenmiş olmak için evlenmek mi, yoksa ailenin düşüncelerini biliyorda seni kaybetmektenmi korkuyor anlamadım

seni kaybetmekten korkuyorsa neden seni ayrılıkla tehdit ediyor, konuşup anlaşmak yerine

ailenle olan mevzuu ayrı bi olay, belkide geleceği görüyolardır senden daha objektif bakıyolardır, olmaz mı, hiç düşündün mü bunu

eğer sizin de aklınızda sorru işarertleri varsa bence 4-5 sene ertelemeyi düşünmeyin, aklınızdaki pürüzleri giderin.. en azından ailenizlee tanıştırın .. zaten hop deyince evlilik olmuyor, ama onun açısından bakarsanız gerçekten uzun bir süre..

Sanırım biraz ailelerinde baskısı var, biran önce evlensin diye.
Ya da kendisi artık bir düzeni olsun istiyordur.
Kimi evlenmiyor diye şikayet eder, sizde evlenmek istiyor diye şikayet ediyorsunuz.
1 sene demesi bana da ilginç geldi.
Tam olarak altında yatan nedeni biliyor musunuz bu 1 senenin?
3-4 sene bekle demekte bence yanlış.
Ortak bir noktada buluşabilirsiniz.
Aileler vs önemli ama en önemlisi sizsiniz.
İyi ev hanımlığı yapamaz vs gibi yorumlar başlamış bile sanırım,
burada en önemlisi sevdiğinizin insanın fikirleri, tavırları ve korumacılığı.
O sizin yanınızdaysa, arkanızdaysa gerisi boş.
Ailenizin istememe nedenleri sizin için ne kadar gerçekçi ve önemli,
bunu tartmak lazım.
Eğer mantıksız ve önemsiz nedenler ise, yolunuza devam edin bence.
Sizin kararınız herşeyden önemli.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

nasıl tanıştınız siz ? netten falan mı?

2 sene sadece haftasonları görüşerek ne kadar tanıyabilirsiniz ki.2 yıl ama benim gözümde kuru bir 2 yıl.

onun açısından sorun yok işi var siz mezun oldunuz,askerliği de yoksa evliliği ertelemek için bir sebebi yok. siz bu adamın önüne 4-5 sene çıkarırsanız ister istemez öyle bir tepkiyle karşılaşırsınız. karşı taraf bu konuda hhaklı.

siz ilişkinizde sorunlar olduğunu düşünüyorsunuz ama karşı taraf pek düşünmüyor anlaşılan. abireysel olarak atlamanız gereken aşamaları bir tarafa bırakıp karşılıklı ilişkinizde var olan sorunları ve ailelerle tanıştıktan sonra da ortaya çıkacak sorunları konuşmalısınız ve çözüm üretmelisiniz.

muhafazakar demişsiniz siz ona ayak uydurabilecek misiniz?

hayır netten tanışmadık.ortak arkadaşlarımız vasıtası ile tanışmıştık. ben okulu başka şehirde okuduğumdan mecburen uzaktan yürütülen bir ilişkimiz oldu. ben ve o hafta sonları boş olduğumuzdan hafta sonları istanbula gidiyordum o şekilde görüşüyordk muhafazakarlık konusuna gelince bi ki çok farklı noktalarımız var. ben öyle açık saçık giyinen biri olmadığım halde giyimime karışır dar kot giyme der vs.. ki ben dışarıda normalde askılı,şort vs giymeyen bi insanım ama biraradayken bunun için öyle kavga felan ettiğimiz olmadı hiç.ailesi tarafından gaza getirildiğini düşünüyorum dün akşam bu konu aniden açılınca.kaldı ki ben kariyeri olan bi insanım. dr oldum ve bu konuma gelebilmek için 6 sene mücadele ettim evimden çok çok uzakta bir ilde..ailem çalışıp uzmanlığı kazanmamı istiyor pratisyen olmamı istemiyor . ben de istemiyorum bu kadar sene okuduktan sonra sonra uzman olup rahat etmek istiyorum.böyle olması sadece bana deil ikimize de olumlu getiri saglayacak ama anlamıyor beni.şu ana kadar bu ilişkide öyle travmalar atlattım ki şimdiye bitirmek istesem 100 defa biterdi bu ilişki.ama ben sevgimden hep çabaladım. şimdi de çabalıyorum aileme karşı ugraş veriyorum. kim için ? beni beklemeyi bile çok gören sevgilim için..o bu kadar zahmete katlanmıyor.üzülmekte haksız mıyım ???senağlama

valla canım ailen haklı galiba...
herşey aşkla sevgiyle bitmiyor, evlilik için başka şeylerde lazım
o kadar işin için emek sarf etmişsin, kaymağını yemek tabii ki hakkın
üstelik bu kadar yazdın ettin ama sevgilin neden acele ediyor halen bilmiyoruz, demekki tutarlı bi sebebi yok, bence 25 yaşındaki bi adamın evlenmek için seni ayrılıkla tehtid edecek kadar ısrarcı olması saçma, çocukca

ayrıca açık saçık giyinmediğin halde, koskoca aklı başında insanlarsınız, giyimine karışmasıda garip geldi bana
ayrıca kızkardeşiyle senin hakkındaki konuşmalarını bile sana aktarıyor, iyi ev hanımı olmaz diye, demekki evlendikten sonra bu tip konularda sana baskıları olacak bence bu bunun işareti
sanırım ikinizde ailenizden aldığınız kültürleri taşıyorsunuz ve kültürel olarak pek ortak noktanız yok gibi görünüyor, sevgi herşeyin üstünden gelir lafı bazen masal olabilir evlendikten sonra, evliliklerde çok başka kültürlerden insanlar evleniyosa, acı çekebiliyorlar sonra
bana kalırsa sen ailene kulak ver, aşkın gözü kördür derler ama ailen kör değil

Son düzenleme:
İlk önceliğin işin olsun!
Yoksa kafanı taşlara vurarsın emin ol.
Eline mesleğini almadan evlenme boşver ne hali varsa görsün
Zaten ailelerin onaylamadığı evliliklerden de hayır gelmiyor.

İkinizin de mesleği var,
önünde engel yok.
ve birbirinizi de seviyosanız
neden nişan falan yapıp 1 ya da 2 sene sonra düzen oturttuğunuzda
evlenmeyi düşünmüyosunuz ki?

evliyken uzmanlık yapılmaz mı?
bi de çocuğun ailesiyle birlikte mi yaşayacaksınız da
ailesi çalışan olduğu için iyi ev hanımı olamaz falan diyebilir diyor sevgiliniz
sevgiliniz sizi sevmişse tamam.
hem ailesiyle aynı ilde bile olma ihtimaliniz düşük sanırım.
o zaman kültür farkı bence çok zarar vermez.
kaç defa görüşeceksiniz ki senede?

ben anlamadım tam olarak..
sanırım aslında siz evlenmekten pek emin olmadığınız için böyle...

ama zorunlu bir neden olmadıkça 5 sene beklemeyi
kabul etmezdim ben olsam...

görüşmek için hep siz mi onun yanına gittiniz?

haklısınız üzülmekte elbette ne kadar da olsa 2 yıldan bahsediyorsunuz

yanınızda olması gerekirdi

orta yol bulunabilir

nişanlı veya evliyken uzmanlığınızı tamamlayamaz mısınız?

hiç orta yol konuşulmadı mı

işinizden kesinlikle vazgeçmeyin. ikna olmuyorsa onun bileceği iş.

"bizimkiler doktor gelin kabul ederler mi?" sorusunu soran biri sizi kariyer yolunda destekler mi bilemeyeceğimbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…