tamam mı? devam mı?

evden çekip gitmeyin tabiki.
düşüncelerinizi anlatıp kararınızı yüzyüze bildirin. sonra da kim gidecek ise gitsin. anlaşmalı boşanırsınız sanırım.
aranızda hiç ortak bişey yok
ayrılmanız daha mantıklı görünüyor

ayrılıyoruz dedikten sonra bir de git diyemem. giden ben olacağım. ama yüzyüze konuşma kısmında hermen herkes aynı fikirde. ben de öyle yapacağım sanırım. teşekkürler.

Kesinlikle tamam.

Öncelikle evlendiğim adamın dine bakış açısı ve siyasi görüşü benim için hayatî derecede önemlidir.
Yaşamının merkezine sizi alması ve aynj şeyi sizden de beklemesi çok boğucu ve yorucu.

Ben yapamazdım sanırım.
Sizi seviyor olabilir ama sevgi anlayışı bile farklıysa bu insanı cidden çok yorar.

ayrılıyoruz dedikten sonra bir de git diyemem. giden ben olacağım. ama yüzyüze konuşma kısmında hermen herkes aynı fikirde. ben de öyle yapacağım sanırım. teşekkürler.

eski konularını okudum şimdi
daha önce konuşarak ayrılmayı denemişsin.
sanırım eşin ağlayıp yalvarınca dayanamayıp tamam diyorsun.
denenmişi denemeye gerek yok.
yüzyüze konuşarak olmamış, bu defa hazır evde yokken kararını bildir geldiğinde görüşür konuşuruz ama işlemleri başlatıyorum falan de istersen.
konularını okuyunca fikrimi değiştirdim, sen kararlı duramıyorsun. içten kararını vermişsin ama uygulamaya geçememişsin. istersen bu defa diğer yolu dene.
eşin her türlü üzülecek zaten.

Bir şey sorabilir miyim zaman yolcusu11 zaman yolcusu11 var sayalım arkadaşlarınızla kahve içeceksiniz bekle beraber içeriz dedi. Kahve değil mesele ben arkadaşlarımla buluşup sohbet edeceğim dediğinizde ne diyor?

tabiki, yoksa evlenmenin çekiciliği ne olur ki?
ev arkadaşı olmak mı?
ev arkadaşı da olacaksınız, o da lazım. ama sizde çekim yok tutku yok, beraber bile uyumuyorsunuz. bu işi sürdürmek bana anlamsız geldi.
üstelik şu dini vecibeler baskısına da asla müsaade etmemelisiniz. o ne ya öyle @tavsannn da demiş cemaat yurdu mu orası. zorla olur mu? kendi istediği ibadeti yapsın. sizi neden zorluyor

anlamadığı şey şu ki o beni zorladıkça bende ters tepti. zaten çocukluğumda babam benzer şekilde zorladı beni. bundan duyduğum rahatsızlğı da kendisine anlatmıştım. yine de beni düşündüğünü söyleyerek devam ediyor.

eski konularını okudum şimdi
daha önce konuşarak ayrılmayı denemişsin.
sanırım eşin ağlayıp yalvarınca dayanamayıp tamam diyorsun.
denenmişi denemeye gerek yok.
yüzyüze konuşarak olmamış, bu defa hazır evde yokken kararını bildir geldiğinde görüşür konuşuruz ama işlemleri başlatıyorum falan de istersen.
konularını okuyunca fikrimi değiştirdim, sen kararlı duramıyorsun. içten kararını vermişsin ama uygulamaya geçememişsin. istersen bu defa diğer yolu dene.
eşin her türlü üzülecek zaten.

evet zayıf noktam bu. konumda da belirttim bu endişemi. ama yine de yıllarımızın hatırı var, yazık yüzyüze konusmalıyım düşüncesini atamadım kafamdan. kararım ne olursa olsun arkasında durabilmeliyim.

Bir şey sorabilir miyim zaman yolcusu11 zaman yolcusu11 var sayalım arkadaşlarınızla kahve içeceksiniz bekle beraber içeriz dedi. Kahve değil mesele ben arkadaşlarımla buluşup sohbet edeceğim dediğinizde ne diyor?

ne konusacksın sanki benimle konuş der. en kötü o arkadaşımdan hoşlanmadığını söyler. gerek yok der. biz eşimle çıkacağız de der. bahanesi bitmez. ben of tamam gitmiyorum derim. konu kapanır.

ne konusacksın sanki benimle konuş der. en kötü o arkadaşımdan hoşlanmadığını söyler. gerek yok der. biz eşimle çıkacağız de der. bahanesi bitmez. ben of tamam gitmiyorum derim. konu kapanır.

İşte bu noktada tamam diyeceğinizi biliyor o yüzden yapıyor bence. İstemediğiniz hiçbir şeye tamam dememeniz lazım...

Kesinlikle tamam.

Öncelikle evlendiğim adamın dine bakış açısı ve siyasi görüşü benim için hayatî derecede önemlidir.
Yaşamının merkezine sizi alması ve aynj şeyi sizden de beklemesi çok boğucu ve yorucu.

Ben yapamazdım sanırım.
Sizi seviyor olabilir ama sevgi anlayışı bile farklıysa bu insanı cidden çok yorar.

yordu..
bundan sonrası için, değişemedğimi gördüm ve bir yol çizmem, bu karara uygun adımlar atmam lazım.
sevmek yetmiyormuş görerek ikna oldum..

Aldatma şiddet yoksa problemleri halledebilirsiniz. Giyim kuşam konusunda çoğu kişi yaşıyor bunu. Anlamıyorum şunu evlilik bitmemeli hemen. Deseydiniz ki psikolojik hasta aldattı şiddet var, direk tamam derdim ama düzeltmeye çalışın bence. Bende 23 yaşındayım. Ailem 30 senelik evli. 5 sene hastalık geçirdim. Annem babam bir kere konuşamadı. Tedavimde annem benimleydi. Yatak odasını halledersiniz. Dini yönden de tamam soğudunuz davranıştan ama siyasi ve dini inanç ayrı olsa bile saygı olunca aşılır. Ben boşan diyenleri anlamıyorum. Ya sizi döven sabahlara kadar gezen içen eğlenen kötü bir eşiniz olsaydı. İnşaAllah hakkınızda hayırlı olsun

Niye evlisinizki? Gram zevk yok yazinda.. cocukta yoksa.. yasinda tam guzel yas.. onunde bi 30 yil daha bole olsun istemezsin sanirim

Bir kocanin gorevidir Allah in emirlerini hatirlatmak cunku sorumludur vebali vardir.
Kimileri de sizin esiniz gibi es ister.
Burda ayrilmasi gereken o kadar ciftin arasinda sizin sorununuz bana cok buyuk gorunmedi.
Tamam asiriya kacan seyler olabilir ama bence bitirmekten ziyade uzlasmaci olunmali.
Ne esler var yagmurdan kacarken doluya tutulma riski var .
Herkes mukemmel uyumu yakalamayabilir..
Bu dunya gecici.
Ama biz hep bi kere geldik yasayalim diyoruz.
O tarafi unutmadan yasayabilsek keske.
Tabi kimse kimseye zorlama yapamaz ma dedigim gibi bundan mesul evin erkegi.
Oo ne sorunlu kocalar varken sizin esiniz dogru olan seyleri yapmaya yaptirmaya calisiyor.
Sizin atacaginiz adimlarla cinsellik duzelebilir .
O bosanma sebebi olabilir ama diger seyler bana iyilik istemekten baska bisey olarak gelmedi.
Ki siz bu evliligi sürdürme cabasina girip kocaniz için olmasa da Allah rizasi icin uyum sagladiginizda gercek olan dunyayi kazanmada buyuk ilerleme kaydedersiniz.
Ben de beni gercek anlamda dusunup ahiretim icin birseyler yapmaya tesvik eden bi esim olsun isterdim.
Kimileri sizin yapacaginizi da yapmaniza engel oluyor az cok.
Zorlamasi hos olmayabilir ama bi sekilde bunlari atlatabilirsiniz diye dusunuyoru.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmazsiniz umarim.
Siz yine calisabiliyorsunuz bazi esler istemez ve kocayi dinlemek gerekiyor.
Tabi isin ayrintilarini bilmeyen hanimlar bbska şeylerden bahsedebiliyor.
Dunyadan cok ahireti istemek belki de iki tarafta huzurlu olmamizi saglar.
Cozum arayin bitirmeyin....

Son düzenleme:
Böyle hayat geçmez. Ayrılmak için sebep yok gibi dursa da aslında devam etmeniz için bir sebep yok. Yine de öncelikle konuşun bu şekilde devam edemediğinizi söyleyin. Belki biraz çaba gösterebilir siz de yeniden düşünmüş olursunuz. Bilemedim.

Bir kocanin gorevidir Allah in emirlerini hatirlatmak cunku sorumludur vebali vardir.
Burda ayrilmasi gereken o kadar ciftin arasinda sizin sorununuz bana cok buyuk gorunmedi.
Tamam asiriya kacan seyler olabilir ama bence bitirmekten ziyade uzlasmaci olunmali.
Bu dunya gecici.
Oo ne sorunlu kocalar varken sizin siniz dogru olan seyleri yapmaya yaptirmaya calisiyor.
O bosanma sebebi olabilir ama diger seyler bana iyilik istemekten baska bisey olarak gelmedi.
Ki siz bu evliligi sürdürme cabasina girip kocaniz için olmasa da Allah rizasi icin uyum sagladiginizda gercek olan dunyayi kazanmada buyuk ilerleme kaydedersiniz.
Ben de beni gercek anlamda dusunup ahiretim icin birseyler yapmaya tesvik n bi esim olsun isterdim.
Zorlamasi hos olmayabilir ama bi sekilde bunlari atlatabilirsiniz diye dusunuyoru.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmazsiniz umuarim.
Siz yine calisabiliyorsunuz bazi esler istemez ki esi kocayi dinlemek gerekiyor.
Tabi isin ayrintilarini bilmeyen hanimlar a şeylerden bahsedebiliyor.

Çok güzel bir yorum ancak mutsuzluk bir boşanma sebebidir bana göre. Konu sahibi bunları elbette gözden geçirmiştir kimse boşanacağım diye evlenmiyor ama olmayınca olmuyor bu da bir gerçek.

Din ve siyaset hassas olduğum noktadır. En ufak bir zorlama hissetsem isterse 5 çocuğum olsun, aşkımdan ölüyor olayım uçar giderim oradan.
Konu sahibi, eşinize üzülüp devam etmeyin. Bu şekilde siz mutsuz bir yaşam süreceksiniz. Onun istediği hayatı değil kendi istediğiniz hayatı yaşayın.

Istedigi sekilde mutlulugu da yakalayabilceginin garantisi yok..
Bu durumlari duzeltmeye calisip orta yol bulursa ki bulunmayacagini sanmiyorum diger evli ciftlerden cok cok daha iyi bir konuma gelinebilir ki su haliyle onlardan cok daha iyi konumda.
Her seyi goz onune almali.
Kim tamamen her istedigine sahiptir ki
Hatta burasi onun yeri degil...
Daha fazla ozveri daha fazla caba ...
Zaten o asklar kimlerde ayyukta ki.. Sayilidir herhalde.
Ve bu adam su anlatilanlara bakarak pekte bosanmayi hak etmiyor o kadar hak eden varken.
Tabi uyum olmamasi sıkıntı ama hanimefendi bu durumda kaybetmiş olur diye görüyorum... Birbirlerini yonlendirmeliler care aramalilar....
Birinden destek alarak esi de az cok kendini kontrol edebilir denemek lazim...

Ama olamayacagina kesinn inaniliyorsa esiniz de kendine uygun birini bulup cok daha mutlu olabilir mutlu edebilir ..
Kader kismet ve hayirlisi hakkinizda Ins.

merhabalar hanımlar; nereden başlasam bilemiyorum. eşimle senelerdir süren mutsuz evliliğimizi bitirme konusunda sanırım artık karar verdim. yalnız hata yapıp pişman olmamak adına bir de sizlerden fikir almak istiyorum. fikir verecek olan herkese şimdiden teşekkürler.

eşimle yedinci yılımızı bitirmek üzereyiz. çocuğumuz yok. ikimiz de 30 yaşındayız. ikimiz de çalışıyoruz.

temel problemimiz eşimin benim hayatımı kotrol etme isteği ve bana bireysel bir alan tanımaya yaklaşmaması. örnek vermem gerekirse bi arkadaşımla dışarı çıkmak istesem, kahvaltı yapmak, kahve içmek, alışveriş farketmez, beraber gideriz gitme der. ailemin yanına gidecek olsam bekle su zamana beraber gidelim der. kısacası benim etki alanında uzaklaşmamı istemiyor.
ısrar etsem çırpınsam giderim elbette. ama yoruldum basit bir olay için bile dil döküp sabretmekten. üstelik o mırın kırın edince hevesim de kaçıyor ve eskisi gibi hayattan zevk aldıgım şeyleri yapasım gelmiyor. (not: kendisi de hiç denilecek kadar arkadaşı yok, benden ayrı çok çok nadiren biriyle görüşür. ayda yılda bir)

başka bir sorunumuz eskisi kadar olmasa da kazancımıza göre bizi hiç zorlamayacak şeyleri almak istedigimde bile hesap yapması. hepsini benim için yaptıgını iddia ediyor ama. defalarca uyardım, ben bugün istedigimi yiyemeyeceksem ya da giyemeyeceksem 50 yaşımda lüks jipim olsa ne yazar. ben hediyeleşmeyi çok severim, o ise başka birine asla kıymaz.

bir diğer sıkıntı ise ikimzin hayat görüşleri. o düzenli namaz kılar, günah sayılan şeylerden uzak durmaya çalışır. bence sorun yok. ama zorla benim de öyle olmamı istiyor. kaç defa uyardım içimden gelmeden yapmak istemiyorum. sen söylediğin zaman sırf sen sus diye yapıyorum. sence daha mı iyi oluyo böyle? yok sen allah için yapıyosun der. 30 yaşındayım giydiklerime karışılması gerçekten beni rahatsız ediyor. iyice soğuttu beni dini meselelerden. buna ek siyasi meselelerde de biraz aykırıyız.

sorun bitmez.. biz şu an büyük bir şehirde yaşıyoruz. ama en büyük hayali ailesinin oldugu şehir veya oralara çıkıp çıkıp gidecek yakınlıkta bir şehirde yaşamak. bense bunu istemiyorum. belli bir hayat standardı elde etmişken neden düzenimden vazgeceyim? üstelik de o tarafları sevmiyorken.

bir başka sorun; evlendiğimizden beri ayrı yataklarda uyuyoruz. en başlarda uyku bireysel bir ihtiyaç konforunu elbette ki düşünmesi lazım diye düşünüyordum. ama insan bir sy ayrı kalacağını bildiği gece bile ayrı uyur mu? uyudu. yatak konusu açılmışken cinsel meselelere de değineyim. en baştan beri öyle bir seks düzenimiz yok. benim bu eylemden ciddi haz aldıgım olmamıştı zaten, bir kez de ayrılma süreci atlattıktan sonra iyice isteğim kayboldu. genelde bahanelerle savusturmaya calıstım. su an bir ay boyunca olmadıgı bile oluyor. belki ben istekli olsam sıklaşır evet ama istek duymuyorum ona karşı. çirkin veya bakımsız biri değil. ben de mutlu olayım diye gayret ediyor. ama sanki ev arkadaşım ya da ailemden bir akrabam gibi ona karşı hislerim. cinsel çekim yok.

evet hanımlar. kısacası ondan nefret etmiyorum. üzülmesini de asla istemem. ama düşünmekten yoruldum. bu belirsizlik nedeniyle çocuk da düşünmüyorum. hayat akıp gidiyor.
siz olsanız ne yapardınız?

20 gündür iş dolayısı ile ayrıyız. yani bugün ortaya cıkmış bir durum yok. illa akut bir olay mı beklemeliyim ayrılmak için? pat diye hazır o yokken evi terketsem çok mu mantıksız olur? yıllara haksızlık etmiş olur muyum?

(not: burda birileri boşan dedi diye boşanacak, ya da boşanma dedi diye devam edecek değilim. sadece kararımdan ileride pişman olmamak adına son kararımı vermeden önce başka fikirler arıyorum.)
Eşini sevmeyi denesen?? Neden yuvanı dagıtmak istıyorsun aslında herşey kadının elinde erkeğini rezilde eder vezirde bak ben eşimi okadar çok değistirdimki bambaska oldu yani o kıskanç adam gitti oyle karışmıyor artık bana bence eşini azda olsa seviyosaan ilişkinizi kurtar sen anladıgım kadarıyla bunalmıssın tükenmişsin ama yapma boyle biraz iyi yanlarını düşünebilirsin tavsiyem bunlar düzelebilcek aşılabilcek şeyler benimde çocugum olduktan sonra düzelmeye basladı şimdi mesela tek basıma gezemeye falan gidebilirim önceleri tek gitmemi istemez heryere onla gitmemi isterdi kıyafet konusunda da daha esnek oldu çok şükür

Bu dunya gecici.
Oo ne sorunlu kocalar varken sizin esiniz dogru olan seyleri yapmaya yaptirmaya calisiyor.
Ben de beni gercek anlamda dusunup ahiretim icin birseyler yapmaya tesvik eden bi esim olsun isterdim.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmazsiniz umarim.
Siz yine calisabiliyorsunuz bazi esler istemez ve kocayi dinlemek gerekiyor.
Tabi isin ayrintilarini bilmeyen hanimlar bbska şeylerden bahsedebiliyor.

Konu sahibin eşi sizin için ideal olabilir fakat bu herkes için geçerli değil ki. Herkes sizin kadar dindar değil ve olmak zorundada değil.

Mesela tam tersi olsa ve eşiniz alkol içse ve size içmeniz için baski uygulasa hoşmu? Kapaliysaniz, açilmanizi istese hoş mu? Ve sayamadiğim bir çok örnek.

Evlilikte ayni hayat görüşü paylaşmak çok önemlidir. Kişisil alanin olmasi, istediğin şekilde arkadaşlar ile buluşmak. Bunlar benim içinde ve konu sahibi içinde çok önemlidir anladiğim kadari ile.

Ille fiziksel şiddet yada aldatmaya gerek yok. Konu sahibinin yaşadigi zaten psikolojik şiddet. Istemediği hayata zorlaniliyor. Mutsuz. Bunlar insani çok yipratir.

zaman yolcusu11 zaman yolcusu11 Bence pek umut kalmadi. Evlilik terapisti olmayan birşeyi yaratamaz. Boşanmak için her zaman bir tarafin kötü olmasina gerek yok. Eminim eşin aslinda iyi birisidir fakat eş olmak için bazen yeterli değil. Oda onu mutlu edecek birini hak ediyor, sende. Boşanmak, ikiniz içinde en iyisi olur.

Back
X