Tamamen duygusal nedenler

womennn

19.12.2019
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
1.638
1.491
333
Kızlar, 7 aylık sözlülük evresindeyim. Erkek arkadaşımın ailesi ile görüşmüyorum en son 6 ay önce gördüm öyle söyleyeyim.
Ne arar sorarlar nasılsın diye ne şöyle yapalım böyle edelim düğünü eşyayı vs yok. Ben de gecen bayramda aradım en son.

Herşeyi sözlümden bekliyorlar. hiçbir şekilde yardımları yok, diyeceksiniz ki mecbur değiller ikiniz çalışıp yapın. benim fikrimce anne ve babanın görevleri arasında iyi kötü el birliğiyle çocuğunun yuva kurmasına yardımcı olmak da vardır. ki olamıyorsan oğlunla onun sevdiğiyle aranı iyi tut gönül al o da yok.babası memur aldığı parayı kumarda yemiş ve hala yiyor.

neyse az çok durum böyle. ben yeni mezunum henüz bir işim yok arıyorum. sözlüm özel sektörde çalışıyor evlenir de kiraya çıkarsak ve ben calışmazsam iş bulamama-doğum vs- durumlarında geçinememekten çok korkuyorum arkasında aile desteği de yok. neredeyse evlenmekten vazgececek kadar gelecek kaygısı çekiyorum. bir çocuğum olursa ona iyi bir gelecek sunamayacagımı düşünüyorum umutsuzluğa düşüyorum. sözlüm karakter, kişilik olarak inanılmaz iyidir. onu para mevzusu için terk edecek değilim, evliliğe cesaret de edemiyorum bu şartlarda. bana bir akıl verin siz nasıl yuva kurdunuz yardım eden oldu mu? herşeyi tek başınıza yapabildiniz mi? biraz umuda inanmaya ihtiyacım var.

tamamda aileden ne bekliyosun? geleceğimi onlar mı kuruyor

Evli degilim, cevremde ki herkes akrabalar felan dugunlerini esleriyle ortak yaptılar kadin erkek fark etmiyo gelinlerin nerdeyse tamami çalışan kadınlar zaten.
Kiz arkadaşımın dugununu kayınpederi yapti. Ne kadar düğün denilirse. Her seyi yarim yamalak gelinlik bile giyemedi diyeyim kisacasi ben size. Ee parayi veren düdüğü calar :)

tamamda aileden ne bekliyosun? geleceğimi onlar mı kuruyor
Benim beklentim evin tek oğlu için en azından bir taşın altına elini koymaları. Düğün yapmayacağım, nişan yapmadım, kına yapmayacağım, bayram seyran adetlerinde geline ufak tefek birşeyler alınır istemedim çünkü hepsini sözlümden bekliyorlar boğazına kadar borca girecek. Bir koltuk takımı bari almalarını beklerim yani ne bileyim.

boşver kendiniz yapın. ilerde yok biz yaptık biz ettik demelerinden iyidir

Zaten ben düğün kına nişan vs. Hiçbirini istemedim. Ailem alır gelinliğimi nikah yapar gecerim. Ben suan işsizim maalesef dediğim gibi. Tek kişinin maaşıyla da bir ev yapmak çok zor. Bastan aşağı dizsinler demiyorum ama hiçbi bir şeylerini görmeyeceğiz anlamadm

Gir bi ise kendin al koltuğunu. Şimdiki gençler hep kendileri yapıyorlar düğünlerini. Hemen evlenme iş bul çalış birikim yap öyle evlen. Ailesi sana koltuk takımı almıyor diye evlilikten sogumussun. Çocuğa güzel gelecek vermek istiyorsan çalışıp para yapmalısınız. Tek maaşla zor o isler. Yoksa herkes evinde oturup çocuk bakmak ister

Sözlüne güvenip evleneceksin, neden baskalarindan fayda maadiyat bekliyosunki? Hemen Cocuk yapma calis birikimini yap, sonra cocugunu dogur...
Anne Baba nin görevi cocugunu büyütüp terbiye ve okutmak, Ömür Boyu para yedirmek deyil...
Biz esimle evlenirken esim borc icindeydi Onu öyle kabul edip, beraber ödedik borclarini... böyle birlik olunca Allah da Sana veriyor... Suan 5 sene icinde hayal edemicemiz sekilde düzeldik, cok rahat ve Güzel hayatimiz oldu ve cocugumuzuda yaptik..

Bir şey diyim konu sahibi arkadaşım, onlara göre yapmak zorunda değiller. Keşke öyle hissetseler kendilerini az yardımcı olsalar gençlere ama kendilerine göre zorunda değiller işte. Düğünde de "bizim oğlanı ne de güzel evlendirdik" derler kendilerinin emeği varmış gibi.. Şaşırma yani.. Sizin düğün tarihiniz belli mi peki? Yani düğüne uzun zaman varsa "nasılsa vakit var" mantığı ile ilerliyor da olabilirler.

Hemen evlenmeyeceğim zaten. Koltuk takımı sadece bir örnek cok takılmayın. Ben daha cok oğullarına bu kadar acımasız davranmalarına anlam veremiyorum. Anne baba doğurup kenara çekilmek değil sonucta.

Baskaları dediğim anne babası ve beklentim neden biliyor musunuz babası kumarda para yerken eve sözlüm baktı. Daha kendi babasını parası üzerine geçmiş değil siz ömür boyu para yedirmek demişsiniz.

Cok haklısınız, derler. Bu şekilde devam ederlerse zaten el gibi davetiye vereceğiz onlara da. İki yakamız bir araya gelmiyorki tarihi netleştirelim. Şuan elinden geldiğince ufak tefek eşyalar alıyor. Ben de işe girebilirsem biraz daha hızlanır süreç ama şuan belirsiz.

Baskaları dediğim anne babası ve beklentim neden biliyor musunuz babası kumarda para yerken eve sözlüm baktı. Daha kendi babasını parası üzerine geçmiş değil siz ömür boyu para yedirmek demişsiniz.

Ben genel diyorum size deyil, size bi tavsiyem olacak aile ici esinizin sorunlarina karismayin, Onlarin Kendi sorunlari Kim kumar oynamis, Kim Kime bakmis ... Siz esinizle kendinize ve geleceginize odaklanin, ne olursa olsun ilerideki cocuklarinizin Dedesi nenesi olacak... o yüzden aranizdaki saygiyi yitirmeyin...

Ben de nişanlıyım, iyi anlıyorum yaşadıklarını hemde yeni mezun olarak. Ancak okurken çalışıyordum ben o yüzden iş sıkıntım olmadı ancak şu an maaş sıkıntım yok değil çıkmayı düşünüyorum evlilik olmasa devam ederdim iş ortamımı çok seviyorum ancak maddiyat daha ağır basıyor şu an bu ay sonu çıkarım diye düşünüyorum daha iyi iş bularak dilerim ki. İnşallah sen de tez zamanda bir işe başlarsın. Sözlüyken prosedür daha yavaş ilerliyor ne zaman nişanlanırsın süreç birden hızlanır üstlerine düşeni yaparlar. Zar zor da olsalar yapıyorlar yani eğer imkan varsa.

Her şey gönlünce olur dilerim ki. Ama sen önce birlikte düzen kurma fikrine daha da odaklan. Kimseden bir şey beklemeyin.

Dusunceniz yanlis. Insanlar kocaman cocuklarini okutmuslar bunca yil,beslemisler ,buyutmusler. Bir zahmet o cocuklari da evliliklerini kendileri yapsin. Biz de oyle yaptik. Benim birikmisim vardi onunla is kurduk. Esim calisti yapti ne yaptiysak. Ben de calistim. El ele verince her sey yapiliyor hem de o yapilanlarin kiymeti oluyor. Icinde oturdugum kutu gibi minicik bir ev. Hala 100bin kredi borcu var. yaklasik 4 sene daha odeyecegiz. Sagligimiz yerinde olsun hepsi cozulur. Evi anamiz babamiz alsaydi bu kadar kiymetli olmazdi gozumuzde ondan da eminim. Tavsiye ederim.

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar işte. Çok teşekkür ederim umarım sen de şimdikinden daha iyi bir iş bulursun. Nişanı kız tarafı yapar biz de bu öneriyi bir düşünelim. Teşekkürler yorum için.

Siz en acilinden ve tabi inşallah iş bulun bu elzem gibi görünüyor. Kim ne derse desin ben de ailenin evladına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bi işin ucundan tutulmalı imkanlar dahilinde maddi veya manevi...

Ev kurma konusunda da her şeyin daha ucuzunun olduğu kritik noktalar var sanırım. Mesela mobilyayı bursadan alın derler. Bu noktaları araştır. 4 4 lük bir ev tahayyül etme ilk aşamada. Tabi acele de etme daha yeni mezunsun bence biraz birikim yap. Çocuk falan zaten hayal dahi etme şu aşamada; adımlarını yavaş ve temkinli at bence. Velhasıl senin durumunda önce iş sonra eş gelmeli.

Hiçbir beklenti de olmayın, beklentileriniz karşılık bulmayınca üzülürsünüz, yapmak isteyen yapar, isteselerdi yaparlardı, bundan sonra yapmayacakları bariz belli, yapma mecburiyetleri de yok gerçi, en temizi evlenecek kişilerin herşeyini kendi yapması, ne yapıp edip iş bulun ve sözlünüzle el ele verip birlikte alın eşyalarınızı, varsın baştan bazı şeyler eksik olsun önemli değil, zamanla tüm eşyalarınız olur nasılsa, önemli olan sözlünüzle aranızdaki saygı sevgi, siz birbirinizden eminseniz gerisinin önemi yok, hem kendiniz yapınca kimsenin söz hakkı olmuyor ki onun keyfi bir başka, 23 yıllık evliyiz, iğneden ipliğe kendimiz yaptık, kimse biz yaptık diyemiyor, karışamıyor, bizim evimiz, bizim eşyalarımız, bizim evliliğimiz.

Okutmuslar bunlarca yıl olsaydı dediğiniz gibi ben de sizin gibi derdim. Ama maalesef herkes dediğiniz gibi yapmıyorr mesela ortaokulda eve para getirsin diye işe veriyorlar. Yine de tşk yorum için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…