sanırım evlilik için biraz daha olgunlaşman gerek. bende bıraktığın izlenim sen evlenmek için yeterince olgun değilsin.
1. evet kimse evladını evlendirmek zorunda değil, kendileri yapmak istemiyorlarsa yapmazlar, bu kadar basit. evlenmek için büyümek lazım önce, büyüyüp koca adam olan biri de bi zahmet kimseye ihtiyaç duymadan kendi hayatını kursun. bugün destek bekleyen/desteğe ihtiyaç duyan biri yarın öbür gün de desteğe ihtiyaç duyar, neden duymasın? aile bir insanın nereye kadar hayatında olabilir böyle durumlarda?
2. kimsenin geçmişte parasını kimle yediği, kime yedirdiği seni hiç alakadar etmez. sen onların hayatına sonradan dahil olan kişisin, senin kimsenin parasını, geçmişte kime neyi yedirdiğini sorgulama hakkın olduğunu sanmıyorum.
3. sen şu an işsizsin, sözlün özel sektörde. özel sektör, x, y z diye ayırmak istemiyorum zira özel sektöre inanılmaz güzel yerlere gelen insanlar tanıyorum, biliyorum. ama evlilik ortak birşeydir, hayat müşterektir. zaten normal olanı ikinizin bir yuva kurması. sende de biraz para pul olması lazım evlenebilmek için, daha iş bulacaksın, birikim yapacaksın falan filan...
uzun lafın kısası şartlar olgunlaşmamışken evliliğin e'sini bile düşünmemek lazım. hem maddi hem de manevi olarak olgunlaşıp hazır olduktan sonra evlenmelisiniz diye düşünüyorum, kimse hayatı armut piş ağzıma düş şeklinde yaşamıyor. ayrıca aileye kızıyorsun ama maddi anlamda birşeyler yapanları da görüyoruz, söz sahibi olmaya kalkıyorlar. siz ne yapın edin evlenecekseniz kendi imkanlarınızla evlenin. umarım bu söylediklerim için kızmazsın :) çünkü evlilik zordur, çocuk oyuncağı değildir, aileden ondan bundan destek bekleyenleri pek de fazla birey olarak göremiyorum ben ne yazık ki. burada bu tarz konu açanlara da hep aynı şeyleri söyler geçerim. analık babalık vazifesi falan değildir bu, bu büyümemiş çocukların avuntusudur sadece. büyüyüp ayakları üzerinde duran insan kimseden beklenti içine girmez.