Tamamen duygusal nedenler

Amin teşekkür ederim.İnşallah en kısa zamanda bulurum işimi de. Teşekkür ederim zaman ayırdığın için.

Birsürü borca evlnedim haberim olmadan. Bir de bir çöp bile alınmadı evime. Gelinligimi bile kendim ödedim. Sadece düğün yaptılar. Takılan tüm küçük altınlari ve paraları aldılar. Masraflarını çıkarmışlar öyle dediler. Tam 9 yıl sürdü borçları odemek. Ikimiz de ogrenciydik (doktora) cunku. Eşime çooook söylendim çok bu kadar borç varken evlenilir mi diye.
13. yilda çok şükür iyiyiz artik. İyi kötü birikmisimiz var. 2 tane evladımiz var. Geçmişte kötü olan birsürü şeye rağmen aile ve para ile ilgili, eşimi kimseye değişmem. Yani sıkıntı çekilse de el ele verince üstesinden gelirsiniz. Evlenince anlıyor insan, iki parça eşya için kimseye minnet etmemek paha bicilemez. En güzeli kimseye verecek hiç hesabın olmaması.

Bir cok yoruma katilmiyorum ama saygı duyuyorum. Elde varsa evlada evlenirken yardim edilmeli neden yeni evlilere altın takılır yardim olsun diye uzaktan es dost bile el atar kaldı ki ana baba. Ama para bu yoksa yoktur zorla uretemezler evladina gerekli açıklamayı yaparlar yada evladı bilir dillendirmez. O yüzden siz ne konuştuklarını bilemezsiniz. Bu konu böyle. Diğer düşüncenize gelirse gelecek kaygısı ile ilgili olan. Daha yeni mezunsunuz is bulmadan niye evlenesiniz ki ? 1 yıl 2 yıl içinde is bulamazsiniz o zaman evlilik icin grlecek kaygisi tasimanizi anlarım. Ama işsiz bir şekild hemen evlilik yapmanız da gerekmiyor

Bende evlenme arifesinde aynı duyguları yaşıyordum.Ya borçlarımızı ödeyemez de evimize icra gelirse diye şükür kör topal evimizi geçindiriyoruz. Aile yardımları çok olmadı bize de ama ben evlendikten sonra onlardan maddi destek beklemedim. Ekonomik olarak kendimize yetemeyeceksek bence evlenmenin de anlamı yok. Size tavsiyem beklenti içinde olmayın çünkü kendi dediğiniz gibi yapmak zorunda değiller.

Siz de çalışır 2-3 sene çocuk yapmazsınız.
Hem o arada birkim yapar borç ödersiniz maaşlarınız da artar.
Evlenir evlenmez daha adamın gerçek karakterini tanımadan neden çocuk yapıyorsunuz ki?

Boylede sacmalamissin.. o zaman evlenmeyin.. ilerde bunlarin cogu icinde kslmis olcak solim. Buarada ilerde bunlar sizden borc bile ister bi kurus vermedikleri halde..ac insanlar cunku belli..nerden biliyorum benimde basimda guzelim

Su zorunda degil safsatasini bi kenara birakin arkadaslar.. yahu benim ailem bana nisan yapiyorsa salon tutuyorsa ustune herkesi yemekli vs agirliyosa, hic birsey yapmayip EL gibi oglunun tuttugu salona geleceklerse dugunde.. keske hic gelmeseler..anne babaysan bi zahmet biseyler yap yapmaya calis.. parazit gibi olma..herseyi yapsinlar demiyorum bakin ama tasin altina elini koysun iki tarafta..

merhaba canım, ben 6 yıllık evliyim. eşimle tanışıp evlenme kararı aldığımızda babası istemedi benden bir şey bekleme kendin ne yaparsan yap destek yok dedi. eşimle kredi çekip 5 bin tl ye o dönem modalife tan her şeyimizi aldık. çok büyük beklentilerimiz olmadı eşyanın kıymeti yoktu, gelinliğimi bile 5 dk da seçmiştim. çünkü tek amacım eşimle mutlu bir yuvamın olmasıydı. gelecek kaygısı yaşamadım mı? tabi ki yaşadım ama rızkı veren Allahtır gelmeyen gelecekten bu kadar korkma. bakarsın her şey bir anda değişir çok daha iyi olur geleceğin bunu bilemezsin, hem zengin olup her şeyi olan ama mutsuz onca insan var. maddiyat önemli değil. kızım oldu 2.5 aylıkken bırakıp işe döndüm hayat zor ama bir şekilde Allah bir yol çizdi bize. korkma halledersiniz yeter ki Allaha inanın birbirinize güvenin sahip çıkın.

valla durumları el verdiğince anne baba elbette yardım etmeli çocuklarına. kolay iş mi yuva kurmak? böyleleri beş kuruş koklatmaz işin içine el girince paraları kıymetli olur ama saygıda hürmette de kusur istemezler. ne kadar ekmek o kadar köfte usulu davranırsın sen de, boşver. nişanlın iyi, kıymet bilen biriyse önemli olan o. yalnız tavsiyem daha evlenmeden çocuk olursa çalışamazsam vs diye planlar yapma. gir bir işe çalış, para biriktir. kendinize güvenecek maddi birikime sahip olunca çocuk sahibi olmayı düşün. vlenince otomatikman çocuk bonusu olur diye düşünme yani.

Esin bu borclari biliyorsa sen bilmiyorsan evlenirken.. kusura bskma ama esininde digerlerinden farki yok.. seni tuzsga dusurmusler resmen

36 yaşında evlenmdim, eşim 38 idi
Ana babalarımız ölmüştü, kardeşlerimiz de evlenmemizi hiç istemedi
Eşimin hiç bir şeyi yoktu, boşanmadan çıkmış, düzensiz, parasız bir adamdı
Evi ben kurdum, iğneden ipliğe aklına ne gelirse, düğün dernek yapmadım, alyansımızı bile bir kaç ay sonra aldık
Allah razı olsun eşim hiç bir emeğimi zayi etmedi, çalıştı çabaladı, mesai yaptı, ek iş yaptı tüm borçlarını ödedi, hesabı kitabı ben tuttum, yönlendirdim. Bu esnada iki yıl evi ben baktım, sonra onun eski iş yeri borçları bitince bir düzene girdik, daha iyi bir eve çıktık, eksiklerimizi tamamladık, arabamızı aldık, çok şükür iyiyiz şu an ve bu dört yıl çektiğimiz her sıkıntıya rağmen hayatımın en güzel zamanıydı. Üç yıl eski, hiç bir konforu olmayan dökük bir evde oturduk, kendi evimi kiraya verdim üstünden kalan parayı eşya taksitlerine bağladım, kendim de çalıştım çabaladım. Kimsenin bir iğnesi yok evimde, beklemedim de ne kendi ailemden, ne onun ailesinden. Şimdi herkes parmak ısırıyor yaptıklarımıza, mutluyum çok şükür, evimizde ki her şeyin bir mücadelesi, bir hikayesi var ve içinde huzur var. eşim sana takı almak istiyorum çok içimde kaldı dedi ve şimdi birer parça gücü yettiğince alıyor bir şeyler. Kendi emeğiniz gibisi yok, kimseden beklemeyin bir şey. Ben kardeşlerimin hepsine ömrümü verdim , ama ne emek anlatsam sayfalar sürer, benim dar zamanımda tavır koymayı tercih ettiler, bu ablada ömrü boyu bizim için debelendi demediler, şimdi hepsi misafir gibi gidip geliyor, küs değiliz ama başları utançtan hep önde. Size de tavsiyem kimseden bir şey beklemeyin, iş bulmaya gayret edin ve şartlarınıza göre hareket edin. Eşyanın, malın esiri olmayın çünkü evlilikte asıl gerekli olan huzur, sevgi, iyi geçim gerisi boş

Cok fedakarsin canim, ama keske kardeslerinde durumlari yerindeyse yardim etselerdi sana.. simdi baslar herkes zorunda degiller diye.. ben oyle dusunmuyorum nedense? Koskoca bir minnet bircu var bu agirbi yuk.. insan olsalardi seni asla yanliz birakmazlardi.. para bulunur ama abla kardes bulunmaz..yapana yapacaksin.. bana adim atana ben kosarak giderim.. ama karsidaki hep bana rabbena derse o zaman isler degisir..baslari onlerinde gelip gitseler ne yazar tatlim, o guveni sarstilar bi kere.. biliyorsunki bi kez dussen asla yaninda olmayacaklar

Olmasınlar
Ben kaç kere düştüm bir bilsen, Rabbim hiç bırakmadı beni
Rahmetli ebeveynlerimin sahip çıkmadıkları tek çocuklarıyım
Ama Rabbim sahip çıktı hep, yaşadığım hayatı düşünüyorum roman derler ya öyle, başıma bir iş gelmemişse yaradanın korumasındandır.40 yaşındayım şimdi, çok şükür bir can yoldaşı da verdi bana, çok sevdiğim bir eşim var, gözümün içine bakan. Kardeşlerime hiç kısasa kısas yapmadım, hala her konuda benim telefonum çalar, bazen pişmanlıktan günah çıkarırlar, bana gelene git demedim hiç. 6 yaşında sokaklar yatabilen, liseden sonra okuyamayan bir garip çocuğa Rabbim iş verdi, ev almak nasip etti, birikim yapmak nasip etti, sağlık verdi, iyi bir eş verdi daha ne bekliyeyim insanlardan, hiç umurumda bile değil, herkes yaşattığını yaşar ama bana yaşattıklarını yaşamasınlar inşallah, kimse kötü olsun istemem.

8 aylık evliyim evimizin ihtiyaçlarını eşim ve babam karşıladı benim de eşimi ailesi okutmamış
Ama seninle aynı düşüncedeyim yada benim ailemden gördüğüm bu bizde erkek çocukları okutulur ister babanın işyerinde çalışır isterse kendi mesleğini yapar evleneceği zaman istediği ev alınır tadilat yapılıp döşenir istekler doğrultusunda düğün yapılır ama bende nikah yaparak evlendim nişan ve kına yaptım çünkü onları kız tarafı yapıyordu babam yaptı
Evlenmeden önce eşimin yapmış olduğu birikimler sayesinde de evimizi didik evlendikten sonra altınlarımızı (ailem nişan takısını kına da onlara verenleri falan da verdi sağ olsun ) sonra ev aldık çok şükür eşimin tarafının yaptığı tek güzel şey nikah takısını erkek tarafı alır diyip almamış olmamaları
Şimdi gelelim herkesin yazdığı eşinle çalış her şeyi birlikte yapın savunmasına
Kuzenim uzun yıllar flört ü ile nişanlanan çocuk işten çıktı -çıkarıldı derken bunlar 2 3 sene nişanlı kaldılar sözüm ona birlikte eşya aldılar ev dizdiler erkek tarafı zorla sadece buzdolabı aldı oda ayrı konu
Velhasıl bunlar evlendikten bir kaç ay sonra damat yine işsiz kaldı hadi işsizlik maaşı alıyordu iyiydiler 6 ay dolunca kuzenim eşini işe soktu damat bey ertesi gün istifa etti ayakları ağrıdığı için kuzenim bi kaç zaman mühlet verdi yoksa boşanırım ben ona bakamam diyor şimdi de
Velhasıl kelam her şeyin hayırlısı güzel arkadaşlarım

Merhaba, korkuların çok normal. Keşke herkes biraz ölçüp tartsa da hem sıkıntıya düşüp mutsuz olmasa, hem de mutsuz çocuklar büyütmese.

Seninle aynı şartlarda evlendim sayılır. Senelerce para biriktirdik biz. Altıncı senede evlenebildik. İki yılında öğrenciydim zaten. Önce öğrenim kredisi borçlarını bitirdik. Bir yandan para biriktirdik. O şekilde bile dört dörtlük ev kuracak para birikmedi açıkçası. Ben seni anlıyorum. Elbette mecbur değiller ama evlenen evlatları. İnsanda biraz heyecan olur, eşimin ailesi de bir kez olsun naptınız, bir şey lazım mı demedi. Nikaha misafir gibi geldiler. Bunlar maddiyat beklemek değil nezaket beklemek. Benim çevremde evlenen tüm arkadaşlarıma da aileleri yardım etti.

Bizde bir tek annem sağ olsun yardımcı oldu. Beyaz eşyalarla yatak odasını, perdeleri aldı. Mutfak eşyası, yemek takımı bilmem neyi, halıları ben aldım. Büyük mobilyaları da eşim aldı. Gelinlik aldık para bitti. Baktım erkek tarafının hiç düğün organizasyonuyla işi yok, soran yok eden yok. İstemiyorum dedim. Nikah yaptık sadece. Gelin arabam bile rahmetli babamın arabasıydı. Bir araba bulmaya bile zahmet etmedi erkek tarafı. Neyse. Ben iş bulmadan evlenmemiştik. Evlendikten üç ay sonra işsiz kaldım. Zor bir süreçti ama yine de geçindik. Borç yapmadığımız için. Babamdan gelen yetim maaşının toplu ödemesiyle de oturma odasına halı, köşe koltuk, tv, kitaplık filan aldık. Orası sonra tamamlandı mesela, bomboştu. Şimdi yine ikimiz de çalışıyoruz. Çocuk sahibi olmakla ilgili aynı endişeler bende de var. Yalnız değilsin. Korkma ikiniz üstesinden gelebilirsiniz.

Ama şunu unutma, evlendikten sonra hiç umursamadıkları oğulları kıymete binecek. Senden gelinlik ondan evlatlık bekleyecekler. Benim eşimi doğum gününde bir defa olsun aramamış adam geçen sene ilk doğum gününde çat kapı geldi. On gün kaldı gitti. Adam aynı evde yaşarlarken bile bir kez olsun kutlamamış. Hani yan yanalarken bile doğum günün kutlu olsun oğlum dememiş düşün. Eskiden ayda bir konuşurlarken şimdi bir hafta aranmayınca kapris yapıyor. Beni kocama şikayet ediyor arıyorum açmıyor diye. Arıyor mesela duştayım, yarım saat aramıyorum hemen kocamı arıyor, AÇMADI. Annemi arıyor oradan. Bunları da yaşayabilirsin. Dik dur, ezdirme kendini.

Bu is sanirim tamamen aileden ne gordugunle alakali bir durum.Ailesi yapmak zorunda degil ifadesi bile bana cok itici geliyor.Ya da bilemiyorum ailemden gordugum,duydugum benim boyle degil.
Bizde anne baba cocugunu sadece okutmakla yukumlu degildir.Evlendirirken de karinca kararinca elden ne geliyorsa yardim etmektir.Duruma fransiz kalip elini kolunu sallaya sallaya dugune gelmek degildir.Babamdan yana maddi hic bir beklentim yok dugun icin.Parami biriktirdim hala da biriktiriyorum kendim herseye yetecek kadar..Yapsin istemem.2 emekli benim yuzumden borc odemesin evleniyorum diye ama bunu dile getirdigimde cok sert bir sekilde bu bizim anne babalik gorevimiz,imkanimiz dogrultusunda yapacagimi yapacagim diyor.Sagolsun.Konu 3 -5 milyar para harcamasi degil.Bunu dusunmesi bence.Konu sahibini iyi anliyorum.Yapmiyorlarsa da bogazlarina cokecek degilsin konu sahibi.Gir bir ise.Biraz.otelenir dugunun ama maddi olarak biraz daha rahat girersin bu dugun dernek islerine

Düğün yapmanız şart mı
Nikah yapın
Nikahtan sonra en yakın arkadaşlarınızla eğlenmeye yemeğe gidin

Düğün yaptı kayinpederim zorla ! Hiç istemedim hiç sevmem çok yoruldum canım çıktı şimdiki aklım olsa nikah yapardım sade... En güzeli.

İnan yapmamaları daha iyi. Az olsun öz olsun sizin olsun. Aldıklarından hayır gelmiyor .

Ben gerçekten anlamıyorum nasıl bir insansınız!!! siz erkek arkadaşınızla evleniyorsunuz onun ailesi ile olan sorunları sizi ilgilendirmemeli o zaman sizin aileniz yapsın o kadar çok evlenme merakı içindeyseniz insanların karArlarına saygı duymak zorundasınız Kaldı ki kimse bir şey yapma zorunluluğunda değil birilerinden şikayet edeceğinize bence iş Aramaya bakın öyle iş arıyorum demekle iş bulunmuyor emek ve çaba sarf edilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…