Maşallah o zaman size darısı bize inşallah. Teşekkür ederim yorum için.Hiçbir beklenti de olmayın, beklentileriniz karşılık bulmayınca üzülürsünüz, yapmak isteyen yapar, isteselerdi yaparlardı, bundan sonra yapmayacakları bariz belli, yapma mecburiyetleri de yok gerçi, en temizi evlenecek kişilerin herşeyini kendi yapması, ne yapıp edip iş bulun ve sözlünüzle el ele verip birlikte alın eşyalarınızı, varsın baştan bazı şeyler eksik olsun önemli değil, zamanla tüm eşyalarınız olur nasılsa, önemli olan sözlünüzle aranızdaki saygı sevgi, siz birbirinizden eminseniz gerisinin önemi yok, hem kendiniz yapınca kimsenin söz hakkı olmuyor ki onun keyfi bir başka, 23 yıllık evliyiz, iğneden ipliğe kendimiz yaptık, kimse biz yaptık diyemiyor, karışamıyor, bizim evimiz, bizim eşyalarımız, bizim evliliğimiz.
Haklısın ben de önceliğimi işe verdim teşekkür ederim yorum için.Siz en acilinden ve tabi inşallah iş bulun bu elzem gibi görünüyor. Kim ne derse desin ben de ailenin evladına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bi işin ucundan tutulmalı imkanlar dahilinde maddi veya manevi...
Ev kurma konusunda da her şeyin daha ucuzunun olduğu kritik noktalar var sanırım. Mesela mobilyayı bursadan alın derler. Bu noktaları araştır. 4 4 lük bir ev tahayyül etme ilk aşamada. Tabi acele de etme daha yeni mezunsun bence biraz birikim yap. Çocuk falan zaten hayal dahi etme şu aşamada; adımlarını yavaş ve temkinli at bence. Velhasıl senin durumunda önce iş sonra eş gelmeli.
Ben de bir ebeveynim. Cocugum ya dogru durust okumali,ya da dogru durust calismalidir. Okumadiysa alirim okuldan veririm sanayiye ornegin.Okutmuslar bunlarca yıl olsaydı dediğiniz gibi ben de sizin gibi derdim. Ama maalesef herkes dediğiniz gibi yapmıyorr mesela ortaokulda eve para getirsin diye işe veriyorlar. Yine de tşk yorum için.
Okumadıysa dediniz, size para getirmesi için almazsınız yani değil mi aradaki farkı anlayın.Ben de bir ebeveynim. Cocugum ya dogru durust okumali,ya da dogru durust calismalidir. Okumadiysa alirim okuldan veririm sanayiye ornegin.
Sizi o sekilde mi okuldan aldilar?Okumadıysa dediniz, size para getirmesi için almazsınız yani değil mi aradaki farkı anlayın.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlar işte. Çok teşekkür ederim umarım sen de şimdikinden daha iyi bir iş bulursun. Nişanı kız tarafı yapar biz de bu öneriyi bir düşünelim. Teşekkürler yorum için.
Beni değil hanımefendi, yeni mezunum dedim sanırım atlamıssınız. Sözlümden bahsediyorum. Analık babalık vazifesinin o kadarını bile yapmadılar diyerek.Sizi o sekilde mi okuldan aldilar?
Ahah sorun değil tahmin ediyorum ne kadar dolu olduğunu. Bizimki ne sevgililikte ne sözlülükte iyiydi hep cadı artk hakkından geleceğiz bakalım. Teşekkürler sevgiler sana da kolay gelsin"Ancak" yaza yaza bir hal olmuşum ne kadar doluyum sen düşün işte...Sevgiliyken iyi olan kayınvalideler iş ciddiye binince cadılaşıyorr! Ahhhh anlarım anlarım seni en iyi ben anlarım.
Kolay gelsin şimdiden, rica ederim tatlım.
Bu kadar agresiflesmeyin. Seviyeyi koruyarak konusalim mumkunseBeni değil hanımefendi, yeni mezunum dedim sanırım atlamıssınız. Sözlümden bahsediyorum. Analık babalık vazifesinin o kadarını bile yapmadılar diyerek.
Yoo kızmadım teşekkür ederim yorum için. Sözlümün yardım ve destek beklentisi yok aslında bu tamamen sözlümün onlara verdiği desteğe karşı benim bi beklentim ve daha cok beklerim anlaşılan .sanırım evlilik için biraz daha olgunlaşman gerek. bende bıraktığın izlenim sen evlenmek için yeterince olgun değilsin.
1. evet kimse evladını evlendirmek zorunda değil, kendileri yapmak istemiyorlarsa yapmazlar, bu kadar basit. evlenmek için büyümek lazım önce, büyüyüp koca adam olan biri de bi zahmet kimseye ihtiyaç duymadan kendi hayatını kursun. bugün destek bekleyen/desteğe ihtiyaç duyan biri yarın öbür gün de desteğe ihtiyaç duyar, neden duymasın? aile bir insanın nereye kadar hayatında olabilir böyle durumlarda?
2. kimsenin geçmişte parasını kimle yediği, kime yedirdiği seni hiç alakadar etmez. sen onların hayatına sonradan dahil olan kişisin, senin kimsenin parasını, geçmişte kime neyi yedirdiğini sorgulama hakkın olduğunu sanmıyorum.
3. sen şu an işsizsin, sözlün özel sektörde. özel sektör, x, y z diye ayırmak istemiyorum zira özel sektöre inanılmaz güzel yerlere gelen insanlar tanıyorum, biliyorum. ama evlilik ortak birşeydir, hayat müşterektir. zaten normal olanı ikinizin bir yuva kurması. sende de biraz para pul olması lazım evlenebilmek için, daha iş bulacaksın, birikim yapacaksın falan filan...
uzun lafın kısası şartlar olgunlaşmamışken evliliğin e'sini bile düşünmemek lazım. hem maddi hem de manevi olarak olgunlaşıp hazır olduktan sonra evlenmelisiniz diye düşünüyorum, kimse hayatı armut piş ağzıma düş şeklinde yaşamıyor. ayrıca aileye kızıyorsun ama maddi anlamda birşeyler yapanları da görüyoruz, söz sahibi olmaya kalkıyorlar. siz ne yapın edin evlenecekseniz kendi imkanlarınızla evlenin. umarım bu söylediklerim için kızmazsın :) çünkü evlilik zordur, çocuk oyuncağı değildir, aileden ondan bundan destek bekleyenleri pek de fazla birey olarak göremiyorum ben ne yazık ki. burada bu tarz konu açanlara da hep aynı şeyleri söyler geçerim. analık babalık vazifesi falan değildir bu, bu büyümemiş çocukların avuntusudur sadece. büyüyüp ayakları üzerinde duran insan kimseden beklenti içine girmez.
Ben seviyesiz bir konusma göremedim. Yanlış yorumlamışsınız. Dediğim gibi onun yaptığı desteğe karsı ben de onlardan destek bekledim sadece. Elbette silah zoruyla yaptıracak değiliz benim gönlümden geçenler.Bu kadar agresiflesmeyin. Seviyeyi koruyarak konusalim mumkunse
Bu arada sozlunuzun anasini babasinin gorevleri sizi ilgilendirmez ki? Sozlunuz dert etsin. Sozlunuzu okuldan aldilarsa da onu evlendirmek zorunda degiller. Gonulden gelirse yapilacak bir seyi zorunlu aktivite olarak gormek sadece sizi mutsuz eder ve saldirgan yapar
ayrıca şunu ekleyeyim, o dediğin şey sana göre analık babalık vazifesi ise...
eşinin ailesi, kayınvaliden ve kayınpederin de sana öyle bir gelinlik vazifesi çıkarır ki detayları konuşmak bile istemiyorum. :) vazife konusu tehlikeli yani, benden söylemesi.
Beklentilerinizi kendi ailenize yonlendirmenizi tavsiye ederim. Herkesin ailesi kendine. Sizin ailenizin bir kusuru hakkinda sozlunuz fikir beyan etse inanin hosunuza gitmez, sen kendi ailene bak dersiniz. Evlilik farkli bir olay,henuz gorememeniz normal. Bir tarafta ozgurlugunuz,diger tarafta masraflar var. hangisini tercih ederseniz ona gore yonlenir evliliginiz. Ya ozgurlugunuzi secip masraflarinizi kendiniz karsilayacaksiniz,ya da masraflari baskasina gordurup ozgurlugunuzu onlarin eline vereceksiniz. Secim sizin buyrunYoo kızmadım teşekkür ederim yorum için. Sözlümün yardım ve destek beklentisi yok aslında bu tamamen sözlümün onlara verdiği desteğe karşı benim bi beklentim ve daha cok beklerim anlaşılan .
Teşekkürler yorum için. Şükür ki kendi ailem beklentilerimizi karsılıyor. Özgürlüğüm bir tarafın elinde olacaksa Zaten kendi ailemi tercih ederim.Beklentilerinizi kendi ailenize yonlendirmenizi tavsiye ederim. Herkesin ailesi kendine. Sizin ailenizin bir kusuru hakkinda sozlunuz fikir beyan etse inanin hosunuza gitmez, sen kendi ailene bak dersiniz. Evlilik farkli bir olay,henuz gorememeniz normal. Bir tarafta ozgurlugunuz,diger tarafta masraflar var. hangisini tercih ederseniz ona gore yonlenir evliliginiz. Ya ozgurlugunuzi secip masraflarinizi kendiniz karsilayacaksiniz,ya da masraflari baskasina gordurup ozgurlugunuzu onlarin eline vereceksiniz. Secim sizin buyrun
biri daha söylemiş, bunu dert etmek senlik bir durum değil, bu sana düşmez. hayatta beklentileri mümkün olduğunca düşür, ben mesela mutlu olmanın kısayolunu böyle buldum. dert edecekse sözlün dert etsin çünkü mantıklı değil, yani sen hayatlarına sonradan dahil oluyorsun, bugün bir laf söylemeye kalksan mesela, haddin olur mu? bence olmaz. kimsenin olmaz. insanlar sana "sen kimsin, sonradan geldin neyin lafını ediyorsun?" dese ne diyebilirsin ki?Yoo kızmadım teşekkür ederim yorum için. Sözlümün yardım ve destek beklentisi yok aslında bu tamamen sözlümün onlara verdiği desteğe karşı benim bi beklentim ve daha cok beklerim anlaşılan .
bilmem zaman gösterirAma olurda evlenirsen, Bence Sen adamin basina hergün kalkarsinöyle geliyor Bana...
Ne mutlu size. Aileniz arkanizda,is de bulursaniz altindan kalkilmayacak bir sey degil. Insallah cok mutlu olursunuz. Varsin kanepeniz olmasin,bir perdeniz eksik olsun, ikinci el tabak canak alin ailenizden onlarda yiyin yemeginizi ama mutlulugunuz tam olsun.Teşekkürler yorum için. Şükür ki kendi ailem beklentilerimizi karsılıyor. Özgürlüğüm bir tarafın elinde olacaksa Zaten kendi ailemi tercih ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?