Tamamen duygusal nedenler

Maşallah o zaman size darısı bize inşallah. Teşekkür ederim yorum için.

Haklısın ben de önceliğimi işe verdim teşekkür ederim yorum için.

Okutmuslar bunlarca yıl olsaydı dediğiniz gibi ben de sizin gibi derdim. Ama maalesef herkes dediğiniz gibi yapmıyorr mesela ortaokulda eve para getirsin diye işe veriyorlar. Yine de tşk yorum için.
Ben de bir ebeveynim. Cocugum ya dogru durust okumali,ya da dogru durust calismalidir. Okumadiysa alirim okuldan veririm sanayiye ornegin.

Ben de bir ebeveynim. Cocugum ya dogru durust okumali,ya da dogru durust calismalidir. Okumadiysa alirim okuldan veririm sanayiye ornegin.
Okumadıysa dediniz, size para getirmesi için almazsınız yani değil mi aradaki farkı anlayın.

"Ancak" yaza yaza bir hal olmuşum ne kadar doluyum sen düşün işte... Sevgiliyken iyi olan kayınvalideler iş ciddiye binince cadılaşıyorr! Ahhhh anlarım anlarım seni en iyi ben anlarım.

Kolay gelsin şimdiden, rica ederim tatlım.

sanırım evlilik için biraz daha olgunlaşman gerek. bende bıraktığın izlenim sen evlenmek için yeterince olgun değilsin.

1. evet kimse evladını evlendirmek zorunda değil, kendileri yapmak istemiyorlarsa yapmazlar, bu kadar basit. evlenmek için büyümek lazım önce, büyüyüp koca adam olan biri de bi zahmet kimseye ihtiyaç duymadan kendi hayatını kursun. bugün destek bekleyen/desteğe ihtiyaç duyan biri yarın öbür gün de desteğe ihtiyaç duyar, neden duymasın? aile bir insanın nereye kadar hayatında olabilir böyle durumlarda?

2. kimsenin geçmişte parasını kimle yediği, kime yedirdiği seni hiç alakadar etmez. sen onların hayatına sonradan dahil olan kişisin, senin kimsenin parasını, geçmişte kime neyi yedirdiğini sorgulama hakkın olduğunu sanmıyorum.

3. sen şu an işsizsin, sözlün özel sektörde. özel sektör, x, y z diye ayırmak istemiyorum zira özel sektöre inanılmaz güzel yerlere gelen insanlar tanıyorum, biliyorum. ama evlilik ortak birşeydir, hayat müşterektir. zaten normal olanı ikinizin bir yuva kurması. sende de biraz para pul olması lazım evlenebilmek için, daha iş bulacaksın, birikim yapacaksın falan filan...

uzun lafın kısası şartlar olgunlaşmamışken evliliğin e'sini bile düşünmemek lazım. hem maddi hem de manevi olarak olgunlaşıp hazır olduktan sonra evlenmelisiniz diye düşünüyorum, kimse hayatı armut piş ağzıma düş şeklinde yaşamıyor. ayrıca aileye kızıyorsun ama maddi anlamda birşeyler yapanları da görüyoruz, söz sahibi olmaya kalkıyorlar. siz ne yapın edin evlenecekseniz kendi imkanlarınızla evlenin. umarım bu söylediklerim için kızmazsın :) çünkü evlilik zordur, çocuk oyuncağı değildir, aileden ondan bundan destek bekleyenleri pek de fazla birey olarak göremiyorum ben ne yazık ki. burada bu tarz konu açanlara da hep aynı şeyleri söyler geçerim. analık babalık vazifesi falan değildir bu, bu büyümemiş çocukların avuntusudur sadece. büyüyüp ayakları üzerinde duran insan kimseden beklenti içine girmez.

Ahah sorun değil tahmin ediyorum ne kadar dolu olduğunu. Bizimki ne sevgililikte ne sözlülükte iyiydi hep cadı artk hakkından geleceğiz bakalım. Teşekkürler sevgiler sana da kolay gelsin

Beni değil hanımefendi, yeni mezunum dedim sanırım atlamıssınız. Sözlümden bahsediyorum. Analık babalık vazifesinin o kadarını bile yapmadılar diyerek.
Bu kadar agresiflesmeyin. Seviyeyi koruyarak konusalim mumkunse

Bu arada sozlunuzun anasini babasinin gorevleri sizi ilgilendirmez ki? Sozlunuz dert etsin. Sozlunuzu okuldan aldilarsa da onu evlendirmek zorunda degiller. Gonulden gelirse yapilacak bir seyi zorunlu aktivite olarak gormek sadece sizi mutsuz eder ve saldirgan yapar

Yoo kızmadım teşekkür ederim yorum için. Sözlümün yardım ve destek beklentisi yok aslında bu tamamen sözlümün onlara verdiği desteğe karşı benim bi beklentim ve daha cok beklerim anlaşılan .

Ben seviyesiz bir konusma göremedim. Yanlış yorumlamışsınız. Dediğim gibi onun yaptığı desteğe karsı ben de onlardan destek bekledim sadece. Elbette silah zoruyla yaptıracak değiliz benim gönlümden geçenler.

Aynen, size düğün yaptık, borca girdik, mobilyalarınızı aldık, oğluşum evin tek oğlu annesine bakmak zorunda, sende evimi temizlemek zorundasın'a bir bağlarlarsa ki bağlama ihtimalleri var, anne babanın aldığı o eşyaların diyeti ağır olur.

Kendi yağınla kavrulmak gibisi yok.

Yoo kızmadım teşekkür ederim yorum için. Sözlümün yardım ve destek beklentisi yok aslında bu tamamen sözlümün onlara verdiği desteğe karşı benim bi beklentim ve daha cok beklerim anlaşılan .
Beklentilerinizi kendi ailenize yonlendirmenizi tavsiye ederim. Herkesin ailesi kendine. Sizin ailenizin bir kusuru hakkinda sozlunuz fikir beyan etse inanin hosunuza gitmez, sen kendi ailene bak dersiniz. Evlilik farkli bir olay,henuz gorememeniz normal. Bir tarafta ozgurlugunuz,diger tarafta masraflar var. hangisini tercih ederseniz ona gore yonlenir evliliginiz. Ya ozgurlugunuzi secip masraflarinizi kendiniz karsilayacaksiniz,ya da masraflari baskasina gordurup ozgurlugunuzu onlarin eline vereceksiniz. Secim sizin buyrun

Teşekkürler yorum için. Şükür ki kendi ailem beklentilerimizi karsılıyor. Özgürlüğüm bir tarafın elinde olacaksa Zaten kendi ailemi tercih ederim.

biri daha söylemiş, bunu dert etmek senlik bir durum değil, bu sana düşmez. hayatta beklentileri mümkün olduğunca düşür, ben mesela mutlu olmanın kısayolunu böyle buldum. dert edecekse sözlün dert etsin çünkü mantıklı değil, yani sen hayatlarına sonradan dahil oluyorsun, bugün bir laf söylemeye kalksan mesela, haddin olur mu? bence olmaz. kimsenin olmaz. insanlar sana "sen kimsin, sonradan geldin neyin lafını ediyorsun?" dese ne diyebilirsin ki?

benim amcam ve yengem... amcam okumamış, fakir. hatta fakirliğin dibini yaşamışlar babamla, çocuk yaştan beri çalışmışlar. askerden geldikten sonra kıytırık bi dükkan açıp zar zor kendi işini kuruyor. vasıfsız çünkü, senelerce orada burada çıraklık yapmış hepsi bu. komşu köyden yengemle evleniyor, yengem de ilkokul mezunu falan, bildiğimiz köylü kızı. çok gençlerdi evlendiklerinde. yengem ev hanımı, dışarıda nerede ne iş yapacak? bundan 15-20 sene öncesini anlatıyorum. o insanların ne eşyasına ne kirasına kimse yardım etmedi. derme çatma eşyalarla evlendiler. bugün 2 tane çocukları var, üniversiteye gidiyorlar ve iyi bölümlerde okuyorlar. amcam ve yengemin 1 dükkan, 2 tane de dairesi var. arabası var. eminim nakit paraları da vardır. amcam, o onun bunun çırağı, eğitimsiz adam esnaf olarak başladığı işini geliştirdi, tabi hala esnaf. ama oturduğu semtte tanımayan yoktur adamı, işiyle ünlü. yengem, o köylü kızı, eğitimsiz, cahil, köyden indim şehre kafasından uzun süre çıkamamış kadın hayatında hiçbir zaman dışarıda çalışmadı, hep evden çalıştı. dikiş, nakış yaptı, el işi, başka ne bilirdi? bugün bu kadının 1 ay içinde aldığı işlerden gelen parayı bizim gibi üniversite mezunları kazanmak için haftada 6 gün dışarıda, bazen sahada, bazen de sadece asgari ücrete çalışıyor. :) demek istediğim şey tam olarak şu; akıllı olmak lazım. evet şartlar olgunlaşmadan evlenmişler ama gelenek görenek işte. fakat şartları sonradan olgunlaştırmaya güzel bir örnektir benim gözümde. 20 seneden fazla zamandır evliler, ne amcamın ne de yengemin ailesi bir kere bile karışmadı onlara.

Teşekkürler yorum için. Şükür ki kendi ailem beklentilerimizi karsılıyor. Özgürlüğüm bir tarafın elinde olacaksa Zaten kendi ailemi tercih ederim.
Ne mutlu size. Aileniz arkanizda,is de bulursaniz altindan kalkilmayacak bir sey degil. Insallah cok mutlu olursunuz. Varsin kanepeniz olmasin,bir perdeniz eksik olsun, ikinci el tabak canak alin ailenizden onlarda yiyin yemeginizi ama mutlulugunuz tam olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…