Tamamen duygusal nedenler


Aslinda mantiken esi olacak kizdan daha fazla emek verdi anne/ baba o erkege.
20 kusur sene boyunca buyutup adam etmis. Galiba guzelde basarmis bunu sizin o adamla evlilik karari aldiginizi dusunursek.. Anne olursaniz anlarsiniz bi cocuk buyutmek ne kdr emek ister..
 
Ee yani? Buyutceksin bak buna mecbursun aslinda.. bu kizi kurtlar kuslar yetistirmedi dimi? Herkesin evladi kendine kiymetlidir.. ama evlenirken bise oluyobu erkektarafina
 
Ben de beklerim acikcasi. Yani insanin oglu evleniyorken hicbirsey yapmayip izlemesi dogrumu. Insan hevesle yapar maddi imkaninca. Ama yapmiyorlarsa da karismasinlar madem. Bizde ikiside vardi hem yapmayip hem karismalari.
 
Iki koltuk bir yatak alacak paranız yoksa evlenmeyin zaten.
Hayati o kadar kosturarak yasamak zorunda degilsiniz, ikiniz de calisip tum eksiklerinizi tamamladiktan sonra evlenebilirsiniz, biz 1 yilda temel ihtiyaclarimizi halletmistik, ustelik ikimizin de aileleri destek olmak istedigi halde ufak tefek ceyizlik dışında bir sey talep etmedik/kabul etmedik, sadece dugun ve taki yapti ailelerimiz.
E bu da gelecegimizi degistirmedi, degistirmez de, gunlerce makarna yedigimiz donemler de oldu, amerika turu attigimiz donemler de.
Eger bunlari goze alamiyorsaniz simdiden yollari ayirin, evlenip bosanmak sandiginiz kadar kolay degil.
 
Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz. İkimiz de çalışıp evimizi kurcağız elbet. Bakın sizin aileniz düğün ve takı yapmıs, ufak tefek ceyizlik almıs erkek tarafında bunların hiçbiri yok. Hal bu olunca kırgınlık hissediyor insan. Bizim yetişme tarzımız gördüğümüz bu en kötü düğün bari yaparlar. Hiçbirşey yapmayıp Sonra gelip benim evimin kapısını açamazlar ama.
 
Ben de beklerim acikcasi. Yani insanin oglu evleniyorken hicbirsey yapmayip izlemesi dogrumu. Insan hevesle yapar maddi imkaninca. Ama yapmiyorlarsa da karismasinlar madem. Bizde ikiside vardi hem yapmayip hem karismalari.
Beterin beteri de sizinkiymiş. Bizimkiler sanki komsunun oğlu evleniyor gibiler hiç bişeye karışmıyorlar :)
 
Evet emek ister. Ben şuan doğmamıs bebeğimi düşünüyorum mesela. Bu hayat şartlarının üzerinden gelebilirmiyim iyi bi okula bu durumda gönderebilirmiyim vs. Ama onlar doğurup salmışlar okutmamışlar annesi eve para getirsin diye işe vermiş daha ortaokulda. Babası kumarda kendi maaşını yiyordu çünkü. Kendi sonradan liseyi bitirdi açıköğretimden. Halbu iken ben nikahtan gidecekken ne nişan ne kına ne düğün istemezken oğullarına bir iğne ya dikiş kutusu da mı alamıyorlar anlamıyorum ben.
 
Kına nişan yapmadım çünkü ailemden bunların nakit parasını istedim. Karsıdan zırnık yok sözlüm daha fazla borca girmesin yıpranmasın diye. Yoksa benim ailem fazla fazka yapardı ben istemedim sırf daha az borca girelim onun yerine eşya alalım diye. Memur en az suan maaşı 3500 benim babam özel sektörde çalışıp memur gibi zammı tatili olmadan iki evlat okuttu. Senelerdir gazozunq oynasa annesi ac kalıp oğlunu 13-14 yasında okuldan alıp işe vermezdi değil mi? Konu koltuk takımı değil yani. Biz bu kadar vericiyken oğlu yıllarca onlara kol kanat germişken bi dikiş kıtusu dahi almamalrı. Hal böyletken elbette istemem ben onları evime sokmam ki sözlüm de bu konuda hem fikir.
 

benim annemin aldığı havlunun nevresimin hesabını yapmamıştım açıkcası, kayınvalidem değil kendi annem aldı bunları, siz de söyleyin anneniz alsın.
düğün kısmına gelince, biz istememiştik, ben düğünün yapılacağı yeri bile düğün esnasında gördüm, bana kalsa asla düğün yapmazdım, gereksiz masraf, israf ve gösteriş meraki, başka bişey değil.
neyse zaten siz kafanızda bişeyi sabitlemişsiniz ve kim ne derse değişmeyecek bu. o zaman size para vermeyeni evinize almayın, yorgan gitsin kavga bitsin.
 
Destek olamasa annesi güler yüz göstersin en azından bu da mı benim boşa beklentim yani. Emek verip büyütmüş olsalar okuturlardı şuan iyi bir maaşı olurdu ben de bu kadar borçla geçinebilirmiyiz cocuğum olursa ona imkanlar sunabilirmiyim diye düşünmezdim. Ben bugün olmazsa yarın zaten çalışacağım sanki ikimiz de yatcaz aileler bakcak bize. Lafı ta nerelere getirdiler genel söylüyorum size değil
 
Benim ailem zaten yapıyor neyseki onlar var. Sorun düğünümün olup olmaması değil ben de sevmiyorum ama insan evladına bi iğne de mi alamaz anlamıyorum. Paraları yoksa güler yüz gönül alma beklediğim artk bu da coksa yani almayım daha iyi zaten.
 
Ee yani? Buyutceksin bak buna mecbursun aslinda.. bu kizi kurtlar kuslar yetistirmedi dimi? Herkesin evladi kendine kiymetlidir.. ama evlenirken bise oluyobu erkektarafina
Burda mevzu " herkesn evladi kendine kiymetlidir" degil. Tabikide bi erkek kolay yetismedigi gibi, kizda kolay yetismiyor.
Anlamadigim neden " kiz tarafi elini cebine atmadi" olaylari yasanmazken " erkek tarafi elini cebine atmadi cok ayip" konulari geciyor. Erkek tarafina belkide bu adaletsizlik koyuyordur..
 

Anliyorum sizidi. " boyle anne baba olurmu?" Diyorsunuz. Bende boyle gormedim duymadim. Ama yinede ne kdr az beklenti, o kdr rahat kafa. Kkda " dugunuzu biz yaptik" diyip her ay yatiliya gelen, yatak odasina kadr mudahale eden kvler gordu bu goz. Bunlari yasayanlarin hepsinin ortak sozu " kv/ kp onlarin istediklerini yapmamizi istiyorlar, boyle olacagini bilseydim bi cöp dahi aldirmazdim".
 
Kız tarafı elini cebine attığı için lafı geçmiyo
 
Yani o da var. Yapsalar lafını ederlerdi eminim. Böyle kabullenmeye sindirmeye çalışacağım durumu.
 
Katiliyorum.Ben eski evliligimde kendim de elimi cebime attim ama onun bunun fisteklemesiyle ailen niye yardim etmiyor diye az dirdir yapmistim.Yaptilar da birseyler.Ama gercekten kendilerini coksey yapmis gibi gorup hayatimiza cok dahil olmak istediler.Az birseyle bukadar dahil oldular daha fazlasiyla dusunemiyorum
Yani cok kusuk seylermis ben de cok tecrubesizmisim.
 
Kız tarafı elini cebine attığı için lafı geçmiyo

Herzaman degil bu. Sizin durumunuz farkli olabilir. Ama genellikle " ogluna bi dugun yapamadilar" kinamasini " kizina bi dugun yapamadi"dan daha fazla duyarim.
 
Benim tanidigim cogu erkek tarafi oluyor boyle cimriler :) kiz tarafi genelde rezillik cikmasin dite susuyor herhalde..
 
Bunu yapmasada bi tane oglan bakar bize diyolar :) yuzsuzluk parayla degil maalesef
 
Sozlunun ailesi de boyle kabul edeceksin yapacak birsey yok..

Evt bu sartlarda tek maasla dugun borclari kira gecim zor olacak gibi.
Ama imkansiz degil.
Sen de bir ise girersin iyi kotu demezsin olur biter
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…