+1. Bunları bekleyeceksen zengin koca bulup rahat rahat yasarsin. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.Sozlunun ailesi birsey yapmayacaksa zorla yakalarina yapisip yaptiramazsin. Eger sevgilimle beraber olayim baska bir sey istemem dersen sade bir nikah, idare eder esyalar, altin almadan neredeyse borcsuz evlenebilirsin. Ama yok ben piremses olucam evlenince borc da odemek istemiyorum dersen uzgunum, yanlis kisi...
Su anlattiklarini yasasa cogu insan isyan eder..ne mutlu sana..Olmasınlar
Ben kaç kere düştüm bir bilsen, Rabbim hiç bırakmadı beni
Rahmetli ebeveynlerimin sahip çıkmadıkları tek çocuklarıyım
Ama Rabbim sahip çıktı hep, yaşadığım hayatı düşünüyorum roman derler ya öyle, başıma bir iş gelmemişse yaradanın korumasındandır.40 yaşındayım şimdi, çok şükür bir can yoldaşı da verdi bana, çok sevdiğim bir eşim var, gözümün içine bakan. Kardeşlerime hiç kısasa kısas yapmadım, hala her konuda benim telefonum çalar, bazen pişmanlıktan günah çıkarırlar, bana gelene git demedim hiç. 6 yaşında sokaklar yatabilen, liseden sonra okuyamayan bir garip çocuğa Rabbim iş verdi, ev almak nasip etti, birikim yapmak nasip etti, sağlık verdi, iyi bir eş verdi daha ne bekliyeyim insanlardan, hiç umurumda bile değil, herkes yaşattığını yaşar ama bana yaşattıklarını yaşamasınlar inşallah, kimse kötü olsun istemem.
bu kadar paralari bile yok calismiyor ile kizimizBiz kendimiz yaptık.
15-20 bine düğün yapacağımıza 5bine nikah yaptık.
5-6bine gelinlik alacağıma bin tl ye gelinlik aldım.
Söz-nişan olmadı.
Eşim damatlık alacağına eski takım elbisesini giydi.
Eşyalarımızın bir kısmı bekar evinden geldi.(memur olarak atanmıştım.)
Geri kalanını 7500tlye kapattık.
Mutfak hariç. Onları da öyle süslü püslü olsun demedik. Kayın validem kullanmadığı tenceresini tabağını verdi. Şu an ben kullanıyorum.
(Yalan olmasın bernardodan set almıştım. Misafirlik) onu da cüzi bir fiyata aldım. Şu evlilik paketlerinden. Tenceresi-kahvaltılığı-vs 1700 e gelmişti.
Bir ara özendim. Gideyim öyle süslü püslü alayım dedim de tabaksız çanaksız 3-4bini buluyordu vazgeçtim.
Düğün arabası arkadaşın arabasıydı.
Süsletmek için 200 liraya buldum.
Saçımı arkadaşın kuaföründe yaptırdım. Zaten bir ben vardım. Öyle kankalar falan yoktu. Görümcem bile gitti 10tl ye fön çektirdi geldi kız.
Sabah 9da evden çıktım. Akşam 5te tekrar eve girdim. İsteyince oluyor.
Çok şey beklemeyin kimseden.
Bizimkilerde yoktu.
Herkes bize niye düğün yapmıyorsunuz dedi.
Eşim parasını verin yapalım dedi.
Kimse yanaşmadı.
Kendi amcam bile işte düğünsüz olur mu dedi.
Nikaha bile gelmedi. Gerçi uzaktaydı ama ben ziyaretine gittiğimde 100 tlyi kayık gördü.
E düğün yap diyordun. 100 tlye halı bile alamazsın.
Bu arada halılarımı 600tl ye perdelerimi 700 tlye yaptım.
Kendinizi çok kasmadan istediğiniz olur.
O zaman önce işini bulacak ekmeğini kazanacak. Sonra evlilik diyecek.bu kadar paralari bile yok calismiyor ile kizimiz
İçimde elbet kalacak bunlar. Ama istiyorum desem yapar sözlüm borç harçla. Ona kıyamıyorum yıprandı çok zaten.Boylede sacmalamissin.. o zaman evlenmeyin.. ilerde bunlarin cogu icinde kslmis olcak solim. Buarada ilerde bunlar sizden borc bile ister bi kurus vermedikleri halde..ac insanlar cunku belli..nerden biliyorum benimde basimda guzelim
İçinde kalacaksa hayatın zor geçerİçimde elbet kalacak bunlar. Ama istiyorum desem yapar sözlüm borç harçla. Ona kıyamıyorum yıprandı çok zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?