- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
En temizi o boşversene canım , bizim iki tarafın da yardımı olmadı ama kv düğünden 1 sene sonra düğün borcu ödüyoruz dediCok haklısınız, derler. Bu şekilde devam ederlerse zaten el gibi davetiye vereceğiz onlara da. İki yakamız bir araya gelmiyorki tarihi netleştirelim. Şuan elinden geldiğince ufak tefek eşyalar alıyor. Ben de işe girebilirsem biraz daha hızlanır süreç ama şuan belirsiz.
Bizimkiler bisiy yapmadigi gibi dugun takilarini da caldi...onlari kaptirma yap bi nikah bak keyfineBenim beklentim evin tek oğlu için en azından bir taşın altına elini koymaları. Düğün yapmayacağım, nişan yapmadım, kına yapmayacağım, bayram seyran adetlerinde geline ufak tefek birşeyler alınır istemedim çünkü hepsini sözlümden bekliyorlar boğazına kadar borca girecek. Bir koltuk takımı bari almalarını beklerim yani ne bileyim.
Merhaba, korkuların çok normal. Keşke herkes biraz ölçüp tartsa da hem sıkıntıya düşüp mutsuz olmasa, hem de mutsuz çocuklar büyütmese.
Seninle aynı şartlarda evlendim sayılır. Senelerce para biriktirdik biz. Altıncı senede evlenebildik. İki yılında öğrenciydim zaten. Önce öğrenim kredisi borçlarını bitirdik. Bir yandan para biriktirdik. O şekilde bile dört dörtlük ev kuracak para birikmedi açıkçası. Ben seni anlıyorum. Elbette mecbur değiller ama evlenen evlatları. İnsanda biraz heyecan olur, eşimin ailesi de bir kez olsun naptınız, bir şey lazım mı demedi. Nikaha misafir gibi geldiler. Bunlar maddiyat beklemek değil nezaket beklemek. Benim çevremde evlenen tüm arkadaşlarıma da aileleri yardım etti.
Bizde bir tek annem sağ olsun yardımcı oldu. Beyaz eşyalarla yatak odasını, perdeleri aldı. Mutfak eşyası, yemek takımı bilmem neyi, halıları ben aldım. Büyük mobilyaları da eşim aldı. Gelinlik aldık para bitti. Baktım erkek tarafının hiç düğün organizasyonuyla işi yok, soran yok eden yok. İstemiyorum dedim. Nikah yaptık sadece. Gelin arabam bile rahmetli babamın arabasıydı. Bir araba bulmaya bile zahmet etmedi erkek tarafı. Neyse. Ben iş bulmadan evlenmemiştik. Evlendikten üç ay sonra işsiz kaldım. Zor bir süreçti ama yine de geçindik. Borç yapmadığımız için. Babamdan gelen yetim maaşının toplu ödemesiyle de oturma odasına halı, köşe koltuk, tv, kitaplık filan aldık. Orası sonra tamamlandı mesela, bomboştu. Şimdi yine ikimiz de çalışıyoruz. Çocuk sahibi olmakla ilgili aynı endişeler bende de var. Yalnız değilsin. Korkma ikiniz üstesinden gelebilirsiniz.
Ama şunu unutma, evlendikten sonra hiç umursamadıkları oğulları kıymete binecek. Senden gelinlik ondan evlatlık bekleyecekler. Benim eşimi doğum gününde bir defa olsun aramamış adam geçen sene ilk doğum gününde çat kapı geldi. On gün kaldı gitti. Adam aynı evde yaşarlarken bile bir kez olsun kutlamamış. Hani yan yanalarken bile doğum günün kutlu olsun oğlum dememiş düşün. Eskiden ayda bir konuşurlarken şimdi bir hafta aranmayınca kapris yapıyor. Beni kocama şikayet ediyor arıyorum açmıyor diye. Arıyor mesela duştayım, yarım saat aramıyorum hemen kocamı arıyor, AÇMADI. Annemi arıyor oradan. Bunları da yaşayabilirsin. Dik dur, ezdirme kendini.
ironiyi anlayamadınızsa demekTamamen duygusal mi simdi bu saydiklarin?
He anlayamadik, cmylmz iyi ki bunu söylemiş asırlar once, yoksa yilin ironisini nasil yapacaktinizironiyi anlayamadınızsa demek
Aynen öyleHe anlayamadik, cmylmz iyi ki bunu söylemiş asırlar once, yoksa yilin ironisini nasil yapacaktiniz
Evet buna karsılık kıllarını kıpırdatmalarına, herşeyi sözlümün üzerine yıkmalarına üzülüyorum. Eğer bu şekilde devam eder ve tasın altına elini koymazlarsa evlendiğimizde görüşmeyeceğini söyledi sözlüm. Düğüne de el gibi kart veririz dedi. Ben de buna inanmak istiyorum ama belli olmuyor bu işler sornadan anacı babacı kesilirse falan.Kimse de kizi anlamamis yahu
Kiz diyor kp aldigi maasi kumara veriyor ve sevgilim evi gecindiriyor.
Biz evlenirsek nasil gecinecegiz diyor?
Yoksa benmi yanlis anladim?
Hal boyleyken söylenmeni anlarim..
Bu aileler dugunu yapmali konusunda beklentiye girme hic. İnan yardimci olmasalar daha iyi olur.
Bu durumdayken bende senin gibi kara kara düsünürdum..cunki sozlun evi gecindiriyor ve ileride iki ev gecindirmek zorunda kalabilir babasi bu durumdayken..sana ne dedi bu konuda?
Sen ne dusunuyorsun?
İleride sende calisirsin ama iki ev gecindirmek cok zor olur. Arada tabiki yardimci olunur. Ama babanin keyfi harcamalari icin yardim edilse benimde hosuma gitmez. Bunu dillendirmek kotu birsey degil. Ama asilolan bunu sözlün dusunmeli sana güven vermeli bu konuda.
Evet buna karsılık kıllarını kıpırdatmalarına, herşeyi sözlümün üzerine yıkmalarına üzülüyorum. Eğer bu şekilde devam eder ve tasın altına elini koymazlarsa evlendiğimizde görüşmeyeceğini söyledi sözlüm. Düğüne de el gibi kart veririz dedi. Ben de buna inanmak istiyorum ama belli olmuyor bu işler sornadan anacı babacı kesilirse falan.
Kesmezse evlendiğim gibi boşarım.Uzgunum kimse siz evlenin diye elini tasin altina koymak zorunda degil. Kimse de elini tasin altina koymadi diye ana babayla gorusmeyi kesmek durumunda olmayacaktir.
Kesmezse evlendiğim gibi boşarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?