Tamamen duygusal nedenler

Gelecek kaygisi yasiyorsaniz bunu siz duzelteceksiniz, onlar degil. Evet yardim etmek zorunda degiller. Evlenmeyi goze alan gecinmeyi de bilecek. Neden bir ömür sirtinda tasisinlar sizi?

Evlenip coluk cocuga karismamissiniz milletin anneligini babaligini sorguluyorsunuz. Ne hakla? Buyutmus, okutmus, yedirmis, icirmis bir zahmet kendi basina evlenmeyi becersin.

Benim annem babam da kendi baslarina yapsinlar diyor, sonra elin herifi gelecek benim annemin babamin ebeveynligini sorgulayacak. Yok ya! Alnini karistiririm o adamin

Karsinizdakiler anne babalik yapamiyorsa siz de evlenmeyi beceremiyorsunuz. Ne artiniz var? Koca koca insanlar daha evlenmeyi beceremeyip onun bunun sirti dan gecinmeye calisiyorsunuz. Bir de utanmadan yapilmaynca suclamaya kalkiyorsunuz!? Madem beceremiyorsunuz evlenmeyin. Maddi olarak kendinize guvendiginzde evlenin.

Benden de tavsiye kimsenin anneligini babaligini sorgulamayin. Cok cirkin bir itham bu. Uzulen siz olursunuz.

Kendi ayaklariniz uzerinde durmak yerine o koltuk alsin babam gelinlik alsin diye beklentiye girerseniz o kisilerin yaptigi veya yapmadigi her seye razi olmak zorundasiniz.

Okul bitmeden söz is bulmadan evlilik olursa sizin degil baskalarinin borusu oter.

Islerinizi kariyerlerinizi duzene koymadan evlenmeyin.

Ben okulum bitmeden evlendim buna ragmen kimseden bisey beklemedik. Iyi kotu calisiyordum ne yapabildiysek o kadar yaptik.

Siz bence sozlunuze guvenmiyorsunuz. Yani benim simdi esimin isi var. Ama cikartilabilir. Is yeri batabilir. Her sey olur. Bu durumlar olursa hemen aileden mi destek beklememiz gerekir? Arkasinda ailesi yok tek maas napariz diyorsunuz... sanki herkese ailesi yardim ediyor. Aksine aileler cocuklardan yardim istiyor.

En temizi o boşversene canım , bizim iki tarafın da yardımı olmadı ama kv düğünden 1 sene sonra düğün borcu ödüyoruz dedi araba değiştirmişlerdi oysa bizim düğünden 1-2 hafta sonra!
Hiçbişey yapmayan bile lafını yapıyor , bişey yapmış olsalar neler ederlerdi.

Ama tek maaşla sadece evlenmek değil geçim de zor , bir an önce uygun bir iş bulup başlarsın inşallah çalışmaya. Yoksa korkmakta haklısın..

Evlenmeden birikimim vardı buna rağmen 2 yıl bekledik evlenmeyi söz bile yapmadık adı konmasın millet hadi evlenin demesin diye..herşeyi ben ve ailem yaptı ki ben onlardan hiçbişey istemedim ama ailem sen evladımızsın sıkıntı çekerken biz yardım etmeyecek miyiz dediler.karşı tarafın durumu gayet iyi olmasına rağmen ne maddi ne manevi destek geldi.nikah yapalım dedik babam içinde kalmasın dedi çok güzel bi yerde gecesi yaptı bana,k.vslidem bütün gece kendi yapmış gibi dolandı ortalarda.evimde tek bi eşyası olmamasına rağmen mevlüdümde beraber yaptık herşeyi diyerek evi arkadaşlarına gezdirdi..benim ailem de ve çevremde aileler evlenirken evlatlarına yardım eder ben öyle gördüm ,annem erkek kardeşimin herşeyini yaptı mesela.çok varlıklı olduğundan değil emekli insanlar bunlar ama bizim vazifemiz yuvanızı kurcaz dedi her zaman..

Evlenince gecinememekten korkuyosan şartlarını korkmayacak hale getireceksin. Önce is bul paranı biriktir sonra evlen çocuk yap.Aileler destek verse iyi olur mu olur ama vermek zorunda değiller.Evini düzenini kendi kuramayan evlenmesin

Bizimkiler bisiy yapmadigi gibi dugun takilarini da caldi...onlari kaptirma yap bi nikah bak keyfine

Öncelikle şöyle söyliyim hayatta böyle armut piş ağzıma düş diye bekleyen insanlardan hiç olmadım.
O yüzden mesaj üslubunuz bile bana çok hazırcı geldi..
Ki sizin nişanlınızda hrrşeyi sırtlamak zorunda değil o bile size iş bul bişeyler yapalım artık diye baskı kurmuyorken aileden beklenti nedir bu kadar?
Ben okul bittiğinde 2 ay işsiz kalmıştım annemden bile para istemek zoruma gidiyordu die en son bime falan başvurmuştum sanırım bu yapı meselesi çok zengin olsakta olmasakta insanın mücadele ruhuyla alakalı sanırım..
Eğer erkek arkadaşınız para biriktiremeyip her ay belli ölçüde ailesine yollamak zorunda kalsa emin olun yardım etmesinler istemesinler de diyecektiniz..
Ben kendi adıma yarın evlenirsem ne kendi ailemden ne karşı taraftan istemek yerine kendi bütçeme göre planlama yapar evlenirim kimseye sırtımı yaslamam.
Ha aile çok ister biz yapalım durumumuz var vs derse o ayrı bişey diyemem..

Tamamen duygusal mi simdi bu saydiklarin?
ironiyi anlayamadınızsa demek

Kimse de kizi anlamamis yahu
Kiz diyor kp aldigi maasi kumara veriyor ve sevgilim evi gecindiriyor.
Biz evlenirsek nasil gecinecegiz diyor?
Yoksa benmi yanlis anladim?
Hal boyleyken söylenmeni anlarim..

Bu aileler dugunu yapmali konusunda beklentiye girme hic. İnan yardimci olmasalar daha iyi olur.
Bu durumdayken bende senin gibi kara kara düsünürdum..cunki sozlun evi gecindiriyor ve ileride iki ev gecindirmek zorunda kalabilir babasi bu durumdayken..sana ne dedi bu konuda?
Sen ne dusunuyorsun?
İleride sende calisirsin ama iki ev gecindirmek cok zor olur. Arada tabiki yardimci olunur. Ama babanin keyfi harcamalari icin yardim edilse benimde hosuma gitmez. Bunu dillendirmek kotu birsey degil. Ama asilolan bunu sözlün dusunmeli sana güven vermeli bu konuda.

Evet buna karsılık kıllarını kıpırdatmalarına, herşeyi sözlümün üzerine yıkmalarına üzülüyorum. Eğer bu şekilde devam eder ve tasın altına elini koymazlarsa evlendiğimizde görüşmeyeceğini söyledi sözlüm. Düğüne de el gibi kart veririz dedi. Ben de buna inanmak istiyorum ama belli olmuyor bu işler sornadan anacı babacı kesilirse falan.

Uzgunum kimse siz evlenin diye elini tasin altina koymak zorunda degil. Kimse de elini tasin altina koymadi diye ana babayla gorusmeyi kesmek durumunda olmayacaktir.

Bizde esimin ailesinden pek bisey gormedik. Kendi ailem destek oldu, bence aile bu gibi zamanlarda destek olmayacaksa neden var? Ha destek olmasalardi da silmezdim tabi ve esimle yine evlenirdim. Tek fark aile destegi yoksa dunyanin borcuyla evlilige adim atmis oluyorsun.
Herseyi esimle kendim yapiyor olsaydim herseyi minimumda tutardim.

Kesmezse evlendiğim gibi boşarım.

Siz evliligi yanlis anlamissiniz. Tum mesajlarima bakin bu forumda benim kadar "yazik degil mi sana? Bosa su herifi" diyen kimse yoktur. Bosanma katlan tarzi seyler diyecek biri degilim.

Ama "babasi koltuk almadi buna ragmen esim onlarla gorusuyor. Bosuyorum"
Bu kadar kolay degil. Zaten bunu soyleseniz hakim bosamaz bir kere. Gecerli bir sebep degil cunku.

Niye kendiniz yapamadiginiz seyi onlarin yapmasini bekliyorsunuz ki? Siz koyun tasin altina elinizi.

Siz surekli nisan kina dugun istemem diyorsunuz. Iste kiz tarafi olarak siz nisani kinayi yapmiyorsunuz. Onlar da dugunu yapmiyor. Adam zaten memurmus ayol memur ne aliyor da kumarda yiyor? Olsa olsa gazozuna tostuna oyun oynuyorlardir.

Ne ala memleket... gelin calismasin benden onlari evlendirmemi beklesin. Yoksa oglum benle konusursa hemen bosasin. Ya bi inin kaf dagindan. Gerceklerle yuzlesin.

Sizin" anne babanin gorevlerinin arasinda yuva kurmak" felsefeniz varsa o zmn onu uygularsiniz siz cocuklariniz oldugunda.
Ama su an beklentiye girmek cok manasiz. Sevgiliyi secerken dahil etme, iliskiye baslarken dahil etme, ilerlerken dahil etme, dugun karari alirken dahil etme, ama is paraya gelirken " neden dahil olmuyorlar" de. Ve tabi bunun bide dahil olanlar versiyonu var, "evlenirken parayi karsilasin ailesi ama secimlerime karismasin,onlar kimki? Ev benim".
Annesi babasi tarafindan bakarsakta mesela" en dogal hakkim anne/ baba olarak oglumun evlenecegi kizi secmek". Kim hakli? Yumurtami tavuktan cikti tavukmu yumurtadan cikti? Surdan bakarsak teraziye koydugumda daha fazla emek veren kazanir derim ben. Anne/baba kazaniyor o zmn. Besleyip buyuttgun oglunda bi soz hakkin olmali, helede 2/3 senelik tanistigi bi kizdan daha cok soz hakkin olmali( buda bi objektif bakis acisi egerki sizin bakis acinizi degerlendirirsek)( analarin sesi oldum bugunde)

Sozlunuzun babasi kumarda yiyosa paralari o onun ayibi. Benim gozumdede -1 den baslar o adam. Ama annesinin sucu ne destek saglayamiyorsa? Egerki ev hanimiysa belkide cok yardim etmek istese bile o koca basinda varken oda boynu bukuktur destek konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…