Tanımadan evlendik

Böyle omur geçer mi işte öyle bunaldım ki

Bunalmakta haklisiniz.

Bence esinizi bir silkeleyin. Hareketlerinden rahatsiz oldugunuzu, usandiginizi ve bosanmayi dusundugunuzu acikca soyleyin ki adam kendine bir ceki duzen versin. Evlilik terapistine bir gorunun derim. Belki problemleriniz cozulur. Cozulmezse de karar sizin. Ama bence once iyice bir olcun, bicin tartin cunku arada bir cocuk var.

Bizim her konuda farklı fikirlerimiz var
Bisey anlatırım cahilce konuşma der ki
Ben gayet güzel bir bölüm okumuş kariyeri yerinde bir kadınım ama beni öyle yıprattı ki kendimi çok cahil cühela hissettiriyor

O zaman cevap vericeksiniz kesiceksiniz orda.

Sen kim olarak bana cahil diyorsun, ben okumus egitimli bir insanim. Kendi eksikliklerini benim ustumden kapatmaya calisma, cok da kotu hissediyorsan git yuksek lisansa basvur

diyin bakalim bir daha sesi cikiyor mu? Ses cikarmadiginiz icin eziliyorsunuz. Kendinizi ezdirmeyin, herkes haddini, yerini bilsin.

Bence biraz daha idare et, ilk 3 sene zordur derler, bir de siz kısa sürede evlenmisşiniz. Gerçi bana göre, insanlar 5 yıl birlikte de olsa, aynı evin içine girmeden birbirlerini tam olarak tanıyamıyorlar.

bi adam bana seni tanisam evlenmezdim dese kapi orda der git tanidigin kadin bul kendine diye yolu gosterirdim

ben mi fazla gururluyum yoksa katlan dayan diyen kadinlar mi gurursuz anlamadim

bir evliligin devam etmrsi icin aldatma ve siddet yok hadi cek bu kahri demek ne kadar mantikli?

kadin mutsuz , kendini sevmeyen bir adam var ve surekli kavga ortaminda bulunan kucuk bir cocuk

ay daha fazla yorum yapmiycam bana o kadar sacma geliyor ki boyle mutsuz hayatlar , neden geliyorsunuz dunyaya anlamiyorum ki

Kesinlikle bunların hepsini söyledim ve daha ağır seyler soylemisligi var zamanında iste ben geçmişime bakıyorum bir erkeğin bana böyle davranmasına izin vermek istemiyorum dağa fazla
Bir dersi hakediyor ama arada çocuk olması zor bir durum. Kapana kısılmaniza neden oluyor. Burda bazı yorumlara bakıyorum aldatma, şiddet yoksa katlan diyenler var. Yahu hanimlar şaka mısınız? Kadini aldatmak ve şiddet uygulamak karaktersizliktir! Sıradan bir ayrılık sebebi gibi algılamaniz sorunlu. Medeni bir ülkede, boşanma sebebi anlaşamamak, geçimsizlik, ilgisizlik, farklı dünya görüşleri filandir. Geri kalmış bir toplumda ise anca komaya sokulana kadar dayak yerse acaba ayrilsam mi diye sorguluyor kadınlar. Çok acı :( Bu aile kurumunu korumak değil ki bu kadının hayatını birebir mahvetmektir. Ama çocuk konusu çok ayrı, masum bir bebeği aile ortamından uzak yalnız ve eksik büyütmeyi doğru bulmuyorum, yine de kendinizi hakaret ve aşağılamaya asla maruz bırakmayın fakat çocuğunuzun geleceğini de iyi planlamalisiniz. Umarım herşey duzelir

Evet akşam eşimin bana söylediği söz !
Biz aşık olduk ve 7 ay içerisinde evlendik ama hataymış
Birçok konuda tartışıyoruz , tartışmasız günümüz geçmez oldu son zamanlarda
Beni hep suçlar bende kendimi ezdirmesem de psikolojik olarak hep yetersiz hissederim

Yarın eşimin ailesinin yaşadığı yere gideceğiz tatil için bir hafta falan
Orda çok sevdiğim bir arkadaşım oturuyor kesinlikle görüşelim demiştik çok önceden o davet etti
Eşimin bana söylediği bak emin misin arkadaşının çağırdığından diyor ( sanki ben zorla kıza yamanıyorum ) arkadasım neler yazmış : ay çok heyecanlıyım seni çok özledim eşime söyleyeceğim o plan yapıp gezdirsin bizi o güzel planlar böyle seyleri vs vs
Ama bide Benim yaşadığım seye bakın ne bir heyecanımı paylaşıyor ne ben mutluyum diye mutlu
Şimdi size sorum; her fırsatta sizi yetersiz hissettiren, bir eşten çok kuma gibi davranan bu adama ne yapayım

Not: bana söylediği çok zoruma gitti
Seni tanısam evlenmezdim dedi resmen artık nasıl sürdürebilirim bu evliliği

Bu arada 3 yıllık evliyiz birde çocuğumuz var
hayatım .
yapman gereken tek şey
SEN DE ONA KENDİSİNİ YETERSİZ HİSSETTİRECEKSİN .

Çocuğun var bence bu yüzden boşanma yazık o çocuğa. Bir şekilde eşini duymazdan gel anlaşmaya bak. Yeri gelince savun kendini haddini de bilsin

Evet akşam eşimin bana söylediği söz !
Biz aşık olduk ve 7 ay içerisinde evlendik ama hataymış
Birçok konuda tartışıyoruz , tartışmasız günümüz geçmez oldu son zamanlarda
Beni hep suçlar bende kendimi ezdirmesem de psikolojik olarak hep yetersiz hissederim

Yarın eşimin ailesinin yaşadığı yere gideceğiz tatil için bir hafta falan
Orda çok sevdiğim bir arkadaşım oturuyor kesinlikle görüşelim demiştik çok önceden o davet etti
Eşimin bana söylediği bak emin misin arkadaşının çağırdığından diyor ( sanki ben zorla kıza yamanıyorum ) arkadasım neler yazmış : ay çok heyecanlıyım seni çok özledim eşime söyleyeceğim o plan yapıp gezdirsin bizi o güzel planlar böyle seyleri vs vs
Ama bide Benim yaşadığım seye bakın ne bir heyecanımı paylaşıyor ne ben mutluyum diye mutlu
Şimdi size sorum; her fırsatta sizi yetersiz hissettiren, bir eşten çok kuma gibi davranan bu adama ne yapayım

Not: bana söylediği çok zoruma gitti
Seni tanısam evlenmezdim dedi resmen artık nasıl sürdürebilirim bu evliliği

Bu arada 3 yıllık evliyiz birde çocuğumuz var

3 yıllık evlilikte bazı şeyler düzelmeliydi.
Ben sonuna gelmeden 5 aylık filan diye düşünmüştüm evliliğinizi. Genelde başlarda böyle sorjnlar oluyor. Önünde durmazsanız bu böyle devam eder. Ben düzelene kadar çok uğraştım açıkçası,her fırsatta boşanmaya kadar giden bir süreçti :)
Biz 8 senedir de tanışıyoruz üstelik evlilikten önce.
Yani ne kadar tanırsan tanı aynı evin içine girdiğinde durum farklı oluyor,bilinmeyen huylar çıkıyor ortaya. SiZe tavsiyem eşinize saygı duymayı öğretin. Boşanmak gerekmez bu durumda ama saygıyı öğretmeniz gerekiyor. Gerekirse al çocuğunu annen evine git ve bu şekilde saygısızca bir evlilik sürdürmek istemediğini söyle. Kendisi bir süre sonra aklı başına gelir ve seni almaya gelir.ama sessiz kalma yani. Duymazdan gel diyen olmuş ama ne kadar duymazdan gelirsen o kadar kötüye gider.

bi adam bana seni tanisam evlenmezdim dese kapi orda der git tanidigin kadin bul kendine diye yolu gosterirdim

ben mi fazla gururluyum yoksa katlan dayan diyen kadinlar mi gurursuz anlamadim

bir evliligin devam etmrsi icin aldatma ve siddet yok hadi cek bu kahri demek ne kadar mantikli?

kadin mutsuz , kendini sevmeyen bir adam var ve surekli kavga ortaminda bulunan kucuk bir cocuk

ay daha fazla yorum yapmiycam bana o kadar sacma geliyor ki boyle mutsuz hayatlar , neden geliyorsunuz dunyaya anlamiyorum ki

Normal olan sensin. Kesinlikle.
Bende aynı şekilde... aha kapının sapi derim.
Sen yine seviyeli davraniyorsun ben böyle adamlara tam kasımpaşa modusunde geciriyorum.
Bana cahil diyecek... hmmmnn... anasi sanki Nobel ödüllü...

Normal olan sensin. Kesinlikle.
Bende aynı şekilde... aha kapının sapi derim.
Sen yine seviyeli davraniyorsun ben böyle adamlara tam kasımpaşa modusunde geciriyorum.
Bana cahil diyecek... hmmmnn... anasi sanki Nobel ödüllü...
hicbir insan bana cahil diyemez
kocam da boyle bir gaflete duserse basina gelecekleri bilir o yuzden diyemez
bana gore de normali biziz de boyle yazilan yorumlari okuyunca tuylerim diken diken oluyor

5 yili bi doldur derim. evlilikte 5 yil cok onemli. kendini iyi hissetceksen soyleyim benimde esim bazen bana soyler ama cok sinirli oldugumuzda bende ona soylerim. laf dalasi gibi dusun. ve biz gercekten cok hizli evlendik. yani soz nisan dugun hepsi 20 gunde oldu. benimde evladim var. ve hicbir cocuk annesi ile babasinin ayri olmasini istemez.yine bi dusun. bosanmak son caren olsun.

hicbir insan bana cahil diyemez
kocam da boyle bir gaflete duserse basina gelecekleri bilir o yuzden diyemez
bana gore de normali biziz de boyle yazilan yorumlari okuyunca tuylerim diken diken oluyor

Bende; şiddet, aldatma yok.... kal katlan diyenlere ifrit oluyorum.
Ay nasil bir lütuf... nasil bir piyango...nasil sevinem kolum bacağım kırılmiyor diye...

Saygisiz seviyesiz insanlara analik etmeye, aile terbiyesi almamış insalarin egosunu okşamaya hic niyetim yok. Bu tip kocayla kalmakdansa issiz adada coconut ile aşk yaşar bir ömür erkeksiz yaşamaya raziyim.

Ay saçmalamayın. Tartışma anında tanısaydım evlenmezdim dedi diye mi boşanacaksınız? Bi evliliği bitiren şeylerden biri zart zurt boşanmayı düşünmek zaten. Trip atında bu kadar ciddiye almaya ne gerek var?

Guvensızlık var bı de baksana sana ınanmıyo, neyını begenmemıs kı tanıyınca, asık mı pekı sana?

Hadi sen tanimadan evlendin.. taniyanlarinda esleri degisebiliyor zmnla

Bende; şiddet, aldatma yok.... kal katlan diyenlere ifrit oluyorum.
Ay nasil bir lütuf... nasil bir piyango...nasil sevinem kolum bacağım kırılmiyor diye...

Saygisiz seviyesiz insanlara analik etmeye, aile terbiyesi almamış insalarin egosunu okşamaya hic niyetim yok. Bu tip kocayla kalmakdansa issiz adada coconut ile aşk yaşar bir ömür erkeksiz yaşamaya raziyim.
ahhaa ayni dusunuyoruz , coconut fikrine bayildim
hemcinslerimiz bile kadinin bir birey oldugunu ve evlenmeden var olabilecegini kabullenemedigi icin erkeklerin boyle olmasi son derece normal bu ulkede zaten
bide yuva zor kuruliyor teranesi var ki beni benden aliyor , bence gayet de kolay kuruluyor ya neyse

Birebir sizinle aynı bir çift tanıyorum hemen evlenip çocuk yaptılar kızın insanlara zorla gitme evlerinden bişey toplama onlardan biseyler isteme huyu var. Zaten bu yüzden görüşmüyoruz çünkü benden manevi değeri yüksek birşey aldı sırf salonunun renklerine uyuyor diye. Eşi de inanılmaz şikayetçi bu durumdan ve benim eşime çocuk olmasa boşardım beni çok boğuyor demiş. Sizin bize 1 paragrafta yazdiklariniz ne kadar doğruyu yansıtıyor bilmiyoruz çünkü bu cümleyi neye istinaden söylediğini yazmamışsınız

ahhaa ayni dusunuyoruz , coconut fikrine bayildim
hemcinslerimiz bile kadinin bir birey oldugunu ve evlenmeden var olabilecegini kabullenemedigi icin erkeklerin boyle olmasi son derece normal bu ulkede zaten
bide yuva zor kuruliyor teranesi var ki beni benden aliyor , bence gayet de kolay kuruluyor ya neyse

Bu cocunut fikrini ilk 15 sene önce geliştirdim :)

Bu zor kurulan yuva galiba maddiyat acisindan... yoksa ben 3 değişik ülkede toplam 18 kere taşınarak ev kurdum.
Yani öyle fazla zor bir olay değil...
Not olarak: erkeksiz başardım/ başardık (annem, ablam ve ben) yani erkeksiz bir hayatin cokda güzel olabileceğini yaşayarak gördüm. Şimdi nişanlıyım... mutluyum birgün mutsuz olursam chuck norris tekmemi atarim. Gercekdende zor değil...

Back
X