• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanışma ve İçki

Kızlar herkese merhaba. Hemen konuya giriyorum. Biz özel günlerde ve aile yemeklerinde içki kullanan bir aileyiz. Erkek arkadaşımın aileside öyle..
Allahım kısmet ederse haftaiçi erkek arkadaşımın ailesiyle ailem tanışacak. Akşam yemeğine gelecekler.
Annemle çok kararsızız ki sofraya alkol çıkartsak mı çıkarmasak mı diye. Annem alalım dolapta kalsın yemeğe girerken içki arzu eder misiniz diye soralım diyor, ben de meşrubatların yanına koyalım dilerlerse alırlar diyorum. Babamda tanışma yemeği eğlence yemeği değil gerek yok siyor. Sizce ne yapmalıyız?
Bence koymayın. Onların yaşam tarzıyla alakası yok benim itirazımın. Alkol biliyorsunuz insanın hislerini, konuşmalarını, algılarını etkiler ve bu bir tanışma yemeği. Önce alkolsüz bir ortamda birbirlerini tanısınlar. Daha sonraki görüşmelerde zaten aile yapıları uyuyorsa sorun olmaz.

Kızlar herkese merhaba. Hemen konuya giriyorum. Biz özel günlerde ve aile yemeklerinde içki kullanan bir aileyiz. Erkek arkadaşımın aileside öyle..
Allahım kısmet ederse haftaiçi erkek arkadaşımın ailesiyle ailem tanışacak. Akşam yemeğine gelecekler.
Annemle çok kararsızız ki sofraya alkol çıkartsak mı çıkarmasak mı diye. Annem alalım dolapta kalsın yemeğe girerken içki arzu eder misiniz diye soralım diyor, ben de meşrubatların yanına koyalım dilerlerse alırlar diyorum. Babamda tanışma yemeği eğlence yemeği değil gerek yok siyor. Sizce ne yapmalıyız?

ne bileyim daha ilk tanışma, içip sapıtan biri çıkabilir mi?
herkes ağzıyla içemiyo çünkü biliyosunuz İlk tanışmada kötü anılar olmasın sonra..

Bence koymayin benim ailemde içki kullanir ancak ilk aile toplantisinda icki konulsun istemezler yani gereksiz kalir tanissinlar kaynassinlae samimiyet oluştuktan sonra bundan sonra ki toplantılarda sorabilirsiniz

ne bileyim daha ilk tanışma, içip sapıtan biri çıkabilir mi?
herkes ağzıyla içemiyo çünkü biliyosunuz İlk tanışmada kötü anılar olmasın sonra..
Sapıtma olayları olmaz iki tarafında ailesinde öyle insanlar yok zaten taş çatlasın 1-2 kadeh içilirse içilir de koymamaya karar verdim bende sanırım

Benim eşimin ailesi ve ailem de özel günlerde alkol almalarına rağmen, babamın isteği doğrultusunda ne tanışmada ne de yemekli olan nişan ve düğünümde alkol ikramı olmamıştı. Eşim istediyse de yeni tanışıyoruz alkolden dolayı yanlış anlaşılmalar olabilir, gerek yok demişti babam. Bana da gayet mantıklı gelmişti. Siz de ikram etmezseniz daha hoş olurmuş gibi geldi bana. Mutluluklar..

koymayın........henuz tanışa içki bana samimi bir yemekte olur gibime geliyor

Benim eşimin ailesi ve ailem de özel günlerde alkol almalarına rağmen, babamın isteği doğrultusunda ne tanışmada ne de yemekli olan nişan ve düğünümde alkol ikramı olmamıştı. Eşim istediyse de yeni tanışıyoruz alkolden dolayı yanlış anlaşılmalar olabilir, gerek yok demişti babam. Bana da gayet mantıklı gelmişti. Siz de ikram etmezseniz daha hoş olurmuş gibi geldi bana. Mutluluklar..
Çok teşekkür ederim. Haklısınız belki aileler birbirini iyice tanıyınca daha sonraki yemeklerde olabilir.

bana da ilk tanışmada hiç uygun gelmedi içki ikramı.
içen insanlar dahi olsa ev sahibi ikram etmezse kabalık mı olurmuş?

bana da ilk tanışmada hiç uygun gelmedi içki ikramı.
içen insanlar dahi olsa ev sahibi ikram etmezse kabalık mı olurmuş?
Hayır öyle bir izlenimler yok sadece biz annemle biraz arada kaldık. Ama çoğunluk ve babam koyulmaması gerektiğini söylüyor. Biz de annemle uyacağız bu önerilere :)

Hayır öyle bir izlenimler yok sadece biz annemle biraz arada kaldık. Ama çoğunluk ve babam koyulmaması gerektiğini söylüyor. Biz de annemle uyacağız bu önerilere :)
kesinlikle doğru bir karar.
insanlar içmesini bilse dahi tanışma yemeğinde olması hatta bunun ikilemine bile düşmeniz gereksiz.

Gelen cevapları okumadım ama çoğu kişi koyma demiştir sanırım. Türk aile yapısına pek uygun değil diye düşünülür. Bizimkiler tanıştığında biz baya baya rakı sofrası kurmuştuk. Keyifli geçmişti. Alkol bünyeye girince herkes rahatladı, muhabbet de güzel oldu. Ama eğer dozunu ayarlayamayacak biri varsa yine de dikkat edilmesi gerekir. Bir de baban istemiyormuş, onu da dikkate alsan iyi olur.

Gelen cevapları okumadım ama çoğu kişi koyma demiştir sanırım. Türk aile yapısına pek uygun değil diye düşünülür. Bizimkiler tanıştığında biz baya baya rakı sofrası kurmuştuk. Keyifli geçmişti. Alkol bünyeye girince herkes rahatladı, muhabbet de güzel oldu. Ama eğer dozunu ayarlayamayacak biri varsa yine de dikkat edilmesi gerekir. Bir de baban istemiyormuş, onu da dikkate alsan iyi olur.
Koymamaya karar verdik biz de annemle. Babamı ve gelen önerileri dikkate aldık

ilk tanışma sırasında herkes ayık olsun bence...sonra tekrar karşılaştıklarında''gözüm sizi bir yerden ısırıyor ''denmesinler...

Bence ilk gece için gerek yok. Hatta şöyle diyeyim, dünür ilişkilerinde içkiye hiç gerek yok. Yarın bir gün aileleriniz yüzgöz olduğunda çok geç olur.

Tanışmada gereksiz Hele bi kaynaşın sonra bakarsınız

Back
X