- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Kız kendısı tarıh belırlemış.:)Sessiz kalmak evet demekmiş te, bunun için bir tarih belirlemek gerekmiyor mu? Siz kendi kendinize gidecek değilsiniz ya :)
Öyle demış sor cevap alıncaya kadar fakat kız tepkı göstermıs bu konuyu kapatalım hersey yolunda dıye .Cevap alincaya kadar sorsun ya da o zaman su gun gelmelerini soyleyeyim desin.
Aynen bunu da dusunduk fakat kız cok tepkılıymıs ya geleceksınız yada bırdaha olmaz bu iş demış.erkek tarafı babayı arayıp, hayırlı bir iş için gelmek istiyoruz, ne zaman müsaitsiniz diye sorsun.
Ben de anlamadımBende varım
Konu sahibinin yazdığı cevapları da anlamadım
Ama bunu zorla yapmak lazım cunku oraya gıdıp kovulmakta var ya telefon verecek yada baska yolu yok bunu buyuklerın halletmesı lazım boyle yola cıkılır mı?erkek tarafı babayı arayıp, hayırlı bir iş için gelmek istiyoruz, ne zaman müsaitsiniz diye sorsun.
Acıkladım ustte :)Ben de anlamadım
Ama bunu zorla yapmak lazım cunku oraya gıdıp kovulmakta var ya telefon verecek yada baska yolu yok bunu buyuklerın halletmesı lazım boyle yola cıkılır mı?
Annesı konusmus babayla baba da sessız kalmıs kızda dıyor kı bu evet gelın demek ben anlarım babamı demıs.bizde babalar en son sözü söyler kız tarafı agır olur inancı mevcut
bence annesi babasıyla konusup ona söylesin gelsinler yada gelmesinler diye
Tamam kız anlıyormuş babasını. “Evet” demekmiş siz gidin alın elinize gülünüzü çikolatanızı.Annesı konusmus babayla baba da sessız kalmıs kızda dıyor kı bu evet gelın demek ben anlarım babamı demıs.
Düzelttım anlasılmayan yer varsa soyleyın.Anlamadim.
Aynen bunu da dusunduk fakat kız cok tepkılıymıs ya geleceksınız yada bırdaha olmaz bu iş demış.
Bız de böyle dusunduk ama genede adet belkı boyledır dıye sormak ıstedım .Aile bariz istemiyor. Kız emri vaki yapacak ailesine, bunun için de erkek tarafını kullanıyor.
(Doğuluyum, farklı illerinde de bulundum. Böyle bir adet yok.)
Pekı bu durumda ne yapmalıyız?Aile bariz istemiyor. Kız emri vaki yapacak ailesine, bunun için de erkek tarafını kullanıyor.
(Doğuluyum, farklı illerinde de bulundum. Böyle bir adet yok.)
Ama sız ısrarla sormussunuz ve gelsınler cevabını almıssınız bizimkinde kız sormak ıstemıyor bır turlu evrt gelsınler lafı cıkmıyor aıleden kız kendı kendıne gelın guvey oluyor .Benim babam da ilk sorduğumuzda sessiz kalmıştı,hatta o kadar sessiz kaldı ki depresyona falan girdi sandık. Aralıklarla 4. soruşumuzda falan artık tama gelsinler dedi. İlklerde sessiz kalması da böyle birşey beklemiyor olup şoka girip üzülmesindenmiş.
E tabi canm kız tarafıysa sesiz kalırlar gelin demek oluyor bildgim kadaryla zaten vermicekse dogulular söyler yani vermioruz dyeTanışmaya gitmek istedıik kızın babası sessız kalmış buyursun gelsınler dememış bu sessızlık gelın anlamı taşır mı ?Doğulularda bu böylemi ?Kız aılesıne tanısmaya gelmek istıyor arkadasımın aılesı dıyor fakat baba sesını cıkarmıyor hıc bır sey de söylemıyor bu buyursun gelsınler anlamına mı gelır ?dogulu aılelerın gelenek ve görenegınde boyle bır sey var mı ? (Erkek üye degılım yanlıs anlama olmasın:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?