eşim tek çoçuksa kaynanamda beni seviyorsa bunu söyleyip neden aramı bozayım ki boşanınca zaten ortak oluyor
Anlasılmıyor anlatımınızdanMerhabaBayadır üye olmadan konuları ve verilen cevapları takip ediyorum. Benimde kararsiz kaldigım bir konu hakkında yorumlarıniza ihtiyacim var. 5 senelik evliyim 1 oglum var 6 aylikta hamileyim eşimi çok seviyorum çok iyi bir eş ve çok iyi bir baba .
Eşimin hayatta kalan tek yakını annesi, kardeşini ve babasını yillar önce kaybetmiş. 4 katlı dubleks evde 3. Katta ben dublekste kaynanam oturuyor. Ev kaynanamın üstune yillar önce yapılmış.
Şuanda tekrar bir ev almak istiyoruz taksitli ödemeleri olan bir ev olacak ama evin hak sahibi kaynanam görünüyor ipotek vs detay veremeyeceğim nedenlerden dolayı .
Aklıma takılan siz olsaydinız eşinize bu alacağimiz ev kendi ustune olsun bizimde kendimizin evi olsun dermiydiniz. Beni çok seven bir kaynanam var ve el üstunde tutan eşim sizce bu istegimle onlara haksizlik mi yapmis olurum cunku esim tek cocuk.
Tabi bu arada eşimin ustune olması icinde islem yapilmasi lazim kaynanamla birlikte gidip siz olsaydiniz nasil olmasini isterdiniz
Kv ölünce ev kalırsa bile miras yoluyla gectiği için yarın bir gün boşanırsa konu sahibine kalmayacak. Kv hayatta iken de konu sahibi ile eşi ayrılsa vs yine konu sahibi hak alamaz velhasıl ben olsam evin kv üstüne olmasını istemezdimEşinin başka kardeşi yok, Allah gecinden versin kv vefat ettiğinde tüm mal varlığı zaten eşine kalacak, kadıncağız ve eşin de seni el üstünde tutuyor.
Neden, neden durduk yere huzurlu bir yuvayı saçma sapan bir sebeple huzursuzluğa sürüklüyorsun?
Evet şoyle ki eski evi kaldirilmis parasi verilmis simdi de yeni bir evi taksitle alma sansi dogmus ama eski ev kaynanamin ustune oldugu icin evde suan onun hak sahipligindeSizin üstünüze alın evi ama ipotek gösterilmesi için illa kayınvalide adına mı alınması gerek yine? Eş tek çocuk her şey ona kalacak ama hayat bu siz boşanırsanız hiçbir şey talep edemeyeceksiniz..
Kaynanamin ustune olursa hakkim olmayacak birtek bu dusunduruyor beni yoksa cok seviyorum kaynanami sorunum yokeşim tek çoçuksa kaynanamda beni seviyorsa bunu söyleyip neden aramı bozayım ki boşanınca zaten ortak oluyor
Aynen öyle şuan hak sahibi olan yazilabiliyorSizin üstünüze alın evi ama ipotek gösterilmesi için illa kayınvalide adına mı alınması gerek yine? Eş tek çocuk her şey ona kalacak ama hayat bu siz boşanırsanız hiçbir şey talep edemeyeceksiniz..
Suan bosansaniz hak iddia edemezsiniz. Kv ölüp miras olarak kalsa bile sanirim miras mali yine paylasima dahil olmuyo. Yanlissam bilen arkadaslar duzeltsin. Yok asla bosanmayiz diyosaniz zaten esinize kalacakMerhabaBayadır üye olmadan konuları ve verilen cevapları takip ediyorum. Benimde kararsiz kaldigım bir konu hakkında yorumlarıniza ihtiyacim var. 5 senelik evliyim 1 oglum var 6 aylikta hamileyim eşimi çok seviyorum çok iyi bir eş ve çok iyi bir baba .
Eşimin hayatta kalan tek yakını annesi, kardeşini ve babasını yillar önce kaybetmiş. 4 katlı dubleks evde 3. Katta ben dublekste kaynanam oturuyor. Ev kaynanamın üstune yillar önce yapılmış.
Şuanda tekrar bir ev almak istiyoruz taksitli ödemeleri olan bir ev olacak ama evin hak sahibi kaynanam görünüyor ipotek vs detay veremeyeceğim nedenlerden dolayı .
Aklıma takılan siz olsaydinız eşinize bu alacağimiz ev kendi ustune olsun bizimde kendimizin evi olsun dermiydiniz. Beni çok seven bir kaynanam var ve el üstunde tutan eşim sizce bu istegimle onlara haksizlik mi yapmis olurum cunku esim tek cocuk.
Tabi bu arada eşimin ustune olması icinde islem yapilmasi lazim kaynanamla birlikte gidip siz olsaydiniz nasil olmasini isterdiniz
Bende bunun icin aslinda huzursuzum cunku kaynanam ust katimda olmasina ragmen hicbirseyime karismaz dugunde set ve 5 bilezik takti hemde baya maliyetli olanlarindan bu dusuncem de haksizlik mi yapiyorum diye kararsiz oldum o yuzdenEşinin başka kardeşi yok, Allah gecinden versin kv vefat ettiğinde tüm mal varlığı zaten eşine kalacak, kadıncağız ve eşin de seni el üstünde tutuyor.
Neden, neden durduk yere huzurlu bir yuvayı saçma sapan bir sebeple huzursuzluğa sürüklüyorsun?
Kaynanamin eski evi kaldirildi devlet tarafindan parasi verildi o parayla simdiki kaldigimiz ev yapilmis ama avantaj olarak devlet bir ev daha veriyor yeni yapilacak ve yillarca taksitlendiriyor o evle ilgili sorumMesajınızı üstü kapalı bir şekilde anlatayım derken konu çok kapalı kalmışanladığım kadarıyla yeni evi alırken diğer evi teminat olarak göstereceksiniz kredi için. Teminat gösterdiğiniz ev kimin üzerindeyse bildiğim kadarıyla yeni alınan ev de onun üzerine olmalı. Kayınvalidenizle aranız iyiyse, hak yemeyeceğini düşünüyorsanız neden olmasın dicem ama günümüzde 20 yıllık evlilikler bile tek celsede bitebiliyor. Böyle bir durumda eşinizin üzerine olmayan evden hiçbir hak talep edemezsiniz. Ama dediğim gibi diğer evi teminat göstermeden ev alamıyorsanız da ev mecbur kayınvalide üzerine olacak
Eşine fikrini söyle, tavrını gör ona göre hareket et. Bence huzursuzluk sebebi, ama fikirler farklı farklı...Bende bunun icin aslinda huzursuzum cunku kaynanam ust katimda olmasina ragmen hicbirseyime karismaz dugunde set ve 5 bilezik takti hemde baya maliyetli olanlarindan bu dusuncem de haksizlik mi yapiyorum diye kararsiz oldum o yuzden
Ustu kapali anlatayim derken sanirim anlasilmaz olmusAnlasılmıyor anlatımınızdan
Hic sormadım cunku suana kadar maddiyatla ilgili hic sorunum olmadi araba aldik ustume yapti altinlarim benim kasamda o yuzden baska dusuncelere zorlarmiyim onu diye tereddutteyimEşine fikrini söyle, tavrını gör ona göre hareket et. Bence huzursuzluk sebebi, ama fikirler farklı farklı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?