- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
Hım. O zaman kvnin üstüne olacak. Çünkü tastamam sıfırdan alınıyor sanmıştım. Si z de calışıyorsanız kendinize birikim yapın ama. Gizli olmasına gerek yok ama üzerinize mal varlığı istemeye hakkınız var.Kaynanamin eski evi kaldirildi devlet tarafindan parasi verildi o parayla simdiki kaldigimiz ev yapilmis ama avantaj olarak devlet bir ev daha veriyor yeni yapilacak ve yillarca taksitlendiriyor o evle ilgili sorum
Demek ki fazla huzur, bu tip yan etkiler gösteriyor. Ne diyeyim, Allah başka dert vermesin...Hic sormadım cunku suana kadar maddiyatla ilgili hic sorunum olmadi araba aldik ustume yapti altinlarim benim kasamda o yuzden baska dusuncelere zorlarmiyim onu diye tereddutteyim
Su durumda bence agzınızı acmayınHic sormadım cunku suana kadar maddiyatla ilgili hic sorunum olmadi araba aldik ustume yapti altinlarim benim kasamda o yuzden baska dusuncelere zorlarmiyim onu diye tereddutteyim
Suan hamileyim calisma sansim yok sadece aklimi karistiran benimde kendj evim diyebilecegim bir evim olsun istemem ama bu durumda biraz haksizlik yapacakmisim gibi geliyorHım. O zaman kvnin üstüne olacak. Çünkü tastamam sıfırdan alınıyor sanmıştım. Si z de calışıyorsanız kendinize birikim yapın ama. Gizli olmasına gerek yok ama üzerinize mal varlığı istemeye hakkınız var.
Bende bazen kiziyorum kendime ama bu dusuncelerde bu gunlerde fazla huzursuz ediyorDemek ki fazla huzur, bu tip yan etkiler gösteriyor. Ne diyeyim, Allah başka dert vermesin...
Evet evi toki yapacak ama onceki yikilan evin parasini seneler once almis kaynanam baska ev yaptirmis biz smdi o evde oturuyoruz. Söz konusu olan ev ise suanda yapilip verilecek devletin tanidigi bir evAnladigim kadariyla kentsel donusum ve toki isin icinde.
1 ev yikilmis kentsel donusume gitmis. Yeni ev yapılmış bu evde hali hazirda oturuyorlar ve devlet demiski, size bir de taksitle ev yaparim.
Yani toki.
Bu arkadas diyor ki, taksitli evi ustumuze alalim taksitleri zaten biz ödeyeceğiz.
Isin icinde Toki var mi konu sahibi? Ona bir cevap versen iyi olur?
(Toki, kiptas, tobas, vs artik hangi ildeysen, devletin hangi kurumu isin icindeyse farketmez)
İleride olur elbette. Altınlarınız elinizde üzerinize arac var. Benim eşinizi gmzüm tuttuSuan hamileyim calisma sansim yok sadece aklimi karistiran benimde kendj evim diyebilecegim bir evim olsun istemem ama bu durumda biraz haksizlik yapacakmisim gibi geliyor
Evet evi toki yapacak ama onceki yikilan evin parasini seneler once almis kaynanam baska ev yaptirmis biz smdi o evde oturuyoruz. Söz konusu olan ev ise suanda yapilip verilecek devletin tanidigi bir ev
Tesekkur ederim yaptiginiz yorumlar bana gercekten iyi geldi. Esimi cok seviyorum kaynanami da oyle evinde is bile yaptirmaz o kadr israr ederim yemekge cagiririm cekimerek yer ve ayrica emekli maasinida esim alir yani gelirler ortak kiralari da esim alir kaynanam hicbirisine karismaz. Cocuguma bakar gezin film izleyin der dusunur mutlu olalim hep ister, biliyorum belki bu dusuncelere girmem haksizlik ama sadece krediyi yillarca odeyecegimiz icin baska bir ev yada arsa almamiz zorlasacak o yuzden kendimin diyebileceglm bir evim olsun diye dusunmustumİleride olur elbette. Altınlarınız elinizde üzerinize arac var. Benim eşinizi gmzüm tuttu
Ben bekarken hiç ev alayım demedim. Kredi işine girmeden almam mümkün olmadı. Evlenince de elbette alınır diye düşündüm. Düğün altınlarımla alalım demedim. Sonra oydu buydu derken çalışmayı bıraktım ben. Düşünğn gelirim yokken eşime dedim ki venim artık gelirim yok vari üstğme mülk olsun. Yani ilk vasta para hesabı yapıyorsun vs dedi aöa sonra aldı. Almasa cok bozulurdum alınca güvenim yerine geldi.
He malla mı güvenim geldi. Hayır tabii ki ama özellikle yapmasa idi şüpheye dülerdim yalan yok.
Kimsenin kimseye bana sonsuz güven demeye hakkı yok. Mal ikimizi de ısıtsın de mi?
Tapular 5 sene sonra verilecekmis normal evlerin cok cok dusuk fiyatina pesin alma sansimizda var, yillarca devlete faizsiz kredi odeme sansi da tapu degisikligiyle ilgili hicbir bilgim yok ama alip satip baskalarina verende oluyor o bolgede hak sahipliginiTamam toki'de hak sahibi kaynananiz degil mi?
Zaten yasal olarak tapu sahibi olabilmeniz icin toki'ye karsi tum borcu sifirlamaniz gerekiyor.
Evin tum borcunu kapatacak gucunuz yoksa isteseniz de kaynananizdan alamazsiniz tapuyu.
Toki'de hak sahibi borc bitmeden tapusunu veremez.
Sadece noter uzerinden evini borc bitiminde devredecegine dair sozlesme imzalayabilir.
Ozetle bosuna ortaligi birbirine katmayin.
Esiniz tek cocuksa ona miras kalacak, ama sadece cocuklarinizin bu mirasta soz hakki olur.
Kaynananiz ölüp, ev esinizin olduktan sonra bosansaniz dahi bu evden hak alamazsiniz.
İyi de sizin kendimiz ödeyeceğiz dediğiniz parada bile kayınvalidenin hakkı var. Kadın emekli maaşından, kira gelirine kadar her şeyi eşinizin inisiyatifine bırakmış. Onları alirken sorun yokta, ev kayınvalidenin üzerine olunca mi sorun?Tesekkur ederim yaptiginiz yorumlar bana gercekten iyi geldi. Esimi cok seviyorum kaynanami da oyle evinde is bile yaptirmaz o kadr israr ederim yemekge cagiririm cekimerek yer ve ayrica emekli maasinida esim alir yani gelirler ortak kiralari da esim alir kaynanam hicbirisine karismaz. Cocuguma bakar gezin film izleyin der dusunur mutlu olalim hep ister, biliyorum belki bu dusuncelere girmem haksizlik ama sadece krediyi yillarca odeyecegimiz icin baska bir ev yada arsa almamiz zorlasacak o yuzden kendimin diyebileceglm bir evim olsun diye dusunmustum
Tapular 5 sene sonra verilecekmis normal evlerin cok cok dusuk fiyatina pesin alma sansimizda var, yillarca devlete faizsiz kredi odeme sansi da tapu degisikligiyle ilgili hicbir bilgim yok ama alip satip baskalarina verende oluyor o bolgede hak sahipligini
Haklısınız ama alınan araba dugundeki para ve takılmayacak olan altınlardan alındı o yüzden esim ustume yaptı , kaynanam esini ve cocugunu kaybettikten sonra eşim kucuk yastan beri herseyi cekip cevirmis yani aslinda yillardan suren duzen boyle para konularinda evlilikten sonra da degisiklik olmadi beni dusunceye sokan sadece baska bir mulk sahibi olabilmemiz zorlasacagi ve kendi evim diyebilecegim bir evim olmayacagi icindi yoksa suanki dusuncelerimde haksizlik yaptigimin farkindayimİyi de sizin kendimiz ödeyeceğiz dediğiniz parada bile kayınvalidenin hakkı var. Kadın emekli maaşından, kira gelirine kadar her şeyi eşinizin inisiyatifine bırakmış. Onları alirken sorun yokta, ev kayınvalidenin üzerine olunca mi sorun?
Kayinvalide her seyi eşinize bırakmasa maddi olarak, aldığınız araba bile olmayacaktı muhtemelen.
Evet biraz öype cunku baska bir krediye girmemiz mumkun olmayacak koydeki ev icinde tadilat yaptiracagiz , kaynanama dersem hemen yapin der ama guveni sarsilir uzulur diye diyemiyorumIste o verenler noterden devir sozlesmesi imzaliyor.
Eger toki ile isinizi pesin cozebilecekseniz, cozun. Kaynananiz olmeden tapuyu ustune alsin. Siz de ondan aranizdaki samimiyete gore tapuyu ustunuze aldirin.
Yani miras olarak intikal etmesin tapu, o zaman sizin de hakkiniz olur.
Bilemiyorum aile iliskilerinizi ama sanirim kendinize guvence istiyorsunuz, ister istemez...
Evet biraz öype cunku baska bir krediye girmemiz mumkun olmayacak koydeki ev icinde tadilat yaptiracagiz , kaynanama dersem hemen yapin der ama guveni sarsilir uzulur diye diyemiyorum
Haklısınız teşekkur ederim yorumlarınız içinBaska birine yazmissiniz.
Ustunuze araba alinmis anladigim kadariyla bence siz bu ev meselesini bırakın. Hic evliliginize taş koymayin.
Bu bir soruna donusurse, harika giden evliliginizi yikarsiniz.
Boyle bir kaynanayi ve eşi üzmeyin.
Alacağınız evde kayinvalidenin üzerinden alınacak yine,ödemeyi siz yapacak olsanız da kayinvalide olmasa o ev yine alınmayacak.Haklısınız ama alınan araba dugundeki para ve takılmayacak olan altınlardan alındı o yüzden esim ustume yaptı , kaynanam esini ve cocugunu kaybettikten sonra eşim kucuk yastan beri herseyi cekip cevirmis yani aslinda yillardan suren duzen boyle para konularinda evlilikten sonra da degisiklik olmadi beni dusunceye sokan sadece baska bir mulk sahibi olabilmemiz zorlasacagi ve kendi evim diyebilecegim bir evim olmayacagi icindi yoksa suanki dusuncelerimde haksizlik yaptigimin farkindayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?